marți, 4 noiembrie 2008

despre autorii sms-urilor de noapte

open-letter-to-underwear-in

nu cred ca exista multi printre noi. care sa nu fi primit sms-uri amagitoare in miez de noapte. de la alti oameni. care sunt practic inabordabili oricand ziua.

oameni lei paralei cat e soarele pe cer. care nu au nevoie de tine. dar transformati in lei fara curaj din vrajitorul din oz. cand se lasa seara peste sat. si ar mesteca de la distanta. orice corp prin care curge sange proaspat.

perioada de sms-uri de noapte se deschide putin inainte de 12. cand nu mai e mare lucru de facut.

cand orice idee inflacarata ti-ar putea veni. si orice actiune romantica ai vrea sa intreprinzi. ca un papagal ce esti. in urma sms-ului. pica in derizoriu. si in misiune imposibila. din pricina orei.

si ei stiu asta. si se bazeaza pe asta. autorii sms-urilor de noapte mananca din carnea noastra. a celorlalti, care stam in banca noastra. si avem trairi comparabile ca intensitate. si ziua si noaptea. fara fluctuatii elucubrante.

ei nu sunt nemernici. sunt doar neimpliniti. si un pic speriati. cand se gasesc singuri noaptea in pat. acompaniati doar de o pijama cu smotocei. la care nu se joaca nicio matza. si un pui de perna pufos. de tinut in brate.

dar nu sunt suficient de speriati. sau poate doar prea complicati. ciudati. sofisticati. tenebrosi si neadaptati. incat sa aiba langa ei ceva mai mult de un avatar. ce poate fi oricand scos din priza.

ii si vad. ii vad pentru ca mai fac si eu cateodata. si dupa ce trimit. mai prind putina inima. pot sa dorm. asa ca le vad. gura de aer artificial. pe care au tras-o pe nari. dupa ce au dat sms-ul. nu sunt pe marte. as putea apartine cuiva. daca as vrea.

sms-urile sunt fluturi de noapte. meniti doar sa mentina. un foc caldut. nu o valvataie. doar o carne putin sfarainda. si 3-4 alti fluturi in stomac. dar cam bolnavi psihic. cam palizi la fatza. si nescosi sa alerge la joaca. prin soare.

autorii sms-urilor de noapte. isi concep special mesajele. incat sa nu urmeze nimic. sa nu genereze actiune.

rareori primesti. vin la tine / hai sa ne vedem / pune ceva pe tine ca avem treaba / stiu ca e tarziu dar maine trebuie sa te vad / hai sa mancam junk food impreuna / sau lasa tot si hai sa fugim acum la munte. sau te iubesc.

si de cele mai multe ori sunt. dormi? / dor / dor dor / dor dor dor / ma gandesc la tine / as vrea...daca as putea...si daca s-ar inventa...si daca ar fi... nu s-ar mai povesti...sau doar un emoticon. pozitiv. convenabil. dar neangajant.

sau pur si simplu un mesaj gol. la care poti sa-ti inchipui orice. si care te rascoleste. si te sfredeleste ca un fier incins. inima face saraca poc. asta e cazul cel mai pervers. te lasa sa-ti inchipui orice. dar exact ce ai vrea tu, nu.

ele nu urmaresc nimic concret. vor doar sa mentina o stare de spirit destinatarului. si sa aline putin alienarea de moment a expeditorului.

ora este tarzie dintr-un motiv simplu. atunci exista cele mai multe sanse dormi. si atunci nu prea ai cum sa reactionezi impulsiv. si gata. te trezesti dimineata. soarele e sus. ai ratat.

sau nu dormi. dar ai treaba maine. si nu mai poti. sau n-ai cum. sa sari ca un arc din pat. la 2. si sa...sa ce? ca tocmai spuneam. expeditorul nu te-a invitat sa nimic. a vrut doar sa stii ca s-a gandit la tine. ca te are inca in baza de date. poate chiar in lista scurta.

dar nu suficient de scurta. incat sa te ia de mana la 5 dupa-masa sa mergeti la film. sau sa te scoata la masa la pranz in oras.

dar ce ne mai plac autorii sms-urilor de noapte. cum am vrea tocmai cu ei. sa petrecem sub lumina diminetii. sa ii aratam prietenilor. sa ne facem cumparaturile.

de fapt sa obtinem orice semn. ca ne-ar putea iubi. si cand nu sunt disperati. sau au un moment de panica. trecatoare ca o ploaie de vara.

cam atat despre autorii sms-urilor de noapte. si despre mesajele lor schioape. cocosate. si cu bube-n cap.

sms-uri asa primim toti. dar e de sperat ca macar noi. trimitem destul de rar. sau spre deloc.

