marți, 4 noiembrie 2008

despre sarut

Lips_005 copy

am vorbit cu shmookie, prietena draga, lucruri interesante. despre sarut mai ales.

i s-a intamplat ceva. dupa 30 de ani de viata. si probabil vreo 15-16 ani de saruturi. (trebuie sa verific informatia asta). ea a descoperit un om. care nu stie. ca intr-un sarut fac casa buna. si limba, batrana actrita. si buzele. dragele de ele.

domnul asta vrea sa se sarute. nu e vorba. dar ofera la impreunarea gurilor. doar limba, batrana actrita.

oricum. mi-a explicat ea. ca limba e ca un animalutz. care iese din gura acestui partener. nepasatoare complet de buze. obiecte de decor in aceasta mare incercare. a sarutului.

buzele raman cica de lemn esenta moale. intredeschise, asa. cat sa permita limbii, batrana actrita. sa iese din cotlonul ei. si sa intre in gura lui shmookie. unde sa cotrobaie parca. in cautare de ceva. a ce, nu stim inca.

dar voi reveni cu info. legat de asta. dar si de cati ani de saruturi are shmookie la activ. (vezi mai sus).

si mi-am amintit. ca pe vremuri. la inceputul erei saruturilor de cireasa. am intalnit si eu. niste curiozitati in materie.

un domn. care arata foarte pasnic, asa. dar cand deschidea gura. si o lipea de mine. parca devenea varcolac. se punea sa rontaie. si sa striveasca. si sa traga. de limba mea, batrana actrita. pana imi ieseau ochii din cap. de durere si frustrare.

dar si neintelegere. nu pricepeam nici moarta. de ce un act. despre care lumea zicea ca e ok. trebuia sa provoace atata zbatere si suferinta inutila. ma rog. am fugit repede din calea lui. cu cateva pene smulse din penaju-mi de cireasa.

am mai intalnit pe cineva. care prin sarut. imi distribuia. o baltoaca intreaga. de saliva. cu care nu stiam niciodata ce sa fac. sa o tin. sa-l chem sa i-o dau inapoi...sau ce.

atat de multa. incat parca imi si imaginam. cum vin odata cu ea. si pesti. si moluste. si alte vietuitoare. care prefera sa traiasca in apa. am fugit repede si de-acolo. dar cu penele moi. si pleostite. de umezeala.

si am mai intalnit un caz. pe care l-am luat si pe asta personal. el, protagonistul de sarut. sugea mereu de limba, batrana actrita. mai s-o rupa, saraca. am fugit, ati banuit. ca limba beteaga. parca desprinsa din tzatzani.

si asta dupa ce trecuse deja prin experienta cu omul luptator cu gura mea. cu care avea cine stie ce ranchiuni vechi de impartit. si cu omul cu fauna marina. pe care insista sa mi-o doneze mie. in chip de legamant.

o vreme m-am gandit cu frica la sarut. apoi natura mama si-a facut mendrele. si cireasa a prins curaj sa sarute din nou. ne simtem bine?

asa. shmookie a luat o decizie de necrezut. pentru mine. ce noroc are domnul ei cu buze nepuse la bataie. eu l-as fi considerat un caz ratat. fara speranta.

shmookie a decis sa incerce sa-l anunte cumva. prin semnale si vorbe bune. ca si buzele sunt binevenite. cand 2 guri se impreuna.

recunosc ca mi-e frica de deznodamant. pentru ca mi-e frica. de ce va urma dupa sarut. daca saraca trebuie sa-l invete. cum ca stiti voi cine, batrana actrita, nu limba. trebuie sa faca niste lucruri proprii speciei ei?

dar admir curajul. si deschiderea ei. si o sa va tin cu toate la curent.

saruturile voastre au fost mereu reusite?

29 de comentarii:

83SHU spunea...

Ne simtem bine? Va plac carnea? (auzita la m.badea, dar cred ca se potriveste)

another cherry spunea...

imi place de mor. si ne simtem grozav.

83SHU spunea...

Saruturile mele cred ca au reusit.Sarut reusit, pacientul traieste. Asta si din cauza ca buzele, batranele sufleur-e, sunt mai plinute. Si se stie, oamenii grasuti sunt mai joviali, deci si buzele mai pline sunt mai vesele. Sper sa apreciezi analogia buza- sufleur,daca imi permiteti, nu-i asa:P

LiaLia spunea...

Hihihi, m-am regasit in toate variantele de sarut. Inundatii, molfanit, stilul rigor mortis (buzele tzepene, limba crispata). Dar cel mai amuzant a fost un tip cu o gura foarte mare care ma lingea si pe nas, de-mi era teama sa racesc, sa nu faca vreo boala de inima de la mucii sarati :))

another cherry spunea...

