miercuri, 13 mai 2009

as scrie cele mai frumoase anunturi mortuare

scriind

Asta daca as fi contactata de catre managerii ce gestioneaza anunturile mortuare. Mortul ar privi de sus cu mandrie si fara prejudecata. Si s-ar bucura ca e cool si dupa ce a trecut in nefiinta.

As croseta din cuvinte cele mai rapitor de ademenitoare prospecte pentru medicamente. Sau macar as incerca. Daca industria de profil ar realiza. Ce mult mai frumoasa ar fi viata tuturor. Cand bolnavii s-ar si distra in timp ce citesc efectele adverse.

Placutele comemorative ar fi opere de aratat cu mandrie urmasilor. Si nu doar anodine insemnari in piatra. Daca oficialitatile de la primarie. M-ar chema pe mine sa scrijelesc cu sula-n marmura. Cuvintele menite sa ramana pe vecie sau aproape. Prin locurile din oras. 100 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui poet. Scartz.

Am cu scrisul, eu, o relatie speciala. Nici vorba de una love & hate. Ci una asezata, cu accente de euforie uneori. Sunt momente cand ma sufoc, la propriu, de pofta sa scriu. Imi vine ideea si pana sa iau pixul, imi ies ochii din cap de emotie.

Cuvintele si modul cum le insir margele pe o ata aici. Sunt una din cele mai mari placeri. Date de Dumnezeu pe pamant, unei cirese. Inainte sa vi le dau, le mangai si le soptesc porcarii desucheate la ureche, de atata dragoste.

Acum vreo 12 ani, o revista mare a anuntat ca se lanseaza in Romania. Am aplicat, au zis ca ma suna ei daca e. N-au sunat. Asa ca, avand codita intre picioare si urechiusele pleostite. Am continuat sa fac cupoane de tombola.

Dar dupa o vreme, n-am mai putut. Si uite ca m-a luat cineva in serios. Traiesc din scris. Pofta reprimata insa, atata amar de vreme. (11 ani lungi de cupoane de tombola mai mici sau mai mari). Mi-a cauzat. Am sechele.

Boala mea nu face rau bolnavului. Ciresei, adica. Ci se manifesta prin faptul ca sunt nesatula. Vreau si mi se pare ca eu trebuie sa scriu tot. Tot ce este de scris pe lumea asta.

Nu doar articole pe teme mestesugit alese la reviste bune (vezi in stanga sus). Nu doar rubrica zilnica intr-un ziar anume. Unul din visurile mele pe termen scurt. Si nu numai carticica ce voi scoate candva, curand. Si apoi inca una. Si inca una.

Ci chiar si invelisul formal al cartilor gandite de alti oameni. Numele date nuantelor de oja. Textul pentru felicitarile trimise cu ocazia unui nou bebelus venit pe lume. Retetele de bucate vegetariene de gatit la microunde. Bleah. Dar ce conteaza.

Semnalizarea ghiseelor intr-o sectie financiara. Descrierea simptomelor gutei pentru revista lunara de resort. Indicatiile de folosit cosmetice. Contraindicatiile folosirii unor produse.

"Aceasta este poate, pentru dumneavoastra, doar o simpla punga de plastic. Dar ea, stimati concetateni, ea poate ucide. Si nu vrem asta. Nu lasati copiii sa le poarte pe cap in chip de palarii. Spuneti-le ca nu le sade bine."

Cred ca ati prins ideea. Imi vine sa scriu orice. Imi vine sa ma pun eu cu mine la tranta. Si sa castig mereu. Si cu cat mai ciudat subiectul, cu atat mai bine. In plus, faptul ca asta vine cu un castig la pachet, ma imbata. Ador castigul. Si el pe mine.

Sunt o cireasa-scriitoare-mercenara. Si imi place de mor.

15 comentarii:

Fuck You, Tovarasi ! spunea...

Uite, hai sa scriem impreuna carticica asta si eu promit ca o voi publica si se va si vinde ->

http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/search/label/momo :)

Paul P. spunea...

Mai ales noua. Noi suntem cei care iti devoram articolele pe care le scrii intr-o maniera originala. E o combinatie unica intre o scriere logica si stiintifica si una artistica. Imbinarea perfecta intre stiluri.
(Urasc felul in care folosesti punctul pe post de virgula, nu pot sa ma ascund).
In rest, nu imi fac nici cele mai mici probleme cum ca ai intampina vreo dificultate in a scrie anunturi mortuare, etichete pentru pungi si contraindicatiile unor medicamente in prospectele aferente. Ai avea succes in tot ceea ce implica imaginatia si punerea ideilor pe hartie :)

codo spunea...

si noi da. si noua ne place si de-aia te citim. ca ne faci sa vedem alte unghiuri. dragutz.

sabina spunea...

ar trebui sa faci un concurs de subiecte pe blog. noi cititorii sa propunem cate o tema si tu sa ne tragi la sorti si sa scrii o poveste pe subiectul propus de castigator. cred ca ar fi fun :)

Ileana spunea...

si mie imi place foarte mult stilul in care scrii...si imi place foarte mult sa citesc

@sabina
asta imi aduce aminte de Out of Africa, cand el,RR alegea un subiect si ea, MS inventa o super poveste...

another cherry spunea...

