duminică, 30 noiembrie 2008

lista ciresei catre mos niculae

Seafarers'-Christmas-Gifts

draga mos niculae,
draga mama,
draga cerbule,
dragi toti ceilalti oameni care ma iubiti. si stiu ca nu sunteti deloc putini. lucru pentru care sunt pe bune, atat de recunoscatoare. viata fara de voi. ar fi ca nunta far' de lautari.

sincer nu mai am rabdare deloc pana se urneste mos craciun. pana isi intremeaza si convinge renii. pana isi trage paslarii. ca de, e batran. deci imi pun sperantele in mata, mos niculae.

mata poate esti mai tanar si mai sprintar. stiu ca ai si buget mai mic. dar poate totusi. calci in gura lacomiei. si ma rezolvi.

uite, eu iti zic ce vreau. si mata din astea incearca ce poti. oricum, am fost buna anul asta. de la informatia asta vreau sa pornim. asta ca sa nu ne auzim vorbe.

ca stiu ca esti capricios. si de multe ori alegi. pentru ca te scoli mata cu fata la cearsaf. sau te eneveaza baba nicoleta. sa aduci nuieluse si alte tampenii. dar nu mai suntem copii. incearca si mata sa te focusezi. ca acum chiar am nevoie.

1. vreau aparat foto profesionist. uite, cel mai putin profesionist aparat pentru o cireasa destul de amatoare. ca nu mai merge cu ala al meu. pentru ca apas pe boton. si el se hotaraste sa faca click peste nu stiu cat timp. cand a fugit puiul cu atza.

2. vreau 2 ba nu, 3-4 bilete la sting. desi nu mai sunt de vanzare. ca sa fiu sincera, eu am vazut concertul asta de vine el cu el, la viena. dar acum nu e de competenta mata sa te intrebi de ce mai vreau o data.

3. grupul de ski in austria l-am cerut la mos craciun. si mi l-a adus. deci sunt ok, am rezolvat-o. dar poate mata imi dai banii acum. ca am si eu cheltuieli, ce vrei. nu e mult.

4. vreau abonament pe un an la sala de fitze unde merg si acum. au bazin mosule. si eu trebuie sa inot. pentru sanatatea mea mintala. si pentru a-mi mentine corpul in fabuloasa-i forma. acum mata cum ai putea sa traiesti toata viata. cu vina ca eu am innebunit. pentru ca pe mata te-a durut in cot?

5. vreau cizmulite din alea cu blana peste tot. da, alea ca niste catei cu care mergi incaltat. port 36, ar mai bine iei 37. sa intre si un ciorap.

6. vreau niste CD-uri. originale sau nu. uite, poti sa vorbesti mata cu cineva sa-mi faca niste furaciuni. trupele sunt the editors, hot chip, pink floyd (tot ce au scos), snow patrol, arctic monkeys, interpol. si mai am. daca te apuci, buzzuieste-ma si-ti zic.

7. vreau sa ma ajuti sa gasesc cel mai bun costum. pentru petrecerea mascata de rev. poate chiar sa vii cu mine sa-l aleg. stiu ca e enervant, ca mata esti si barbat in acelasi timp. si barbatii nu suporta sa stea in fata unei cabine de proba. dar chiar trebuie sa fiu cea mai draguta. fa un efort. ia xanax si ajuta-ma.

8. vreau sa am un program bun intre craciun si reve. poate sa merg la cluj, la kapra ardeleana. poate sa skiez pe-aici pe-aproape. convinge-o mata pe prietena mea. stii tu care. sa vrea sa mearga. si ia-ne si bilete la cuseta. doar noi 2, ca data trecuta a mirosit urat un om.

9. vreau sa vina cineva. oricine, un inginer. sa puna, la naiba, lustra in sufragerie. sa repare caloriferul din sufra si din bucatarie. sa puna galeriile in asa fel incat sa nu-mi mai cada in cap. in sufra si dormitor. m-am saturat sa arate casa asa.

