luni, 17 noiembrie 2008

1974

wine-testing

spun specialistii ca 1974 a fost an bun pentru vin.

ca vezi Doamne temperatura nici calare nici pe jos. + zilele multe cand dealurile au fost iubite de soare. + mangaierea fiecarui bob in parte de catre vantul prea prielnic. au generat atunci licori de exceptie.

dar cui ii pasa de vin?

mie mi se pare ca 1974 a fost un an foarte bun pentru barbati. poate ca e vorba de aceeasi clima care a favorizat si vinul. sau poate ca mamele baietilor tinuti in burta undeva la sfarsit de 1973-inceput de 1974 au fost mai fericite si bine-dispuse.

poate era muzica pe care o ascultau. dar ceva s-a intamplat. pentru ca barbatii nascuti in 1974 sunt tare buni. buni mie, normal. dar am vorbit si cu prietena mea. si si ea crede la fel. domnule, strasnici barbati s-au mai nascut in 1974.

nu sunt nici prea tineri, nici prea batrani. sunt taman cum trebuie. au auzit de bomboane cubaneze. dar au si ipod. au sangele moderat de navalnic. sange la viteza de croaziera.

stiu sa faca floricele in ceaun. si sa desfaca un vin bun la momentul potrivit. adora sa am grija de ei. dar stiu si sa aiba grija inapoi cum se cuvine.

au umorul mai bun decat cel din productia reiesita din multi alti ani. multi sunt ingineri si stiu sa manuiasca bormasina dragostei.

de fapt primul lucru care imi vine in cap cand ma gandesc la anul 1974 e o bormasina uriasa, in plina actiune. cu un barbat viteaz care se tine bine de ea. cu parul in vant. barbatii din 1974 inca au par. si staturi placute.

ei stiu sa ma tina bine in brate. si imi dau senzatia ca m-am inselat. lumea nu merge intr-o directie gresita. totul o sa fie ok. sa nu cred ce zice la televizor.

barbatii din 1974 citesc niste carti. si imi dau si mie sa citesc. si desi suntem specii diferite, imi plac si mie. si ma bucura asta. se incalta in pantofi frumosi si moi, de piele intoarsa, rotunzi la bot, cu siret.

1974 a fost un an bun pentru vin. si inca mai e pentru barbati. care sunt din ce in ce mai buni pe masura ce trece vremea. tot cum se intampla la unele vinuri mai speciale.

34 de comentarii:

Anonim spunea...

Am facut un inventar scurt si nu cunosc nici un barbat nascut in 1974:(.Io inainte de '74 nascuta, m-am uitat la domni un picut mai mari decat mine...deci nascuti inainte de 74...cu vreo cativa ani :) Asa ca iau drept litera e lege ce ai scris despre cei nascuti in 74 :).

another cherry spunea...

thea, zau ca merita atentie. imi inchipui ca esti maritata daca te-ai dus asa departe, asa ca n-am cum sa-ti recomand sa fii atenta de acum incolo:)

LiaLia spunea...

Eu am consumat doua productii '74. Podgorii diferite. Unu era prea dulce si cuminte, celalalt prea tulburel. Cred ca luase aer pe la dop. Deocamdata ma simt bine acompaniata de un '76. Un Merlot. Cu gust de cireshe amare si aciditate moderata. Si tinand cont ca merge cu vanatul cu blana, eu fiind o vulpe la origini, zic ca nu e proasta combinatia. Sper sa nu se termine sticla prea repede :)

Anonim spunea...

Ooook... "Bormasina dragostei"? Cred ca e o metafora demna de epoca de aur, aia care era in plina desfasurare in '74. :) Si poate ca asta explica si preferinta pentru ingineri; topul "dezirabililor" in perioada aia era cam in felu' urmator: doctor, inginer, profesor... ;)

Anonim spunea...

sa stii ca si 1975 a fost un an bun pentru "bormasina dragostei", cel putin asa am auzit de la apropiati :). si pentru vin...

another cherry spunea...

@lialia: eu sunt productie 76, dar la barbat nush cum e. si ce chestie ca nu ai nimerit ceva bun din cele 2 sticle. adica ma rog, daca ne gandim ca nici vinurile mele reusite nu sunt acum langa mine, si eu am avut ceva probleme. dar le-am recunoscut suprematia:).

@baloo: baloo, poate sa fie orice, numai inginer sa fie:P

@codo: esti sigur? ca nu vraeu sa risc. sa mi se faca parul maciuca:)

Anonim spunea...

@another

Da, maritata cu esantion productie 1969; nu stiu daca e suficient esantionul ca sa extrapolez, dar daca da, pot sa-l pun pe aceeasi treapta cu '74 al tau :).

Anonim spunea...

LiaLia spunea...
Eu am consumat doua productii '74. Podgorii diferite. Unu era prea dulce si cuminte, celalalt prea tulburel. Cred ca luase aer pe la dop.

:)))))))))))))

B spunea...

another, tu si cu anurim pupati in fund un '74 acum? :D

another cherry spunea...

thea: aham, deci si 1969 e bun. uite ca nu stiam, e bine ca m-ai atentionat. eu am avut 2 mari iubiri made in 1974, de aici si concluzia. sau stai sa ma corectez. una imensa si mai lunga. alta scurta dar intensa:).

fyt: mda, a zis dragut lialia.

