miercuri, 10 decembrie 2008

feriti-ma de magarus

donkey copy

*preludiu: sper ca v-am spus de suficient de multe ori. ca nu cred deloc ca barbatii sunt porci sau magari. dimpotriva. incat sa nu luati cele de mai jos. drept o declaratie de misoginism. ci doar una de uimire putin trista.

v-am spus vreodata ca pe cel mai iubit dintre pamanteni l-am intalnit la un blind date? e drept ca recomandarea. bai, voi 2 ar trebui musai sa va intalniti! a venit din partea altcuiva. un om cu scaun la cap.

e, si asa stand lucrurile. unde am vazut eu ca fericirea poate sa intervina si pe cale oarba. nu zic nu modului asta de a cunoaste noi oameni. potentiali suflete pereche pentru o cireasa. suntem ok pana aici? oare sunt eu normala ca tot incerc?

ok. suntem in vara lui cine mai tine minte. acum vreo 3 ani. eu singura cuc. si nefericita cu viata mea. nu ca acum. netul, cu o sumedenie de posibilitati. oferite ca niste dropsuri lucioase de lamaie. catre ciresa care sunt eu acum.

intalnesc virtual un om. imi place. ii plac. pana aici totul suna bine. vorbim noi vreme indelungata. ca doar net-ul stiti ca e inselator. si totusi decidem ca da. sa incercam. hai la cafea. hai.

a se intelege ca cireasa. totusi mai mult timida de aceasta intalnire decat dornica. pentru ca, in ciuda deschiderii. am oarece probleme cand ma mut. de la un ecran la un om in carne si oase si sange. deci nici vorba sa-l fi pushed prea tare. matur si vaccinat, a luat decizia ca vrea.

stabilim data. stabilim ora. imi tremura barbia de emotie. cu 2 ore inainte el zice. imi cer scuze, nu mai pot veni. si atat. cum nu apucasem sa-mi faca inima budibum-budibum. ma mir de asa comportament. dar o dau la spate.

gandindu-ma ca omul. s-o fi impacat cu cineva. sau a aflat la pranz ca pleaca seara de urgenta in australia. sau a capatat o mostenire. dar conditia a fost sa plimbe un caine in ficare zi. exact la ora aia. si i-a fost penibil sa-mi explice asa intelegere mercantila.

se intampla tot timpul astfel de lucruri. mi-am vazut de treaba mea. dar am ramas cu o senzatie de mancarici. pentru ca imi placuse carevasazica.

si stiu exact ce mi-a placut. mi s-a parut ca e un om normal. mai rar asa ceva. si e foarte sexy. mai sexy decat puterea, bogatia. mai sexy chiar decat nasul coroiat. normalitatea rulz.

faceti va rog swich. suntem in decembrie 2008. am cont pe tagged din greseala. nu-l folosesc niciodata. desi ma spameaza mereu cu mailuri. read this. do that. ele zac acolo in casuta. pana ce imi fac timp sa le sterg.

imi apare pentru o secunda in coltul ecranului de la laptop-ul de culoarea zaharului. un dreptunghi care imi spune. xyz just joined tagged. numele rigns a huge and sensitive bell.

si cum pana atunci tagged nu ma informase despre nimeni. cum ca a joined. zic asta este. e soarta. e un semn. e predestinat. e roz. e fluture care zboara. e ploaie care tropaie pe casa cand inauntru e uscat si bine. trag repede peste ochii orgoliului meu ranit in trecut. niste obloane cat casa. si scriu un mesaj scurt.

sunt cutareasca. daca iti aduci aminte. si daca ai placerea. pur si simplu mi s-a parut ca bla-bla. si bla-bla. nu va speriati. nu i-am zis astea cu ploaia si cu fluturele. dar cumva era subinteles.

el pare ca se bucura. si ca isi aduce aminte. eu par catre el ca am uitat de ce n-a fost sa fie data trecuta. ca sa-l ajut. sa nu-i pun bete in roatele fara geometrie. si ne apucam iar sa toarcem la un fir de lana deja toarsa. trec 2 zile de crosetat fluturi si ploaie.