@83shu: ce bine ca au reusit. stii sigur, da? apreciez analogia sufleur buza/bluza. crd ca grasutii sunt mai joviali pentru ca n-au incotro:P.

@lialia: eu n-am patit deloc rigor mortis, numai categoria smuls si impins. wow, am patit si eu cu unul care ma lingea pe nas, dar nu pt ca avea o gura ff mare si mai intra si nasul din greseala. ci pentru ca era un ticnit cred:). ii placeau nasurile. ce oameni domle...

Anonim spunea...

SUNT MAESTRUL SARUTURILOR !!!

Cand m-a intrebat fii-miu (19 ani in decembrie)in urma cu cativa ani care-i treaba cu sarutatul i-am explicat ca trebuie sa procedeze ca si cum ar manca o inghetata la cornet. Cred ca dupa cateva inghetate s-a lamurit pentru ca nu m-a mai intrebat. :D

Anonim spunea...

ne tii la curent cu evolutia sarutului la shmookie, da?
Sarutul e cam ca un dans in doi... la un moment-dat vor ajunge (poate) sa fie bine. Dupa care se vor plictisi de sarutat :)) *joke*

another cherry spunea...

@obo: deci tu cu tehnica asta ai razbit cu saruturile? nu m-am gandit niciodata asa. mie mi se parea ca explicatia cu inghetata la cornet este pentru altceva. si ca sarutul e mai mult ca o conversatie. eu asa i-as fi zis daca m-ar fi intrebar:P. uite ce diferiti sunt oamenii, chiar si cei prieteni:)

@bogdan b: dada, revin cu info. si despre sarut, si despre ce se intampla mai departe, daca se trece cu bine de el:P. e un dand in 2, dar aici bag seama ca shmookie danseaza de una singura, saraca. si daca ai stii ce draguta eeeee.

Anonim spunea...

aici trebuie completat cu categoria anexa, saruturi pe gat/umjeri si in alte locuri. cred ca ar fi interesant.

saruturile sint rareori reusite, ori esti prea emotionat, ori esti prea grabit, ori esti prea fericit etc.
si eu am intalnit toate tipurile de mai sus dar nu m-am descurajat, le-am luat in gluma.
bafta shmookie. sintem alaturi de tine. :)
another, vreau sa ma inscriu si eu pe lista de prajituri cu cirese. cum se procedeaza? platim un avans ceva? dam CNPul?

Anonim spunea...

asa e, cum spune codo, rareori reusite saruturile; iar despre saruturile in alte parti decat pe buze eu o ratez intotdeauna cu pupatul mainii doamnelor; daca sunt in situatia asta sigur se intampla ceva. sa le imbalosesc manutele nu se face; si asa... fastacit, sigur le calc pe pantofi, ori le trag un cot pe unde apuc, intr-o zvacnire necontrolata; pupatul icoanelor niciodata nu mi-a iesit, dau cu nasul de sticla rece si mi se inchide orizontul... etc. imi trebuiesc cursuri ca la dans de societate... :-s

another cherry spunea...

@codo: uite ca mie mi se par saruturile mai mereu reusite. pentru ca nu ma sarut asa, sa ma aflu-n treaba. ma sarut cand imi place mult. si cand am vorbit inainte. si cand avem atatea sa ne facem si sa ne spunem. incat sarutul devine ca un fel de conversatie misto, cum am zis si mai sus. dezastrele din care am iesit cu pufii smulsi sau uzi erau de cand eram mica. acum, in jurul meu, se saruta bine:)
imi trebuie nu CNP, ci doar scopul si durata vizitei:P
trebuie sa gasesc o data potrivita. si un loc. pana acum suntem noi 2 si lialia. sa mai vedem cine mai vine:)

another cherry spunea...

@about2run: eeee, nu cred eu ca e chiar asa. cred ca atunci cand e de sarutat pe cine trebuie, pe gura sau prin alte locuri, te aduni si te pricepi. oi gresi?:P

LiaLia spunea...

:)) Apropo de saruturile lui Codo in alte locuri. Mi-am adus aminte de un nebun de iubit al meu caruia ii placea sa ma sarute cu limba (de fapt, doar cu limba, deci ma lingea) in ochi! Imi spunea ca e o senzatie f tare. Dar eu oare ce aveam in cap de il lasam??? Yes, waiting for the prajiturile murate :D

Anonim spunea...

