sâmbătă, 6 decembrie 2008

apetitul pentru judete limitrofe

love-monsta copy
de cand eram mica am stiut. ca barbatii ardeleni sunt cei de dorit. ca acolo sta magia.

de fapt oricine stie asta. oricine care nu e ardelean. stie ca asta e rasa cu care trebuie sa te asociezi. la nunti, botezuri si inmormantari. adica in viata, in general.

numai cand aud vorba ardeleneasca. si ritmul ei. stiu ca nu se poate intampla nimic rau. ca totul e corectabil. ca daca bunavointa e, totul e. si eu bunavointa am. mi s-o dat cu carul. nu cu paharul. cand s-o-mpartit norocu.

si totusi, desi mi-e clar. ca si informatie. cand vine vorba de pus in practica. se spulbera tot. pe-o ureche imi intra. pe alta imi iese imediat. sau poate unde nu sunt destul ardeleni. sa se dea domnule cate unul, sa ajunga la toti.

nu stiu exact care e problema. de ce nu pot si eu, o cireasa constienta de telul ei. sa am un prieten ardelean.

dar cum vad un barbat dintr-un judet de pe-aici, de prin campia romana sau regat. imi sfaraie calcaiele. mie imi plac de mor, s-a demonstrat. constantenii. prahovenii. dambovitenii. ilfovenii. barbati obisnuiti cu ciulinii baraganului. si cu arsita si greul.

barbati care cand erau mici. se plimbau prin orase. cu centre muuuult mai uratzele decat ardelenii. barbati care n-au influente din culturi mai serioase. cum ar fi aia germana. si aia ungureasca. barbati nelaterati. romani 100%, cu sange navalnic. si obiceiuri pe masura.

si acum sunt in mare cautare. de vreun vajnic barbat giurgiuvean/ialomitean/calarasean/teleormanean. n-am cunoscut nicunul. dar sunt sigura ca-mi plac la nebunie. n-au cum sa nu-mi placa. simt asta. anyone?

vreau si eu sa dansez cu familia prietenului meu la vreun eveniment important o geampara. si cu un ardelean n-o sa am sansa asta niciodata. vreau ca prietenul meu sa fie obisnuit cu vantul de iarna. care bate cumplit in orice judet din jurul bucurestiului.

vreau sa stie si sa poata si sa vrea. si daca are chef, sa traga repede de volan. si sa depaseasca toata coloana de la stop. si sa se puna el primul. vreau sa fie iute. si smecher. si sa razbeasca acolo unde ardelean. fie el cat de bun. n-ar razbi niciodata. pentru ca este prea absurd de corect.

imi plac barbatii care n-au mama, n-au tata. care stiu sa se lupte pentru teluri superficiale. care cauta luxul si placerea. si care nu se dau in laturi de la nimic. atunci cand li se arata posibilitatea unui covor rosu. intins in fata. ca o amanta.

trebuie sa recunosc. ca oricat de buni ar fi ardelenii. eu caut barbat din judet limitrof bucurestiului. cu obligatii sau fara. nici nu mai conteaza prea tare. parca te mai uiti. rog seriozitate.

13 comentarii:

83SHU spunea...

de aia eu, biet arghelean, am asteptat in piata amzei in zadar o ceasca de ceai fierbinte...

Anonim spunea...

Mos Nicolae iti transmite o zi frumoasa ! ;)

Anonim spunea...

hehe, va veni ea si vremea lor, a ardelenilor!

Anonim spunea...

In lista aia cu aproape 400 de domni nu e nici unul din judetele astea de campie? :)

Cum fuse cu Mos Nicolae?

another cherry spunea...

@83SHU: hahaha, cand s-a intamplat asta, ca eu nu m-am prins?! dar da, eram cu gandurile duse la un constantean.

@FYT: sa traiesti, merci frumos.

@about2run: cand? ca uite, eu bat cu degetelele tremurande in tablia de la masa. si tot ce vad sunt niste judete limitrofe. nu ma plang, dar oricum, nu usnt ardeleni:)

@thea: in lista mea da, dar eu cant ardeleni si dau peste judete de campie si deal inalt

Anonim spunea...

