vineri, 27 martie 2009

cireasa si teoria conspiratiei

conspiratie

Situatia profesionala face ca stau pe net destul. O deductie aproape logica ar fi ca sunt imprietenita cu online-ul. Indiferent de motivul de dat click despre care vorbim.

In fapt, daca iei cireasa. O ridici la o palma de pamant si o scuturi putin. Dupa ce sar din ea: un nasture de sidef in forma de steluta, o agrafa roz, o insigna cu oaie si un sambure, ramai traznit.

Descoperi ca se fereste ca de dracul de online banking. Si ca nu este in stare sa achite factura de mobil pe net. Nici de ii lipesti pistolul de tampla-i infierbantata.

Din acest ultim esec reiese si relatia defectuoasa. Pe care cireasa o are cu operatorul de telefonie mobila. Care dupa ce ii emite factura. O urmareste neortodox prin urbe. Folosindu-se de tot felul de tertipuri si meschinarii. Ca sa o chinuie.

Intai mi se da un termen. Eu mereu il uit si il incalc. Apoi mi se da un sms civilizat. Pe care mereu cand il aud. Cred ca e de la un anume iubit mai vechi. Care si-a dat in sfarsit seama ca eu sunt the one. By the way, chiar sunt.

Eu nu platesc nici acum pentru ca la centrul de pe Magheru e mereu coada. Si la banca e si mai coada. Si apoi mai e doar Agip, dar nu prea in drum. Deci aman.

Apoi mai primesc un sms. Care e la o ora la care eu cred. Ca e acelasi iubit mai vechi de mai sus. Care si-a dat seama ca eu sunt the one. In care mi se spune ca gata. Daca mai vreau sa vorbesc/sa mi se vorbeasca. DA, mai vreau. Sa platesc azi. Altfel caput.

Atunci fug repede la banca. Stau la coada mare de tot. Si dupa ce ascult ca la psiholog problemele co-codenilor din fata. Mi se spune ca facturile se platesc numai la colegul neinsufletit de alaturi.

Si femeia tanara nespalata pe cap, imbracata in mov si cam grasa. Imi indica un robot branduit care clipeste SF din ochii lui rosii. Si ma invita sa ii introduc in organele interne. Factura si banii ficsi, ca el nu da rest.

Eu nu vreau sa fac plati pe net. Trebuie sa fii nebun sa crezi ca vreau si pot sa fac plata la un robot. Incerc nadusita sa colaborez cu el. Pentru ca ma simt infranta. Dar nu merge. Ma intreaba lucruri la care chiar nu stiu ce sa zic.

Si clipeste ca un tampit din ochisorii aia rautaciosi si rosii, ca de robot turbat. Plec inainte sa platesc. Pentru ca sunt rosie la fata. Si mie frica ca fac infarct. Speriind-o cumplit pe bodyguarda cu baston la cingatoare si papuci de casa.

Pe drum ma suna un operator. Care ma ia cu frumosul, ca pe nebuni. Cireaso, hai sa discutam un pic. Nu vrei mai bine sa platesti factura decat sa te penalizam? Mai bine vorbesti de banii aia. E pacat.

Sa-i zic cu robotul care clipeste la mine? Sa-i zic ca eu lucrez la un site de cultura urbana. Dar ca nu suport sa folosesc aceleasi butoane pentru ceva administativ?

Cred sincer ca operatorul nu are inima. Deci nu are cum sa inteleaga. E si el tot un robot. Vocea ma ajuta sa-i vad ochii rosii, clipind rautacios la cireasa descumpanita, transpirata, de culoare grena la fata si pe gat. Ii promit sugusata ca platesc.

Tarziu in drum spre casa, opresc la Agip. Multumesc Agip si sper sa nu-mi zici si tu intr-o zi ca trebuie sa vorbesc direct cu pompa sau sa pun gura la ea. Daca vreau sa platesc factura de telefon.

