marți, 11 noiembrie 2008

frica de pestisorul de aur

beast_small copy

pestisorul de aur. uuuuuh. cica e mic. si cica e galben-auriu. si cica e bun.

dar ce fiinta cu coarne si coada. mi se pare mie ca e de fapt. pe langa ca e greu de gasit. ma mai apuca si panica. daca dau nas in nas cu el.

ce sa-i cer mai intai? cum sa ma port cu el? cum sa-l lingusesc? si trebuie sa fiu si foarte foarte atenta. pentru ca am fost avertizata. ca tot ce scot pe gura. daca sunt neglijenta in discutia cu el. orice murmur sau gand cu voce tare. poate fi interpretat impotriva mea. el o ia ca dorinta. si mi-o indeplineste.

pestisorul are un job description clar. indeplineste 3 dorinte. par putine. dar de fapt, daca sta cineva sa te intrebe pe loc care sunt. sa vezi ce complicat e. uite, gandeste-te si tu acum.

esti pe malul apei. si apare pestisorul. dupa o scurta verificare. in care incerci sa te asiguri ca pe bune e el. doar umbla atatia impostori. care se dau pestisori sau mai stiu eu ce. te obliga sa zici repede. ca el n-are timp.

aaaa. aaaaa. aaaaa. stresul e maxim. dorintele importante nu-ti vin nici sa le bip. pestisorul sta in fata ta. si bate nervos cu aripioara in malul lacului. ei, esti gata? ca n-am toata ziua.

lumea e plina de nehotarati ca tine. carora li se pare ca isi doresc pe bune ceva. si cand e sa fie. ii apuca panica. am vazut mutra asta de mii, de sute de mii de ori. gata. m-am plictisit. spune sau plec.

stai mai domnule pestisor. stai asa. sa mai vorbim. si el. bine, ok. una din dorinte s-a inregistrat. vrei sa mai vorbim. sunt flatat. o sa mai vin la cafea. spune-le pe celelalte doua.

eu ma oftic maxim. dar n-am curaj sa-i spun ca e nedrept. ca eu doar faceam conversatie. ca aia nu era o dorinta. pentru ca mi-e frica. ca nu mi le mai indeplineste pe celelalte 2.

si atunci zic pe nerasuflate. sa vad lumea. si sa ajung sa scriu din ce in ce mai bine si pe unde vreau eu. el zice vezi ca a doua contine de fapt doua dorinte. dar hai. treaca de la mine. m-ai induiosat cu faptul ca vrei sa ma vezi mai des.

si face baldabac. si dispare ca un isteric. lasand in urma. o cireasa stresata. si 3 ineluse concentrice. pe apa.

la voi a venit? ce dorinte i-ati zis?

30 de comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu ce povesti cu pestisori ai citit tu, da' in alea pe care le stiu eu pestisoru' de aur nu vine de buna voie si nesilit de nimeni, ca nu e mos Craciun. Trebuie sa depui ceva efort, sa-ti dai interesu', sa colinzi baltile patriei (care balti or avea ele pesti girla, da' nu toti is aurii). Asa ca: pasu' 1 - procurat undita, pasu' 2 - rabdare si tutun. Plus insusirea diverselor tehnici de agatat (cirlige, guta, etc) si de momit (care momeala trebuie adaptata in functie de prada vizata).

Asta-i! Bafta la...errr, voiam sa zic fir intins.

P.S. Nu, n-a venit. Daca vine...cred ca o sa-mi doresc un rasol de peste auriu. Sa-l vad pe unde scoate solzii...

Anonim spunea...

1. Un laptop nou ultraportabil.
2. O iubita noua ultraportabila.
3. Sanatate pentru a ma putea bucura de celelalte doua.

Ordinea nu este obligatorie.

Anonim spunea...

Si inca una, dar nu pentru pestisor - scoate moderarea comentariilor, este mult mai fun fara.
Daca apar mesaje nedorite le stergi cand le vei vedea.
Oricum, noi, cei ce te indragim, nu le vom baga in seama ! :D

mamica de Sebastian spunea...

Eu mi-am dorit sanatate si un baietel...Si visul deocamdata mi s-a implinit:)

another cherry spunea...

@baloo: pai mai baloo, daca tu te intalnesti si il mananci cu fulgi cu tot, el n-o sa mai poata sa implineasca dorintele nimanui.
si tu crezi ca eu n-am facut incantatii, pana sa il aduc la mine? m-am muncit de mi-a sarit basca.