Barbatii astia, fara mama, fara tata si degraba grabitori la semafoare isi fac, cu siguranta, multi dusmani. E inevitabil atunci cind esti iute, smecher si nu te dai in laturi de la nimic. Desigur, e absolut necesar sa le demonstrezi dujmanilor mai sus mentionati cit de jmeker, fast&furious si iubit da femei esti. Ca dujmanii e musai sa moara da ciuda ca ei n-are ce ai tu. Ca sa nu mai vorba de dujmanii din trafic, care te privesc cu invidie nedisimulata de fiecare data cind le tai fata. (e clar ca-s invidiosi...privirea aia scirbita, in care se poate citi si o farima de mila, pe care ti-o arunca e semn clar de invidie. :))

Altfel spus, nu e deloc de mirare ca manelele sint o inventie sudista. In definitiv, manelele sint un ghid ideal pentru cei care vor sa razbeasca acolo unde un ardelean n-ar razbi niciodata. Bunul simt e demodat, perimat si nefolositor, mincatzash.

Nu pot decit sa-ti urez bafta la cautat si la gasit "limitrofi". Fara numar.

P.S. "Ai grija ce-ti doresti...ca s-ar putea sa ti se indeplineasca dorinta"

val mănescu spunea...

Eu zic să măreşti aria de prospecţiune, cireşico, dacă vrei gagic calitativ superior, şi educat şi petrecăreţ şi falnic şi depăşitor de coloane şi deştept şi born to be hero. Mai spre Nord sunt moldovenii, drepţi ca rigla şi molcomi ca mămăliga, poeţi şi politicieni de-ntîia şi gagicari prima.
Ăştia cînd se-ndrăgostesc,
mintea nu şi-o mai găsesc.
Şi cănd joacă tot pe loc,
din cireaşă iese foc! :))

another cherry spunea...

@baloo: sincer, mi-e frica de ce-mi doresc. nu-mi dori fara numar, pls. si nu vreau sa-mi doresc. de fapt era o ruga sa ma opreasca cineva odata din quest-ul asta:). era un strigat de ajutooooooor.

@din cireasa iese foc in mai multe feluri. dar o sa ma gandesc serios la asta, mai ales ca poezia e mortala. esti moldvean?:)

Anonim spunea...

Pai nu prea vad cum te pot ajuta la faza asta. Poate doar punindu-mi propria blana la bataie. :P Altfel, tare mi-e ca asta e unul din lucrurile alea pe care le cam inveti pe propria-ti piele. Dupa ce te frigi de un anumit numar de ori (cit mai mic, preferabil :)) ajungi sa-ti dai seama ca in anumite chestii e bine sa nu-ti bagi nasu'.

Postul tau imi aduce aminte de o replica dintr-un film (sau carte). Nu-mi aduc aminte ce film (probabil ca n-a fost prea bun :)), nici care era actiunea si nici macar in ce context a fost spusa replica. Cred ca am retinut-o tocmai pentru ca n-am inteles de nici o culoare ce voia sa spuna personajul respectiv . :)
Era ceva de genul "Femeile fac ce vor, nu ce gindesc". Citind postul tau, parca incep s-o pricep... ;)

Anonim spunea...

si cu banateni cum este? :))

another cherry spunea...

@baloo: da, e buna replica, e potrivita. nici eu nu pricep, deci cum sa priceapa altcineva:). nici nu am pretentia. da ma plangeam si eu, ce sa fac:)

@vanzatoruldevise: tot buna tare. in sensul bun, nu limitrof:).

Anonim spunea...

se poate salsa in loc de geampara?
ca in rest e ok.

aa si sa stii ca ardelenii nu sint chia asa cum se crede, din pacate :(

another cherry spunea...

codo, eu si salsa nu suntem prea prietene. e rock si muzica alternativa.
am banuit eu ca melcii asculta altfel de chestii:)