27 de comentarii:

mamica de Sebastian spunea...

Io scriu sms-uri de Pasti si de Craciun,ca in rest sterg praful de pe mobil.Nici mama naibii nu ma mai suna de cind m-am mutat aici,si plus ca e o rabla mobilul meu.Am sa-l schimb doar cind o da ortul popii:)

Audrey spunea...

mare dreptate ai...am ajuns sa nu mai pot accepta in viata mea oameni din astia care isi tin sentimentele la foc mic, care simt cu jumatati de masura, care te cauta doar cand se simt ei singuri si nealintati, care iti sug energia si emotia din pur egoism, care fug ca de dracu' cand vine momentul sa se implice mai mult.
E adevarat insa ca dureaza ceva pana sa iti dai seama si e greu sa rupi latul invizibil, iar uneori poate nici nu-l rupi, poate chiar te "coafeaza" situatia, asa cum e. :-)

Anonim spunea...

Cu mana pe inima... n-am trimis niciodata sms-suri in noapte. Din orgoliu....desi nu stiu cat e de sanatos si orgoliul asta. De primit, am primit...dar n-am raspuns la ele. De ciuda ca acolo nu scria nimic concret :)in timp ce eu imi facusem, in cap, icoana din cel ce scria mesaje caldute (si nu fierbinti - asa cum voiam io) in miez de noapte.

83SHU spunea...

...zic fetele

another cherry spunea...

@mamica de sebastian: de cand te-ai mutat acolo? ca sa inteleg de cand nu mai primesti sms-uri noaptea. aici, in romania, sunt la mare moda:)

@audrey: exact asa mi se intampla si mie. generic vorbind, imi vine sa dau cu ei de toti peretii. dar pe de alta parte, si eu ma mai incalzesc cateodata la pseudocaldura asta venita din niste biete texte mici. si fara de curaj si sange.

@thea: si eu stau tare bine cu orgoliul (sau prost, pana la urma), depinde cum te uiti. dau ff rar si numai acolo unde stiu ca sunt tare asteptate:)

another cherry spunea...

zic, ce sa faca:)

Anonim spunea...

Eu ti-as scrie unul cam asa -> DACA NU AI REPARAT DUSHUL SI NICI CU TV NU TE-AI DOTAT TE ASTEPT LA MINE ! :D

83SHU spunea...

Recunosc ca dadeam si eu, mai rar, persoanelor care erau departe. Poate din nostalgie sau cum ziceai din intretinerea unei stari, sau poate pentru o pseudocaldura necesara si unuia si celuilalt.
Va dau si voua dreptate Audrey, Thea.
Daca am putea mereu sa va intelegem...

Anonim spunea...

guilty of charge, recunosc, sunt o autoare de ravashe nocturne, de cele mai multe ori neinchipuit de poetice si absurde, destinatarul ramane atat de uimit incat rarissim imi raspunde.

dar cum exisa un echilibru universal, primesc si eu.Si ce e mai rau de cat sms'urile de noapte? SMS'urile de noapte trimise..din greseala =)) aia da chin dantesc! pedeapsa suprema pt.mine :))

83SHU spunea...

Noi am vrea sa fim ca-n filme. De ce nu reusim? Vreti supereroi si lumi fantastice, dar va ancorati in realitate. Sau, de fapt cred ca vreti doar oameni obisnuiti care sa faca lucruri obisnuite si noi ne straduim sa facem extraordinarul si uitam cotidianul. Sau am luat-o razna. Cert e ca sentimentele se incalcesc mereu in sms-uri si in messenger-uri. Va iubim si asta ne ocupa tot timpul. De cele mai multe ori nu stim sa exprimam asta.

another cherry spunea...

