vineri, 22 mai 2009

cireasa si papucii altuia

papuci

Obligati mai bine cireasa sa-si aplice. Un periaj viguros si corect cu periuta altcuiva. Cu periuta unui personaj abject, pe care ea il detesta. Cu dinti de o culoare indoielnica.

Mai bine convingeti cireasa ca e spre binele ei. Sa se stearga de apa siroind pe pielita subtire. Cu prosopul cu care in prealabil s-a sters un batalion de infanterie. Imediat dupa lupta cu dusmanul.

Puteti usor obtine de la cireasa promisiunea. Ca o sa se pieptene cu peria cu care s-a pieptanat inaintea ei. O baba necunoscuta cu paslari in carouri. Pe care a intalnit-o la coada de la dispensar. In timp ce tara ardea.

Dar va rog, sub nicio forma nu incercati sa siluiti cireasa. Sa-si vare piciorusele-i mici si delicate. In papucii in care a mai pus piciorul vreo alta fiinta omeneasca. Pentru ca s-ar putea sa va moara-n brate. Si atunci sa va vad.

De cand este cireasa mica. Are frica de picioarele oamenilor. Care i se par doua vietati cu vointa proprie. Mereu imprevizibile si infricosatoare ca o padure noaptea, cand e vant.

Picioarele ei sunt singurele pe care le poate accepta pe de-a-ntregul. Cu bune si cu rele. Nici macar sapte ani nu i-au ajuns ciresei. Sa se poate obisnui cu picioarele sotului ei. Cu care a dormit atata amar de vreme in pat.

Iar ideea de a se vara ea insasi. In cele doua sarcofage ce poarta nume nevinovat: papuci. In care au mai locuit si alte 10 degete, chiar si pentru putin timp. Este, va zic. Crima mai mare ca violul.

Prin urmare, cand cireasa merge la cosmetica. Si doamna care urmeaza sa o jumuleasca ca pe gaini. Inainte de a fi puse la fiert pentru o supa pe cinste, cu banuti galbeni de grasime. Doar ii sugereaza sa incalte papucii in care au facut doi pasi.

Papuci prin care au poposit obosite. Atatea trecute picioare de doamne si domnite. La ideea asta, cireasa trebuie sa se sprijine de pereti si sa respire ca la nastere. Ca sa nu se prabuseaca.

Cand cireasa merge la ginecolog. Si el o invita sa isi bage labutele in niste papuci de sorginte chinezeasca. Genul Shian Lian. Pana sa ajunga la scaunul placerilor medicale.

Cireasa se lasa moale si sta putin jos, pe linoleum. Apoi il ameninta pe doctor cu pumnul sumetit. Si da sa plece ingretosata. Noroc ca domul doctor intelege. Si o lasa sa mearga lipa-lipa, fara ei.

Se-ntelege ca despre patinoar fara patine proprii. Ski fara clapari adusi de-acasa. Bowling cu pantofiorii aia specifici. Nici nu poate fi vorba.

Si in sfarsit, aflata in vizita. Cireasa trebuie sa faca tot felul de matrapazlacuri si mantzocarii. Ca sa poata evita papucii care ii sunt mereu oferiti de catre gazdele. Care niciodata nu sunt de acord ca ea sa haladuie descultata.

E adevarat ca aici nu e asa de rau ca la cosmetica sau ginecolog. Sunt doar oameni cunoscuti si prieteni. Dar cireasa are aceeasi problema. Ea nu poate incalta ce a mai incaltat alt om.

Si daca prestatorilor de servicii de mai sus. Gaseste ea o cale abrupta sa le explice sila. Cand e vorba de prieteni, e greu. Ca doar cireasa nu vrea sa jigneasca. Dar sufera de aceasta nebunie cronica. Un flagel de necontrolat care musca din cireasa ca din branza.

Ca sa fie si mai clar. Este mai convenabil pentru cireasa. Sa manance dintr-o mancare din care tocmai a extras un fir de par. Decat sa poarte papucii altora.

9 comentarii:

Monica spunea...

vai, dar cum subscriu! cu S cat mai mare, cat mai ingrosat si scris pe cat mai multi pereti!
si acum, ca vorbim acelasi dialect antipapuciipurtatidealtii, presupun ca, la fel ca si mine, nu mergi niciodata la bowling, nu?

Tomata cu scufita spunea...

Cea mai la indemana solutie e sa porti dupa tine, in poseta sau in masina, o pereche de slapi proprii si numa' bine cand tre' sa incalti alte incaltari, jap! scoti perechea ta si zici: Mi i-am adus de-acas'. :P

vera spunea...

Io am intzeles. Nu am ce comenta, fiecare avem idiosincraziile noastre, iar la contact fizic cu diferite obiecte/substante/persoane sint patologica.
O pereche de sosete NEGRE in geanta este ceea ce recomand. Nu sint grele, te 'imbraca' atit cit sa poti merge descultza si nu da fiorii pe care i-ar da gazdei o pereche de sosete albe (de groaza ca vor ramine urme de la perfectziunea partziala a curatzeniei).
Vazui cirese in Pta Domenii, dar costau inspaimintator (cred ca 18 roni kg) si nu am luat, dar m-am surprins ca, 1 secunda, m-am gindit la tine.

thea spunea...

Intru totu' de acord cu tine - mai puntin la aia cu firul de par in mancare :)

lya spunea...

hmmm...si la magazin cand probezi o pereche de pantofi, de unde ai certitudinea ca nu i-a mai probat nimeni inaintea ta? :)))

Anonim spunea...

Lya zice bine. Eu, m-am pricopsit cu o iritatie pe piele dupa ce am probat un sutien la magazinul Triumph. Deci ne pandesc tot felul de scarbosenii, pentru ca nu toata lumea se spala. Si chiar nu sti cine ce a probat inaintea ta. Si mie mi-e sila de papucii altora dar si de haine. Nu-mi place sa iau nimic de la nimeni si nici sa dau. Daca chiar mi se cere ceva imprumut, dau obiectul respectiv cadou.

another cherry spunea...

@Monica: absolut niciodata, pentru ca nu pot baga picioarele mele acolo, in gaurile alea negre:))

@Tomata: dar, fructa draga, n-o sa rada in felul asta de mine toata urbea?:)

@vera: stii, oamenii la care mergi in vizita nu vor sa te vada ca mergei in picioarele goale, nu stiu exact de ce, ca nu vad problema. ma obliga mereu sa pun papucii lor. cirese? nu prea am mancat anul asta. ma duc la piata din cauza ta:)

@thea: inteleg ca aia e limita ta. ok, o respect:P

@lya: mi-e foarte greu si acolo, am mereu ciorapii mei aproape grosi cand fac asta:). in general fac fitze si ii zic doamnei aleia sa-mi aduca noi, din camara ei. si oricum, ce nu stiu, nu ma omoara.

@Anonim: brrrr, e horror. dar eu sunt zgarcita si nu dau nimic la nimeni:)

@

Ileana spunea...

ce coincidenta...la fel simt si eu...de obicei intreb daca se supara daca nu ma descalt...rudele si prietenii vreau sa spun...si oricum ei ma stiu acum dupa atatia ani.

mimi spunea...

Cireaso m-ai speriat. Cum adica, papuceii de la ginecolog nu sunt de unica folosinta?
Si oricum eu nu prea am probleme din acestea pentru ca port tot timpul sosete. Asa ca in ciuda faptului ca impart aceiasi papucei cu multe alte necunoscute eu am sosetelele mele in picioare :P
Insa ideea de a purta pantofii transpirati ai altcuiva nu imi pica nici mie prea bine.
Din motive igienice mai mult.