joi, 27 decembrie 2007

irod incearca sa o rapeasca pe a cherry!

suntem de Craciun la Chechis, judetul Salaj, intr-o casuta pe un deal, in vizita la bunica lui a cherry.

vin craii sa ne colinde, adica 7 flacai costumati care interpreteaza o sceneta traditionala de Craciun.

totul ok, craii spun ce au de spus si apoi beau vin si mananca chiftele. radem, ne veselim, familie mare, unchi, matusi, verisori. craii rosii la fata de atata colindat se ridica sa plece si atunci intervine neprevazutul.

irod dintre crai, imbracat in rosu, se repede la a cherry si, in vazul tuturor, o trage taraneste de mana afara. zic taraneste pentru ca la oras nu mai exista nici macar un om, crai sau nu, care sa te traga de mana afara atunci cand te vede si te place.

in camera, rumoare generala printre noi, orasenii. chechisenii deloc mirati pentru ca e o practica destul de obisnuita. boy likes girl, boy takes girl out, boy marries girl.

descosand-o pe a cherry aflu ca irod cel cu sange navalnic a pus-o in mare incurcatura. a insistat ca preotul din sceneta crailor sa-i casatoreasca pe loc. cu greu a cherry a scapat presiunilor lui irod si a reusit sa se intoarca langa familie.

irod, de altfel, ce sa va spun, tare chipes. ce pacat ca bariera culturala si de varsta intre el si a cherry au facut imposibila aceasta comuniune.

sigur, chiar daca m-am emotionat cumplit, mi-am dat seama ca nu se poate ca o cireasa sa se mute la sat si sa se marite cu un crai, oricat ar fi el de crai.

dar am ramas totusi asa, cu un gust nedefinit. dulce-amarui. de cireasa amara.

mi s-a parut foarte tare ca mai exista pe lumea asta locuri unde craii pun ochii pe cate-o cireasa si apoi si apoi fac tot ce pot atunci, pe loc, sa ia cireasa aia acasa, pentru totdeauna.

cata nebunie in actul asta craiesc. dar si cat farmec. irodule cel blond si impulsiv, iarta-ne pe noi, ciresele de oras, ca nu putem sa ne altoim cu soiuri salbatice. dar tu tine-o tot asa, in continuare. pentru ca e sanatos si fascinant.

Niciun comentariu: