miercuri, 27 mai 2009

cireasa fara de umor

umor

Stiti ca se spune ca umorul este de gen masculin. Ca barbatii inca prunci primesc bonus de la ursitoare organul asta care poate sa procreeze glume, generand rasete in sala. Aproape ca sunt de acord.

Cat despre femei, nimeni nu asteapta de la ele sa starneasca hohote. Barbatii sunt multumiti daca macar ele apreciaza si inteleg glumele lor barbatesti. Si daca isi dezvelesc dintii pentru a-si dovedi oficial amuzamentul.

Acum, ce sa zic. Ciresei i s-a spus in repetate randuri ca cica ar avea si ea. In plus, ea insasi cunoaste alte fructe si legume care debordeaza de spirit si fac sa rada audiente intregi, intesate de reprezentanti barbati. Ma rog, discutabil.

Totusi cireasa isi pierde organul specific cu bruma lui de umor si isi pierde si cumpatul, cand vine vorba despre trei-patru feluri de ghidusii. Ele par sa ii distreze ceva de groaza pe niste semeni de-ai ei. Dar pentru ea, raman prilej de mirare.

1. Nu mi se pare nimic haios cand cineva ma sperie premeditat. Si 2. Trebuie sa ma gadili asiduu la granita dintre sold si talie, ca sa zambesc putin cand cineva se ascunde de mine.

Ca totul sa fie perfect, exista situatii in care lucrurile astea doua se cupleaza. Cineva sa ascunde de mine si apoi ma si sperie. Asta trebuie sa insemne dublu de fan. Si faptuitorul ramane mirat de cum de nu ma stramb eu de ras. Lui aproape ii vine rau.

Speriatul si ascunsul sunt glume ce par a nu-si pierde din farmec niciodata. Cad prada lor barbati cheliosi, militari in termen, gravide cu gemeni, batranele care trec strada si chiar si copii cu tati in brate.

Voi intelegeti magia?

Apoi, mai este situatia 3. Te apropii de masina cuiva care stie ca vii. Si cand vede ca esti pe cale sa deschizi portiera, se muta putin mai in fata. Si il vezi ranjind in oglinda.

Si poza 4, tot cumva sora buna cu ce e mai sus. Cineva iti intinde ceva si cand te pregatesti sa-l iei, il trage inapoi si zambeste.

Daca atunci cand ma sperie cineva sau se ascunde, pot sa incerc sa continuam frumoasa prietenie, aici se schimba lucrurile. Faptele astea, 3 si 4, sunt facute mereu ciresei de catre oameni care se cred prieteni deja sau in devenire.

Totusi, cand fac asta ciresei, tocmai si-au taiat craca. This is the end of a beautiful friendship. Bye-bye now, take care then. Pentru ca pe cireasa nu doar ca nu o amuza, ci si o scot asa de tare din sarite.

Aveti si voi situatii similare? Exista oameni care vor sa va amuze aplicandu-va strategii traznite? Va rog spuneti tot, chiar si laptele pe care l-ati supt de la muma voastra.

7 comentarii:

Miju spunea...

ai sarit peste punctul 2.
... ia sa mai citesc odata; nu, nu e, cel putin nu l-ai nominalizat(ascuns+speriat din ascunzatoare fac parte din acelasi punct mare 1)

da, ai dreptate, bancurile fizice nu au ca efect apropierea sau marcarea gradului de intimitate intre ... cunoscuti; imi amintesc ca mai demult pentru mine insemna mult lasarea unei palme pe fund(palma mea pe fundu ei, cu diferite viteze: mangaiat, pleznit, fake spanking... etc. si in diverse expuneri publice sau nu) - pana mi s-a zis ca nu e placut, daca pentru mine asta va fi vreo dovada de tandrete combinata cu ceva comic, pentru ea nu e decat o aducere brusca la realitate. si am incetat sa mai fac asta. mda, trebuia sa zic: Sunt Miju si imi place sa pleznesc funduri in public. am doi ani de cand n-o mai fac decat cand situatia o impune :))

revin, atat bancurile fizice cat si anumite ticuri verbale(mai ales apelative genul maimuta, fra, fa, so, sa nu mai zic de cele in care trasul de sireturi pentru a aduce apelatul la nivelul apelatorului, gen 'handi') induc de cele mai multe ori reactii adverse intentiei. acum depinde foarte mult de anturaj, in jurul nostru o sa cream o bula pe care scrie, de oriunde ai privi, ca la cluburi "imi rezerv dreptul de a selecta ...contactele". contactare placuta, cireaso :)

carlitos spunea...