si zicem sa ne intalnim. n-am zis eu. va jur. a zis el. cum cine? magarusul. dar recunosc ca m-am veselit. cireasa dornica sa fie bine. si crezanda ca omul asta care emana normalitate. chiar si prin net. chiar a trebuit atunci sa plimbe pudelul matusii seara. si n-a mai avut cum sa-mi explice.

eu, ca un facut. exista totusi un Dumnezeu al cireselor. care vrea sa le pazeasca. imi uit mobilul acasa, ca niciodata. el ma suna pe mobilul care statea pe masina de spalat, acasa. de 2 ori. (asta am observat mai tarziu). si uite cum nu reusim sa ne vedem la pranz.

eu ma precipit la birou. povestesc lamaiei. povestesc calatoarei. ma dau de ceasul mortii. si ma intreb. sa fie asta un semn? ca n-ar trebui sa ma intalnesc cu magarusul?

din birou se ridica un murmur. hai mai draga cireasa. nu exista asemenea semne. nu trebuie sa crezi in ele. un singur lucru e un semn. cand un barbat e un magarus si face magarusenii. restul, astea, cu telefoane uitate acasa, e bullshit.

reusim sa reluam legatura pe net. explic ca uite asa si pe dincolo. magarusul e rezonabil si intelege. ne dam din nou intalnire. magarusul propune. va jur, nu eu. ca sa fie seara, in aceeazi zi.

eu explic ca nu am telefon si vin direct. deci sa stabilim acum toate detaliile. buuun. reusesc totusi sa-mi iau tel in fuga de acasa (dar el nu stie). si ma duc. ajung la 8:28 in loc de 8:30. si incep sa inghet.

primesc exact la 8:30 urmatorul mesaj. il stiti deja, nu? imi cer scuze, nu pot sa ajung.

eu ma uit la mesaj ca curca-n lemne. si ma apuca intai rasul. cireaso, te rad si curcile. apoi niste nervi sora cu nebunia. nu ca mi s-a refuzat un sulflet pereche. ca evident sufletele noastre sunt facute. din materiale complet diferite.

al meu de carne si fluturi si ploaie. al lui dintr-un aliaj nou, ciudat. nici nu prea vreau sa stiu compozitia. mi-e ca mi se face rau. si ma ia salvarea.

dar nervi pentru ca cineva poate sa faca asa ceva. adica intr-o lume in care nimeni nu preseaza pe nimeni la intalniri. si in care poti sa te eschivezi asa de bine si de mult. mai ales cand e vorba de inselatorul net.

tu, magarus profesionist si de cariera. iti dai intalnire. si nu vii? esti cumva bolnav? cere ajutor. s-au inventat tot felul de lucruri lately. poate exista un smac, ceva. si pentru sufletul tau facut din carpe. si si pentru intentiile tale, turturi in luna lui cuptor.

daca veneam fara de tel. asa cum magarusul stia ca o sa vin. inghetam ca o cireasa proasta. mult mai multe minute. pana sa ma hotarasc sa o trec la ghinioane. si sa plec. ce soi de magarus sa fii. ca sa faci ceva asa de penibil?

deci se vede treaba ca de una singura. fac o treaba tare proasta. cand e vorba de blinde date-uri. si pentru ca magarusii nu poarta insigne pe care scrie asta. si nici nu au tatuat pe fruntea lor fierbinte de la febra.

tot ce pot sa fac. este sa devin un pic mai cinica. cu privire la existenta oamenilor normali. si sa strig cat ma tin bojocii. feriti-ma de magarus.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

eu zic sa ii spui ca nu te-ai suparat si sa ii mai dai o intalnire. iar cu 2 minute inainte de date sa ii trimiti tu mesaj. unul rautacios :D
eh, nu ma lua in serios. asa ma calmez eu facund tot soiul de scenarii de razbunare. in final nu fac nimic. dar ce masacru iese in mintea mea :))

Anonim spunea...

exista o specie de astfel de date-ari (oameni care isi dau date-uri) care locuiesc pe net. am avut ocazia si eu, si prietene de-ale mele sa cunoastem cateva exemplare din secta asta. nu e explicabil, e un fenomen paranormal, zau... nu iti mai chinui capul sa intelegi, e mai simplu sa crezi magarusii astia sunt veeeeeery fucked up in sistemul lor intern...

another cherry spunea...

