miercuri, 25 martie 2009

cireasa si invidia pe ce au altii

ochelari

Personajul colectiv Londra mi-a fixat capul cu o mana. Si cu cealalta a apucat repede o bata de cricket si mi-a tras cu ea drept in cap. Rusinica sa-mi fie. N-am fost pregatita.

M-am dezechilibrat, am cazut in fund. Si un roi de pasarele tip colibri mi-au cantat cateva minute o hora deasupra capului. Ca in desene animate.

Si totusi nici macar suparata nu sunt. Doar ca au incoltit sub pielea mea muguri noi. Muguri de ciuda si invidie de culoarea otravei.

Lovitura m-a facut sa ma concentrez acum asupra altor lucruri. Cum ar fi sa-mi schimb repede viata, cum oi putea. Incat sa mi-o fac sa semene din ce in ce cu una britanica.

cainele

caruturi

Pentru ca daca ai putina imaginatie. Si cred ca am. Nu pot sa nu ma vad pe mine, in loc de domnii de colo. In Hyde Park, rasturnata intr-o rana, pe iarba deasa taiata cu forfecuta de unghii de catre un lord.

copacei

flori

Cu un cos de picnic din care se itesc 2 pahare cu vin rosu. Si niste cai baltati care trec la trap saltat pe deasupra capului. Gestionand doi copii prea blonzi, cu pantaloni scurti. Care sar ca mieii in timp ce hranesc lebede albe si lebede negre.

hyde_park

De ce sa nu fiu eu mama care sa-si duca ai ei prunci prea blonzi prin muzeul de istorie naturala. O cladire obscen de mare si impecabil intretinuta. Unde se pun la bataie cele mai aprige tehnologii.

muzeul

La departamentul pasari, de exemplu. Sunt imagini cu inaripate care se tot schimba. Ca sa inteleaga copiii unde traiesc pasarile, ce mananca, ce citesc, unde ies ele sa se distreze.

Apoi sunt 3 receptoare. Pe care daca le ridici, iti raspund tot felul de pasari diferite. Ca sa stie copiii cum ciripesc pasarile si cum canta pasarile si cum vorbesc pasarile la telefon.

sf

Cireasa a murit de placere sa se joace la toate butoanele si receptoarele si gadgeturile. Si s-a gandit cu tristete la Antipa, de curand vizitat. Unde pasaretul strange praf printre penele impaiate acum cine mai stie cati ani. De catre un strabun.

De ce sa nu fac eu, nu chinezoaica de colo. Cele mai fabuloase cumparaturi in Borough's Market, cea mai veche piata din Londra. Sa sorb duminica cu zgomot stridii proaspete imbaiate in lamaie. Sa gust jamon de ultima generatie taiat de cel mai tulburator spaniol cret creol.

jamon

Vreau sa pipai aici, in acest context, cel mai potrivit avocado. Si sa pun pariu ca asta e cel mai dulce ananas care mi-a trecut pe sub nas.

Imi plac cele 1001 de rase de oameni care se vanzolesc, ca niste cai cu pedigree. Si faptul ca pot sa ling pe jos, daca am chef.

tarta

Sa dau fuga la creatorul celor mai gustoase brownies din lume, vreau. Mi-a zis el ca o sa-mi aduc aminte de el toata viata. Si ca o sa ma intorc, sa mai cer. O sa ma intorc, n-ai tu grija.

chitari

Vreau sa cumpar nimicuri din Camden's Town. Si sa prind mancarea indiana fierbinte & aromata de 1 lira, la inchidere. Sa ma distrez in Soho pana cad jos. Si sa ma zvarl in vaporasul pe Tamisa, cand e rost sa iau decizii importante.

food

cops

Vreau sa am si eu o poarta rosie cu inel la intrare, in Notting Hill. Si sa ies doar doi pasi sa cumpar o antichitate. Pe care sa o asez deasupra semineului.

