marți, 10 martie 2009

sufar de placerea de a inghiti

lick

Sufar de o meteahna destul de comuna, deci lipsita de noblete.

Am o propensiune patologica. Care ma inrobeste precum inrobeau turcii pe moldoveni cateodata. Sau precum inrobeste uneori iubirea pe participantii prea harnici la ea.

Sufar de placerea a inghiti. Cum sa va mai explic. Traiesc ca sa inghit. Viata mea fara inghititura e ca nunta fara lautari. Pentru mine inghititura bate filmul. Cred cu tarie ca inghit, deci exist. Iar daca inghititura nu e, nimic nu e.

Mai e cazul sa va conving ca eu nu dau niciodata inghititura din mana. Pentru cea de pe gard? Si ca merg pe ideea ca cine inghite de dimineata, departe ajunge? Destul.

Cert e ca eu cu asta m-as ocupa de dimineata pana seara. Universul are pentru mine forma unei felii de tort de ciocolata de la Capsa.

Diminetile sunt pufoase ca gogosile proaspete. Cu umplutura de branza dulce si praf de zahar ca zapada neumblata. Gogaltz gogaltz aluneca sandwich-urile si omleta pe gatul hulpavei cirese. Cu ochii beti de atata inghitit.

Ati vazut probabil ca pranzurile sunt cu cer alburiu. Asta pentru ca el e facut din ciorbe drese cu smantana. Si nori cu forma de galuste pufoase din supa galbena de gaina matura si inteleapta.

Si siestele sunt ambalate in mousse-uri de ciocolata fine ca matasea. Pe care curge molcom rau de fructe de padure. Inca 3 portii, va rog. Si o singura lingurita. Pentru mine.

Prin cerneala serii inoata pestisori cu solzi aurii. Care indeplinesc absolut toate dorintele pe care o cireasa ar putea sa le nutreasca. Muah, isi linge cireasa buzele-i.

Intre mese nu stau. Sunt condamnata sa inghit ce se nimereste. Parca te mai uiti.

Inchid ochii cand imi lipesc gura de marginea paharului cu lapte. Cum incep sa crontan la un mar verde, se scriu pe lume simfonii. O tableta de ciocolata alba da sens unei dupa-amiezi anodine.

Buna seara. Ma cheama another cherry. Si sufar de dorinta de a inghiti fara discernamant. Din cauza asta nu mi-am pierdut slujba. Si inca n-am facut pe nimeni apropiat sa sufere. Hi, another cherry. Stim prin ce treci. Iti suntem alaturi.

Sunt another cherry si am verificat. Doar cat mai multe inghitituri a day/Tin pe doctor de mine away.

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca o faci intentionat ca sa ai pretext sa te duci la sala aia unde e instructor gagiul cel cu bucile mici. ;)

monica spunea...

Contagios de bine zis. Aluneca pe ochi, pur si simplu.
Hi, sint Monica; si eu sufar de perpetuum inghititum, forma cu usoare urme de regret. Care trec repede, din fericire. De regrete vorbesc.

lupul alb spunea...

De acord cu FYT.
Pe de alta parte, banuiesc o oarecare dorinta de a mai citi un meniu lupesc.
If not, imi cer zguze si ofer bilete in primul rand la iaurt cu brandza de veci.

Anonim spunea...

Pai esti o meganorocoasa daca meteahna de care zici nu-ti aduce "cadouri" pufoase p-ici, pe colea, prin partile esentiale :). Ca io din cauza lor, a pufoseniilor, imi tin aceeasi meteahna in frau. Ca altfel ar fi investitia prea mare: sa facem alte usi, alte paturi.... :)

Anonim spunea...

@ thea ->
"alte usi, alte paturi" :)))))))

another cherry spunea...

@FYT: nu, aia e doar penitenta fizica si psihica.

Monica, ce imagine mi-ai lasat cand ai zis asta cu alunecatul pe ochi. Mortala metafora. Cat despre forme, inteleg ca ele nu trec repede. Lasa, ca cine ne place, ne place si asa:P. Nooooot.

@lupul negru: daca mai bagi o dinaia de-a ta, mor cu zile. si asa mi-e greu, cu mancaruri mai putin apetisante. nu vezi ca am pofta de orice s-a inventat pe lumea astea de inghitit?!