10. vreau anul asta care vine, in prima parte. sa ajung la londra. o cireasa nu e cireasa in toata regula daca n-a vazut orasul asta. mata nu-ti crapa obrazul de rusine ca nu m-ai dus pana acum? hmmm. asa e cand avem soriciul gros.

11. uite, ultima. vreau sa ma iubeasca s de sa-i sara mucii. sa aiba dureri in tot corpul de atata zbatere. si sa inteleaga ca numai langa cireasa se vor ostoi. am si eu mandria mea. trebuie sa vad asta. i-am cerut si la fratele matale asta. dar se face ca ploua. o fi mai greu, nu zic. dar when there's a will. there's a way.

cam asta ar fi. daca e, mai vorbim. eu zic ca bunavointa sa fie. ca in rest se rezolva toate. si tine minte asta. asa sa pornesti la treaba. am fost buna anul asta. foarte buna. intreaba si mata in jur.

te pup. ai grija de mata. si tine minte ce-am cerut. focuseaza-te.

31 de comentarii:

Anonim spunea...

Daca vrei Snow Patrol. I'm your Santa. :)

another cherry spunea...

Sigur ca vreau, cum facem? Ai si ultimul album?:) Iuhuuuu.

Anonim spunea...

Cred ca Sindicatul Aducatorilor de Cadouri (respectiv mosii Craciun&Nicolae, iepurashu' de Pasti, sfintu' Valentin si altii de care probabil n-am auzit) or sa intre in greva daca nu te potolesti. Si asta ar insemna ca o sa raminem fara cadouri si noi, astilalti, care avem o lista de dorinte rezonabila. :P

1. NU vrei aparat foto profesionist. Cintareste vreo 5 kile cu toate obiectivele, bateriile, trepiedele, filtrele, samd, si umple cu virf si indesat un portbagaj de Polo. Pin' la urma totul se rezuma la marime (surprinzator, nu?): cit de mare&greu sa fie? Sau cit de mic&usor?
DISCLAIMER! Intrebarea am pus-o doar de curiozitate...NU sint in nici un fel afiliat la sindicatul mai sus mentionat si NU fac cadouri. :)

3. Sigur n-ai candidat la alegerile de azi? Sa-i ceri lui mos Nicolae sa-ti deconteze cadourile primite de la mos Craciun (si viceversa) mi se pare o tactica numa' buna pentru un politician roman de succes. ;)

6. Mda, aici cred ca s-ar putea aranja cite ceva...Da' nu-mi place termenu' "furaciuni". As prefera "efort dezinteresat pentru culturalizarea maselor". Sigur n-ai candidat azi? :P

7. Deci mos Nicolae functioneaza in felul urmator: tu decizi ce rochie de bal vrei si i-o ceri. Nu-l cara dupa tine prin malluri si alte shopping centeruri, ca mai are de dat cadouri si altora.

9. Ai nevoie de un electrician si un instalator. Un inginer ar fi overkill pentru chestiile alea. :P

11. Yeap, you're right: "if there is a will, there is a way". So move your a** and find that way. :P Bafta!

another cherry spunea...

Baloo, exista si posibilitatea in care ei toti sa se vorbeasca si sa decida ca sunt mult prea aroganta de imi doresc atatea. Si de nervi sa va aduca voua, celorlalti, care ati fost decenti, toate cadourile mele. Sa te vad atunci ce faci cu cizmulitele ca 2 catei cu care mergi incalcat, nr. 37. Sau cu parfumul pure poison, cu tot cu body lotion.

In rest, 1. vreau sa cantarea 650 de grame si sa fie cu un obiectiv decent, care sa imi permita sa fac poze si noaptea bune. si oricand. de ce nu faci cadouri?:)

3. nu, dar ma bazez pe invalmaseala care se va crea cand o fi sa duca cadourile. adica ei o sa se verifice primar intre ei: tu ce duci ciresei, tu ce duci ciresei, dar sigur nu o sa le dea prin cap ca am fost asa abila:)

6. uraaaaaa.