casa

Mi se pare acum in mod absurd. Ca pot sa fiu si eu cireasa britanica. Si chiar ma oftic pentru ca stiu ca in cateva zile. Mintea mea o sa faca curat in urma acestui preaplin de senzatii si dorinte. Ca eu sa pot trai in continuare fara traume pe plan scalamb mioritic.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

oooof, asa e... am stat vreo 3 luni in londra si, dupa cum spuneai, cireaso, mintea mea a refuzat vreun an sa faca curatenie printre amintiri... m-a cam chinuit Rromania in perioada aia, dar ca orice exemplar al rasei superioare m-am adaptat, ce sa fac... intr-adevar, Londra e superba si plina de savoare si de pulsul vietii, dar in acelasi timp linistitoare si ordonata - depinde unde alegi sa te plimbi si ce alegi sa gusti din ea. Tin minte ca eram innebunita dupa culorile orasului si dupa aerul perfect transparent, iar cand m-am intors in tara am gasit un oras gri si un aer opac, greu de praf...iar calmul englezesc cu care ma obisnuisem a fost brutal inlocuit de nervozitatile bucurestene...

lupul alb spunea...

My dear, it is NOT "plai scalamb mioritic". Not at all.
It's name is :
"Nothing Hill ®".
Just for us.

Anonim spunea...

hawaya, my old china? hunky dory?
asa vorbeau cockney in londra.
si mie mi-a placut foarte mult in londra insa cel mai frumos e in provincie, in locurile alea traditionale, necalcate de picior de turist. cel mai mult mi-a placut oxford/cambridge si inverness/cullen (e in scotia, in nord)

Anonim spunea...

Cireaso, am facut copy/paste cu commentul pe care l-am lasat acum 2 zile la oblia, ca sa nu ma repet. Nu schimb, desi unele chestii raspund la ce zicea oblia despre calatoria ei in Anglia.
Da, iti inteleg invidia, Londra e cu totul si cu totul something!


Peripatetika - m-am amuzat si nostalgizat de povestea ta albionesca. Acum 2 ani, mi-am vizitat prietenii din Londra si am stat vreo 2 saptamini.
Am avut intimplari similare cu sensul de deplasare, pina la a lua autobuzul in directia gresita, desi eram PROFUND atenta sa fac invers. M-au attendrisat the Brits care-mi ziceau ‘love’ si care, in general, sint mult mai draguti decit se spune.
M-am stupefiat de cantitatea de oameni care ies din circiuma sa fumeze si toti nefumatorii ies dupa ei, sa converseze. Si am invidiat femeia britanica, careia i se filfiie si se imbraca cum ii tuna. De la divin, la monstruos. Dar se simte bine asa cum e si nu se sinchiseste de ce crezi tu. I wish I could. (Pantofi, geanta, etc - colour coordinated, of course. I passed that gene. Si nu imi pare rau).
Personal, lasind clima si preturile la o parte, gasesc Anglia infinit mai dezirabila ca loc de vizitat si sper, de trait, decit Jersey-ul dumitale. The understament. Bunul simtz. Autoironia larg si relaxat practicata.

6. vera - March 23, 2009
Pardon, am uitat experienta cea mai totala: Kew Gardens, dupa ora inchiderii, golita de oameni, numai eu si D., cu toti pomii, florile, bancile inscriptionate. You absolutely MUST!

Anonim spunea...

ma faci sa-mi schimb toate planurile de honey-moon... :)
ziceam si io, din auzite, ca PArisul ar fi capitala indragostitilor, dar dupa imaginile astea si altele vazute pe ici pe colo, sunt in mari dubii...

Anonim spunea...

acum trebuie sa il pupi pe mos craciun ca ti-a ascultat dorinta...:0)

Anonim spunea...

Ce ne-ai facut cireaso? Acum vreau si eu sa merg la londra

another cherry spunea...

