marți, 17 martie 2009

doi nepoti sunt mai buni decat unul singur

nepoti

Am doi nepoti nou-nouti, de culoare roz. Sunt identici, poarta ochi albastri si nasuri minuscule ca niste butoane pe care iti vine sa tot apesi. Au in gat foame de titani.

Mai am pe langa astia doi de care zic acum inca 6 nepoti. Dar bag seama ca fapturile astea proaspete. Care ridica numarul nepotilor mei la 8. Ma impresioneaza mai tare decat m-am asteptat.

Varul meu, pe care l-am gasit astazi tinand la sanul lui cupa B pe unul dintre baieti. Zice ca abia acum intelege ce vrea sa zica zicala aia. Ce puii mei. Il inteleg perfect.

Cand ai gemeni, una dintre probleme este ca pe bune ca nu stii. Care-i unul si care-i altul. Parintii sustin fata de mine si alte rubedenii. Ca sigur ca au inceput sa-i cunoasca. Si ca nu e nicio problema.

Dar am vazut groaza din ochii varului meu. La ideea cu care a venit careva din familie. Ca am putea face o gluma proasta. Si le-am schimba costumasele intre ei.

Unul are o zgarietura pe fata. Celalalt nu. Se pare ca parintii stiu exact numele celui cu zgarietura, fara sa ezite. Si asa se prind ca e el.

Pentru ca imi place sa ma implic si pentru ca imi pasa. Le-am propus ca imediat ce pare ca ii trece celui insemnat zgarietura. Sa il zgarie putin din nou, in acelasi loc. Ca sa poate sa il bungheasca repede. Nu stiu daca de complezenta. Sau pentru ca au vrut sa inchida discutia. Au zis ca e superidee.

Nepotii mei in varsta de 3 saptamani. Au fiecare unghiile lungi doar la cate o mana. Si scurte la alta. Asta pentru ca parintii cu cearcane. Atat au apucat sa faca atunci cand au ajuns la capitolul cosmetizare gemeni. Apoi s-au luat cu altele.

P si M sunt ca doi pui de pasari mici. Sunt cuminti si cand rad la mine. Desi e destul de aleatoriu. Nu stii niciodata daca chiar au vrut asta. Mi se pare ca port soarele pe post de palarie.

Am doi nepoti cu puf in cap si puta. Care adorm ascultand radio. Si care prind cu degetele lor cu unghii roz bonbon cat o gamalie. Mana ce ii hraneste. Si se tin vitejeste de ea.

Am doi nepoti cum nu s-a mai pomenit. Si ce puii mei. Imi vine sa zic un adevar absolut. Doi nepoti sunt mult mai buni decat unul singur.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sa va traiasca sanatosi, sa se faca mari si frumosi! Na, ca am facut o urare cu rima :) Speciala, pentru doi pui speciali :)

lupul alb spunea...

Aha deci! De asta ai fost mai evaziva si grabita in ultimul timp!
Sa fie fericiti,frumosi,norocosi si destepti. Si voi sa va bucurati de ei si de bucuria lor.
Doamne ajuta.

Anonim spunea...

:))

Cred ca parintii pot sa ii deosebeasca, oricat de identici ar fi. De exemplu, cateii mei, care nu sunt tocmai identici, sa-i deosebesti nu e tocmai cea mai usoara actiune pentru unii oameni. Si unu' are coada lunga altul scurta, da' tot nu vad. Poate si copilasii astia au ceva mai lung sau mai scurt, depistabil doar de parinti. :P

sa-ti traiasca nepoteii cei mici si roz. :)

LiaLia spunea...

Haha, Cireaşa sexy auntie :D Ce drăguţ ai povestit tu despre gogoloaţele roz :) Şi am recunoscut întocmai reacţiile tale, la fel am făcut şi eu uluită şi foarte fericită când mi-am cunoscut nepoata de 4 zile :D Dar vorba ta, doi sunt clar mai buni decât unul :) Să vă trăiască, să fie fericiţi şi veseli şi iubiţi! :) Că bogaţi cu aşa o mătuşă sunt deja :D

another cherry spunea...

@thea: vai, ma pasioneaza extraordinar de tare subiectul asta, trebuie sa recunosc ca am o mega slabiciune:)

@lupul negru: de asta si de altele, cate s-or mai fi strans pe capul meu. dar nu ma plang, nu e cazul, zau asa.

@haha tomato, eu i-am verificat pe toate partile si pare ca nu au nimic mai lung sau mai scurt. dar ma rog, trebuie sa te cred:).

@LiaLia: vai, sunt flatata rau:P.

innuenda spunea...

vaai, ce minuni!! Să fie sănătoși și norocoși!

Aș avea și eu o întrebare la vărul tău, juvetele de cupă B. Se fac și comenzi online?:D :D

another cherry spunea...

hahaha, stai ca vorbesc cu el. e asa de incantat de ce i s-a intamplat, incat sigur o sa ofere consultanta:).