sâmbătă, 28 martie 2009

ora pamantului roditor de cirese

love copy

Pamantul face copaci. Copacii fac cirese. Ciresele incearca sa faca si ele. Umbra cu folos inapoi pe pamant. E o circulatie naturala a logicii si a fructelor in natura.

M-am gandit mult la intro. Mi se pare suficient de potrivit. Sa mergem mai departe.

Astazi, la ora 8 seara. E Ora Pamantului. Adica un obol adus planetei de oamenii de bine si de foarte bine. Care isi arata gratitudinea oferind din prinosul lor preaplin.

Consumam dar sa mai si respiram, intre consumuri. Si sa respire odata cu noi si padurile ingrozite ca devin flyere de impartit la Romana. Pamanturile roditoare infricosate sa devina deserturi. Si zilele senine de vara tematoare ca vor fi obligate sa ninga.

Uite ca mi-a iesit si prima parte din expunere. Am prins curaj.

Astazi la ora 8, oamenii care se simt civilizati. Si vor sa contribuie putin la sanatatea sau macar neimbolnavirea suplimentara a planetei. Vor stinge lumina. Si se vor scoate din toate prinzele in care sunt conectati. Si asta pana la 9.

Fac asta 6 orase din Romania. Face asta si cireasa. Face asta tot globul. Coafura rezista. Sigur ca o ora e putin, o sa ziceti. Da, dar cand suntem multi, conteaza, o sa zica altii. Si cred ca au dreptate.

In plus, decizia de a tine cum trebuie Ora Pamantului. Adica la lumina magica a lumanarilor. Este un inceput bun, care trage dupa el ganduri pozitive si preocupare mai mare.

Intai stingi lumina, apoi ti se pare ca n-are rost sa dai drumul la masina de spalat doar pentru un ciorap. Apoi strangi gunoiul diferentiat. Asa a fost la mine.

Cand se intampla ora cu pricina, eu sunt la Sighisoara. Unde o sa-i oblig pe comeseni sa ne veselim in lumina lumanarilor. Avand drept muzica doar rasul nostru ecologic.

O sa fiu nemiloasa cu cine vrea sa-si incarce telefonul. Si nu o sa admit verificare de mailuri, indiferent de urgenta. Pamantul e mai urgent. El face copaci. Copacii fac cirese.

A venit vremea cand si ciresele pot arata ca nu fac degeaba umbra pamantului. Ca si toate celelalte fructe cu capul pe umeri. Happy Earth Hour.

10 comentarii:

amedeia spunea...

Foarte fain postul, si eu o sa incerc sa sting tot prin apartament si ori o sa fiu una din casele cu lumina lina de lumanare, ori o sa admir (sper) multitudinea de case deconectate de la consum printr-o plimbare. Dar Earth Hour nu e de la 20:30 la 21:30?

vera spunea...

Iti dai seama ca asta o sa fac, ca si asa lumea imi zice ca exagerez cu stinsul luminilor in locuri publice si scandaluri la birou pt. hirtie.
Mai nasol e ca tu, draga fructa, nu pari sa stii ca asta seara este MECIUL - la care mi se spune ca nu avem nici cea mai mica shansa - Romania-Serbia. Deci toata tzara va fi la televizor, chiar si acolo unde fata/fetitza/mama ar fi vrut sa respecte ora Pamintului. Dar nu poate, caci baietii, tatzii, fratzii vor la meci. Huo! E tot ce pot sa zic.

TiBi spunea...

happy hour to u too...

CODO spunea...

lumanarele suna bine
dar nu cumva subiectul asta are o legatura mai lugubra cu subiectul de ieri, cu ultima ora din ultima zi a ultimei vieti?

ca vorbim despre asta uite un film interesant, zic eu :http://www.hbo.ro/TitleDetail.aspx?ScheduleId=3762267

carlitos spunea...

la Cluj... n-ai cu cine. niste tarani! :(

dar a fost binevenita o plimbarica pana pe acoperisul orasului.

TiBi spunea...

ora pamantului - ora ignorantei!

thea spunea...

Uitasem de ora pamantului; toata saptamana am avut atatea de facut si de tinut minte ca p-asta am uitat-o; pe la 7 seara am fost la un restaurant chinezesc unde am mancat la lumina lumanarilor... Nu stiu cum gateau mancarea acolo, in bucatarie, dar in restaurant nu era muzica si doar lumina de lumanari.... mi-a placut. Eu am uitat, ei nu :)

another cherry spunea...

@amedeia: am gasit in mai multe locuri aceste doua intervale orare, asa ca n-am stiut ce sa fac si am tinut de la 8 la 9 jumate:). La tine cum a fost?

@vera: poti sa crezi ca eu nu am niciodata o hartie pe masa, la job? Bine, lucrez si online si asta ma ajuta:). Ai avut dreptate cu meciul, masculii din casa sighisoreana unde am tinut ora s-au uitat la meci, dar tot restul a fost scos din priza. Tot e ceva:).

@TiBi: tnx, dar de unde supararea din final?

@codo: uite ca nu m-am prins de asa conexiuni secrete, a fost o intamplare...

@carlitos: taman clujenii niste tarani?! cine ar fi zis:).

@thea: deci ai tinut-o cu forta. Ma bucur ca si chinezii sunt alaturi de noi:).

Anonim spunea...

Da.Frumos...adica, frumos suna. Si atat. Partea cu protejarea Terrei vine dinlauntru. Sau nu vine deloc. 'geaba educatie, publicitate, sonete, cantonete. Si stii de ce? Pentru ca un mesaj, de orice natura, spre implinire a motivului lansarii sale, are nevoie de emitent si receptor. A recepta=a intelege. A intelege=cumul de update-uri. Daca bag si matematica in ecuatie, imi rezulta mai putin de 1% cifra celor care inteleg. Contrazice-ma. :)Sau suna un prieten avocat. Respecte. Eu.

another cherry spunea...

@anonim: Mai bine sun un prieten:))