miercuri, 12 noiembrie 2008

intalnirea mancaciosilor anonimi

big_kim6

orele de aerobic strang laolalta niste femei. nu ne stim dupa nume. dar avem impreuna lucruri serioase de impartit.

avem o religie comuna. ne inchinam bucatelor. avem valori comune. tortul de ciocolata se mananca numai daca are o anumita consistenta. si potrivita culoare. adica negru inchis.

avem si principii ferme. cum ar fi. pentru noi nu exista snitel fara cartofi prajiti. papanasi doar cu smantana sau doar cu dulceata. si uram ciocolata neagra, cu nu stiu cat la suta cacao.

de cele mai multe ori suntem in sala peste o duzina de femei mancacioase. care traim ca sa mancam. nu cumva invers. dar stim ca pacatuim. si vrem sa se mantuim. sau doar sa fim impacate cu a noastra constiinta. asa ca macar incercam sa fim decente.

rareori dai peste una-doua slabe. la care noi, formatia de mancacioase profesioniste. ne uitam cu repros. si cu superioritate.

murmurand in cap. draga, tu nu stii ce e bun in viata. pune niste carnita pe oasele alea. sau oricum, pune ceva pe tine. macar sa nu te mai vedem. ca ni se face iar foame.

antrenorul cu buci tari si psihic pe masura e inalt cat mine. el ne scoate ochii din cap rand pe rand. si la sfarsit ne zice mereu. probabil ca asa il invata pe el la cursurile corporatiei de sport multinationale unde ma duc eu la sala. si aveti grija ce mancati.

in momentul asta se ridica din piepturi un mare balamuc de confesiuni.

buna seara.

sunt sorana si ador painea calda cu unt. inghit merdenelele cand am o zi mai grea. si vreau sa ma fortific. si va zic. am mereu zile grele. am munca de raspundere.

a, si painica muiata in sos. si smantana prin ciorbitze. si tochitura dobrogeana. musai cu ou, ca e sanatos. si baclavaua cu inghetata deasupra. sa spele grasimile.

aceasta dependenta m-a facut sa nu pot purta bluze fara maneci. sa prefer un anumit tip de scaune. sa trebuiasca sa lovesc barbatii la tampla cu o bata ca sa-i pot tarai apoi in alcov.

dar numai ce simt miros de gogosi calde. si ma ia cu ameteala. imi pierd controlul. si indes tot ce prind. sunt un caz disperat.

chorus: buna sorana. si noi suntem cu tine. avem si noi frigiderul doldora.

si zicem asa pe nerasuflate. fiecare ce-a mancat. cu jena dar si mandrie. eu sunt de categorie grea. imi plac foetajele. alta pofticioasa zice. eu nu ma pot lecui de carnati si alte prajeli. si sar cele cu dulciurile. cum e viata fara amandine?

asa ca eu ma tratez. cu terapia asta verificata in toata lumea. de vreo 3-4 ori pe saptamana. dupa care. cu acordul chorus-ului de mancacioase anonime. fug la piata. cumpar un kil de struguri hambung. si il dau gata pe tot odata. ca cica e sanatos.

33 de comentarii:

morcov spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Depinde din ce punct de vedere privesti problema. De exemplu: faci aerobic ca sa poti minca in voie. Problem solved.

Altfel, daca ai face un sondaj printre populatia masculina, cred ca ar reiesi ca niscai rotunjimi pe ici pe colo, prin punctele esentiale, nu ne deranjeaza deloc, ba din contra. Vorba cintecului (la care subscriu 100%): "I like to hold somethin' I can see". Si nu, nu sint miop. :)

another cherry spunea...

pentru FYT, dar si pentru ceilalti: am mai publicat un comment al morcovului, ca sa intelegeti si mai bine ce are el sa ne spuna mereu. si de ce nu pot sa las comments libere.

baloo: asta am ales si eu. fac aerobic si mananc. si am si rotunjimile cu pricina. deci suntem ok:). aaaa, si ma bucur ca nu toti barbatii vor femei snur.

mamica de Sebastian spunea...

Io nu stiu unde ai vazut tu in ro femei grase,ca io numa femei faine si slabe am vazut de ma apuca panica si dirdiitul si imi spun ca nu mai pun piciorul acolo.
M-am apucat si io de conditie fizica si m-a tinut vreo 3 luni dupa care am abandonat.Mi-ajunge cit alerg la munca si pina la munca,plus cu odrasla pe acasa,sus-jos pe scari:)
Cui nu-i place sa nu se uite

Anonim spunea...

