joi, 4 decembrie 2008

such a perfect day

drunken_werewolf

dimineata ma trezesc cu diaree deja instalata in corpul de cireasa scuturata de spasme. incerc eu sa o domolesc in fel si chip. ii vorbesc frumos. hai fata, tocmai azi? am treaba ca la balamuc.

cand vad ca nu tine, tip ca o isterica. macar sa o sperii. diareea, nimic. still there. u know where. (aici vine semnul de fata rusinata). mai incerc un tertip invatat de la o cireasa disparuta.

incerc sa o trimit inapoi, pe diaree. unde inapoi? nu stiu exact. din tara de unde a venit. merge si nu prea. ma rog. reusesc sa ies din casa. trebuie sa ies. pentru ca am ora la ginecolog.

intarzii in trafic si imi dau seama ca pot pierde programarea. trebuie sa dau bice. fortez o batranica sa treaca strada mai repede decat ar fi vrut ea. batranicile mereu vor sa treaca incet taman cand eu ma grabesc. asa e soiul lor.

mijesc ochii de werewolf. si arat demonstrativ o gheara plina de gheare si par sarmos. unor barbati furiosi ca cireasa se grabeste mai tare ca ei. si sperii de moarte niste femei care tin de covrig delicat si incurca treaba grozav. si nici macar nu inteleg asta.

ajung intr-un loc dezolant. cu multe spitale. caut loc de parcare. nu gasesc. timpul trece. stresul escaladeaza. nu poti pierde o ora la ginecolog obtinuta cu greu si cu tot felul de interventii, de azi pe maine.

e la fel ca la coafor. stilistii si ginecologii te tin minte toata viata. daca nu respecti regulile. dentistii sunt singurii care inteleg.

inventez un loc de parcare. impingand niste gunoaie. ies ca o furtuna. imi cade telefonul intr-o balta. mica, dar cu noroi. il iau dezgustata, dar nu am servetel. il tin cu doua degete. si incep sa alerg. suferind de crampe. stiti voi de la ce.

din gunoaiele ciufulite de mine. se starneste un caine care se ia dupa mine. si ma alearga maraind la mine ca un orc din fratia inelului. fug eu, fuge si el. innebunita de frica. ca el n-o fi apucat sa ia micul dejun. si o blonda cireasa miniona pare exact the thing.

si transpirand abundent, imi vine ideea salvatoare. invatata tot dintr-un film american. ma opresc pe loc, ma intorc. si marai la el cu ochii iesiti din cap. nu latru, doar marai. si ma si fac spre el, asa.

cainele ramane bushbe. pufneste in ras, asa mi s-a parut. si ii trece pe loc pofta de a ma mai haitui. se intoarce cu o expresie care zice mare ti-e gradina, Doamne. si pe-aci ti-e drumul. pleaca cu sentimente amestecate.

transpirata si inca rosie la fata de surescitarea luptei. incercand sa gestionez bine diareea. cu telefonul plin de noroi tinut cu toata mana plina de noroi acum. (de frica am strans pumnul). ma prezint la ghiseu. sunt indrumata catre o camera.

acolo dau peste o femeie noua. o femeie araba, draguta. deschid picioarele anevoie. e singurul loc unde le deschid de nevoie si nu de voie. ce porcarie. imi zice sa ma relaxez. sa te relaxezi tu cu familia ta. cand ti se face chestia asta. brrrrr. diferente culturale, ce vrei.

imi da niste pilule. si scrie 2 biletele de mana, pe 2 postituri. ma intreaba daca vreau si eu unul. de ce as vrea, zic. ce scrie pe el. ca sa va zic daca vreau. scrie ca astazi, 4 decembrie, 2008, nu sunteti gravida.

a, zic. multumesc frumos. nu, nu vreau. luati-l dvs si pe al meu. e o zi mare, intr-adevar. va rog sa dati si pe statia interna a spitalului, daca aveti. si imediat dupa. melodia last christmas i gave you my heart.

ies. ma rog sa ma intalnesc cu tortionarul meu de adineaori. ca sa-l umilesc. acum ca am invatat cum. oricum am chef sa mari din rarunchi la cineva. si el ar fi perfect. dar cainii nu vin cand ii cauti. cainii si marile iubiri. toata lumea stie asta.

ajung la birou. si ma uit cu suspiciune la dana. sigur trebuie sa se intample ceva si aici. zilele proaste sunt proaste pana la capat. dar dana nici nu ma baga in seama. ce chestie. asculta ceva brit rock. si invarte o suvita de par. ok.

cand ajung acasa, observ ca mi-a iesit un corn in frunte. si ma apuca o noua serie de diaree. asa ca incep sa fredonez o melodie buna. dintr-un film bun. si imi iau o bere.

pentru ca da. am scapat cu viata din such a perfect day. si, cum zicea scarlett o'hara? si maine e o zi. mrrrr. ham-ham. miau-miau.