@raluxa: ce ai facut tu 3 luni acolo si de ce te-ai intors? Imi vine sa me deleg singura, macar o perioada, si sa fac o munca necalificata, numai ca sa pot respira aerul transparent si sa scap de gri-ul din Rromania.

lupule, e mortala asta cu nothing hill, se potriveste perfect. M-am suit acum pe el, pe acest deal al nimicului si sunt putin descumpanita.

@codo: iar ma intrebam unde esti, de curand, imi lipseai:). mi-am promis sa ajung data viitoare si la dublin macar, daca nu si prin scotia, sa vad tara lor.

vera, deci suntem de-o muma in ce priveste londra. Acum, pentru ca poundul are niste probleme si e ff apropiat de euro, nici macar prea scump nu mai esti. sooo, london rules:)

another cherry spunea...

@carlitos: pai cum sa nu alegi tu londra, pe care sa o combini convenabil cu niste countryside de calitate ridicata, cu gazon englezesc si copaci de trandafiri?! cand te mariti carlitos?:)

@codo: chiar ma gandeam sa trag linie la rezolutia 2009, adica sa explic ce am rezolvat in primul trimestru:P

@mimi: nu te mai mira si pune mana de cumpara bilet low cost:)

Anonim spunea...

Si chiar dupa ce m-ai ispitit cu iarba ai ade imi vine sa o mananc si eu, nu numai un calutz sau vreo vacutza pofticioasa, sa stii ca eu tot la Paris si viata de la tara frantuzeasca visez, ca mi-a povestit mie o vrabiutza ca e un pic mai frumoasa decat Londra si Anglia. Nu cu mult, dar cu un pic este! ;)

Anonim spunea...

Ma intreb oare daca londonezii sau parizienii sau barcelonezii isi doresc sa traiasca in alt oras. De ce oare numai noi romanii simtim nevoia de a ne indeparta de tara noastra, de obiceiurile noastre... Eu una, nu credeam sa ajung vreodata, da' socoteala de demult nu se potriveste cu aia pe termen lung, sa imi doresc sa traiesc in alta tara. Sa fiu aproape sigura ca mi-ar fi mai bine in alta tara, ca m-as simti mai libera, mai linisita ca aici. Uf...

another cherry spunea...

@artistu: ai fost in vreuna dintre ele? Eu am fost si la Paris si la Londra si pot sa spun cu mana pe inima ca imi place mai tare de cel de pe urma. Are mai mult stil si si un parc genial in mijlocul orasului. Si si un mic dejun porcesc, ca parizienii sunt un pic prea diafani:P

@Tomata: eu imi iubesc tara groaznic (ca lame suna asta) si de fapt problema mea e ca o iubesc asa de tare (iar sunt patetica) incat latru mult, dar nu musc. Adica nu pot sa o parasesc, desi detest traiul de aici. Vreau si eu sa merg cu bicla.

Anonim spunea...

Traiesc in Paris. E frumos, intr-adevar, dar ... murdar, prafuit (va suna cunoscut?). Asa a fost sa fie, sa ajung aici (asta pt cei care se intreaba cum?).
In privinta calitatii umane lucrurile stau si mai prost, sunt foarte dezamagita, nu am regasit nimic din politetea, manierele, educatia, eleganta care fac celebrul label frantuzesc.
N-o sa critic tot pt ca sunt si lucruri bune, INSA, si eu, prefer Londra. Poate pentru ca nu traiesc acolo ;)
Oana

LiaLia spunea...

Deci, mda, deci Cherry, iniţial ai reuşit să-mi strici ziua asta (care mai e şi a mea), care începuse oribil cu ploi şi noroaie. După care aşa m-am bucurat de fotografii, mai ales de câmpul ăla de narcise, încât îţi mulţumesc că mi-ai înseninat ziua :D Eu la Londra nu am ajuns încă, dar am stat acu ceva ani vreo 2 luni la Stockholm. Mai era şi prima ieşire din ţară, îţi poţi închipui ce şoc cultural am avut. La întoarcere am stat două săptămâni la ai mei în spatele grădinii, fără să scot un cuvânt, blocată. Dar apropo de Londra, am şi eu o mirare. Cum se face că ăştia de le ştiu ei pe toate despre Londra, deşi nu au călcat pe-acolo, spun că mda, e mişto, dar e vremea de cacao, dar să mor de am văzut fotografii mai colorate şi mai luminoase ca astea făcute de cei care au vizitat Londra!

lupul alb spunea...