Mancacioasele rulzzzzzz ! :D
Eu pentru cine as mai face demonstratii de virtuozie (?) gastronomica ?!? :P

Anonim spunea...

Ha, ai pus degetul pe buba :). Sunt ahtiata dupa foietaje si ciocolata. Le savurez cu cea mai mare placere dupa care ma apuca un fel de disperare; la cumparaturi, imi pun cioco si croisantele din faina neagra in cos scurt si parca cu ochii inchisi, cu o mare vinovatie :). Nu-s deloc sportiva din fire da' pacatele astea m-au facut sa ma bag in tot felul de activitati sportive; cand eram acasa mergeam la aerobic si fitness - desi nu-mi place nici una, nici cealalta :). Aici, bicicleta in aer liber si cand ploua, sar coarda. Si tot imi simt croisantele pe ici, pe colo, prin partile esentiale :)).

Anonim spunea...

are dreptate baloo, femeile mai rotunde sint delicioasa dar sa nu exagereze.
iar de mancare si baietii sufera din greu.

another cherry spunea...

@mamica: uite ca am fost si azi, si tot o gramada de femei pufoase erau. adica aproximativ 73%pufoase:)
eu am descoperit ca sportul e tare bun mai ales pentru minte, nu numai pentru corp, si ca imi da o stare foarte buna. asa ca ma duc cam de 3 ori/sapt la sala si cateodata la inot, chiar daca daca am tot am parti mai pufoase.

@fyt: inca un domn de nadejde caruia ii plac femeile cu forme? sunt aproape fericita! mie mi se parea ca situatia e muuuuult mai rea. si ca voua, tuturor barbatilor, va plac doar slabele.

@thea: ai vazut ca am mutat intalnirea cu prajituri de pus pe ici pe colo:), asa incat sa vii si tu? e pe 16 dec. lasa ca invingem noi. si la mine e aceeasi situatie. imi place tortul de ciocolata de mor, deci fac sport.

@codo: al treilea domn la care tinem si care zice ca noi, femeile pofticioase, suntem ok. uraaaaa. uraaaaaa. da, stiu ca si baietii sufera, dar parca ei nu trebuie sa fie mereu frumosi. au alte calitati:)

@

innuenda spunea...

Bună, sunt innuenda. Şi-s dependentă de îngheţată. De preferinţă, de ciocolată sau, mă rog,de cacao.
Desigur nu dau jos de la gură nici cornetul cu îngheţata de zahăr ars numită Crocangelo, ori cu îngheţata aia de prune uscate şi scorţisoară, Casa di Luigi pre numele ei de alint, care nu se mai găseşte. Evident. Nici Nirvana cu praline nu-mi repugnă. Ba din contra. Iar dacă vreau să mănânc light, aleg o îngheţată de pepene galben şi pepene roşu. Evident, tot italienească.
Acestea fiind mărturisite, deci, pe jumătate iertate, mă duc să dau cu apă sfinţită pe cealaltă jumătate, până nu mă reped la Carrefour după o probă rece!:)

Anonim spunea...

io's lenesa si numai cititul despre sala, aerobic si fitness ma sperie :) stiu ca mens sana in corpore sano, dar vai! abia imi misc fundul din casa pan' la coltz.

Norocul meu ca am un metabolism superactiv, asa ca tot ce bag in mine se duce nush unde, n-am descoperit inca unde, cert e ca nu posa trec de 50 de kile nici sa ma impusti :)

another cherry spunea...

@innuenda: in primul rand vreau sa stii daca vii si tu la praji pe 16 decembrie cu noi, necunoscutii de pe blogul cu cirese.
apoi, buna innuenda. stiu exact ce simti. eu, fiind o infocata a tortului jofra de la capsa si forret noire de la caffe late, nu prea stiam de inghetatile astea. dar o sa cercetez, pentru ca mai ales aia cu ingerii suna mortal.

@tuvia: ah, tuvia, norocoaso! adica poti sa mananci snitel cu nite cartofi prajiti, gogosi, merdenele, tiort de ciocolata, halva si paste su smantana si somon, si sa nu patesti nimic? vai de capul nostru. vii si tu la praji cu noi pe 16 decembrie? ca vreau sa vad cu ochii mei:)

Anonim spunea...

pai si eu la fel
maninc de sparg si nu reusesc sa trec de 63, am incercat si la mac la 12 noaptea si degeaba.
vreau sa vin si eu la praji, ma primiti?
si daca da atunic unde? si daca unde atunci cand?

Anonim spunea...