7. bine. te bagi? aaa, am uitat, tu nu faci cadouri. brrrr:)

9. da, si grabnic. dar m-am prins ca un inginer le rezolva pe toate. si mai e si placut ca si companie.

11. ma depaseste aici. trebuie sa ma ajute niste foruri superioare:)

Anonim spunea...

mai dar tie iti place sa faci liste :)) eu fac invers, ce le'as face cadou altora.De primit nu stiu niciodata cam ce vreau si oricum mereu primesc altceva.Nu ma supar.Imi place sa vad fetzele celorlalti cand deschid cadourile :)
and not in bad surprise way..

sper sa primesti macar juma' din listele astea..

Anonim spunea...

Cred ca vreau si eu aceleasi lucruri (mai putin partea cu ski pentru ca nu ma pricep).
So, mosule, make it double :))

PS si la ultimul punct eu inlocuiesc initiala cu alta, dar ideea e aceeasi ;)

Oare Mosu citeste bloguri??

Anonim spunea...

Am doua albume: A Hundred Million Suns si Eyes Open. Te-am adaugat la mess si cand ne-om nimeri ti le trimit prin file transfer. :) OK?

another cherry spunea...

@tuvia: am si o lista cu ce daruiesc, dar recunosc cu umilinta ca e mai mica. si iarasi trebuie sa recunosc prefer sa primesc cadouri decat sa fac. oi fi iremediabil pierduta? pe alea pe care le fac totusi le fac cu mare placere:)

@ciupercutza: haha, bine zic aici, later edit sa aduca de 2 ori atunci:). da sigur citeste. altfel nu primeam eu deja un grup bun pentru ski, desi abia am apucat sa scriu la mos craciun:P.

@tomata cu scufitza: aoleu, eu sunt varza cu tehnica, dar sper sa mearga:)

Anonim spunea...

Draga mea Cherry,
Iti doresc sa-ti aduca amandoi mosii tot ce le-ai cerut, cu precadere ultimul punct - cred ca o sa-i scriu si io Mosului asta pentru tine, da? :) Poate e mai receptiv daca citeste de mai multe ori. Ca si listele mele sunt aproape gata - doua la numar: una cu lucruri pe care vreau sa le primesc, alta cu lucruri pe care le voi face cadou.Pe asta din urma, nu-mi vine sa cred, am rezolvat-o deja, e primul an cand nu mi se intampla sa bat de zapauca magazinele in seara de 5 decembrie :)

another cherry spunea...

@thea: sarumana mult ca ma ajuti la demersul asta. zau ca imi trebuie toate alea, ca sa nu mai zic de ultimul punct:). si eu am inceput sa crosetez la cadouri, deci suntem cele mai harnice:)

mamica de Sebastian spunea...

Io zic mai bine sa-ti aduca Mosu,careva dintre ei,un barbat la casa omului,un mester Costica si scapi de toate belelele:)

Anonim spunea...

Cireshika, nu pot sa iti indeplinesc multiplele si complicatele dorintzi, dta esti o persoana complexa, la o virsta complexa. da' mi-a placut lista si abordarea la nebunie. Sa ai parte!

another cherry spunea...

@mamica de s: crezi ca un barbat rezolva toate astea? daca da, atunci cu placere:). sa-mi aduca, na!

@vera: sarumana. vera, tu ce varsta simpla ai? si ce dorinte asisderea?:)

Anonim spunea...

Draga Mosului,

Am citit cu interes scrisoarea ta si blogul (blogul il citesc de ceva vreme). Am pierdut si parada de 1 decembrie de la voi, tot citind la dorinte. Stiu ca ai fost cuminte, insa....

1. pentru toate dorintele tale ce implica eforturi financiare, iti readuc aminte de criza financiara. Ne-a lovit pe toti. Din pacate, nu ai sanse nici la var-miu, Mos Craciun, ca si el are datorii mari pe care nu poate sa le acopere (are restante la intretinerea renilor).
2. la capitolul ingineri, electricieni, instalatori, stai la rand. Si mie imi curge in casa o teava de doua luni. Si nu pot gasi un instalator care sa ma ajute.