@Cherry Expresia " Nothing Hill " este registred. Din cauza ei mi-am pierdut 44.256 de neuroni unici, carora le simt acut lipsa. Cred ca a si inceput sa se vada.
D.p.d.v. al uschelii in Euro-Pa, stai,tu, sa ma intorc eu de la Viena!

another cherry spunea...

Hello Oana, tu esti oana venita de la mintea de ceai? Asa cred. Parisul e dragut dar e cum zici tu, pe cand il londra nu prea vezi asa ceva. In plus labelul englezesc se simte de la o posta, inca din trenul care te aduce de la aeroport in oras. I love London.

@LiaLia: La multi aaaaaaani! Vezi ca eu am prostul asta obicei, sa nu tin minte ziua nimanui. Te rog din inima sa nu o iei in nume de rau, chiar nu sunt capabila. Stiu doar ziua mamei si a fostului meu sot, care a avut bunul simt sa se nasca in aceeasi zi si luna cu mine. Cat despre vreme, cred ca eu am avut noroc, asa mi s-a zis. Si ca nu e niciodata cum am gasit-o eu:).

@lupule, e inregistrata de salbaticia dumneavoastra sau de altcineva? si cand plecati la viena?

lupul alb spunea...

Registred-De sudoarea fruntii mele.

Pe 16 cred.Ce sunt sigur este ca vreau sa ma rasfat. Nu de alta, dar nu stiu cand o sa mai am timp.
Aici o sa aplic primul meu principiu existential.

lupul alb spunea...

@ Lia. La multi ani .

Miju spunea...

eu ce as mai putea sa zic? relatia mea cu uk e una de love&hate. hate pentru ca, intr-un fel, mi-a luat ce aveam mai scump. dar scumpeturile mele vin cu mare drag vreo trei luni pe an acasa sa manance mamaliga cu lapte, sa colinde de craciun si sa mearga dupa oua rosii de pasti. si sa jucam sah in parcul tineretului cu piese mari cat ei. si multe altele care ne plac la toti. si ciripesc intr-un funny midlands accent toata ziua, chiar si cand vorbesc romaneste.
tratata corespunzator, aceasta relatie l&h, poate da rezultate extraordinare, ne arata ca nici unul dintre noi n-a pus coada la pruna si da culoare individualitatii

Anonim spunea...

intr-o zi frumoasa de inceput de octombrie, cum am visat de mica... cu frunze ruginii si soare bland, care sa nu faca nuntasii sa asude ca si caii la curse iar nuntasele sa umble cu machiajul scurs tot pe barbie... sau cu ploaie mocaneasca, sa fie racoare si sa ne incalzim cu vin fiert, placinte cu mere si dovleac si fructe romanesti de toamna, ca in compunerile cu "Toamna" din clasele primare... :P

another cherry spunea...

@lupul negru: viena primavara e minunata. iti da forta prin vene. auzi, sa te duci la restaurantul de running sushi de langa prater.

@about2run: i see. Dar inseamna ca n-am inteles eu corect. Tu nu locuiesti in UK, ci copiii locuiesc acolo?

@carlitos: mai stii cum se terminau? Ce frumoasa este toamna!:)). Suna ca o poveste minunata nunta ta viitoare. Poate faci cumva sa parvina si ciresei macar o placinta cu dovleac.

Miju spunea...

dap, copiii sunt in uk. zic uneori ca s-au dus acolo sa le schimbe alora sangele

Anonim spunea...

poate face cumva cireasa sa parvina la nunta... cu lamaie cu tot! :)

n-o fi timisoara frumoasa ca londra, dar merge de-o plimbare. ;)