luni, 9 martie 2009

vedetele noastre sunt de carton au ba?

starlet

Este intrebarea pe care o pune hotcity blogosferei feminine. Pentru inca o editie proaspata din concursul cu premii in publicitate online.

Si la care mie mi-a venit, cum am vazut-o pe ea, tema, sa scriu eu repede eu, prima. Eu, pentru ca am o parere, eu.

Rade si cireasa cu gura pana la urechi de tot soiul de fapturi venite cu circul. Si construite din carton amestecat cu paiete pisate, par intins cu placa, gloss de buze, solar, tocuri prea inalte, botox, chei de la jeep, oooooo, viata mea si photoshop.

Asta e imparatia cartonului rasare. Din care fac parte cu nesat si barbati si femei deopotriva. Se calca pe picioare ca sa intre aici, oase regesti. Sa se aseze in jiltul de carton masiv. Sa poarte coroana cu nestemate de carton. Sa loveasca pe micul ecran cu sceptrul de carton.

Dar uneori personalitatile astea care poarta eticheta de vedete. Si mai fura din prime time-ul imparatiei de mai sus. Mai sunt plasmuite si din alte materiale de constructie. Unele mai solide si cu o imagine mai buna in piata.

Trebuie doar sa ai putintica rabdare, sa judeci fiecare vedeta separat de vedetism. Unde vedetismul este actiunea de a te comporta ca atare. Care le iese mai bine sau mai jalnic. Totusi un rezultat firesc al statutului de vedeta, ar zice cireasa. Chiar daca toata lumea pare scarbita de asta.

Sunt sigura ca oamenii nu ar aprecia o vedeta care ar manca, cumpara si calatori la fel cu ei. Vedetele stralucesc diferit. Si merg la toaleta diferit, probabil cu mai mult stil. De-aia au iesit in evidenta din vitrina cu multimea de produse.

Zic eu ca exista in Romania si vedete facute din ne-carton. Parca nu m-as baga sa vorbesc despre barbati. Nu de alta, dar cand vine vorba de vedetele care mi se par mie vedete pe bune. Ma pierd cu firea lamentabil.

Sunt gata sa fac declaratii care ma trec in lumea celor vulnerabili. Si nu pot sa-mi permit asta. Am si eu o demnitate, chiar daca labila cand vine vorba de vedete masculine. Deci o sa tac despre a, despre c, si chiar si despre b. Ah, ce greu e sa tac despre b.

Dar as alege un exemplu extrem de controversat. Mihaela Radulescu. Care mie mi se pare o vedeta pe bune. Cu tot ce-i trebuie care sa o califice asa. Asta nu insemneaza ca tot ce face ea imi place. Nu. De fapt nici nu prea stiu exact ce mai face ea.

Dar zau mi se pare ca e o vedeta solida. Care apare la televizor nu doar pentru ca este frumoasa. Si desteapta. Si razbatatoare. Si sexy. Apare pentru ca are atitudine cu carul. Pentru ca e curajoasa. Pentru ca se implica in multe lucruri.

Pentru ca reuseste sa iasa mereu sus, ca uleiul peste apa. Ceea ce alte vedete mai schiloade ca structura. Alde bambi, bumbi, blombi, sexy, plexi, rexy nu reusesc. Ea reuseste mereu. Asta inseamna o vedeta care nu e de carton.

Si avem cateva. Avem destule, zic eu. Poate nu suficiente cat sa reduca la tacere pe vecie armata de carton. Dar suficiente cat sa avem la ce ne raporta. Cand vorbim despre un subiect asa de delicat.

Rog exemple de vedete care vi se par de ne-carton. Daca sunteti cumva de-o parere cu mine. Adica de parere ca ele exista si respira pe plan mioritic ca oriunde altundeva.

19 comentarii:

Anonim spunea...

deci asa, bine ca stii exact ce face :P

Miju spunea...

mdap, mihaela e. si datorita faptului ca iese cu un cap deasupra mocirlei. si o tita care se tine tare de atatia ani. si face. hehe, uite ca scriu ca tine :D
cred ca exista mai multe vedete care nu sunt de carton(damn, la ce comparatii am ajuns sa ne raportam); din pacate razbat greu in prime time si sa fi un miner care sapa prin atata oferta audiovizuala chiar nu merita. ca miroase. mai bine mergi pe recomandarile oamenilor la care tii. uite un film fain; uita-te la vaduva pe tvr1 care aduce oameni care vorbesc frumos; etc.

PS: ti-a venit televizorul inapoi?

another cherry spunea...

@whitehead: mrrrrr:P

@about2run: incredibil ca ma intrebi asta. am primit acum 3 zile un televizor atipic, adica fara un barbat atasat lui. de la o femeie. prietena cea mai buna. si maine merg sa pun cablu. ai vz gosford park? e mai pe national si e mortal.

allé spunea...

