miercuri, 20 mai 2009

cand iti moare la intrare

a_murit

Parca mai ieri va povesteam cu emfaza. Cum sunt convinsa eu ca as scrie cele mai bune anunturi mortuare de pe pamant.

Chestia e ca nu m-am razgandit. In continuare exista sanse sa scriu cel mai bine din lume. Paranoia & aroganta, bata-le vina. Eu sa fiu sanatoasa.

Dar exista niste circumstante in care chiar si cuvintele emanate de un fruct. Se poticnesc si nu-si mai asculta stapana. Care le biciuie si le trage de par. Si le pune la colt pe coji de nuci.

Si le ademeneste cu o prajitura cu multa ciocolata. Si apoi le da afara si le cheama inapoi. Si le face si multe alte lucruri bune si apoi rele. Dar degeaba.

Sa vedeti care e treaba cu scrisul asta. Ma lasati, sper, sa fac o paralela cu sexul. Desi stiti ca asta nu e deloc genul meu. Hai sa facem doar astazi o exceptie.

Cand cineva imi zice cu speranta, vrand pasamite sa ma motiveze. Vezi, sa scrii bine si de data asta. Cat mai bine poti tu, ca avem o miza mare.

Deci cand scoate pe gura asta. E ca si cum mi-ar fi fixat bine capul intr-un suport, sa nu pot scapa. Si m-ar fi palit fulgerator cu o ghioaga cu tepi la tampla.

Dupa care mi-ar cere. Zambind cu blandete si ciupindu-ma cu simpatie de obrazul vanat. Sa cant coerent, in direct la televiziunea nationala. Toate melodiile din Jesus Christ Superstar. Cu tot cu orchestratia de rigoare. Si exact in ordinea din film.

Recunosc ca revelatia asta n-a venit la cireasa asa, singura. Am avut-o in urma unei discutii cu lamaie. In care ne-am dat seama ca soarta unui text poate fi pe veci pecetluita in rau. Daca suntem atentionate sa scriem bine.

In situatia asta cuvintele sunt sovailenice si iti mor la intrare. Cum inteleg ca se mai intampla cateodata cu sexul. Din auzite, normal. Pentru ca mie, eu, pe mine, ma. Deci mie nu vad cum ar putea sa mi se intample vreodata asa ceva. De neconceput. Nu?

Imi inchipui eu ca e ca si cum i-ai spune unui barbat. Cunoscut ca si armasar celebru, ce nu iarta nimic. Si caruia victima bine patrunsa trebuie sa-i ceara indurare sau macar o pauza de cafea.

Auzi, iubitule? De data asta chiar sa faci dragoste bine. Nu ca nu faci in general. Dar sa faci cat de bine poti tu. Vreau sa te simt in adevarata ta forma. Da-mi tot ce ai mai bun.

Am banuiala ca avantul se pleosteste, la fel si organul adjutant. E, asa e si cu pixul. Cel ce lasa pasta pe hartie. El nu mai poate face dantela de cuvinte, imagini si emotii. Daca e indemnat sa faca asta.

Asta a fost.

Dar va astept aici si maine, vreau sa impart atatea cu voi! Va simt asa de aproape ca si cum am fi prieteni vechi, de familie. Intru mereu cu emotie in aceasta lume virtuala dar totusi asa de reala pentru mine. Ramaneti cu mine, sa nu cititi alte bloguri, ca nu e bine. O sa incerc sa va ofer eu tot si zau ca urmeaza sa va impartasesc si alte simtaminte si intamplari, sper eu hazoase, din ceea ce mi-a fost dat sa traiesc pe acest pamant. Gasesc bucurie in acest jurnal si sunt emotionata ca sunteti alaturi de mine si ca ma urmariti. Chiar sunt uimita de succesul pe care il are, eu n-as fi banuit. Pe maine, atunci.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e, cumzici tu Maria Ta! E ca si cum ai spune unui copil: sa fii cumite!

Miju spunea...

si crezi ca nu exista viata dupa moarte? iti moare la intrare - fumezi in geam, socializezi pe alte cai cu lumea...

si vezi ca esti o pasare phoenix cu reincarnari mai mult sau mai putin reusite. si niciodata la comanda, ca asa mi-as comanda[hehe] o suflatoare care sa-mi ridice din cenusa in fata oricarei intrari nemuritoarea

LiaLia spunea...

Mey, Cherry, eu cred că aşa cum la sexul înmoleşit există varianta limbă sau deget, aşa şi la pix neinspirat există varianta imagini care spun 1000 de cuvinte :)) Punem pariu că dacă într-o zi cu inspiraţie adormită pui în loc de textul tău genial de savuros o fotografie cu tine în maxim o pereche de bikini, vei bate recordul la comment-uri primite? :)) Aşa că nu-ţi mai face griji, noi te iubim oricum şi aşteptăm ca mâine să dai ce ai mai bun din tine, ca de obicei :D

Cristian Pirvu spunea...

Deci asta sa fie si explicatia de la "Sa traiti bine!"?
Acu urmeaza si aia cu "Sa votati bine!"
Intrebarea este: Mai exista viata dupa moarte la intrare?

codo spunea...

articolul asta si cu cel dianinte se leaga foarte bine, pentru ca unii fabriacnti dorm bine noaptea pentru ca le-a murit la intrare, parerea mea. dar scrisul nu poate sa moara, el traieste vesnic ca si lumina efemera a rasaritului din vama veche. :)

Diana Adela Martin spunea...

eu ma usuc cand aud de la cineva, fie el barbat, fie ea femeie "povesteste-mi ceva nostim/simpatic/dragut. in felul tau nostim/impatic/dragut"
ma blochez. zambesc. in felul meu dulcic scumpic

another cherry spunea...

Iertare tuturor ca am tacut pana acum. Au fost zile grele ce au cocosat-o pe cireasa:)

@Miju: de o suflatoare am si eu nevoie, pentru atunci cand mi se serveste asta "scrie bine" si eu tot insist ca trebuie sa intru:P

@Cristi Parvu: Exista, dar o viata ca o apa calaie: nici fierbinte sa te purifice, nici rece sa te scole din morti!

@LiaLia: mama Lia, ce cititori ingaduitori am. deci cititorii mei sunt mai ingaduitori decat ai lor:). bine, o sa ma gandesc si la varianta costum de baie cand nu am inspiratie.

@codo: traiasca scrisul vesnic dar efemer. mai codo, de cand ma citesti, ai devenit si tu mare mester melc artizande cuvinte:). a, si vama se deschide, dupa parerea mea, in 29 mai. dixit.

@diana: recunosc ca e la fel. si mie mi se intampla asta si atunci nici sa zambesc nu mai poci:)

codo spunea...

recunosc ca dupa ce te citesc, ma inalt in alte sfere de cunoastere si abnegatie spirituala. si de-abia astept sa ajung in vama. :)

another cherry spunea...

@codo: ne vedem acolo

another cherry spunea...

@anonim: poate pe copil il intarata indemnul asta, sa fie mai zurbagiu.