luni, 10 noiembrie 2008

alimente cu vointa proprie

6a00d8341c65ff53ef00e553ccd

ma duc la billa. si ma intorc emotionata. cand am in plasa cafea, ulei, lapte sau compot.

pentru ca sunt alimente independente. care duc mereu lupta de gherila. ca sa-mi faca mie viata mai grea.

perversa de cafea

imi incep diminetile cu o batalie. de cele mai multe ori pierduta. desi zau ca ma preocup si ma implic. pentru ca imi plac succesele. chiar si cele casnice.

de fiecare data cand tai motzul pungii de cafea sub vid. pe langa un fasssss. zboara intotdeauna. fara putinta de greseala. cativa bobi mici de cafea. vreo 48. si se imprastie pe blatul alb ca neaua. si intra sub plita de aragaz. si cativa, doar cativa. cei mai buni, zic eu. ajung pe covor.

oricate precautiuni as lua. e absolut la fel. fasssss. si cativa bobi in jurul locului unde a avut loc taierea.

mai e ceva. eu de fiecare data cred ca acum in sfarsit m-am desteptat. si sunt optimista. si cred ca gata, acum stiu cum sa tin foarfeca. si cum sa manuiesc pachetul. ca sa nu mai zboare. ti-ai gasit.

perversiunile legate de cafea nu sunt gata. o data la 2-3 dimineti. o dau in foc. pentru ca pun cafeaua si mai pun pe foc. dar ea refuza sa se umfle imediat. si atunci eu ma intorc putin cu spatele, la tastatura. si ma fura caterinca.

si iar aud. fasssssss. si stiu. ca zatul e de acum intins pe toata plita. incercand sa-l sterg. el se intinde ca o plaga. pe blatul alb ca neaua. apoi intra sub plita. sub plita! deci era pe plita si acum intra suuuub plita!

cuceritorul de ulei

aici istoria e scurta. dar dureroasa. daca ma pune pacatul sa vars un pic de ulei undeva. cat ai zice peste. el impanzeste tot ce are in jur. se ajuta de orice material. husa de la scaun. fata de masa. hartie. plastic. ca sa ajunga peste tot. si sa fie greu sau imposibil de indepartat.

viteza cu care acapareaza tot ce prinde. este rezultatul a mii de exercitii. venite de la mii de gospodine sleampete. care cu mintile duse cine stie unde. au lasat sa le curga pe undeva. candva. niste ulei.

durul de lapte

laptele arata diafan. dar in el se ascunde un razboinic de temut. cu tactici de lupta blande dar ferme. si cu vointa de otel.

se intampla asa. beau lapte dintr-un pahar. si uit ca am baut. adica daca beau apa dintr-un pahar. il las pe unde am baut. si pentru ca laptele arata asa de pur, imaculat si inocent. nu pot sa ma concentrez.

si ramane mereu. oricat as bea de temeinic. un pic pe fund. care nepus imediat sub apa. se pietrifica. si poate ramane asa pe veci. nu mai e chip sa desfaci dara de lapte de pe un pahar. ma obisnuiesc cu ideea ca am pahar cum model dadaist.

lipiciosul de compot


un strop de compot cat un nasture. ajuns pe parchet. e inceputul sfarsitului. daca nu ma prind unde s-a intamplat. o sa-l iau pe papuci si sa-l duc in cele mai indepartate unghere ale casei. facand plici-plici.

nu mai ajunge sa curat papucii. micul strop de compot cu vigoarea unui lac. s-a intins acum. si totul e pierdut. voi face plici-plici. pana spal pe jos.

cand scapr dar ma prind. si incerc sa eradichez flagelul cu o carpa umeda. nu e totusi niciodata de ajuns. voi face plici plici oricum. doar ca un timp mai redus. doar cateva ore dintr-o zi. un caz norocos.

si voi simtiti la fel? mai exista si alte alimente perverse. care mi-au scapat?

9 comentarii:

mamica de Sebastian spunea...

La mine nu-s alimentele,ci pungile cu alimente.Idiferent cit m-as chinuii sa le prin din partea de sus,eu tot din partea de jos le prind,de la fund,si tot continutul lor se imprastie.

another cherry spunea...

:). cred ca producatorii ambalatori de lucruri se distreaza de minune cand se gandesc la ce patim noi acasa. pentru ca sunt sigura ca ei stiu:)

Anonim spunea...

Un altfel de aliment pervers este GUMA DE MESTECAT care se lipeste de mobila, fundul canilor fierbinti si devine un clei mentolat, pe pantaloni etc cu toate ca pot sa jur ca o arunc de fiecare data acolo unde trebuie !!! ;)

LiaLia spunea...

Eu mananc ciocolata neagra neagra care face poc cand o rup intre dinti. Si la poc pica intotdeauna cateva firimituri de ciocolata pe mine, pe tastatura, pe parchet. Si reusesc in scurt timp sa fac dare negre prin toata casa si ma mai si minunez "oare de unde?" Dar cunosc si perversa cafea si acaparatorul ulei. Niste monstri. Aaaa, eu mai am si pungutzele cu croantze pt motanul meu. Si cand le pun din pungutza in cutie sau la el in castron, intotdeauna o iau la fuga cateva croantze mai agitate. Care dupa aia se infig in talpa papucului. O nebunie!

another cherry spunea...

fyt: tine-o departe de par. stii aia cu ciunga-n par. e letal. in rest, guma a fost inventata pentru ca ne plictiseam, noi muritorii:)

@lialia: stiiiiiu cu ciocolata. eu patesc mereu la drum lung. cum ar fi spre cluj sau istanbul, in masina. cand la volan fiind fac cront si pica pe pantaloni, pe scaun, pe alt scaun si pe pantalonii celui de langa. unde se topeste instant si se face ciocolata calda:P

Anonim spunea...

another, lasa alimentele, treci la lichide, vorba aia: "mancarea e fudulie, bautura e temelie"....parerea mea. :)

Anonim spunea...

si mai aveam si eu o intrebare mica, mica: cand se face chestia cu prajiturile?

another cherry spunea...

codo, ma ocup si de lichide, dar uite, alea nu ma chinuie:)
si m-am gandit sa facem praji pe 16 dec, ca sa poata veni si thea. ce zici? oricum atunci avem in noi sadit si the christmas spirit.

Anonim spunea...

eu zic ca suna misto. si data e bine aleasa.
de-abia astept sa maninc prajituri... sper sa fiu ok, nu am mai fost niciodata la prajituri cu oameni pe care nu ii cunosc.
dar de-aia e craciunul...sa fim veseli.