@thea: meteahna mea e ca un tigru domesticit de la circ. de cele mai multe ori reusesc eu, dresorul, sa il fac sa imi dea labuta in fata publicului. dar cateodata ma infuleca cu fulgi cu tot, spre oroarea aceluiasi public:)

Anonim spunea...

doamne, nu pot sa-ti spun ce-am simtit citind titlul :)

Anonim spunea...

Penitenta ? Si marmota invelea ciocolata ... ;)

LiaLia spunea...

Cireaşo, şi eu când am citit titlul m-a apucat puritanismul şi era să închid fereastra şi să spun "Bad Cherry, bad!" Dar, din păcate, ţi-ai revenit :))) Eu sunt la dietă, cu salate şi piept de pui cu varianta peşte la grătar. De textul ăsta credeai că am eu nevoie??? Bad, bad Cherry!

Anonim spunea...

@FYT
Pai da, ca sa nu fiu nevoita sa dorm in fata usii pe care n-as mai putea sa intru :)

another cherry spunea...

@nenea: astept detalii. adica am banuieli, dar nu te sfii si spune:)

@FYT: dadada:)

@LiaLia: stii ca eu nu scriu chestii porcoase, ce naiba. Esti la regim? Haide ca bag si eu:)

Anonim spunea...

@ lia ->
Si eu am fost dezamagit cand am citit articolul dupa ce ma entuziasmasem la titlu ... :(

Anonim spunea...

Si eu am rasuflat mai mult decat usurat dupa ce am citit si ultimul paragraf din articol...

Miju spunea...

grupul cititorilor dezamagiti creste :(

another cherry spunea...

@toti cei dezamagiti: chiar va doreati sa declar ca imi place sa inghit? Fie:)

Anonim spunea...

nu trebuie s-o spui doar asa, sa faci pe plac. daca nu vine din suflet...

another cherry spunea...

hahahaha si hahahaha, nenea, este foarte tare:))). sufletul saracu simte oarece propensiune. dar educatia de pension pe care am primit-o (cand la pian, folosesc tacamurile corect, cos) imi pune piedici.

Anonim spunea...

:)) tare
ok. ramai in blogroll
tinem legatura

lupul alb spunea...

Mie nu-mi intra in intelegere de ce trebuia sa faceti tam-tam,alea-alea de intelesul intrinsec si elegant ocolit?
Bre, chiar a disparut discretia?
Lasa,ciresico, barbatii sunt baietei,nu ai ce face.
Mai bine iti face Lupul un tort, numa' pentru tine si dentista- Un tort de clatite cu straturi de ciocolata "After eight" topita, sa fie racoros. Mazgalit tot cu miere zaharisita, ingrituit cu o urma groscioara de smantana de bivolita, de aia grasa din care se face frisca adevarata. Iar peste tot si toate o ninsoare.
Neah,hulpavilor,nu de zahar vanilat.
De cacao neagra olandeza cu scortisoara.
De baut mai dati si voi, ca m-ati adus la sapa de lemn.

LiaLia spunea...

Cireaşo, mai am puţin cu regimul. Şi sunt f mândră de ce-am dat jos. Dar dacă mai vine Lupu ăsta negru cu torturile lui medievale, să ştii că eu înghit (e bine, da, şi eu înghit!) în sec şi mă duc să bag un overdose de mere verzi, că eu nu rezist în stilul ăsta!

adriana spunea...

din cate scrii esti o pofticioasa...poate ai pofta si de un dar...si dupa cum scrii sunt sigura ca si citesti...tot cu pofta...vino la mine si iti promit ca daca vei castiga darul iti pregatesc si o surpriza gastro...fac o salata pe care nu am auzit s-o faca multa lume...ce zici? suna apetisant?...
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/03/dar-de-la-dardindar.html

another cherry spunea...

@nenea: me honoured.

lupuleeeeeee, lupuleeeeee, tortul mazgalit suna ceva de speriat. asta porno, ce zici tu acolo. nu faptul ca eu inghit.

@LiaLia: nu ma mai tin baierile pana la gratarul ala, l-am scris in agenda cu cerneala fluorescenta.

@adriana: mai-mai, da, sunt o pofticioasa. stai sa vad despre ce e vorba, initial suna bine:)