Ciresico, mie imi cerea omu' o chestie practica, nu metafore ! O comparatie mai buna cu ceva practic nu mi-a venit in minte. Are altcineva vreo idee ?

Anonim spunea...

Uite si o lectie video de sarutat care te scuteste de multe explicatii cand esti intrebat ce si cum ->
http://powerbiky.blogspot.com/2008/07/lectia-de-sarutat.html

ENJOY !

another cherry spunea...

@lialia: vaaaai, lia, am avut si eu problema asta. dar nu ca ma lingea cineva pe ochi. ci ca eu adoram sa sugm ochii altor oameni, care se lasau. ce-oi fi avut eu in cap. si ce-or fi avut si ei?:P

@obo: incerc tot io. a ramas doar putin inghetata pe fundul cornetului crocant. dar noi o vrem. si atunci lipim buzele de marginea care e si ea tot comestibila. si incercam cu limba sa culegem ce a ramas. cu buzele apucam in timpul asta cornetul inmuiat si il mancam. merge?:)

Anonim spunea...

ai dreptate, saruturile ar trebui sa fie reusite toate.
poate ca am eu ghinion.
de-abia astept sa mergem la prajituri. sint asa de emotionat invat cred ca o sa invat cateva poezii ca sa fac impresie buna...:)

Anonim spunea...

p.s. locul il stiu eu, tu spune data
ori la chocolat, ori la green tea, ori la cafe latte. ori in alta parte..

Anonim spunea...

Deci ... tot inghetata ! :))))))

Anonim spunea...

:(( nu stiu ce e cu lista cu praji cu cirese dar vreau si eu... cand e? ca poate ma nimeresc in tara? Sau nu e pentru toata lumea? Iertare daca m-am bagat ca musca in lapte...:)

Citind textul si comentariile, mi-am adus aminte de dezamagirea "tineretii" mele :). Adica, am cunoscut la un moment dat un tip EX-CE-LENT! M-am simtit in al noualea cer cand, dupa vreo saptamana de tatonari m-a invitat la o intalnire cu tot tacamul, sambata seara cu plimbare, restaurant. La sfarsitul careia am cazut din a noualea cer si m-a durut de nu m-am vazut :) Tipul fabrica cantitati impresionante de saliva.... Prima si ultima intalnire...

another cherry spunea...

@codo: invata ceva frumos, de curand imi plac tare mult poeziile:). green tea nu stiu dar sunt gata sa invat. caffe late e tare bun cel mai bun cred:)

@obo: nu, uite ca ne-am dezghetat:)

@thea: meriti o praji mare ca sa uiti. sigur ca esti invitata. facem o intalnire cu absolut oricine are chef sa vina. pe la mijloc de nov, deci cumva sapt viitoare, sau poate chiar sfarsit. vii? esti?

Anonim spunea...

:(( nu suuunnntttt. Vin dupa 15 decembrie. Da' poate o sa citesc aici despre, sa ma indulcesc pana nu mai pot :)

another cherry spunea...

thea, mai bagam o cafea ceva, cand te intorci. si cu o felie enorma de tort de ciocolata.nu te lasam asa. doar cu indulcire din blog.

Anonim spunea...

Muuuuaaahhh :) Ca sa fiu on topic :))

another cherry spunea...

hahahahah. nu se putea mai bine:P

Anonim spunea...

cred ca merita sa incerci green tea, e numai pentru oameni deosebiti, asa ca tine.sint super sigur ca ti-ar placea mult.:)

Anonim spunea...

lialia - spune-mi, te rog, pe amicul iubitor de ochi il chema cumva Mihai? :) imi cer scuze ca indraznesc sa te intreb, dar curiozitatea este mult, mult prea puternica

another cherry - multumesc.

Semnat,
Curioasa-dar-gratioasa

Victor Teodor, Butiu spunea...

No bau :)
Ca sa vezi ca si barbatii sunt ca femeile, am patit-o si eu, cu una de scotea limba cand era s-o saruti.. ti-o baga la propriu in gura... apoi.. descurca-te :)
Nu era mare bai, dar... doua chestii:
1: trebuia sa-i trag capul inapoi, altfel dadea de omushor :)
2: Rigor mortis. Nici buze, nici corp, nimica. Catatonica ziceai ca e. Impropriu zis stana de piatra, ca calda era.
De asta ce zici? Plus ca... era "scolita" bine, daca e s-o zic asa. Da la sarutat.. varza de bruxell.

another cherry spunea...

@victor (e bine daca-ti zic asa? ca e lung numele:)
mie mi se parea ca sa saruti nu e mare filosofie, dar se vede treaba ca m-am inselat. e o arta si asta, practicata de artisti sau amatori.