sâmbătă, 1 noiembrie 2008

bariere cu jeleu

raspberries

gata. am terminat-o cu prietenul meu. am anuntat eu cu aplomb. acum ceva vreme.

nu il mai suport. i-am spus si lui asta. am inchis relatia. mai public decat ati putea crede ca se poate. am spus tuturor oamenilor pe care ii cunosc. si care au stat sa ma asculte. lumeeeee. lumeeeeee.

si ca totul sa fie clar. am pus niste bariere cat casa. langa locuinta mea din nordul discret al orasului. in partea de unde stiam eu ca vine el.

in caz ca, Doamne fereste, ar vrea sa ma urmareasca. chiar dupa ce i-am spus ca nu mai e nimic intre noi. si ca nici nu va mai fi vreodata. ce mandra am fost ca am avut atata tarie de caracter. incat sa-i spun ferm. s-a ter-mi-nat!

barierele mele au incurcat putin circulatia in cartier. vecinii, in special cei in varsta. care au masini. mi-au facut scandal maxim. m-au porcait. s-au organizat intr-un comitet.

s-au intalnit clandestin in holul uneia dintre scari. unde se pare ca. asteptand sa le vina inspiratia legata de cum sa rezolve problema. au si fumat ceva. intaratati de un vecin mai tanar. si mai creativ. cu urechi clapauge.

apoi au incercat sa le darame cu un drug dintr-un material dur. n-a mers. barierele mele sunt bine instalate. sunt o profesionista. am vorbit cu niste ingineri nemti sa le puna.

si dupa ce le-am ferecat in cadrul unei scurte ceremonii. la care am chemat persoanele cele mai apropiate. mama de cireasa. o matusa grasa. si cireasa-cerb. am aruncat cheia in lacul de langa casa.

le-am ras in nas vecinilor imbufnati. si toti trebuie acum sa ocoleasca mult ca sa ajunga la ei acasa. hihihi. hahahah.

prima zi a fost ok. la mine ma refer acum. a doua la fel. dar am simtit un pic de duiosie. ziua numarul 3 s-a dovedit fatala. m-am uitat la ditamai barierele. si m-am intrebat. ce o fi fost la mine in cap. gunoi si pietre a fost raspunsul. fara sa mai intreb publicul.

am coborat si am dat putin tarcoale barierelor. hmmm. unde nu a reusit drugul. nu merge doar un efort de vointa.

apoi mi-am pus costumul de scafandru. si am ramat cu degetele facute cange. tot fundul lacului. in speranta ca o sa licareasca dorita cheie. precum un diamant slefuit la Amsterdam.

dar ioc. lacul nu a tinut cu mine. cheia sora cu disparitia. tot ce am reusit a fost sa ma aleg cu o raceala zdravana. Si 2 lipitori. care si acum, cand vorbim. mai sug din sangele de cireasa.

asa ca am luat 528 de borcane cu jeleu de zmeura. si pensule de diferite dimensiuni. si m-am apucat sa-l lipesc uniform pe bariere. am lucrat toata noaptea. pana tu, om trecator si necunoscator. nu mai ai cum sa te prinzi ce a fost acolo.

vezi doar un gardulet foarte apetisant. care imi inconjoara blocul. de culoare roz inchis. vecinii s-au mai imbunat. au venit toti cu rubedenii. au chemat si veri de la tara. si au lins pe furis barierele. i-am vazut noaptea. erau fericiti.

si acum astept. astept sa vina el. atras de aroma puternica de jeleu. si de toata emotia mea. ca postasul din reclama la cafea buna. si ca Mos Craciun. care o paraseste pe Merry Christmas, sotia lui. si lasa tot. reni, cadouri, copii. doar ca sa savureze o ceasca fierbinte.

sfinte sisoe, cum am putut sa pun bariere. si sa am aroganta sa cred. ca o sa vreau sa le tin?

asa ca de acum inainte. o sa gandesc de 100 de ori inainte sa montez bariere. sau sa iau decizii ferme. care sa fie asa de greu de demontat.

5 comentarii:

83SHU spunea...

Mi-am tinut promisiunea,cireaso.

Anonim spunea...

Si sa aduca si un televizor, for gad seic ! (parca asa se zice, nu ?)

another cherry spunea...

83shu: si eu, daca nu ma insel:)

@obositule: daca mai intarzie mult, nu mai are unde sa-l puna. dar da, asa se zice. cred totusi ca degeaba ma lamentez. nu mai vine.

Anonim spunea...

Ce fel de jeleu ai folosit? Ai incercat si cu dulceata de la Palat?

another cherry spunea...

eduard, nu stau grozav cu banii si cred ca am folosit ceva de calitate medie spre high. dar oricum nu din cea care se serveste la palat. totusi nu e de lepadat. zmeura e fun, oricum ar fi pregatita:)