duminică, 14 decembrie 2008

ce sa mananc sa fie bine

food

gaina care naste nu din dragoste pentru vreun smecher de cocos. ci cu forta, prin aprinderea unei lumini. ca ea sa creada ca e rost de inceput o noua zi. deci hai draga sa facem giumbuslucuri. sa nastem oua, sa luam mic dejun, sa bem cafeluta.

progeniturile unei asemenea gaini in deriva nu sunt bune de mancat. pentru ca 1. daca cineva nu ar fi atins un comutator. ele nu ar fi existat. si 2 pentru ca din secunda 1 puii astia mananca, in loc de graunte. oasele pisate ale altori pui frati de destin. si nascuti in acelasi mod.

stresul ei si nenatura actului facerii. lipsa iubirii si dorul de graunte adevarate se regaseste in carnea roz palid, albita prin fierbere, a acestui pasaret. si prin ingerare, trece si in carnea mea mai pigmentata, de cireasa. care naiba stie cum se face prin fierbere.

salata verde ajutata cu smac dintr-o sticluta. sa aiba foi grase si mari in toiul iernii. vanduta de tarani care imi inspira ca nu au nimic de ascuns. ceapa verde care s-a plictisit sa se nasca doar in aprilie. si acum vrea sa mi se insinueze prin cosnita lunar.

si ardeiul care pocneste de sanatate. si e rosu ca para focului. si se lafaie in raftul dedicat lui. strans in tipla, alaturi de alti doi frati ardei. unul galben ca la lamaia, altul verde ca bradul. psihologii de culori au ales perfect.

laptele care a inceput o bizara calatorie. venit pe lume cu sanse egale din ugerul cald si roz de catifea al unei vaci candide. nestiutoare de ce va sa vie.

dar extras apoi prin procedee SF in loc de maini mangaietoare. isi da pe drumul spre raft. sufletul si tot ce mai avea bun prin el. ca sa nu ne mai ingrase. of, laptele are culoarea de creta. si propune aceeasi sanatate ca si ea.

branza facuta din oi simpatice. care au pascut pe ierburi pline cu praf de construcii care respecta normele UE. si noxe de la masini care folosesc euro 3. care dau cu boticul laoparte lame de ras. capace de veceu. si receptoare de telefon cu tot cu fir. ca sa apuce ierbuta.

si in final sa las sa curga miere peste painea mea cu unt. miere emisa de niste albine care au fost asezate langa padurea de salcam. si au zburat vesele peste campuri stropite cu flori.

apoi, dand in ritm de mambo din outfit-ul cu dungi. si-au varat piciorusele si trompita. si au facut baie cu spuma de polen in flori de zmeura de cultura. care era stropita cu ceva rezistent sa o faca sa fie mare. si sa reziste intemperiilor om-natura.

oare pestii de la mine din farfurie. reusesc sa scape de fantasmele transmise. de apa cu ulei si alte dejectii prin care au inotat? hm. nu stiu daca sa ma bucur cand il intalnesc. pe mister ce mai greu de prins.

si uite cum pe bune eu nu mai inteleg. ce naiba trebuie sa mai mananc. ca sa fie bine. si ca sa ma tin cat pot de departe de raurile care vin sub forma de borcane frumoase. si legume si fructe sanatoase. si carnuri hranitoare.

m-am plictisit sa tot alerg. nu mai stiu exact de ce sa ma feresc. asa ca ma duc sa-mi cumpar parizer, ca imi place de mor. si o punga de pufuleti. voi ce parere aveti?

15 comentarii:

innuenda spunea...

:)) Final apoteotic! Şi mie îmi plac ambele otrăvuri.
Altfel, răspunsul e simplu, dacă îl aştepţi. Dă-i cu alimente bio!

Tofu bio am găsit, pâine bio este, de toate bio...

Dar dacă o rezolvi cu mâncarea, ce faci cu aerul? Doar nu o să dormi ca Michael Jackson într-o ladă cu ozon!:D

Eu sunt de părere că organismul nostru ar reacţiona prost dacă i-am da numai bio. Adică s-ar opri o clipă să zică precum tenia din banc: "Hopa, da' parizer d'ăla bun nu mai aveţi? :D "

Anonim spunea...

Desigur, inteleg perfect propensitatea catre parizer. (Nu si catre pufuletzi, care mi se par horror, dar De Gustibus... si patati si patata). Insa:
intrucit oricum iti otravesti organismu cu porcarii, asa cum atit de pertinent ati descris Dvs. in postul acesta, o alegere rationala ar fi sa maninci porcarii care macar nu ingrasha. Adica ardei tricolori si brinzica de vacutza deprimata, si nu parizer si pufuletzi (acestia din urma=triumful chimiei, really!).
Cum am deja anuntat, io ma tzin de cuvint: 1. cum merge cura de slabire?
2. Jos pufuletzii!

Nu, nu sint in Buc. miine. Sorry! Ma gindesc ca, dimpreuna cu alte duamne si domnisoare cu alt timing, vom afla de la voi de pe bloguri cum a fost.

Anonim spunea...

La pufuleti ma bag si eu; parizerul nu-mi mai place, imi placea de mult, in copilarie, probabil din lipsa de alternativa la un anumit timp:). Aici insa nu gasesc pufuleti:(. Si nici covrigei cu susan, dupa care-s disperata (sunt acasa unii in punga transparenta cu un pic de maro). Oricum, cu postul de azi ai pus degetul pe rana; de multe ori m-am gandit la cate chimicale si alte cele ne expunem si pe din afara si pe dinnauntru. Hai, pofta mare :).

LiaLia spunea...