Ah FYT, oricate patanii dragute ar avea Cracanel, eu nu prea sunt genul sa scriu carti in doi. Sunt egoista ceva de speriat. Totul este despre eu, numai eu:P.

@PP: bine, atunci daca auzi pe primaria din Botosani, nu intamplator Botosani:P, ca are nevoie de cineva care sa le structureze planurile de urbanism intr-un mod amuzant, trimite-i la mine. vreau sa ma imbogatesc pe barba lor si de fapt a tuturor. asta-i pohta ce-am poftit-o.

@codo: melcii oricum vad totul din alte unghiuri, ma gandesc eu. asta pentru ca ochii pusi funky. stii, ochii aia care iti flutura cand alergi tu, codo:)

@sabina: da, si eu cred ca ar fi fun. o sa ma gandesc cum poate fi facuta:)

@Ileana: iuhuuuuu. Deci inseamna ca daca cunosti un producator de medicamente deschis la minte, o sa-l directionezi catre mine sa-i scriu prospecte creative:P

Paul P. spunea...

Stai linistita Cireaso, planurile de urbanism sunt structurate intr-un mod mai mult decat amuzant la primaria din Botosani. Pacat ca merg destul de rar pe acolo (2 zile/luna sa zic). Tot in Iasi raman :D

codo spunea...

ca tot vorbim de ochi, uite aici ce se intampla cand nu ii ai in dotare (la ochio ma refer) :) : http://douazecisiunu.weblog.ro/usercontent/16/16648/photoblog/melci.jpg

codo spunea...

sa ne mai si radem: Se intalnesc doi melci.

- e departe restaurantul?

- nu, nu-i departe!

o iei la stanga, iar joi o iei la dreapta.

banc sec
Se intalneste James Bond cu un melc:
- My name is Bond, James Bond
- My name is Melc, Melc Codobelc

- De ce a murit melcul?
- S-a uitat in priza.

Perle ale copiilor:
De ce au casa unii melci si altii nu?
Unii melci au casa, iar altii nu, ca de prin anul 1800, cand au aparut canalele, facute de oameni in orase, unii melci s-au debarasat de case si asa au ramas pentru totdeauna, sa traiasca prin canale, ceilalti traiesc prin gradini si livezi. (12 ani)
Unii melci au casa si altii nu, pentru ca unii mananca tencuiala si isi fac casa, altii nu suporta tencuiala si raman fara casa. (12 ani)
Melcii care au casa au facut economie, nu au mancat cartofi, au mancat numai flori si cu timpul si-au facut casa. (7 ani)


Un melc era batut de 2 testoase. Dupa ce se satura sa-l bate pe melc, broastele pleaca lasandu-l cu cochilia sparta si el vanat.

Dupa un timp vine politistu' si il intreaba pe melc ce s-a intamplat. Melcu ii raspunde "Nu stiu, ... ca s-a intamplat asa repede!".

:) :) :)

Fuck You, Tovarasi ! spunea...

Atunci tu o scrii si eu o public.

Continua primul episod. Sau il poti inlocui si pe acela, dar cred ca s-ar merita pastrat, e prea dragut. :)

thea spunea...

Doamne ajuta ca scrii, ca sa am io ce citi :). Chiar daca in ultima veme am comentat mai rar, sa fii sigura ca te citesc zilnic; de fapt, imi beau zilnic cafeaua cu tine :)

another cherry spunea...

@PP: Hmmm, deci nu pot face nimic acolo. Dar poate, atunci, pot scrie darile de seama catre familie despre sanatatea mintala a bolnavilor de la spitalul de boli nervoase din localitate. ce zici?

@codoooooo: esti mortaaaaaaal. ce bine e sa ai prieteni melci!

@FYT: stiu si eu:P

@thea: ce misto e informatia asta. you made my day:)

Fuck You, Tovarasi ! spunea...

SUBLINIEZ - MA OCUP SI DE VANZAREA CARTII !

Vei avea un procent bun fara sa investesti nici un banut, tu vei contribui doar cu miezul tau de Cireasa Mercenara ... ;)

codo spunea...

cheers another, ce bine e sa ai prieteni scriitori :)

another cherry spunea...

@FYT: mi-e frica:)

@codo: daaaa, am cei mai buni si alesi prieteni:)