vineri, 19 decembrie 2008

cireasa a descoperit google analytics

dorinta_ciresei

Acum un an multumeam cu emotie nedisimulata celor 9 cititori care intrau zilnic aici. Eram emotionate.

Unul dintre ei era mama de cireasa. Merci mama ca ai crezut in mine. Merci mama ca m-ai facut asa cum sunt. Merci mama, merci ca ai intrat. Merci mult.

Doua eram noi ciresele. Inca unul eram tot eu care intram de pe alt computer sa vad daca se schimba numarul de vizite. Si inca unul era a cherry, care facea acelasi lucru.

Ne bucura orice crestere, chiar daca falsa. Restul de 5 erau niste cititori avizi de slova cireseasca. Care lasau totul din mana, o data pe zi. Sa vada ce am mai nascut din pix.

S-au schimbat anotimpurile. Aici va rog sa va imaginati intai un om de zapada. Apoi muguri care plesnesc cu repezitorul. Apoi plaja si copii stropindu-se fara griji ca in reclamele asiguratorilor cu buget TV. Apoi struguri si gutui prin panere. Si gata.

Cu manuta tremuranda am instalat undeva pe traseu traficul. El a crescut plapand, apoi s-a oprit de tot, la o cifra tulburator de mica. Daca ne gandim cate lume pretindea, cu exemple si vorbe potrivite, ca ne citeste.

Chiar zilele trecute, sutu a pus link catre aici. Si vedeam la referreri cum intra oameni valuri valuri, cata frunza, cata iarba. Dar numarul de vizitatori a ramas neschimbat, ba chiar cu 2 mai putin decat in ziua precedenta.

Am facut clabuci mov la gura de nervi, dar m-am inzdravenit dupa ce am ingerat jeratec.
Si frustrarea a continuat pana mai ieri. Cand o femeie tanara si buna mi-a instalat google analitics. O masinuta care imi spune tot ce misca despre cine ce si de ce.

Acum stiu tot si sunt tare multamita, boieri dumneavoastra. Stiu cati sunteti, la ce ore preferati sa cititi, de unde veniti. Nu stiu exact incotro va duceti cand plecati de la mine. Dar cred ca e o chestiune de timp pana aflu si asta. Poate ma si ajutati un pic.

Stiu exact cat timp petreceti citind ce-am scris si uite, va zic si voua. 1 minut si 42 de secunde. Stiu ca cititi un post si apoi mai cititi si inca o treime din alt post.

M-am gandit ca probabil va place sa ramaneti asa in suspans. Fara sa stiti sfarsitul. Deci sunteti genul care prefera aventura. Ma bucura asta.

Stiu ca multi dintre voi ajungeti aici zilnic pentru prima data. Cautand niste traznai de care raman stupefiata si mi-e rusine sa le pomenesc. Dar o sa-mi fac curaj si o sa scriu si despre asta zilele ce urmeaza.

Stiu ca o parte dintre voi sunteti dezamagiti. Pentru ca doriti sa aflati poze cu capre sau retete cu fistic. Si aici dati doar peste capre in combinatie cu verze si alte treburi fistichii.

Ce sa mai. Cireasa a descoperit google analytics. Si nimic nu o mai poate opri. Domnilor de la trafic, zau ca ma citeste lumea. Am dovada.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Credeam ca n-o sa mai am timp azi sa intru; da' uite ca am intrat si cred ca tu stii ca am intrat, nu?:). Si da, o sa intru mereu pentru ca-mi place combinatia "capre cu verze" si ma dau in vant dupa "alte chestii fistichii" :)

another cherry spunea...

:)), thea da, stiu tot ce misca:P. masina mi-a zis vezi ca thea are treaba si nu stie daca mai poate azi. si dupa aia m-a tras de maneca si mi-a zis bai, shhhhh, e thea online:))

Diana Adela Martin spunea...

ai pus la socoteala si ursii polari care patineaza pe gheata subtire ?