CIREAŞĂĂĂĂ !
ce dulce nume ai :)

promit că revin să te citesc.
- - - acum am un car de teme...

lupul alb spunea...

Me back not so soon, without any cartoon.
Pai sa vedem la ce am lipsit.

1. Hickey - Muahh! Au disparut instant barbatii feroci. Super tare!

2. Sicu si Ina - Daca nu ajung asa, o sa rog un cunoscut sa ma impuste. Sunt de poveste, si mi-ar pare rau sa stiu ca ei-au si eu-nu. Daca nu gasesc si eu Ina mea, degeaba mai imbatranesc.

3.Avioane. Ce sa zic, am cateva neimpliniri in viata, pe care le simt si gust de fiecare data:
a. nu am brevet de pilotaj- si nici timp sa-mi iau
b. nu am facut parasutism
c. toate motoarele carora le-am pus gand rau au disparut in ceata, asa ca nici motor nu am avut.
Asa ca inteleg la nivel visceral dorinta si frustrarea statului la firul ierbii.

4.AntiVedete de cartoine.
Rare, dar sar in ochi.

Pintea.Respect, Printe!
Marinus Moraru.
Cabral.
Nana Mafteiu.
Bambi Slatineanu.
Florian Mosu Lungu.
Paul Grigoriu.
Johnny Raducanu. Respecte, Dom' Profesor.
Gheorghe Dinica.

Uf, am obosit.
Mai spuneti si voi.

Anonim spunea...

Daca incep nu mai termin ;))
Indigo, Sexy Braileanca, Romanita Iovan, Maria Marinescu etc.

another cherry spunea...

merci alle. te astept aici. iar numele, numele este doar un biet preludiu pentru adevarata dulceata:P

@lupul negru: wow, ce de-ai mai citit azi. dar ce ma fac, ca nu stiu toate numele din lista ta de vedete anticarton.

lupul alb spunea...

Nana Mafteiu.Scenograf, arhitect- principal la ProTv

Bambi Slatineanu.- Ultimul descendent al familiei boierilor Slatineanu

Florian Mosu Lungu.Vocea din aproape toate emisiunile de jazz la Radio. Prietenii stiu de ce.Zis si " Choc o' lat" ou " choc au lit"?

Paul Grigoriu.Vocea programelor matinale de actualitati la Radio. Zis si " A fost ora sapte si 30 de bani"

lupul alb spunea...

Choc au lait ou choc au lit - pardon,graba.

another cherry spunea...

@PP: aoleu, vezi ca te ia lumea in serios si aia suntem. si tu si io:)

@lupul negru: incredibil. i-ai zis exact pe cei pe care nu-i stiam. lup intelept.

Anonim spunea...

Si mie imi place foarte, foarte mult Mihaela Radulescu cu atitudinea ei cu tot. Si Andreea Raicu. Si Marius Bodochi. Si Florian Lungu. Si Dobrovolschi si Craioveanu pe care ii ascult on line in fiecare dimineata. Si Virgil Iantu. Si sigur mai sunt... :)

alex spunea...

o felina mai rasata decat Barladeanu . .
un star mai misterios decat Exarhu . .
un tip mai savuros decat Dinescu . .
un exemplar mai rafinat decat Patapievici . .
o diva mai "evergreen" decat Stela . .

another cherry spunea...

@thea: si mie imi plac dobro si craio de nu se poate. fiecare dimineata e cu ei:).

Alex, right! Si apropo, cand ce faci in weekend? Livrez si eu coletul ala?:)

Miju spunea...

multumesc de gosford park cireaso :)

another cherry spunea...

@about2run: in fiecare zi recomand ceva:), ca sa stii.

alex spunea...

coletul? sunt amnezica sau e noaptea prea inaintata de nu-mi amintesc nicicum . .

Anonim spunea...

Iertare dar ce are atat de special bambi Slatineanu?
Eu nu ma prapadesc nici dupa Mihaela Radulescu.

Selma spunea...

Mey, dar de Nikita noastra, corcitura mioritica de Pantelimon sau Ferentari, naiba stie pe unde sta n-a zis nimeni nika.... e cea mai vedeta dintre ciumancele sexybrailence... chiar asa... si mai e una, adica unu... ala ras in cap de o trupa vesela... Naomi!

Anonim spunea...

Din cate am inteles, nu era vorba de valori, de are avem destule, ci de vedete. Adica acele persoane pe care turistii japonezi le-ar poza pe strada. Avem doar doua zic eu, le stiu toti: Angela Gheorgiu si Irina Lazareanu.