20 de comentarii:

LiaLia spunea...

:))) Cherry, toate ti se intampla numai tie :)) Te-ai gandit ca ar putea fi o legatura intre diaree, cura de slabire si masturbare? :))

val mănescu spunea...

"cainele ramane bushbe. pufneste in ras, asa mi s-a parut. si ii trece pe loc pofta de a ma mai haitui. se intoarce cu o expresie care zice mare ti-e gradina, Doamne. si pe-aci ti-e drumul. pleaca cu sentimente amestecate."
Genial! Absolut mişto, de-mi vine să latru că n-an fost vreodată să scriu atît de miez. Mi-e ciudăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă,
cireaşo!!!!

another cherry spunea...

LiaLia: intre diaree si cura, da. Dar cum pur si simplu n-am avut timp pentru dragoste, nu cred ca e legatura. Sau tocmai asta e?!:)

varanus, m-am emotionat. ce bine e sa primesti asa niste cuvinte dis de dimineata. sa traiesti:)

Anonim spunea...

super tare articolul, se pare ca atunci cand treci prin momente emotionante iese ce e mai bun din tine, ma refeream la scris, mi-a placut si mie mult, mai ales faza cu cainii si cu iubirile.

Omul e un caine. Chiar daca nu latra. zicea Dinescu :)

Carmen spunea...

Cumva trebuie sa elimini cele 3 kg? Lasa ca nu mai ai mult pana in 24, vreo 20 de zile...si astea trec cum nici nu gandesti....faza cu diaree te va tine doar in primele zile ale curei....pana se obisnuieste organismul tau cu noul regim alimentar si pana se detoxifica...continua sa bei ceai...daca te supara chiar asa tare aceasta diaree bea ceai de menta...n-o sa mai ai probleme

Anonim spunea...

:)) demential. am ras intruna. chiar ai marait la caine? eu ulu ca nebuna "mars, mars". mi-e groaznic de frica de ei, de asta tip :)

another cherry spunea...

@codo: :)). deci sa incerc sa ma pun in cat mai multe situatii de dificultate ca sa iasa bunul din mine. biiiiine, o sa ma gandesc la bungee jumping:P, in loc de praji.

@carmen: macar sa treaca cu folos astea 20 de zile. ma chinui destul de tare. asa de tare ca imi vine acum si mie si promovez chestia aia in care de fapt nu prea cred: interiorul conteaza, frumusetea e trecatoare:)))

@sabina: da, de disperare am marait la el si m-am facut ca incep eu sa-l urmaresc. cred ca asta l-a pus in incurcatura.

Anonim spunea...

Multam pentru portia de ras de dimineata :)- ai scris atat de suculent ca nu mi-a fost deloc greu sa-mi te imaginez in toate momentele prin care ai trecut :). Mie imi paralizeaza toate simturile cand intalnesc caini care au ceva de impartit cu mine:). So, you're a hero!

another cherry spunea...

si mie mi-e frica de mor. mi se scurge adrenalina in sange. daca poti sa crezi, mi-e asa de frica incat fac trasee complicate prin cartier ca sa evit locurile unde stiu ca sunt sigur caini. dar acum era disperata:)

Anonim spunea...

io am mai speriat caini.Astia se sperie numa cand le zic "da'te mha javra mai incolo".In general imi blocheaza drumu si sunt foarte surprinsi ca le vorbesc frumos :)

mama, ce zi! chiar ca de film.Ai ambitz, ce samai.Io numai ieseam din casa la primele semne de dureri de uhm, stomac.Sunt foarte sensibila la kestii d'astea...

Anonim spunea...