[asta e o mostra de limbaj specializat pe care il folosesc oamenii care au petrec un anume timp impreuna.... ]

p.s. eu folosesc stacounterul. spune mai multe

Anonim spunea...

eu sint de-a dreptul socat. google asta vede si cand scriu? ca trebuie sa ma imbrac frumos atunci, sa nu apar la televizor asa in pielea goala, nu?

aseara am facut fericiti 21 de copii :) cu ciocolata :)

Anonim spunea...

Cireshiko, io sint destul de zdruncinata ca nu am pic de privacy si ca voi astia, care scritzi pe bloguri, stiti cind vin, cit stau, eventual unde ma duc de la voi. Dar stiam deja, nu mi-ai dat dta lovitura: stiam de la un baiet, turambar, care m-a infuriat profund cind mi-a spus. Asa rau, ca vreo citeva zile nu am mai intrat pe nici un blog. P'orma mi-am revenit, ca-mi lipsea drogul. Stimulatziunea intelectuala. Surpriza. Amuzamentu. Asa ca in cazu dumitale.
Si stau mai mult decit zici, ca pina citesc, pina intzeleg (mai caut si-n dictzionar cind sint cuvinte polisilabice), pina raspund, etc.
Imi place de tine.

Fluture spunea...

Hai, zi ca nu esti mandra acum de scriitura? Zi ca nu e frumos, asa, cu litera mare dupa punct?

Muuuaaaaa. O sa ma vin :-)

another cherry spunea...

@Diana: daaaaaa, si chiar si pe lupii care fug de nebuni prin padure tinand cate o vaca cu coarne lungi in fiecare mana:). Stai, ca abia am auzit de google analytics, nu pot visa mai departe:).

@codo: da, adica nu sta si tu in trening, macar cand citesti ciresele:P. si sa nu cumva sa fii ciufulit:). ce draguuuuuuut. codo e buuuuun.

vera, n-am ajuns pana acolo incat sa stiu cat stai tu, vera, personal. si nici unde pleci dupa, desi sunt curioasa de mor:). mai bine imi spui singura, decat sa ma chinui asa:). sarumana mult ca iti place de mine. sunt destul de mandra de asta.

@Fluture: cititorii mei iti datoreaza enorm:). si daca ai fi citit postul cu moartea lui lolek asistat de bolek, dar simt eu ca nu l-ai citit, ai fi vazut ca ti-am dat credit pentru asta. de fapt asa incepe:).
Ce bine ca te-am facut sa revii. A durut putin dar n-a durat mult.

Fluture spunea...

M-ai prins! Nu l-am citit! Pentru ca era despre porci, si, am banuit eu, e legat de taierea lor. Desi nu mananc porc, imi este greu sa-i vad taiati. Mai mult, cand am intrat la tine scriam un post, despre ratele indopate... alte sacrificate pe altarul papilelor noastre gustative. Ma ierti?

another cherry spunea...

Da, n-am incotro:). Oricum cetitorii mei au urat postul asta si mi-au atata asta printr-o oarecari mutenie:). Incerc sa nu mai fac, dar mi-a venit. Ratele? Intru sa vad.

val mănescu spunea...

Mamăăăă, da alintată mai eşti cireaşo! N-am mai văzut decît vreo două, maximum trei cazuri de alintătură cronică şi galopantă, dar tu le-ntreci pe toate!
Şi, adevărul e că, deşi-s dat naibii de dur, tre să recunosc că pentru fiecare propoziţie meriţi cîte-un alint de ăla tandru. Mai ales decînd începi cu majuscule.
Cireşico!

another cherry spunea...

varanusule, sa zambesc m-ai facut pe data:). si varanus, am socotit acum. asta inseamna ca de la un singur cititor cu sange rece si solzi am strans 52 de alinturi. e bine, zic eu:)

Anonim spunea...

pai daca e asa de destept blogul tau si instrumentele oferite de goo atunci ar trebui sa renunt la agenda zilnica si sa imi spui tu ce fac sau ce ar trebui sa fac...

another cherry spunea...

@bdm: bine:). cu ce sa incepem?