luni, 22 septembrie 2008

barbatul care voia sa-i ard pijamaua

flames

mi-a zis ca vrea sa-i ard pijamaua. buna metafora. dar gandul care se piteste in spatele ei nu prea.

nu e primul barbat de care am auzit. ca si soi, asa. uite ca vremurile noi nasc contra naturii barbati noi. barbatul care ar vrea sa-l leg fedelesh. de patul meu.

si sa-l oblig sa stea langa mine. plesnindu-l pasamite in timpul asta peste sfarcuri cu o cravasha. si el purtand o zgarda. numai asa ar putea fi linistit si fericit. dar eu sigur nu.

ar vrea sa-l tin langa mine prin tot felul de tertipuri mai ortodoxe sau nu. ca doar asa ar putea sa consimta. sa ramana locului. vrea sa n-aiba incotro. sa trebuiasca sa se opreasca, silit. vrea sa-i ard pijamaua.

dar mie, uite ce nepotrivire, mie imi plac barbatii vanatori. de caprioare si cirese. care ard ei pijamalele femeilor pe care le vor alaturi. si hai sa renuntam la admirabila metafora.

sa alegem alta. imi plac barbatii care isi aleg o femela. o ochesc. o urmaresc prin padurea verde pana oboseste ea rau de tot. si o impusca in cap.

iar ea, dand spasmodic dintr-un picior, si cu sange in coltul gurii, e foarte multumita. adica eu. imi plac barbatii aia care stiu ce vor. si fac tot ce pot sa obtina. adica pe mine.

nu aia de care trebuie sa trag eu. sa-i rog sa ma ia de nevasta. sa ii conving ca statul langa mine e calea. si adevarul. si viata. sa le fac prin siretlic un copil. de care sa se simta moralmente legati. ca altfel ii arata lumea cu degetul.

this is me. I am amazing. take it ot leave it. zau asa.

n-am putut si pace. nu e stilul meu. n-am putut sa-i ard pijamaua. desi m-a rugat. cu ochi de caprioara. si unde eu eram cerbul. eu cerbul?! si marmota impacheta...

mare ti-e gradina. Doamne.

15 comentarii:

Monica spunea...

1.esti total lipsita de romantism!
2.sper ca pijamaua nu era dintr-un material natural ci din silon sau cum ii spunea chestiei aleia oribile care, la un mic contact cu o cat de mica sursa de caldura, se topea spectaculos.
3. hai, relatati despre Jibou!

another cherry spunea...

1. nici vorba, doar ca m-a scos din minti, chiar daca s-a intamplat acum ceva vreme. sunt plina de romanta in rest.
2. pijamaua era o metafora pana la ultima scama, el dormea fara. bine, nu stiu eu exact, vorbeste lumea.
2. da, imediat.

ana spunea...

subscriu paragrafului 6 si 7

another cherry spunea...

stai sa numar. deci nu sufar eu de vreo boala rara, ca vreau va barbatii sa fie barbati. si promit si eu sa fiu femeie cum au citit ei prin cartile de sociologie:)

Ronin Man spunea...

another e tare greu ce vrei tu :)) barbatii sunt in general lenesi, fricosi si lasi, prefera sa fie scutiti de vanatoare ca mai bine stau si snack-uiesc ce le pica... si in special sunt orgoliosi, asa ca de ce sa intrebe, vaneze, construiasca ceva, ca vine primul "NO" si fug de nus e vad... sorry, dar cam asa este... am fost si eu pe drumul acela si m-am intors... de cateva ori chiar, dar cred ca gata, m-am lecuit:)) will see...

another cherry spunea...

aoleu ronin, nu ma asteptam in vecii vecilor sa-mi zici tocmai tu asa ceva. ce ma fac eu? sa largesc plaja de varsta in jos, sau in sus, depinde cum o iei, si sa ma uit la barbati de 50 de ani, care mai stiu cum se face?

Monica spunea...

nu, ca aia chiar nu vor deloc foc in casa! decat pe soba, sub ciorbica:)

another cherry spunea...

pai si atunci cum? unde sa ma adresez cu asa spinoasa problema.

Anonim spunea...

raspunsul e chiar mai simplu decat pare. in capul fiecarui barbat exista un macho. trebuie doar sa il descoperi tu.:)

another cherry spunea...

aha. deci eu sa nu ma iau dupa alura de pescar. ci sa scot vanatorul din el, cu forta daca trebuie.

Ioan Castil Valeda spunea...

Te scapasi la visinata de Jibou ?!? :)))))))

Anonim spunea...

si uite asa, mai ovulezi de cateva ori pentru gaura din stratul de ozon, mama ei de viatza :-)
[sunt total de acord cu tine. si singura de mai bine de 10 ani. iti spune ceva chestia asta?:-) si marmota.... ]

another cherry spunea...

eram precisa:) ca nu sunt singura cu parerea asta pe lume.
unde s-au ascuns barbatii vanatori? sau unde vaneaza ei? vreau si eu sa fac parte din suita. si apoi sa alerg tot eu in bataia pustii.

Anonim spunea...

suntem niste victime ale societatii, draga. barbatii vanatori au fost castrati tot de noi, femeile fantastice care le facem pe toate. hac, parerea mea! dar sa nu recunoastem asta, da? sa ne plangem in continuare "vrem vanatori, care sa vina cu caprioara pe umar si sa deschida usa cu piciorul!" :-)

another cherry spunea...

g, eu cred ca sunt victima mea. dar lucrez la asta:P