luni, 30 noiembrie 2009

sarbatoarea nationala a barbatilor frumosi

avioane

Inteleg ca astazi e Ziua Nationala a Romaniei. Misto. Dar pentru mine e clar, mai degraba, Sarbatoarea Nationala a Barbatilor Frumosi.

E singura zi din an cand cei mai spatosi, supli, musculosi, lati in umeri barbati din Romania se strang laolalta si ies incolonati. Si pasesc in trap de cadenta, sa-i vada cireasa cu ochii scalambi de duiosie senzuala. Barbati cu mana ca lopata. Oh.

Frigul diminetii de decembrie o sa prinda cireasa, ca de obicei, la parada. Respirand repede de emotia revederii cu puscasii marini, parasutistii si vanatorii de munte. Auziti, voi chiar vanati doar la munte sau sunteti gata de a urmari prada si aici, la campie? Intrebam si eu, asa.

Nu stiu exact pentru cine se organizeaza parada asta. In aroganta-mi caracteristica, tind sa cred ca este organizata de catre statul roman fix pentru mine. Ar fi chiar asa de neverosimil?

Meseria asta de cireasa entuziasmata de armata romana nu e chiar usoara. Trebuie sa se scoale dumneaei mai devremior decat ar vrea. Sa se aranjeze cu grija. Sa puna sosete curate. In caz ca lesina de pofta si este transportata la spital, sa nu se faca de ras.

Trebuie sa se lupte pentru un loc decent cu o gramada de pensionari care au vazut destule parade. Deci ce mai se bulucesc asa, ca in prima zi. Si cu parinti plus copii, care mai au in fata atatea parade de vazut. Deci de ce se inghesuie si ei in maniera asta.

Oricum, pensionarii sunt mai plapanzi, deci mai usor de impins decat copii. Care sunt cruzi si in forma maxima. Si tocmai au plecat din fata claculatorului, unde s-au antrenat la niste jocuri pline de violenta.

Asa ca cireasa care brusc isi uita manierele si principiile, langa pensioari se aciueaza. Pe ei ii impinge si lor le trage la coaste. Pentru a putea participa la festinul de carne tare si umeri largi.

Uite trupele speciale, ce bine le sade asa deghizati. Dar pilotii, unde sunt pilotii? Ah da, uite-i stransi unii in altii, ca o turma de animale pretioase. Rrrrrr. Si marinerii, ce bine le sade bereta aia.

Ci aici cireasa facut o broboana de sudoare pe fruntea-i fierbinte de la atatea exponate tentante. Si o alta broboana de saliva involuntara. Aparuta din cauza ideei ca totusi traim intr-o lume de sanse egale. In care totul e posibil, daca chiar vrei.

...

Hai, ca mi-am revenit. Uite, imi netezesc hainele pungite. Azi merg la parada sa vad cat este de antrenata si gata de lupta armata romana. Pentru ca imi pasa de tara asta. Si vreau sa ma simt in siguranta.

Zelul meu n-are nicio legatura cu speculatiile unora si altora. Care vorbesc pe la spatele ciresei cum ca dumneaei ar merge sa traga cu ochiul la cine stie ce alti cai verzi pe pereti. Adica multi barbati chipesi in uniforma.

Daca veniti si voi, nu pregetati sa ma cautati prin multime. Ca sa sarbatorim impreuna ziua nationala a barbatilor frumosi. Pardon, ziua tarii noastre. Rrrrr.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne, esti o mare figura; niciodata nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac vreo legatura intre ziua nationala si our handsome men in uniforms! ce m-ai inveselit; ei, acu' privesc cu alti ochi mareata zi.sys

Lili spunea...

Eu ador puscasii marini americani.
In costumele lor din desen.
Eu sarbatoresc altceva azi...http://antiquescoffee.wordpress.com/2009/11/29/monument-eroilor-mei/

No One spunea...

sarbatoarea nationala a barbatilor in uniforma ... :)) :P (ai scris tu un articol mai demult despre acesti barbati)

The Arrow spunea...

Ha ha! Esti mortala. U made my day cu postul asta asa, pofticios.

another cherry spunea...

@sys: pai de ce ma aflu eu aici la post, daca nu de-asta? sper ca ai petrecut bine azi.

@lili: sunt yum de tot.

@John C: ma bantuie, ce sa fac. si cand imi sunt asa, fluturati in fata ochilor...

@The arrow: multumesc frumos.

LiaLia spunea...

Draga mea, şi pentru mine 1 decembrie înseamnă ziua bărbaţilor bunoci în uniformă. Vânătorii de munte sunt favoriţii mei. Mă scuzi o scundă, îmi curg nişte băluţe şi nu găsesc şerveţelul. Aşa, am revenit. Anul ăsta am fost tristă. Pentru că nu am putut ieşi din casă să văd live parada, aş fi putut să o văd măcar la tv. Ghinion de neşansă! Gagicu (cred eu că special a făcut asta) s-a certat cu rds-ul şi a renunţat la cablu! Ca să nu văd eu parada! Bine, a renunţat din mai, dar tot cred că de invidios a făcut-o.

Miju spunea...

ai fost? ai foooost???
te-am vazut la tv?
langa copilutul care era impresionat de tancuri(astfel lasandu-ti tie restul perspectivei)?

:D

eu n-am facut armata, nici macar demonstrativ cu mana pe pistol, la piept. si am, in livretul militar, poza cu plete(legate la spate)