Ador austria si ador austriecii. Ceva insa mi s-a parut mereu in neregula cu bucataria de pe meleagurile astea simpatice.
Curcanul, pasarea soprana care isi canta ultimul cantec in mai toate tigaile si oalele austriece, o fi buna pentru sanatate. Dar e o pasare fara niciun chichirez. Ce sa mai vorbim de gust.
Si totusi austriecii insista sa iti indese inainte o farfurie plina ochi de carnita asta alburie. Peste care trantesc la misto un sos alb, fainos, incert. Hm. Bleah.
Carnatii? Sunt fapturi incantatoare. Ca sunt grasuni si albi, cu puncte negre. Weisse wurste. Ca sunt infasurati convenabil in sunculita. Berner wurste. Ca mustesc de branza fierbinte. Si cand ii intepi risti sa ramai orb de la stropii sfarainzi. Kase kraner.
Dar cat poti sa mananci din fapturile astea prevestitoare de grasimi. Care cu greu se vor vrea apoi indepartate de pe tine?
Apoi vin supele. O mare varietate de supe fara niciun Dumnezeu. Supa clara de tot. Adica cu absolut nimic in ea, de culoare galbuie. Next level: supa clara de tot in care au fost taiate niste clatite, care s-au si umflat acolo ulterior.
Supa de tomate. Sa nu va ganditi la aia din Romania. Dulce si buna, plina de morcovei si pastarnac si cu mici buburuze de ulei pe luciul ciorbei. Vine in cantitati mici si are gust de supa de plic.
Supa clara cu intromisie de niste gogoloate. Care cred ca au vrut sa imite amatoreste perisoarele romanesti. Dar n-au reusit. Si de atunci, nereusind sa primeasca esecul cu demnitate. Austriecii insista sa le produca, doar-doar.
Apoi paste cu carnati taiati bucati mai mici si cu grasimea de la prajirea carnatilor la purtator. Cartofi prajiti in ulei cu ceapa si sunculita. Varza murata si iar cartofi. Si snitel uleios care se mananca cu dulceata de coacaze. ?!
Asta e bucataria austriaca. Si cu toate astea. Dupa ce skiaza o dimineata intreaga. Si petrece timp in natura. Si da atata din picioare si de fapt din tot corpul. In cireasa creste o tenie speciala. Altfel decat cele simtite la ora pranzului la birou.
Si cireasa crede ca e indreptatita sa indese sub nas. Doi carnati zdraveni infasurati in bacon, cu garnitura de paste trase la tigaie cu curcan prin ele si ceapa perpelita. Si cu apfelstrudel mit vanilan sose la final.
Cireasa purcel pofticios e mandra de ea pe partie si crede ca i se permite orice. Si zilnic plonjeaza in cap in bucataria asta grasimoasa si nici prea gustoasa. Si stie ca atunci cand va ajunge acasa. Cireasa va fi ceva mai grasa.
Dar ce nu ma omoara ma intareste. Asa ca o pereche de frankfurtari cu mustar si paine alba. Si o bere va rog. Am facut sport, trebuie sa mananca si gura mea ceva. Ca sa ne simtem bine.
miercuri, 21 ianuarie 2009
plonjand in uimitoarea bucatarie austriaca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
cireasa sa nu se streseze prea tare ca ar risca sa ajunga cat un mar iontan, pentru ca frigul si schiul ard fuaarte bine toate cele enumerate mai sus si mai mult decat atat!
Cireaso n-ai gustat din bucatarie suedeza care e dulce,la fripturi si alte minuni se serveste gem de fructe de padure.Sarmalele se servesc cu sos maro cartofi si gem de fructe de padure.Daca te incumeti:))
La cata miscare faci, nici nu e cazul sa te stresezi ca eventualele calorii in plus se vor aseza in locuri mai mult sau mai putin vizibile... Ca nu e prea gustoasa... asta da problema... stiu ce vorbesti :)
Mie dulceaţa aia pe lângă şniţel îmi place tare mult. Şi varza care e dulceagă. De cârnaţi nu mai spun! Dar supa aia cu clătite e cam dubioasă. Paste cu cârnaţi n-am încercat, dar nici nu-mi sună bine. Tot running sushi şi falafel turcesc rămân mâncărurile mele preferate la Viena :D
Monica, crezi tu cu tarie asta? Pentru ca eu sunt terirozata de alegerile culinare pe care sunt fortata sa le fac. Austriecii n-au auzit de salata sau legume la gratar cu vaca in sange langa:P. Si mai e ceva ce nu inteleg deloc. cum de sunt ei atat de slabi?
@Mamica de S: aoleeeeeeu. Nu, nu ma incumet, nu ma tin capacele:)
@thea, ar fi bine sa nu ma intorc cireasa mar ionathan, cum zice monica. sunt cam stresata.
Lia, pai daaaaa. Si eu gasesc la Viena muuuuulte lucruri de mancat. Dar aici, la Kaprun, moda diversitatii culturale nu exista:))
din ce ai zis tu acolo si din ce am mai mancat eu, numa strudelu ma atrage.Carnatzii ma sperie in general, supa de tomate hate, snitzel nu consum.Bine ca e mancare dasta de sportivi.Eu, la lenea mea, probabil as fi murit din prima portzie de varza&carnatzi :/ Have fun!
haha tuvia, n-am stiut ca esti lenesa. uite ca aflu lucruri noi. oricum, cand skiezi, orice de mancare e tare buuuun:)
Am revenit ca intre timp mi-am amintit ceva: e drept, eu am slabit pentru ca, in italia la schi, cum nu mananc carne, am mancat in fiecare zi la pranz mamaliga cu sos de rosii.mult si cald, dar na, fara bunatatile de le enumeri mai sus
Pai vezi? Eu nu cred ca o sa slabesc:). Dupa carnati, nutella cu paine si alte dracii:)
Trimiteți un comentariu