Eu am o mare problema cu gadilatul. Atat de mare, incat daca ma gadili pe "coaste" mi se pare atat de neplacut, incat dupa cateva secunde de tipete ingrozite, incep sa plang. Restul locurilor sunt mai suportabile, insa gadilatul pe coaste mi se pare o adevarata tortura.

Cel mai mult ma deranjeaza cand cineva vine brusc in spatele meu si ma "curenteaza" cu ambele maini deodata, ca si sum ar manevra un acordeon. De obicei nu-mi ia mai mult de 2-3 secunde sa tip, dupa care ma chircesc cuprinsa de plans.

Ei, se pare ca aceasta scena li se pare supremul amuzamentului tuturor prietenilor si rudelor mele (verisori, matusi, unchi) - care sistematic imi fac chestia asta, din timp in timp. Toata lumea are impresia ca ma prefac, ca exagerez de dragul showului... iar multele conflicte pe tema asta, si cu vorba buna, si cu amenintari, si cu rugaminti, n-au dus la nimic.

Cu unul din verisorii mei primari, tare drag si apropiat mie, n-am vorbit jumatate de an din cauza asta... insa n-a servit de invatatura de minte nimanui. :-|

CODO spunea...

da, la mine e aia cu dat noroc si in acelasi timp incercare de tras un pumn cu cealalta mana. unii considera asta o gluma si rad. dar nu stiu cat de periculoasa este.
sau cand iti trag scaunul de sub picioare cand sa te asezi, sau sa iti puna ceva pe scaun. iar e o gluma nesa (rata)(natoasa). :) mai am dar nu-mi vin acum in minte.

sabina spunea...

:) mie imi plac punctele 1 si 2 dar numai daca eu sunt cea care se ascunde sa sperie.
stai linistita, insa ca nu am reusit sa sperii pe nimeni. ma pufneste rasul si incep sa hohotesc de dupa vreo usa mai ceva ca victima unui atac cu gaz ilariant.
deci e doar f funny. si pt mine si pt victima care lipsita de banuieli ma aude hohotind din ascunzatoare

another cherry spunea...

@Miju: bine ai venit miju, raspunde corul de plaznitori peste fund anonimi. mi-ai facut insa la final o urare pe care nici nu stiu cum sa o mai iau. o fi de bine, o fi de rau? cred ca de bine. merci:) aa, si punctul 2 am uitat sa il evidentiez, e unul din alea doua de la 1.

@carlitos: detest chestia asta, am uitat sa zic de ea. si vorba ta, o gramada de rubedenii se dau in vant dupa contactul asta fizic de prost gust. carlitos, cand iti mai ac asta, musca-i. explica-le ca asa arati tu afectiune.

@codo: ti-a venit intre timp in minte aia, nenumita? da, am observat si eu la barbati gestul ala, nu stiu de ce il asociez cu stefan banica:)))). aia cu scaunul nu e gluma, e atac la persoana si se pedepseste cu moartea.

@sabina: asa da, suna bine. si pe mine m-ar amuza ca nu reusesti sa-ti tii gluma:).

sabina spunea...

da, anticipez reactia victimei si ma distrez de una singura :D
uite e suficient sa ma gandesc ca ma ascund sa sperii pe cineva ca deja incep sa hohotesc.
nici nu stiu cum jucam ascunsa cand eram mica :)

Miju spunea...

e de bine urarea :)

ok, placute in sensul in care tie iti place sa fi contactata :D