Vedeti evidenta? Patesc asta lunar. Si cred ca e o conspiratie intre banca, fostul iubit, operator, robot, ghiseu, pompa si factura. Vor sa ma innebuneasca.

17 comentarii:

Anonim spunea...

another, iar m-am tavalit pe sub birou de ras, esti foarte tare.

de unde iti vin ideile astea? ca eu ma chinuiesc toata ziua sa fiu asa spontan ca tine si nu imi ies decat ochii din cap :)

sa stii ca vreau si eu sa contribui pentru chinezii nostri. cum procedam?

LiaLia spunea...

Ahhh, ce punct sensibil ai atins! Asta după ce m-am tăvălit şi eu pe jos de râs :))) Eu am mers până la a-mi face un card ing pe care îl alimentez eu vârând banii în gura aia căscată a bancomatului şi apoi butonez la calculatorul de lângă şi plătesc facturile. Dar de robotul ăla şi mie îmi e frică! O singură dată am încercat şi după ce că mă simţeam înspăimântată de ochii roşii, m-a mai şi umilit un nene portar bătrân care mi-a zis: haideţi că vă arăt eu cum se face! Cu ăia de la vodafon am avut o criză de personalitate şi i-am ameninţat că mă mut dacă mă mai hărţuiesc cu telefoane, aşa că nu mă mai sună, iar eu fac un efort şi ajung la o zi două după expirarea termenului la un sediu de-al lor. Măi, Cireaşo, da' acu serios! Cum om fi noi wonder-women care mutăm munţi, conducem mii de kilometri fără un fir de transpiraţie pe frunte, da' ne speriem de plăţi on line?!

Anonim spunea...

daca ai card de la brd e f.simplu...introduci suma, nr client si gataaaa :)

another cherry spunea...

ah codo, nu te mai chinui tu, de-aia ma ai pe mine:). pai gasesti pe dasiprimeste un cont, ca a pus lamaia la bataie acolo, pt. donat sume mici pitici:P.

@LiaLia: Deci stii exact ce vorbesc, aham. Si i-ai convins sa nu te mai sune? Ce tare...trebuie sa fiu mai ferma, e clar:). Da, mi-e frica de plati online. Si nu de fraude cum ai putea crede, ci mi-e greu sa intru pe poarta asta...

@lya: n-am:)), asa ca robotul nu ma recunoaste si vrea sa-i spun si laptele pe care l-am supt de la muma-mea:)

Anonim spunea...

hehehe... acest robotel "Public Enemy"... nu exista om caruia sa nu-i fi dat dureri de cap.
si mereu gardianul/portarul vine sa-ti arate cum se face, ca si cum ti-ar da o palma peste mutra de ignorant in ale tehnologiei...

si, cireasa de pe tort :P, apoi te pui din nou la coada, la ghiseu, pentru ca Electrica e in dusmanie de moarte cu robotelul si nu se plateste decat la casieriile bancii...

lupul alb spunea...

Happy many returns to your style.
Chiar ma intrebam ce mes poussins se intampla cu tine.
Unde e verva.
Unde e vizualizarea.
Unde e centrarea pe aspect.
Unde e gros-planul.
Unde e caricaturizarea.

Uf.A trecut.
Esti iar tu.

Multumesc.

Anonim spunea...

=)))

La noi la mall, bodyguarderitzele de pe la standurile bancare de pe-acolo sunt pe tocuri cui. =)) Imagineaza-ti scena in care se intampla ceva si ea trebuie sa fuga dupa raufacator. Asa ca aia de la voi in papuci de casa e mai castigata. Si tot la mall la noi poti sa platesti factura Vodafone, fara coada, fara orar, fara factura si poti sa ai si bani mai multi ca au sa-ti de rest. :P Da' la faza asta Orange sucks. N-au numai 2 locuri unde sa poti sa platesti abonamentul: la reprezentanta, unde e deschis pana pe la 7 si la Real care e la mama dracului in afara orasului. Tu pe ce esti?

another cherry spunea...