Acum 2 ani si ceva veneam de la o nunta, singura; era spre 3 de dimineata, ajung pe strada mea, imi gasesc locul de parcare ocupat, caut altul cu disperare, gasesc unul stramt la ceva distanta de casa si cand sa ma dau jos din masina, surpriza...un caine dornic de o gustarica in noapte si cu mare chef de scandal...Urmarea, am dormit in masina pana s-a facut lumina si lume pe strada...

Anonim spunea...

aveam si eu mai demult probleme cu cainii astia care se reped la oameni asa aiurea, ma panicam, nivelul andrenalinei urca pana in gat, etc. dar am lucrat odata in curtea unei institutii in care erau caini protejati de paznici. dupamasa, toata curtea era a lor si eu.. trebuia sa ajung la poarta, nu? mi-am dat seama ca daca ma dau la ei ma lasa in pace. daca eram indiferent, imi evazau pantalonii. ok, acum, intr-una din zile, au sarit niste caini la noi. eu ma desprind din grup si ma dau la caini. mandru de rezultat ma intorc si zic: vedeti? mi s-a spus ca au fugit cainii din cauza felului hilar in care fug, nicicum ca i-as fi impresionat :(

altfel... thanks god ca nu trebuie sa stam cracanati la doctor! mai ales in such a perfect day.

Carmen spunea...

Si mie mi-e frica...de caini...unul era sa ma muste de fata...si de atunci cand vad un caine trec pe partea cealalta a drumului.

Offtopic...a murit Anca Pargel...daca inca nu stiati. :(

LiaLia spunea...

In loc de prajituri vrei sa ne duci la bungee jumping??? Doar daca jos ne asteapta o mare de crema de ciocolata, de caramel sau de vanilie! Sau de toate trei :)

another cherry spunea...

@tuvia: cum iti arata ei surprinderea? asa cum mi-a aratat mirare si amuzament ala al meu de ieri? hahahah.

@thea: incredibil, dar si eu as fi facut la fel. de fapt nu incredibil, ca de-aia vorbim noi aici, ca semanam la tot felul de chestii. dar acum, ieri, era groasa. nu imi permiteam deloc sa nu ma prezint acolo si in plus ma apucase si un fel de nebunie:)

@about2run: m-ai facut sa rad tare aici, se uita lumea la mine. fugi urat, ha? si da, esti blessed ca nu trebuie sa stai cracanat:).

@carmen: ce nasol. nu, nu stiam, ultima data am fost la concert acum un an jumate si era asa de vie si fericita, cu baietii ei cantareti.

@LiaLia: pai ca sa declansam povesti bune si interesante. auzi ce zice codo, ca scriu mai bine cand trec prin momente limita:).
cat despre bunatatile mentionate, asta putem sa facem in cada.

Anonim spunea...

HMMM, O CIREASA CACACIOASA....

another cherry spunea...

mda. cine a mai vazut. iepure fugind pe scara si gaina cu tigara. ca sa nu mai vb de cireasa kkcioasa.

Anonim spunea...

ce misto...bungee jumping...yupii, eu vroiam sa itt propun ceva de genul asta dar nu stiam daca se accepta, adica in astfel de momente se leaga altfel de prietenii, lumea se gandeste mai mult la ce e mai important in viata, la el, la ceilalti. si daca bungee jumping nu e suficient, atunci promit ca plimb pe toata lumea prin bucuresti cu masina si asta echivaleaza cu 2xbungee. pina acum nimeni nu a rezistat, din pacate.glumesc, nu fac arogantze. :)

Anonim spunea...

gaina cu tigara?!?!? ce imagine tare, supertare. ti-e frica de caini? well, asta e o provocare. iti propun sa ii ataci tu prima si atunci nu o sa iti mai fie frica. e o chestie naturala. ...parerea mea.

insa trebuie sa privesti si din perspectiva lui, sa nu fim rasisti.
eu daca as fi caine as musca toate picioarele si fundurile frumos epilate de tinere domnisoare, bine, nu tare, asa mai incet, cat sa simta....:)P

another cherry spunea...

@codo:
1. eu conduc ca un varcolac, asta am invatat, macar atat. dar bicicleta mi se pare mai hard core. acolo da senzatii si adrenalina.

2. mor de frica de caini. mi se inmoaien picioarele. ma scurg. si da, ce bine ca esti doar melc. tu poti pipai cu ale tale cornite. asta nu face rau:)