marți, 23 decembrie 2008

fascinatia pentru junk food

junk_food_lr copy

Ati incercat vreodata hot dog-ul de 1 leu de la iesirea din Ikea? Dupa ce am rascolit 2 ore printre rafturi si am gasit chilipiruri incredibile. Fac febra daca nu inghit macar unul.

In aer miroase ametitor a carnat fiert roz, a mustar si a ketch-up. Nu exista chifla alba mai pufoasa. Si nici cireasa mai pofticioasa ca la vederea imbinarii dintre toate astea.

V-ati cufundat fata in punga albastra cu pufuleti de la star chips? Stiti cum au unii vulturi, din cauza evolutiei, capul lipsit de pene? Ca sa poata baga capul pana la umeri in cadavru?

Ei, cred ca pe sistemul asta nepotii nepotilor mei nu o sa le mai creasca prea mult par in cap, saracii. Ca sa poata intra cum trebuie in punga sa manance pufuleti.

Cand eram mici eu locuiam intr-un cartier select, langa fabrica de paine. Si mergeam mereu la ghiseu, acolo. Si luam cu inima mica cate o punga de pufuleti. Sperand ca e una din alea cu mai multi pufuleti cu gust. Nu din aia mamaliga goala.

E, pufuletii din punga albastra au toti gust. Fiecare pufulete e egal de tulburator cu celalalt pufulete si tot asa. Mananci si plangi, mananci.

Vine un moment in viata cand aripioarele de pui dupa reteta colonelului KFC bat la fund orice. Lasi job, lasi casa, lasi responsabilitati. Numai sa te afli fata-n fata cu meniul cu 8 bucati si sosul galbui vrajit si urat mirositor.

Simtiti mirosul de gogosi calde? Uleiul incins sfaraie vesel pe langa ele. Si grasuna de gogoasa maron inoata in baia galben incins. Daca cineva s-ar apuca sa prajeasca gogosi pe camp, in toiul bataliei. Soldatii s-ar lua de gat si ar deveni frati de cruce. Uniti printr-o gogoasa.

Cand e simpla ii pui sare, mananci un pranz cu haina de sarbatoare. Cand femeia de la ghiseu baga branza sau gem in ea. Te afli fata in fata cu cel mai mare rival al tortului de ciocolata de la Capsa.

Cand pleci spre ski austriac. Si trebuie sa te opresti la pipi la McDonald's Deva. Si parca ti se face si foame, dar esti scarbit ca trebuie sa iei de aici. Incearca un Big Mac. Si corpul iti va fi recunoscator. O sa tremuri de emotie.

Floricele Mamut la mall. Mmmmmmm. Sunt momente cand platesc bilet doar ca sa pot sta in sala. Alaturi de cel mai mare format de floricele posibil. Si o cola rece care parca e facuta pentru momentul asta.

Gata, m-am oprit.

Eu stiu ca nu e bine. Si sunt o cireasa care consuma cu precadere fructe, legume, carne fripta, pesti si orez. Dar asta nu inseamna ca nu mor de placere. Cand mananc un pateu cald cu branza. Sau un crenvusti fierbinte in foetaj. Aleluia.

Sunt fascinata de junk food. Si de 4 ori de pe an mai gresesc si eu. Lansandu-ma prada unuia dintre fascinurile de mai sus.

11 comentarii:

mamica de Sebastian spunea...

Daaaa,noi degustam de fiecare data cind mergem la cumparaturi cite un cremvusti ca la Ikea.E foarte bun cind ti-e foame:))

ajnanina spunea...

e ok, legumele si fructele se manaca acasa, celelalte prostii in oras. hrana de campanie, mergem in oras ca la razboi, pentru noi cuceriri. de shopping sau de alte feluri.

te inteleg perfect, si imi amintesc de un cantec al lui Pavel Stratan, in care zicea ca el bea doar de 4 ori pe an: de Craciun , la hram, la Paste si in fiecare zi.

cam asa mananc si eu dulciuri :))) nu din cele foarte sanatoase...

Anonim spunea...

Traiasca Crispy Strips de la KFC si McPuisorul de la Mac. :D
Eu am cam renuntat la Chips-uri si cu Cola ma am bine doar din cand in cand. In schimb fast food de-asta bag la greu. Maioneze si sosuri, shaworme si cartofi prajiti de nu mai pot. Lunile astea am cam strans punga si n-am prea mancat prin oras (asa des, vreau sa zic). Dar imi revin dupa sarbatori.

another cherry spunea...

@mamica de s: ma asteptam ca tu stii ce vreau sa zic:). ca doar esti in patria brandului asta pritenos:). am mancat acum doua zile si mi-am propus sa merg intr-o dimineata de weekend si sa mananc 10 buc, ca sa imi iau de pe cap o grija si sa ma linistesc.

@ajnanina: mama, si eu sunt moarta dupa dulciuri. dar de fapt orice prajeli care ni se ofera prin gherete mai mult sau mai putin pretentioase:)

Anonim spunea...

io nu prea...am in cartier la mine f.aproape gogoserie fornetti clatitarie mcdonald's, kfc si toate alea.De cele mai multe ori, only the smell makes me sick.Imi plac chestiile de la patisserie, drept sa spun, am o nostalgie dupa o luna petrecuta in paris *sighs*

si la ikea nu ma duc, sunt Fight Club :))

another cherry spunea...

@tomata cu scufita: iuhuuuuuuu. si sa nu-mi zici ca pateurile calde nu-ti spun nimic. big mac de la mc donalds si placita cu mere fierbinti si inghetata aia cu sos:P

@tuvia: stai asa, de ce nu ikea? ca e bine acolo, mi-am cumparat ieri niste pasari care lumineaza galbui, le-am pus in brad:)

Anonim spunea...

Another - nu te speria, te-am prevenit ca io vin dintr-alt spatiu/timp (aprilie 2008): 'serendipity' nu e un film, cum ti s-a explicat atunci, ci un cuvint englezesc, care defineste un concept. Foarte interesant. Si enervant. La care te duci dta sa te uiti, in dictionar. Caci sa predic Carpe Diem e una, sa promovez lenea mentala e alta.

Anonim spunea...

ca e prea popular si me frica, sigur n'ai vazut fight club? sa am lucrurile pe care le are toata lumea..hell no! i'm more underground!

another cherry spunea...

@vera: bine vera, vad ca am de treaba cu tine, imi dai teme pentru acasa, ceea ce ma multumesc. cum era sa am numai cititori care ma lasa in boii mei?:) unde esti tu acum de sarbatori?

@tuvia: ahaaaaa, got it:). ba da, am vazut fight club, dar se vede treaba ca n-am inteles mare lucru:P. zau ca ikea, desi mainstream, merita efortul:)

Anonim spunea...

1. Most likely incomunicada. Adica, vorbesc cu oamenii, dar pe bloguri si email. De ce? Vrei sa vin cu tine la o nunta, sa nu fii single?
2. Cura?
3. Din cind in cind am ris demential. La postul cu Moldova, de ex. Thanks, really.
4. Si io stau in Floreasca.
5. Hai, agiunge, sa nu faci food poisoning de prea multe confidanse.

another cherry spunea...

@vera:
1. Nu, multumesc, dar bine ca stiu unde sa ma adresez daca chiar imi vine:)

2. Cura sta asa: am dat 2 kile din 3. e mai bine, nu exact ce voiam, dar mai bine.

3.Asta e balsam in inima mea. Nu e lucru care sa ma multumeasca mai mult pe lumea asta. Poate doar vestea ca SMPE cade rapus de dragoste in toiul iernii:P

4. Suntem vecine, ha!
5. Ei na:)