@fyt: pentru laptop nu-ti trebuie un pestisor megacalifragilistic. poti si singur:P. iar cu iubita da, aici ai nevoie de ajutor, dar cum arata ea? ca nu ma prind ce-i ceri. sa fie pliabila si cuminte?:P
ref comments, eu am lasat multa vreme liber, pentru ca nu mi-e frica deloc de ce ar zice oricine. doar ca isi facuse pe aici culcus un psihopat, morcov pe numele lui, care innebunise de tot. si ma indispunea. in plus, si foarte insistent. daca stii ce sa-i facem ca sa nu mai poata intra el, doar el, tare as renunta la moderare. nici mie nu mi se pare fun.

@mamica de s: super. care a fost a treia dorinta? si la tine ti-a mancat una de nemernic ce a fost?:P

mamica de Sebastian spunea...

La a 3-a dorinta inca ma mai gindesc:)

Anonim spunea...

Ai vazut ca nu am dorinte iesite din comun ? :P

Pe Morcov il stiu. Nu trebuie bagat in seama si gata. Vei sterge mesajele cand le vei vedea si daca intrec masura bunului simt. :D

In blogspot nu poti bloca un singur vizitator. :(

Iubita ultraportabila inseamna sa aiba in jur de 1,50 m si aprox 40 de kilograme. :))))))

another cherry spunea...

@mamica de s: bine, dar zi-mi si mie. si apoi spune-i si lui. ca ai vazut ce fitzos e, si daca trece un anumit timp se prescrie:).

@fyt: o vreme nu l-am bagat in seama. vreo 2 luni. destul, zic eu. apoi a innebunit de tot si a inceput sa trimita lucruri incredibile. oribile. si multe. dimineata cand ma treazeam gaseam ca o galetsha cu kkt plina ochi. care ma indispunea.
si aoleu, ce iubita miiiiica iti trebuie. vii si tu la prajiturile pe care le organizam pe 16 decembrie? nu virtuale, ci reale.

Anonim spunea...

Vin si eu chiar daca nu m-ai invitat! Come on... Sunt eu o cireasa batrana dar ma cam plictisesc, poate ca daca ma uit la voi o sa mai ies dint-ale mele. Va fac cafele, scutur scrumiere, etc.

another cherry spunea...

@anonim: pai n-a fost cu invitatii, zice cine vrea sa vina si gata. dar pe tine, pe tine cireasa mai batraioara dar care face ciorba buna, te invit in mod special. si nu te las sa pui mana pe nimic:)

Anonim spunea...

Si eu cred ca pestisorul vine mai des decat crezi, nu doar odata-n viata. Dar sigur, ai grija pe ce prapadesti dorintele de implinit. Nu disperati: daca chiar iti doresti ceva, si lucrezi la asta, este imposibil sa nu ti se indeplineasca. Pe cuvantul meu!

LiaLia spunea...

Pana acum cam tot ce mi-am dorit mi s-a implinit la un moment dat, asa ca presupun ca am un peshtishor in vasul de la toaleta care locuieste acolo si din cand in cand imi asculta gandurile. Doar la cashtigatul la Loto nu m-a ajutat. Desi poate e si vina mea. Ca nu am jucat niciodata pana acum :))
P.S. Deja am niste fantezii fanteziste cu ceva eclere, inghetata de ciocolata si un cappuccino de exceptie :D

another cherry spunea...

@lialia: aha, mai tii minte ce ziceai zilele trecute? ca bine ca sunt eu desteapta:P. uite cu ce ai fost binecuvantata tu, cu un pestisor personal care iti sta la dispozitie.
eu o sa bag tort de ciocolata si niste amandine. si poate si o tarta, doua:). aaa, si caffe late.

LiaLia spunea...

Eu cred ca de fapt am asteptari si dorinte prea umile si banale :)) Hai, poate ma sacrific si eu cu o tarta. Fie!

Anonim spunea...

si la mine a venit,si i-am zis sa ma faca mai inteligent si mai frumos si sa am multe femei si a facut crize de nervi si a zis ca e imposibil sa lucreze in conditiile astea si ca s-a saturat de ratati care ii cer acelasi lucru in fiecare zi.

era mai fun fara moderare dar cred ca e mai bine asa, ca acuma, ca trebuia sa caut mult pina sa ajung la ceva frumos. acum macar lucrurile sint asa cum ar trebui sa fie. adica pline de farmec, ca intr-o poveste.

Anonim spunea...

@Cherry: Incantatii? Asta-mi suna mai degraba a voodoo...ceea ce ar explica si halu' in care arata pestele din poza.

@Fyt: 1.50m + 40kile = balerina? :)

another cherry spunea...

@lialia: daca tu esti multumita cu ce primesti, nici nu conteaza. biiine, tarta cu fructe de padure atunci.

@codo, e ff tare ce experienta ai avut tu cu el:)). oricum, e clar ca lucreaza sub mult stres, e vai de capul lui. nici nu era chiar asa auriu cand a ajuns la mine. era verzui. cat despre comments, eu le public pana la urma absolut pe toate. nu ramane niciunul aici, in casuta. doar pe morcov nu putem sa-l punem pe site.

