luni, 1 decembrie 2008

cireasa imbratiseaza fara discernamant

DSC07713

intre ora 12 si 1 jumate. am imbratisat de ziua nationala 49 de persoane necunoscute. bucata cu bucata. adica vine o imbratisare la cate minute? si pe alocuri am mai participat si la cate un group hug. deci numarul nu e tocmai just.

cred ca au fost, din prea mult entuziasm. si vreo 7-8 saruturi. dintre care cel mai mare procent pe obraz. unul pe gat. altul aproape cu limba. plus unul-doua in aer. dupa modelul cand sarutul venise. cireasa plecase. asta de mai jos e afisul meu.

DSC07669

mai multa lume m-a ridicat in brate si ma invartit. probabil e un gest reflex la cat sunt de mica. iti vine sa faci asta. de multe ori sunt tratata ca un pet. asta pana cand musc. azi mi-am tinut inveliti in vata coltii de cireasa feroce.

mi-a venit sa cer vreo 2 numere de telefon. m-am abtinut. altora le-a venit si lor sa-mi ceara mie. s-au abtinut. doar nu era o intalnire free dates. ci una free hugs.

DSC07673

cativa oameni au plans. altii nu mai voiau sa-mi dea drumul. la altii nu mai voiam eu sa le dau. era asa de bine. stai aici, cu mine. unde fugi. altii s-au ferit de mine ca de dracul, ingroziti ca s-ar putea sa-i ating. dar astia din urma, putini.

unii stiti deja cu ce se mananca. dar pentru cei care nu, free hugs e o inventie a unui australian, care are urmatoarea poveste. el a muncit in strainatate o vreme. si cand s-a intors acasa. si s-a simtit teribil de sinistru de oribil de singur.

DSC07682

si in loc sa-si planga de mila singur acasa. cum am face majoritatea dintre noi intr-o atare situatie. in fata televizorului, cu o pizza primitoare langa el. dupa ce a discutat mai mult decat trebuia cu livratorul chinez de pizza.

el a iesit in centru la el acolo. cu un carton pe care scria free hugs. adica s-a expus unui penibil fara de margini. pentru ca multi suntem singuri, chiar cu lume in jur. dar n-am recunoaste asta nici in ruptul capului. mai bine murim. e umilinta suprema.

DSC07736

intai nu l-a bagat nimeni in seama. apoi s-a incumetat cineva. l-a imbratisat. si atunci s-a dat drumul la o intrega isterie mondiala.

care implica, si nu se mai termina de atunci incoace. milioane de oameni imbratisatori profesionisti, care racoleaza amatori. adica alti oameni necunoscuti de pe strada, dornici de putina atingere dezinteresata. si niste afectiune.

DSC07741

de cativa ani, free hugs face inconjurul lumii in continuu. pentru ca si bucurestiul a inceput sa fie pe harta din punctul asta de vedere. adica tot felul de curente si idei care circula prin lume. s-a intamplat de mai multe ori si aici.

ultima data ieri. in mai multe orase mari din tara. in acelasi timp, la aceeasi ora. am fost multi, cateva zeci. uitati-va mai jos cum se uita dl. beligan la noi, de pe tnb. sigur, ideal e sa imbratisezi oamenii care iti par ca ar avea cel mai tare nevoie de asa ceva.

DSC07730

dar o selectie personala nu ai cum sa nu faci. si cand simti repulsie. nu te duci sa imbratisezi. daca esti normal la cap. eu zic ca sunt. desi aud murmure in public.

rezultatul e ca. dupa o ora de imbratisari. te simti incredibi de puternic. un fel de mic Dumnezeu. pentru ca ai reusit sa faci o zi cetoasa si urata. mai frumoasa si mai plina pentru niste oameni.

dar ca sa fiu sincera. eu nu fac asta pentru altii. eu, cireasa egoista, fac pentru mine. sentimentul meu e incredibil de bun. ma simt fericita. si imi vine sa sar intr-un picior. taraind dupa mine galetusha plina de energie buna de la oameni multi.

am imbratisat de-am spart. fara discernamant. si ma simt grozav. voi vedeti ce vara e afara?

18 comentarii:

Anonim spunea...

i want a free hug. I'll even give some free hugs of my own :) ce zici?

another cherry spunea...

ma bag, asta zic. vii pe 16 dec cu noi, astia care vorbim pe aici, la prajituri?

innuenda spunea...