@liarliar: nope, incredibil, este despre altceva. dar am cazut amandoua de acord, la un pahar de campari orange, la ore mici.

Anonim spunea...

eu zic sa generalizam si la femei..stim amandoua macar un exemplar reusit!

another cherry spunea...

andreia, hah, nu m-am gandit la asta, dar da. unul din cele mai reusite exemplare ever.

Anonim spunea...

eu zic sa extindem generalizarea la toata perioada 69-85 ...ca oricum nu se mai fabrica nimic ca pe vremuri...:)
si da another 74 si 75 e ani buni,cu recolte manoase si alte alea. ma bucur ca sintem de acord. :)

another cherry spunea...

codo, tu ce productie esti, iertat sa-mi fie asa indiscretie, dar sa stim cu cine stam de vorba. eu banui ca s-ar putea sa fie un 82-83 asa, corect?:P

Anonim spunea...

Io-ti iau mintile dintr-o-nghititura. Sunt din '67 ! ;)
Ca uleiu' ! :)))))

Anonim spunea...

grupul barbatilor din '74(ma rog, o parte din ei), flatati, te ... hmmm..

aaa... saluta? :)

another cherry spunea...

fyt: n-auzi ca 74-i fruncea? si oricum, asa parerede mare cuceritor ai tu despre tine? sa ma sperii cu atata sefl esteem:)

about2run: daca n-ai fi plecat imediat, ca asa esti tu, about2run mereu, m-ai fi vazut rosind virtual:)

Anonim spunea...

@Cherry:
"barbatii din 1974 citesc niste carti. si imi dau si mie sa citesc. si desi suntem specii diferite, imi plac si mie."

Despre ce carti e vorba? Sper ca nu-s confidentiale...asta ne-ar da si noua (cei nascuti in alt an decit mirobolantul '74) o sansa sa ne ridicam macar pin' la genunchiul acestei generatie de exceptie. :P

Anonim spunea...

@Liar, cum zicea si another, e vorba de cu totul altceva. plus ca anurim e ocupata acum cu anul de gratie '80. Despre care cred ca ne-ai putea vorbi pe larg, nu-i asa? Cu toate astea, barbatii din '74, ei bine.... sunt intr-un fel.

Anonim spunea...

ah, intuitia feminina......m-ai ghicit perfect..:)
oricum, prietenii si dusmanii mei sint din colectia 74, 76 asa ca am aprofundat problema. :P

another cherry spunea...

@baloo: sunt carti uite de haruki murakami, de exemplu. ai citit cronica pasarii arc? e mortala. apoi buddha din suburbie. si ar mai fi o gramada. de veche in lanul de secara. citita acum, din nou, ca am mai citit-o o data, mai de mult.

another cherry spunea...

@codo: hahaha, ce tare. bine, stai pe langa 74, sa vezi ce bine e.

Anonim spunea...

@anurim
productia '80 e una foarte seaca. prea putin dulce. an pretentios. multi struguri, putini buni. si aia buni au fost pe zona subcarpatica. sa fim atenti la falsuri (am auzit ca multe soiuri din 80 au fost parfumate artificial)

Anonim spunea...

@eileen : subscriu si eu la ce spui tu ca asa e. dupa consum apar senzatii de dureri de cap si regrete. o fi de la doage? ca pe vremea aia mai sarea cate una....

Anonim spunea...

@another: stiu, cel mai bun prieten e 74 si e super baiat si inteligent si frumos si haois si bogat si sufletist si grec si de toate.
asta e, life is like a box of chocolate, you never know what you get...:)

Rin Tin Tin spunea...

Cineva spunea sa extindem pana la '85. Eu as extinde pana in '89. Caci vorba aceea, ce e mai bun decat 21? 19!

another cherry spunea...

@codo: suna grozav. trebuie ca toata lumea il vrea pe la ea prin pivnita.

rin tin tin: 19 e perfect taman pana la tsigara de dupa. unde de obicei se opreste tot. de acolo ar cam trebui sa preia generatia 74.

Anonim spunea...

nici nu iti imaginezi, e un fenomen natural, si aici vorbim de mii de pivnite, pe bune...:)

Anonim spunea...

@Cherry: Nope, nu le-am citit...nu-s demn nici macar sa le leg sireturile la pantofii aia cu bot rotund. :D

another cherry spunea...

@codo: ce balamuuuuuuuc:)

baloo, citeste te rog frumos cronica pasarii arc. dupa ce termini cartea pe care o citesti acum. si dupa ce o termini si pe aia pe care o ai pregatita deja sa o citesti dupa aia pe care o citesti acum:).

Rin Tin Tin spunea...

Cronica pasarii arc, va rog, lasati-l pe Haruki, treceti la Ryu.
@cherry: you never know when a 19 beats hard a '74er. Trust me, exista atatea exemple:)

another cherry spunea...

bine, trecem la ryu, ca prea zici cu foc.
vai, ce mult mi-ar placea sa stiu si eu asta. cand esti nascut, rin tin tin?:)

Rin Tin Tin spunea...

In zodia porcului. In zodia porcului de caine, vreau sa zic:)

another cherry spunea...

Rin Tin Tin, m-am convins. Nici nu mai conteaza cand esti nascut, istoric vorbind. Esti foarte bine asa:)