@another cherry
daaaa, citisem acum acum 2 zile de prajiturile de pe 16 decembrie da' m-am luat cu altele(foietaje ciocolate? :)) si am uitat sa multumesc pentru asta :); sper ca toate sa decurga ok pentru mine ca pe 16 a fiu acolo; si abia astept! si o sa sar coarda cu cel putin 1000 de sarituri mai mult (sper sa nu sperii vecinii:)) ca sa probez toate dulciurile bune, bune de acasa!

val mănescu spunea...

Fetelor, fiţi atente aici! De vreo treij de ani am aceeaşi greutate: 80 de kile la 1.81 m. Nu vă spun vîrsta, ca să nu vă prăbuşiţi în fandaxie. Mănînc ce-mi place, fac ce-mi convine, beau ponderat, dar dacă am chef, şi cînd sunt răcit (o dată pe an). N-am fost la spital decît cînd mi-au scos împuţiţii de doctori apendicul şi nu ştiu cine mi-e doctor de familie.
Mă rad pe cap. Ăsta să fie secretul siluetei mele? Eu cred că da.
Cu toate astea, nu mă îndrăgostesc decît o dată la cinci ani, iar după ce se termină, sufăr încă cinci ani.
Oare, dacă îmi calc pe principii şi merg la sală,
îmi trece?

Anonim spunea...

Nu se pune, clar.Numai ca eu nu's mancacioasa.Ma loveste cateodata o pofta subita, dar imi trece repede.

Vin, daca aflu unde cum si de ce :)

another cherry spunea...

@codo: haha codo, cum adica daca te primim?! practic e ideea ta. pai nu ti-am raspuns eu ca pe 16 decembrie ramane? ma mai gandesc un pic la loc, sa vedem cati suntem. deci esti o slabatura, ha!:)

@thea: baga mare la sarit acol, ca avem treaba! din ce zona esti tu de se fac asa niste dulceturi bune acasa?:)

@varanus: stai asa, sa o luam pe rand. poate am intrat deja in fandaxie, dar cum nu stiu ce e aia, habar n-am. se si moare din asta? mi-e frica:). apoi, acum unde esti, in care parte din perioada de 3 ani? si da, de la rasul pe cap tb s fie:)

@tuvia: recunosc ca nu avem un motiv serios. doar sa ne imbuibam cu praji intr-o zi aproape de Craciun, ca sa ne obisnuim cu greu-ul:). unde nu stiu inca, dar zic mai aproape de data, sa vedem cati suntem. tu nu esti mancacioasa? wow, ce tare. cum o fi viata asa?

@

Anonim spunea...

Nu's mancacioasa, dar imi place sa gatesc si sa fac bunatatzi si sa vad oameni fericiti si mancaciosi :)) voi stiti ca o sa fie un festival al dulciurilor saptamana viitoare, nu? :))

another cherry spunea...

asta inseamna ca o sa ne gatesti?:P nu, cand si unde?

LiaLia spunea...

Grupul fetelor (adica me, myself and I) care beau doar palinca si vin roshu si mananca doar pita cu slana si pastrama si cartofi caliti cu ceapa protesteaza vehement impotriva discriminarii ciocolatii negre! Pentru mine e o maare pasiune. E adevarat, la fel de mare e si inghetata (aia de care vorbea Innuenda - I hear you, girl!), si tortul de ciocolata, si cel de bezea si ... Cand ma simt vinovata ma duc la sala si platesc. In plus, mananc multe mere. Se pune?
P.S. Normal ca Morcovu e persona non grata aici, cine a mai auzit de pasiune dupa tort cu morcov ras?

Anonim spunea...

@another cherry
Sunt din Cornu, de langa Campina; su de langa Breaza, ca am citt despre comandamentul de la Braza :); dar ma refeream la prajiturile mele favorite din Bucuresti; desi stiu o cofetarie supermega si la Campina, unde frisca nu e artificiala si NICIODATA n-am putut sa rezist tentatiei de a intra si a cumpara cantitati impresionante:).

another cherry spunea...

@lialia: las ca nici cu slana nu mi-e rusine, cu pita, auzi! ce balamuc! mi-ai facut o pofta...un singur lucru ma opreste: slana proprie. cioco neagra zau ca e pentru cand esti pedepsit:P.

@thea: cornu e frumos, am fost acolo, fara comitet:). ador dulceata de nuci verzi si de caise cu samburi prin ea. miam-miam. ca sa nu mai zic de cea de cirese amare, ce nebunie.

Anonim spunea...