@sabina: de data asta nici macar nu e vorba de vreun orgoliu, cum ai putea crede. nici macar nu simt nevoia sa ma razbun. dar m-a intristat cat sunt unii de nebuni:).

@cristina: pai ei eu am intalnit date-ari de pe net. dar ei, buni-rai, voiai sa date si se si prezentau. asta insa, magasurul, isi da date-uri si dupa aia freaks out. dar e foaaaaaarte urat. exact, sistemul trebuie resetat. sistemul lor intern.

mamica de Sebastian spunea...

@cireaso nu trebuie sa bagi in seama asemenea magarusi neseriosi,dar nu dispera ca nu se stie.Si eu mi-am intilnit perechea tot pe net,si am batut 2500 de km ca sa-l vad:),MAi nebuna ca mine nu se poate

Anonim spunea...

Da, chestii care iti lasa un gust amar; oameni intre oameni la adapostul "caldut" al netului. Desi intre cunostintele mele apropiate sunt cateva perechi casatorite cu acte in regula, perechi care s-au cunoscut pe net... Cum ziceam, oameni intre oameni;).Dar noi ramanem optimiste, nu? :)

Rin Tin Tin spunea...

cherry, deci vin eu. m-am hotarat. tine telefonul aproape.

Anonim spunea...

Cireshika draga,
1. eu cred ca multi barbati sint magari. Am zis multi, nu toti.
2. He's in much worse shape than you, si noo, dragi duamne si domnisoare, tre sa ne fie mila de dinsul/ii. Vai de mama lor. Nenorocirea, insa, este ca scot toxina pe nervii si fragilitatile unor cireshici/panselutze sau chiar palamide inocente si de buna credinta si, daca nu esti destul de tare/atenta , iti maninca sufletul si selfesteema.
3. Eu i-as da o lectie, sincer. Daca o facea 1 data, sau de 2 ori, hai. Dar a de-pa-shit cu mult.
4. Si, la nivel macro, generatia voastra trebuie sa reviziteze mesajul imbecil pe care il primeste, de cind a aparut pe lume, despre the continuous bliss cu sufletu pereche. Timp de 40-50-60 de ani. Mama ce zice?

Anonim spunea...

hmm...si nu l-ai tras de urechi apoi pe net?asa, de curiozitate sa vezi ce-ti spune...
pe mine ma fascineaza uneori explicatiile astea :)

LiaLia spunea...

Io am o vorbă, bărbatul trebe să fie măgar cât să nu fie porc. Dar în cazul de faţă vorbim de un bou (adică din ăla fără coaie). Eu am păţit de muuult, singura mea întâlnire reală cu un virtual, după ce îmi arătase poze cu el (băiat drăguţ şi cu potenţial), când ne-am întâlnit a apărut un băiat drăguţ şi cu potenţial. Dar altul! Şi deşi era chiar mai simpatic şi mai cu potenţial, n-am putut să trec peste idee! Lume nebună

another cherry spunea...

@mamica de s: nici eu nu am nimic impotriva netului. si slava Domnului, aici nu discutam de o drama. dar nu suport magarusii bolnavi rau de de tot. asta e:)

@thea: optimism is the name. si netul bate in continuare filmul. dar ori nu vrei sa date, si atunci faci asa, un fel de romanta internetica. care e destul de sweet si tine de pseudo-cald in nopti pustii si reci:). ori vrei sa date si atunci te prezinti naibii la intalnire, mai ales cand tu insisti. bleah.

@rin tin tin: bine ca te-ai hotarat odata. ca de cand te astept.stai ca suna, tu esti?

