luni, 29 decembrie 2008

basini in noapte

fart-n-start copy

Sunt iar in tren, ce surpriza. Poate de fapt acolo locuiesc.

Si poate adresa de pe buletinul de cireasa e ceva formal. Ca sa arunc praf in ochii autoritatilor. Care incearca in mod absurd, atunci cand fac recensamant. Sa bage si ciresele la un loc cu oamenii. Unde le e capul.

Cuseta este plina ochi cu femei de data asta. Doua doamne cu pantofi diferiti dar la fel de urati care vor sa se imprieteneasca. Dar noi nu vrem, mrrrr. Si apoi inca o fata tanara, dar care nu are nicio carte la ea. Caine sur la vanatoare.

Liniste in cuseta doldora de estrogen. Iar adoarme a cherry si eu nu. Citesc toata cartea pana o termin. Iris Murdoch, Capul taiat. Sa o cititi, ca e misto.

E frig si imi inchid puloverul pana sus. Dar are fermoar si e chinezesc. Asa ca acolo unde se termina cele 2 parti de fermoar. E gresit facut si ma inteapa mereu groaznic. Si ma enerveaza rau asta. Pe la 1 noaptea ma apuca totusi o veselie inexplicabila.

E ca si cum in cuseta asta am organizat o petrecere. Doar ca invitatii astia ai mei dorm toti dusi. Afara ninge. Eu sunt asa fericita incat zambesc tamp in intuneric. Ma mananca sa ii scol pe toti gadilandu-i.

Sa ii oblig ne aruncam confeti unii in capul altora. Sa bem sampanie in pahare de plastic. Si sa dam noroc fara clinchet, ce daca. Sa ne imbrancim prietenos. Sa suflam in de-alea de carnaval.

Si purtand coifuri de hartie in cap legate cu elastic sub barbia simpla sau dubla. Sa facem o piramida umana. Ma apuca mandria ca am avut ideea. Devine din ce ince mai greu sa fii original pe lumea asta. Si cine a mai facut o piramida umana intr-o cuseta?

Ma simt in trenuletul Mc Donald's. Si e ziua mea. Atunci si doar atunci intra, de la Cluj. Un domn cu caciulita. Si incepe o noua faza in viata mea de cireasa itineranta. Se vede treaba ca domnului cu caciulita. I-a placut viata. Si i-a placut si mancarea indigesta.

La fiecare 18-23 de minute, cu precizie germana. In aer se ridica cate o megabasina. O basina cu vointa proprie si aspiratii de imparateasa. O basina de culoare albastru electric. Care alege sa se ridice diafana.

Si calare pe aripi de inger desucheat. Sa leviteze in sunet de viori mai ales pe langa paturile de sus. O basina care prefera sa stea infipta la mine in nas. Daca e sa aleaga unul din cele 6 nasuri. Ma foiesc sa scap. Si atunci ma inteapa moatele de la fermoar.

Eu sau a cherry, care pana la urma se scoala din cauza luminii albastre iradiate de basina. Deschidem repede usa. Dar una din doamnele cu pantofi urati, invitata pasamite la petrecerea mea. Doamne, cum am putut sa o chem? O inchide repede cu nervi la loc.

Somnul care ar fi putut pana la urma sa mi se insinueze in viata. Fuge cu parul maciuca. Urland ca din gura de sarpe mitologic. Las sa mi se prelinga in suflet si-n simtire. Basina dupa basina. Basini straine, dar totusi atat de asemanatoare. Basini surori.

Cred ca lesin si ma lovesc la cap. Pentru ca trece un timp pe care nu pot sa-l justific.

Ma uit aproape duios la omul cu caciulitza. Care are intipatira pe fata o serenitate sora cu nebunia. Cum da o basina, cum se linisteste. Si incepe sa croseteze, ingeras balonat, la urmatoarea.

Dupa 12 ore jumate, trenul ne elibereaza in metropola. Care crapa de atata geruiala. Strang bine geaca pana sus. Si imi intra cele doua moate de la fermoar in gat inca o data.

Nu mai conteaza. Aerul e curat. Si vin sarbatorile, vin sarbatorile, vin sarbatorile.

15 comentarii:

Anonim spunea...

tare titlul :)

another cherry spunea...

what about continutul? :)

Monica spunea...

tare continutul. tare puturos. tu, dar voi nu sunteti violente nici macar verbal, \sa fi scos niste sudalmi pe gura si sa fi rugat doamna sa-si regleze probelmele de digestie inainte de a intra in grupuri de cate 6 inchise intr-un spatiu mic? mie mi-a sarit mustarul. eu mi-am rugat ieri tatal sa nu tanjeasca dupa ceapa mea rosie, ca in cateva ore avea sa urce pe un avion. Sireacul, nici macar nu avea asa ganduri, tot de teama ca-i va chinui pe altii. Autoarea puturosului fulger primeste de la mine urarea cu fasole si carne. dar la ea acasa, sa o dea afara famelia, daca ea nu stie cum e cu colectivul.

B spunea...

crezi ca are cineva curaj sa treaca de titlu? :))

another cherry spunea...

@Monica: tradare sa fie, dar s-o stim si noi:). Nu pot sa-ti spun ce sentimente crestinesti ne-au trecut in spatiul ala stramt de tot, de sarbatori.

@LiarLiar: Cine n-are sange/Incepe sa plange:))

Anonim spunea...

bine ca internetul nu miroase ;)

another cherry spunea...

@cineva: ah, esti tu atat de sigur?:)
cateodata parca e bleah:P

Sebastian spunea...

lol - super tare - deci eu chiar nu-mi imaginez cum ati rezistat - dar eu am putut sa ma abtin din ras cat am citit.. mai ales si cu poza..

another cherry spunea...

@sebi: :), a fost greu de tot. si mi-a trebuit foarte mult sa continui sa-mi pot iubi aproapele, crestineste asa:)

Anonim spunea...

ai intors si celalalt obraz, crestineste fireste :))

another cherry spunea...

am intors si nara cealalta, ascunsa in perna pana atunci:P

Anonim spunea...

iui parca le-am simtit, tipul ala de troglodite, statute, putrezite, batranesti si mocanesti. mi-e tare rau acuma :(.

bine, ca in vorba aia "copiii sunt ca basinile. fiecare le iubeste numa pe ale lor". si ma rog, inca pe ale unuia.

dar cherry, nu am fost atenta sau ai fost tu atat de... grabita si nu ai scris ceva esential: cum sunau???

another cherry spunea...

Dora, :)), asa e, poti iubi doar doua feluri de basini odata. Cat despre sunet, am aflat si eu destul de mare fiind, ca exista 2 tipuri de basini. Tip "buna ziua", spus tare si din tot pieptul. Si tip "ssssservus", spus insinuant, asa cum zice Kaa din cartea junglei.
Basinile ardele din cuseta erau servus. Nu le auzeai venind.

Monica spunea...

mi-e rau:)tip sssservus, si eu cum sa traduc mai departe, ca ma prapadesc de ras? noroc ca servus e din latina:)

another cherry spunea...

:)), faci asa marunt din buze, si zici hola mai soptit. si apoi buenos dias tare si rastit:))