@tuvia: ahaaaaam, deci esti soiul cu pricina:). eu bag rar, doar cand ma simt neancorata. si numai cand stiu sigur ca mi se raspunde. ca sa nu sufar traume. sunt smechera:P

@83shu: ce frumos le zici tu acolo. daca asa ar sta lucrurile si-n realitate, ar merge totul ca pa roate. brici. doar ca afara e o jungla. si noi umblam prin ea.

Anonim spunea...

hehe, traume in germana inseamna vise, taica! :))

another cherry spunea...

deci pana la urma, about2run, e de bine, inteleg:)

Anonim spunea...

stiu si eu... mai buna era varianta cu sudori :D

dar sms-urile de noapte de care zici tu aici nu includ asa ceva, nu?

Anonim spunea...

@83shu

Eu tocmai de "pseudocaldura" am tot fugit; pentru ca in momentul in care iesi din ea, in suflet se face iarna polara...

"Daca am putea mereu sa va intelegem..." zici tu :).Io zic ca asta e cel mai complicat lucru din lume :) Oricat am empatiza, nu cred ca ajungem la o intelegere hi-quality. Cel mai bine e sa-l iei ca atare pe fiecare si daca poti, sa-i accepti bunele si relele; daca nu, eject :) N-are rost sa chetuim energia degeaba :)

another cherry spunea...

@about2 run: cum adica, ca nu ma prind. ca sa zic daca sunt sms-uri ce contin sau nu:P. adica transpiratie sau barbati cu meseria de sudor?

Anonim spunea...

exact! :))


pentru ca sms-urile astea de noapte sunt cele care imi lasa aceeasi senzatie ca cea care m-ar satura de priaprism(daca as avea)

Diana Adela Martin spunea...

un sms care m-a fulgerat in miez de noapte. mi se spunea ca sunt femeia cea mai cea si ca mi se va pune TOT pamantul la picioare. chiar si apele. un sms de la un nr necunoscut care m-a facut sa cred ca ei.. poate ca am un admirator secret.

m-am emotionat, m-am entuziasmat,la naiba! mi-am facut pana si planuri si strategii. pt ca totul sa se sfarseasca la urmatorul sms: scuze.. am gresit numarul. de parca la numarul meu nu ar fi de gasit o femme ideala :)

LiaLia spunea...

Hmmm, cunoastem sms-urile astea. De cacao. Dar am primit o data un mms f interesant :)) O lunga si groasa sula! (era pozata de aproape, mai mult ca sigur). Nu cunosteam numarul, nu stiam daca e greseala, asa ca i-am facut si eu poza lu sula de gagic si am trimis inapoi, na, ce sa fac si eu?

another cherry spunea...

diana: da-i si tu unul inapoi. cred ca nu-si da seama pe langa ce a trecut. multi fac asta. de-aia trebuie sa-i ajutam putin:P

lialia: hahahaha. ffff tare. ce cool esti:)

another cherry spunea...

@about2run: mama-mama, ce comparatie. sa cad din picioare si-alta nu:)

ruxa spunea...

bridget jones:
VOI EVITA sa ma indragostesc de: alcoolici, împătimiţi de muncă, indivizi care fug de răspundere, care au iubite sau neveste, misogini, megalomani, şovini, futangii afectivi sau haimanale, perverşi

astia toti traiesc din semeseuri d'astea, practic cu ele se hranesc. nu mersi

another cherry spunea...

ilinca, asa e. dar cateodata sunt asa de tentanti. ai vream cumva tocmai pe ei sa pui saua. pentru ca nu te lasa.
oricum, sigur ca sunt rai. jos cu ei. si si cu sms-urile lor scalambe.

Diana Adela Martin spunea...

another cherry: pai i-am raspuns ah asta e tragedia i-am picat in plasa/retea. si apoi tipul mi-a dat cel de-al 2lea sms in care mi-a spus ca m-a cufundat. si eu am blegit capul. mi-am ofilit zambetul. m-am imbracat la loc.
:)

another cherry spunea...

:)))).
ce tare asta cu m-am imbracat la loc. e mortala imaginea cu tine pleostita. tragandu-ti inapoi hainele fara tragere de inima. tare

Diana Adela Martin spunea...

:))

vezi.. am si gresit de emotie. am spus cufundat.

another cherry spunea...

mie mi-a placut cufundat. e un cuvant preferat de-al meu. deci suntem:)