Eşti o cireaşă de societate. Eu m-am întâlnit cu free hugsurile în Paris, am scris cu mirare despre asta, imediat ce m-am întors. Era o ceată de adolescenţi gălăgioşi, care se ţineau strâns legaţi unii de alţii şi aveau o pancarda cu Free Hugs agăţată la gât. Mi s-au oferit dimpreună cu zâmbete clinchenitoare şi chef de joacă: madamme, madamme...au strigat după mine. Eu m-am întors, i-am citit la gât, i-am privit în ochi, mi-am dezvelit cu sinceritate şi surprindere dinţii şi...I-AM REFUZAT!!

Asta ca să ştiţi ce hal de om sunt. Şi pe cuvântul meu că trec drept mega-ultra-sociabilă, sociopata naibii ce sunt!:D

another cherry spunea...

draga innu, aici nu erau numai adolescenti, altfel ce sa caute o cireasa coapta, numai buna de muncat:).
si nu mi se pare deloc ca m-ai fi sociabila pentru ca nu vrei sa faci asta. 3 sferturi din prietenii mei buni si propria-mi mama de cireasa sunt destul de mirati/stresati de idee:)

Anonim spunea...

Cred ca si eu as fi stresata de idee; si nici un cunoscut de-al meu nu s-ar mira daca ar citi aici:). Desi banuiesc ca e o sursa buna de energie pozitiva, as avea mii de sentimente de melc - la atingere m-as strange in cochilie:). Ce fel de om! :)

In consecinta, megafelicitari!:)

another cherry spunea...

@thea: am banuit eu ca o sa vi se cam para la toti din cale-afara faptul ca am participat la free hugs. nu e prima oara. am mai fost si la sofia, unde am imbratisat bulgari:P.
nici nu trebuie sa fim toti la fel. cred ca mai trebuie cate o cireasa nebuna care sa faca asta, din cand in cand.

LiaLia spunea...

Bravo, Cherry! Sper să-ţi mai rămână hugs şi pentru 16 dec. Nu de alta, dar şi eu sunt pasionată de energii furate prin îmbrăţişări şi de pupici mici :) Când primim detalii despre prăji-meeting? Că io deja i-am spus gagicului să-şi facă alt program :p

Dar, Dacă este și așa? spunea...

felicitari. mai greu este la inceput apoi intri in element. eu m-am intilnit cu fenomenul la leuven belgia si a fost chiar fain. oricum ai o forta mare in exprimare, se vede ca esti vulcanica si simti momentele

another cherry spunea...

oooo, am imbratisari nu numai pentru 16 decembrie, ci pentru un univers intreg. next week e clara treba cu praji. ca o sa scriu un post in care rog lumea sa se comita acolo, daca crede ca vine. ca am pierdut sirul. nu mai stiu cati suntem. si dupa aia vad unde.

Diana Adela Martin spunea...

tu cireaso, ieri iar a fost zi de barbati in uniforma... ii ivazusi? ii imbratisasi?

another cherry spunea...

bdm: tnx a lot.

@diana: ah, am lipsit pentru ca nu a vrut nimeni sa vina cu mine si m-am culcat si prea tarziu si nu mi-a mai venit pe ceata aia sa ma scol. i-ai vazut? me drulling now.

Diana Adela Martin spunea...

eu mi-am satisfacut (vizual) propria mea fantezie: jewish men ;) azi la bulandra s-a jucat o anna karenina evreiasca al naibii de plictisitoare,
dar ce spectactori erau in sala! ce actor!

another cherry spunea...

Diana, eu am scris despre piesa asta si am recomandat-o pentru azi pe hotcity.ro. Deci nu prea e ok, e boring? Lasa, ca o sa se uite cine se duce la barbati si suntem salvate.

Diana Adela Martin spunea...

welll.. pe guistul meu nu a fost. dar erau atatia barbati in sala bucurosi ca aud idis si atatea femei in varsta care se holbau la pieptul vanjosului vronsky incat piesa ar putea trece drept succes

another cherry spunea...

Diana, si eu consider piesa,din ce-mi zici tu, un succes. Scuza-ma ca sunt off topic complet. Dar ce ai tu sprijinita de clavicula. O cireasa sau o maslina?

Diana Adela Martin spunea...

E un gandac!
care inca nu s-a transformat
in cireasa putreda

:)

vanzatoruldevise spunea...

nu prea mai e vara afara , e frig si ploua.... :P inloc sa ninga...

another cherry spunea...

un gandac?! oh, doh:). il asteptam sa se metamorfozeze. avem timp:)

vanzatoruledevise: in ziua aia, desi era cam urat afara si ffrig, era o vara de numa.