3. Nici la capitolul iubit de sa-i sara mucii nu prea pot sa te ajut. E criza si de barbatzi sensibili. E criza de barbati, punct.

Nici macar o nuielusa nu mai pot sa aduc. Tu stii cel mai bine cum e cu plantarea copacilor.

Stiu ca ai fost fata cuminte. Si, crede-ma, m-am focusat. Nu am decat urmatoarea solutie: incearca sa rezolvi toate dorintele cu ajutorul oamenilor de iti citesc blogul. Hai sa-i numim ajutoarele mele! Si in deschiderea scrisorii lasa decat draga mama, dragi oameni care ma iubiti.

Ne mai auzim, sa ai si tu grija de tine si te pupa mosul!

PS: sa nu ma certi pe blog, in vazul tuturor!

mamica de Sebastian spunea...

@cireaso al meu face de toate,chiar daca uneori strica mai mult:)dar macar isi da silinta:)

Anonim spunea...

Aoleeeeooo, cireaso, mosu asta de-a raspuns aici nu mai aude clopotzelul. Pacat de el...

another cherry spunea...

@mos niculae: ce cool ca ai aparut chiar aici, stiam eu ca esti blogger. dar esti un pic amar of. dar asta nu e motiv de cearta, zau asa:). deja am primit niste chestii de pe lista, de la oameni de aici de pe blog, cum zici tu.
si acum pe puncte.
1. daca traim cu ideea de criza suflandu-ne in ceafa, e cam rau. nu zic sa facem acum cele mai nesabuite lucruri, dar cred ca niste cadouri ne permitem:).
2. am stat la coada prea mult deja. dar daca gasesc instalator, anunt aici si ti-l dau si tie. si mos niculae are nevoie cateodata de niste ajutor.
3. nu caut barbat sensibil. nu caut barbat. aia era o chestie de orgoliu, pe care o voiam eu rezolvata:) si de fapt o vreau in continuare. iar cand o fi sa vina cel potrivit, n-o sa ne pese ca e criza sau nu:).
merci

@another: la toti ni-i greu.

Anonim spunea...

Cireshiko, ce vreau io nu se poate. Nici ce vreau pe locu 2, nu prea se poate (e sentimente, nu obiecte si servicii). Virsta, simpla, cam ca a mamei tale, probabil. Asa ca, vezi dta...

Pct. 3 de la commentu de deasupra mea e wrong. Let it go. Asta cu orgoliul (ce bine inteleg) e filozofia cea mai perdanta, ca te pui singura in situatia de a o lua in bot (caci s-ar putea preabine ca ipochimenul sa nu realizeze niciodata imbecilitatea, prostia, lipsa lui de insight, trenul pe care l-a pierdut fiindca e bou). Dar tu iti asiguri singura un motiv de nefericire prelungita, daca astepti ca el sa aiba revelatia. Drop it. Drop it NOW!

another cherry spunea...

@vera: bine, asa o sa incerc sa fac asa, pt ca simt ca ai dreptate. sper sa imi iasa, dar e greu. vera, vii cu noi sa mancam praji pe 16 decembrie? vine si mama, care e tare misto. si oricum tare mi-as dori sa te cunosc.

Anonim spunea...

@Vera: Uite chestia asta nu prea pot s-o inteleg..."caci s-ar putea preabine ca ipochimenul sa nu realizeze niciodata imbecilitatea, prostia, lipsa lui de insight, trenul pe care l-a pierdut fiindca e bou"

De ce e musai ca tipul in cauza sa fie ipochimen, bou si imbecil? Stii cum e, gusturile nu se discuta...si daca unora pur si simplu nu le plac ciresele, asta nu inseamna automat ca sint cei mai oameni oribili.