Cherry, pe timp de iarna iti recomand ciocolata (mai ales aia neagra), a nu am auzit prea multe povesti apocaliptice despre ea (cica mai ajuta si la inimioara). Prin mai, te invit la ai mei la curte la cireshe pietroase si capsuni nestropite cu diverse. Din iunie incolo te invit si la roshii, vinete, ardei, fasole crescute regulamentar (pe pat de balegar exclusiv) de tata. Si la painica facuta de mama Vulpe din faina de la tara si seminte foarte bio. In cuptoras din ala de vrei tu de la Mosu!

LiaLia spunea...

P.S. Teoretic off-topic: duminica de la ora 13 si ceva ne-am pus pe munca. Efort sustinut. Am dat tot ce avem mai bun in noi (eu si gagicul). Si la ora 14 si 4 min s-a mishcat pamantul, soarele a holbat ochii printre nori, caprioarele si iepurashii au ciulit urechile, leii s-au oprit din ragetele inspaimantatoare. Da, ne-am facut datoria. Si la primavara vor inflori cireshii! Si eu am un inceput de saptamana senzational! Traiasca Big O Day!

another cherry spunea...

@innuenda: bio costa mult prea mult, nu pot sa-mi permit sa traiesc bio, pentru ca nu sunt o imparateasa urbana:). si apoi da, intervine problema cu respiratul, ca ar trebui sa ma retrag de pe acum in bucovina, nu un pic mai tarziu, cum mi-am planificat:). deci si tie iti place parizerul? auzi, stii cumva daca se mai gaseste pe undeva brandul perutnina ptuj? mor dupa el si nu l-am mai vazut. e ambalaj galben si cu niste pui pe el:)).

@vera: am avut un prieten inginer chimist care nu ma lasa deloc sa mananc pufuleti, zicea ca sunt facuti din acelasi material ca si asfaltul:). ne certam groaznic pe tema asta. slabitul merge nasol de tot, de fapt nu am inregistrat niciun progres si am intrat putin in panica pentru ca nu o sa intru in corsetul pentru rev:-(

@thea: lasa ca poti face cura de pufuleti si covrigei cand vii aici:).

@LiaLia: faci tu toate astea pentru mine? s-ar putea sa nu mai scapi de mine, sa ma abonez la toate astea:).
vaaaaai, ai descris mortal felul in care ai avut o rupere de nori si stele si soare. dar LiaLia ziua lui the Big O este duminica viitoare. asa ca baga mare si te rog sa te mai concentrezi inca o data:). planeta are nevoie de tine.

Anonim spunea...

LiaLia - dragutza, esti MOR-TA-LA! Mi-ai luat mintzile cu profesionalismul cu care ai sarbatorit - gresit - O Day. Sper ca nu va fi un prea mare efort sa repetatzi frenezia! Sper ca 'gagicul' va intzelege si accepta the challenge.
In plus, descrierea situatiei botanice de la tine de acasa - paradisupepamint, I'm thrilled that it still exists si ca, finalmente, 'cunosc' pe cineva care stie ce e aia. Sa fii vesela! Si salutari/felicitari lu' tata!

LiaLia spunea...

:))) De fapt, vroiam doar sa ma laud :)) Mey, am fost asa de entuziasmata de idee, incat nu m-am mai uitat la data. Si uite asa, ca vrea, ca nu vrea, ca o sa fie cu mine sau nu, gagicul trebe sa presteze spectaculos si duminica asta :))) Oferta cu papa bio e valabila, ai mei sunt f draguti cu prietenii mei in general, cu cireshele in special, au si mai multe camere, deci te poti muta la ei. Exista si doi catei adorabili si pisici cu care sa te joci, in caz ca te plictisesti de mancat :)

another cherry spunea...

LiaLia, unde stau ai tai, ca sa pot sa imi fac un plan eficient?:). si nu, nu ma plictisesc niciodata de mancat:)

Anonim spunea...

Cireshiko, s-a pierdut in cyberspace regimul pe care ti l-am trimis? Cura de slabire cu likide?

Anonim spunea...

eu zic sa mananci orice si sa faci sport mult si sa ai un metabolism normal, doar asa poti sa te bucuri de viata, si viata e miscare...

LiaLia spunea...

Cherry, ai mei au casa teoretic in sectorul 1, pe soseaua de centura de la Mogosoaia. Asa ca poti sa te apuci de planuri, se ajunge f repede :D Gratarelul de pui, pastrama de oaie sau frigaruile de legume te incurca la ceva? Ca si astea se produc acolo :) Despre incurcatura cu Big O Day te invit sa citesti si pe la mine. Mi-am pus cenusha in cap :))

another cherry spunea...

vera, nu mai tin minte cura cu lichide. dar nu pot sa tin ceva strict, nu e deloc genul meu:-(. am incercat sa fac totul cat mai usor, sa nu ma chinui, dar sa si tai din diverse.

@codo, nu merge asa, ca asta fac deja. sport mult adica. si ma bucur si de viata:). bine, nu e ca sunt vreo grasa, adica o sa vezi:P, dar as fi vrut sa dau cateva kg jos.

Carmen spunea...

Si parintii mei au gradina, de la patrunjel la sfecla rosie..totul f natural...oua de la gaini crescute cu graunte netratate...vin rosu facu din struguri ce n-au simtit gust de solutii...doar apa si soare :)...Eu am de unde alege :)

another cherry spunea...

carmen, ce frumos suna asta cu apa si soarele:). si ce bine ca la tine se poate. eu am crescut la bloc in bucuresti, dar nu am spre ce alt loc sa ma aplec, sa zic lasa, ca fug acasa:-(

LiaLia: intru imediat, oricum, un orgasm duminca la pranz nu e de colo, ma bucur ca ai incurcat borcanele. a fost o repetitie placuta si utila.