@baloo: daaaaa, intai am reusit sa aduc ploaia, doar ai vazut, si abia apoi pestisorul.

@anonim: crezi ca mai vine? bine, o sa fiu mai atenta data viitoare.

Anonim spunea...

@ baloo ->
Ultima data a fost jurista ! :D

@ cherry ->
Ma ocup de PR, marketing si comunicare. Sunt implicat in consilierea a 6 candidati pentru 30 noiembrie. Asadar calatoresc foarte mult in aceasta perioada si nu pot veni si eu la sedinta de incantatii cu tarte si shocolata. Va invidiez !!! :P

Anonim spunea...

stiu, morcov era un exemplu de gandire pur negativa. cat despre pestisor, acuma daca gandesc la rece cred ca ar fi trebuit sa ii cer sa imi dea doar multe prajituri si multe sticle de tequila si multe mese de dansat pe ele. macar p'astea cred ca le putea indeplini.

another cherry spunea...

fyt: my fyt, e pe 16 decembrie. deci dupa alegeri. atunci ce scuza mai ai?:)

codo: pai codo, pt praji si tequila si mese n-ai nevoie de pestisor, garantez eu. poti sa ti le procuri singur cat ai zice peste:))

morcov spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
another cherry spunea...

doamnelor si domnilor, dupa cum v-am spus, morcovul pandea in bezna, pentru ca pur si simplu nu poate sa uite acest blog. uite ca a trimis un mesaj mai sus. de-aia avem moderare. imi pare rau:).

ruxa spunea...

la mine a fost, cred, da' l'a mancat sony. asta e.

Anonim spunea...

@Fyt: da, uitasem ca mai nou o parte personalul de prin multinationale se incadreaza la categoria "musca" (ceea ce nu e neaparat o idee buna, a se vedea cazul fetei de la Ernst&Young) si ca balerinele nu mai au de multisor monopol pe categoria "mini". :)

another cherry spunea...

ilinca, cred ca in situatia asta e sony cel pe care ar trebui sa-l pui sa ti le indeplineasca. incearca, s-ar putea sa fi luat magia de la peste si sa mearga. eu i-am impuia capul toata ziua cu ce vreau. mai ales ca se simte sigur vinovat ca a facut asa ceva.

Anonim spunea...

@ cherry ->
Aoleu, tre sa gasesc alta scuza !!! :)))))))
Eu ramasesem la ideea ca se va intampla intalnirea de gradul III la mijlocul lui noiembrie. Parca asa zisesesi prima data. :P

@ baloo ->
Te asigur ca jurista de care ziceam nu era deloc lipsita de energie !!! ;)

val mănescu spunea...

Bună Cireşico, că bună mai eşti! Salut FYT, salut, Lialia, aici îmi stăteaţi la taclale? Hai că vă-nţeleg, nu vă repeziţi cu off topicurile.:)
Cam naşpa subiect, taman într-o zi de 13. Ar fi de-a dreptul peste stîngu ca tocmai azi să-mi vină auriul. Da de unde? Acvariu n-am, la pescuit nu mă duc, din bloguri e imposibil s-apară pletosul vrăjit.

(Pescarul, cu peştişorul de aur în mînă:
- Vezi coliba aia mică de pe dealul ăla de la cinci Km? Să mi-o aduci aici pe ţărm, da să fie un palat cu servitori, cu grădini şi cu o terasă plină de palmieri!
Auriul: Aoleu, asta nu pot! Sunt prea mic să fac asemenea minuni. Zi altă dorinţă, şi pe cuvînt că ţi-o îndeplinesc.
Pescarul: Bine. Fă-mi-o pe nevastă-mea mai tînără şi mai frumoasă şi mai deşteaptă, şi te slobod în apă!
Auriul: Unde ziceai că-i coliba aia???)

...Şi-atunci? Ia să mă duc eu la slujbă, poate-mi vine fluturaşul de la contabilitate cu vreo surpriză...
Dar mai trec pe-aici, că-s faine gogoşicile de cireaşă.

another cherry spunea...

@fyt: uite ca am schimbat, la deruta, sa vad acum ce te faci. praji sunt pe 16 dec. te asteptam:)

@varanus: oooof, bietele neveste. da, aici stateam la taclale, bine ai venit si tu. si gogosi proaspete avem in fiecare zi. spor la salariu mai mare:)

Anonim spunea...

@ varanus ->
Asta este blogul pe care imi beau cafeaua si-mi mananc ciocolata(latele) ! :P

val mănescu spunea...

FYT: Şi taci ca peştele! Ce ticălos!