In alta ordine de idei, cred ca de aia nu-mi plac filmuletele alea dulcege (cunoscute indeobste drept "comedii romantice"): pentru ca eroul/eroina va fi pus(a) (inevitabil) in situatia de a alege intre doi/doua pretendenti/pretendente. Si la fel de inevitabil, unul din cei doi/doua o sa comita o fapta josnica si reprobabila, care o sa dea (in sfirsit!) la iveala caracteru-i josnic, malefic, machiavelic, ipochimenic si imbecilic. Asta, desigur, ca sa faca alegerea usoara eroului/eroinei. Doar ca (inevitabil) realitatea e nitelus mai complexa... Bun, gata, ajunge, ca deja am inceput sa fac spume... :)

another cherry spunea...

Baloo, stiu ca ai vorbit cu Vera, dar ma intereseaza si pe mine. E drept ca daca nu-i plac ciresele, si oops, uite ca nu-i mai plac, nu e un bou. Eu sunt de acord cu Vera la partea de let go si la partea ca nu trebuie sa ma chinui sa raman agatata din orgoliu.

Anonim spunea...

Sint intru totul de acord cu tratamentu' recuperator de dupa. Ceea ce nu pricepeam e de ce acest tratament trebuie musai sa includa diabolizarea personajului in cauza. :) Cu exceptia cazului in care Vera il cunoaste personal pe impricinat si a avut ocazia sa afle ce idiot patentat e. :D

another cherry spunea...

Baloo, pai tu vorbesti frumos, asa, de cineva care ti-a frant inima in fel si chip? Stiu ca e nedrept, dar iti bine sa-l faci cu ou si cu otet. By the way, iti place salata orientala?:)

Anonim spunea...

@ Cherry: Stiu si eu...depinde ce inseamna "in fel si chip". Unii/unele o merita, altii/altele nu. Si probabil mai depinde si de cit de bune au fost partile bune inainte sa se intimple chestiile nasoale. :) Just my 0.02€, of course.

Nu prea ma dau in vint dupa salata orientala...salata boeuf, pe de alta parte... :D

another cherry spunea...

mda, nu stiu ce sa zic, n-o sct la capat cu tine, vad. cand ai avut ceva bun si nu mai ai si suferi. si e cumva vine lui ca nu mai ai, iti vine sa-l faci cu ou si cu otet. ce sa fac:)
nici nu stiu care dintre salate rulz. ambele sunt super:)

Anonim spunea...

Pai nu e nimic de scos la capat :). Cred ca ce incerc eu sa spun e ca, in cazul meu, o porcaiala pe cinste la adresa vreunei foste nu ma face sa ma simt mai bine. In cazul altora se pare ca porcaiala respectiva are efecte pozitive...

E adevarat ca e cumva si vina lui/ei; dar pe de alta parte, nu cred ca tu ai fi mai fericita daca cineva ar fi cu tine doar ca sa-ti fie tie bine. Cred ca e preferabil ca cel care-si da primul seama ca ceva scirtiie sa aiba curajul si decenta sa-i spuna "Adio" celuilalt. Evident, depinde si in ce stil spune adio...daca e magar/vaca, isi merita facutu' cu ou si cu otet cu virf si indesat. ;)

Disclaimer: asta e doar parerea mea, aplicabila pe propria-mi persoana, si n-am deloc pretentia ca ar fi general valabila. :)

another cherry spunea...

baloo, tare disclaimerul. imi place. porcaiala iti mai ia din of, zic eu. chiar daca stiu si eu tot ce zici tu acolo, mai jos. zau ca stiu. si sunt prima care zic la altii asa. dar cand esti tu in problema, e clar ca e mult mai complicat.
si oricum acum, vera, fara sa stie, l-a porcait pe drum cuvant. pt ca el a fost magar sau vaca, nici nu-mi dau bine seama:)

Anonim spunea...

Daca Tomata te rezolva cu Snow Patrol, eu pot face acelasi lucru cu Arctic Monkeys...pe aceeasi cale :)

another cherry spunea...

alice, tomata m-a rezolvat deja cu snow patrol. so, cand avem placerea sa inauguram aceeasi cale? eu sunt sanucaaa:)

Anonim spunea...

De cum ajung acasa si am un moment de respiro :)

another cherry spunea...

bine alice, daca vrei da-mi tu id-ul tau si te invit eu:). tnx a lot.