@carlitos: stii, e bine ca mi-ai dat vestea asta, o sa fac o petitie de sustinere a electricii:). Nici eu nu suport robotul si nici nu vreau sa ajung sa-l suport, pentru ca cine stie ce mai urmeaza:).

@lupul: Pe mine ma bucura ca ai rabdare si nu-ti pierzi credinta:)Cu placere.

@tomata cu scufita: sunt la vodafone. Si mi se pare incredibil, la cat de sofisticata e telefonia mobila si atentia care se baga in fundul acestei industrii, sa nu poti plati factura decat in asa putine locuri.
si bodyguardele noastre sunt batrane si adormite, n-ar putea salva avutul bancii nici daca le promiti jumatate din suma, haha/

Anonim spunea...

Esti delicioasa, ca de obicei :)
Eu am scapat de treaba cu factura pentru ca n-am abonament, ci cartela. Pe care o reincarc atunci cand se termina. Bag un cod in telefon si gata :P
EU cred ca tie iti trebuie un personal assistant care sa faca treburi d'astea administrative si plicticoase :P Tante Helene ce face? :))

Anonim spunea...

in functie de banca la care ai card poti sa setezi o plata lunara. mergi la banca si intreaba-i daca au vreo solutie pt tine

another cherry spunea...

@ciupercutza: ce draguuuuuut, stii de heleeeeeene:)). Tare multumita sunt cu asta. N-am indraznit sa o angajez pe durata nedeterminata pe Helene pt ca e criza.

@mimi: bine.

Anonim spunea...

@another: nu gasesc, in ruptul capului, contul ala. dar cred ca e din cauza mea. ca sint grabit si nu imi sta capul la litere. poti sa imi dai si mie un link, ceva? saru'mana.
bine ca mi-ai zis de robotel, sa ma duc la banca sa ma antrenez :)
oare cat o costa?....

@lialia: felicitari pentru ambele evenimente :)

Anonim spunea...

Data viitoare incurca-le un pic creierii: depune suma de plata intr-un cont pe care il intitulezi "plata factura telefon Vodafone" (e.g.), continand sumele exacte ale facturii(lor) si lasa-i acolo. Intr-o zi, mai devreme, decat mai tarziu, se vor sesiza si vor vrea sa-ti inchida accesul la numarul personal. Si atunci apare "buna ta credinta", care a depus deja contravaloarea platii pe numele lor, in alt cont, ce din punctul tau de vedere, le sta la dispozitie...si daca fac scandal invoca-le Codul Civil si suna un prieten avocat :)).

There will be so much fun. Respecte. Eu

another cherry spunea...

codo, codo, stiu ca suna ciudat, dar te rog da-mi un mail la sanucaaa@yahoo.com, ca nu pot sa-ti vad adresa. acolo iti trimit contul. ok?

@Anonim: pana sa le fac lor creierii funda, mi-i i-ai facut tu putin pe ai mei:). Oricum, planul asta suna ff cool, aproape ca imi vine sa-mi sun avocatul chiar si acum, fara motiv, asa m-am entuziasmat:P.

Anonim spunea...

ciupercuta - cum adica bagi bani cind se termina? Pe mine ma obliga, ORICITI bani mai am, sa alimentez cartela la fiecare luna. Am 36 de euro pe card, ma anunta ca mai sint valabili pina pe 29 martie. Daca pina pe 29 martie nu bag alti bani (minimum 4 euro), se blocheaza telefonul. Cind bag alti bani, se aduna cu cei care ramasesera. Ma scoate din minti. Poti sa ma ajuti cu info?

Anonim spunea...

Amras de m-am spart. Nu esti sanatoasa! Chiar crezi ca o sa te muste masinaria aia? Incearca si tu cu calm ca o dovedesti precis.

another cherry spunea...

@anonim: ce calm, care calm?! Am innebunit de nervi. Stii ca e mostenirea mea genetica:)