@vera: 1. nu stiu daca sa fiu de acord. cred ca sunt in egala masura femei nebune, daca e sa o luam asa:)
2. daaaaaa. m-a scos din minti nu faptul ca nu ma iubeste enorm, cum ar fi cazul. si cum s-ar fi si intamplat, daca ar fi avut curaj sa se vada cu mine, pentru ca sunt fenomenala. ci faptul ca nu a aparut la un date. cine naiba mai face asta in ziua de azi?! cineeeeee.
3. pai a facut de 2 ori. si nu cred ca merita nicio lectie. eu merit o lectie. el merita doar un afis batut in tintisoare pe piept: feriti-va de magarus.
4. ai dreptate rau. bine zicea prietena mea cireasa. ca sufletul pereche expira ca laptele dulce. mama e messmerized de ce ii povestesc eu. dar la faza asta a avut mai mult umor ca mine. mai ales ca stie toate povestile mele si multe sunt din cripta:)



2.

another cherry spunea...

@LiaLia: hahaha, asta da problema, ce ai patit tu. e destul de funny, dar inteleg:).

Anonim spunea...

oho, as putea sa scriu o noua enciclopedie britanica cu my blind virtual-real life dates à la High Fidelity.Recunosc, ca dupa ani de zile, nu imi mai fac sperantze desarte.Cand nu vine, il injur elegant si ma tirez, ii doresc sa moara in bezna si gata.Next!

e ca la lotto, u never know whatcha gonna get :) capul sus, cireasho!

another cherry spunea...

tuvia, e ca in forrest gump. life is like a box of chocolate. you never know what you gonna get:)
eu nu pot sa zic ca am asa o mare experienta in dating de pe net. e doar o posibilitate. prefer cunostintele din real life, dar nu exclud:)

Anonim spunea...

scenariu: eu zic ca "magarusu'" a venit la intalnire, a stat la distantza, a vazut o ditai frumusete de cireasa si sufera de frun complex fizic. iarta-l si p-asta, dar nu pt ca-i magarush, ci ptr. ca-i lash. deci, nu-i de tine! de acord?
daca te consoleaza, au mai patit-o si altii :-)

Anonim spunea...

eu zic ca trebuia sa-i zici ceva apoi...asa sa para ceva nevinovat dar totodata subtil si rautacios :) sa vezi ce are de zis.

de curiozitate...

Lya

Dan Gheorghe spunea...

cred ca pana la urma oamenii isi aleg partenerul pe care il merita...

another cherry spunea...

@Lya Anonima: n-am nici cea mai mica dorinta sa mai vorbesc cu el. nici nu vad ce ne putem spune, really:). adica nu vreau sa stiu gandurile lui. nu e ca atunci cand esti indragostit si iubitul se poarta ciudat si tu tii sa interpretezi fiecare spranceana ridicata, cu speranta ca totusi intelegi si in final e de bine. eu nu vreau. ma doare-n fund. dar ma oftic ca exista asemenea magarusi. care fac lumea mai urata.

@dan gheorghe: aboslut de acord. de-aia eu si magarusul nu suntem impreuna:)

Anonim spunea...

acu's la capitolul combinatzii&lipeli, pe care il urasc.Da e funny sa vezi cu cine cred prietenii tai ca te potrivesti =)) mix&match, my ass.

Cora spunea...

Ce tip de 2 bani...de asta nu acord eu a doua sansa...a irosit-o pe prima..adios !

another cherry spunea...

@tuvia: eu sunt mereu la toate capitolele, cumva. am fost si acolo unde zici tu ca esti. si am vaga senzatie ca o sa ma mai intorc. nu trebuie sa insist, mi se intampla mereu:). iar la mine repet, cineva a nimerit!

@daaaaa, incredibil. regret si eu acum ca am vrut sa ma intalnesc a doua oara. regret tare.

Rin Tin Tin spunea...

@ another cherry: multumim pentru blogroll, desi tin sa te avertizez: niciodata nu stii unde ajungi cand adaugi acel blog lubric si derizoriu la linkuri!

another cherry spunea...

@rin tin tin: vreau sa stii un singur lucru. te-am pus in blogroll acum cateva zile, inainte sa-mi zici ca ma suni:)

Rin Tin Tin spunea...

Deci ia da numaru', ca nu mai rezist :)

another cherry spunea...

ah:)