@another cherry
da, cirese negre, nuci verzi, caise cu samburi, prune verzi, prune cu samburi de nuca, dulceata din coaja de pepene... delicatese pe care nu cred ca voi stii vreodata sa le prepar dar dupa care-s terminata :).

Te-ai plimbat prin Cornu, doar? sau ai si cunostinte pe acolo?

Anonim spunea...

undeva la Palatul Copiilor, habar n'am unde vine, creca in Tineretului? anyway, scuzati link'ul de bebelusi, dar asta e singurul pe care l'am gasit http://www.superbebe.ro/articol_1235/festivalul____dulciuri_pentru_toti________27_30_noiembrie__palatul_copiilor_bucuresti_____editia_i.html

another cherry spunea...

@thea: ah, thea, trebuie sa invatam si noi sa facem dulceata, altfel ce le dam copiilor nostri?

doar m-am plimbat, nu stiu lume acolo. dar e pasnic si frumos.

@tuvia: tnx:), cu bebelusi cu tot!

Anonim spunea...

da, sint o slabatura, so why don't you kill me?
dar maninc mult si imi place mancarea.

gata, acum sint mai linistit, am crezut ca m-ati exclus din echipa si va duceti la prajituri fara mine. :)

Anonim spunea...

@another cherry

m-am mai gandit si eu la treaba asta: copiii mei ce-or sa caute prin diverse colturi ale casei? ca eu cautam borcanele cu dulceata; pentru ca si mama si bunica faceau dulceturi; bunica avea locuri de depozitare foarte greu de gasit :), insa o uimeam cu perseverenta mea :)

n-ar fi bun un club unde sa invatam sa facem dulceturi? si prajituri? :)

Anonim spunea...

nu-i chiar asa de greu, in vremurile astea se gasesc borcane, fructe de toate de cumparat.Timp sa ai.Eu am experimentat prima oara asta-vara cu dulceatsa de capsuni (bine, asistata de grandma) si a fost ok :) http://good-times.webshots.com/photo/2693551590069923583QQbHol


in schimb, mi-e frica de foi, mie foile nu-mi ies niciodata.Cum o sa le fac copiilor mei faimoasele baklavale? Rusine :(( poate ma perfectzionez pana atunci *prays*

another cherry spunea...

@codo: prajituri fara de melc sunt ca nunta fara lautari. intorc lumea pe dos pentru a-l avea pe codo la praji.

@thea: e super ideea. si ma bag 100% in clubul tau. dar tu esti departe si n-o sa putem face, si ma amagesti:)

@tuvia, eu pot sa fac rost si de fructe si de borcane. si imi fac si timp. dar cred ca mi-e frica de esec si de-aia nu ma bag. dar daca thea vine si vara in romania, nu numai la timp pt prajituri. si daca ne apucam impreuna, eu vreau sa facem. va invit la mine acasa. si ofer materie prima:)

Anonim spunea...

vai, mersi another, si eu fac la fel, intorc internetul cu susul in jos ca sa te citesc in fiecare zi...:)
si cand lipsesc, primul lucru pe care il fac e sa ma reped "pa blog" sa vad ce noutati au mai bagat ciresele....

mamica de Sebastian spunea...

Io eventual va trimit niste prajituri,ca nu pot participa.Va rog sa va ginditi is la sufletul meu sensibil:)

Anonim spunea...

:(de ce nu v-am decoperit eu cand eram inca in tara? cate lucruri faine ar fi iesit! dulceturi, prajituri,compoturi :). Si nu glumesc :).

another cherry spunea...

@codo: deci suntem intr-o situatie win-win, toata lumea multumita. ce bine e sa ai prieteni. codo, vreau sa stiu daca ai citit nuvela referitoare la melc din carticica esti un animal, viskowitz. e mortala, te rog frumos sa faci rost de ea.

@mamica: tu nu vii pe acasa de sarbatori? si da, poate tu ai crede ca eu o sa zic lasa, nu trebuie sa te deranezi, dar uite ca nu. as fi incantata sa primesc praji de la tine, pe care o sa le impart cu placere cu toata lumea de aici. nu trebuie multe, o sa distribuim o firmitura la fiecare:)

@thea: cand ai plecat tu acolo, departe, la ratzushte?

mamica de Sebastian spunea...

@chery cu cea mai mare placere va trimit.DIn pacate nu pot sa vin acasa,ca nu am liber la servici.
Cum facem cu trimisul.Cel mai probabil o sa va trimit o cutie cu bomboane de ciocolata,ca sigur ajung intregi,sper macar sa ajunga:)
Deci unde-mi lasi adresa?