vineri, 20 noiembrie 2009

x feluri de a folosi un dus

dus

Are destui musafiri la dansa, cireasa. Ca doar ii plac mult oamenii.

Prieteni buni, oameni mai mult decat prieteni, straini, rubedenii. Toti sunt bineveniti in locuita dumisale. Si toti fac dus, fireste. Cireasa doar cu musafiri curati a fost blagoslovita.

Dar cireasa nu poate sa nu se mire de preferintele diferite ale oaspetilor ei in ceea ce priveste un obicei simplu. Folosirea dusului. Un act care pare ca nu ar putea sa puna nicio problema de creativitate. Oh, cat va inselati. Oh.

Prietenul imaginar, I., agata mereu dusul in suportul lui ala de sus. Am observat ca toti oamenii au in perete suportul ala. Mie nu prea-mi place. Nu folosesc niciodata dusul din pozitia aia, ca face lacaraie pe jos.

In urmatoarea casa o sa-l desfiintez. Si o sa-mi pun bideu. Care mi se pare absolut indispensabil. Stiau boierii ce stiau. Si cireasa, o boieroaica din salajean, nu poate sta deoparte de pedigree-ul care-i joaca prin sange. Dar sa revin.

I. il agata acolo si mai face ceva pervers. Da pe "dus mode". Astfel incat cireasa, de cate ori vrea sa se igienizeze candva dupa I., da din reflex drumul la apa. Si isi ia mereu o fleasca rece in freza. Pe stomacul gol, asa. Nu-i nimic, eu sa fiu sanatoasa.

Sunt unii care dupa ce si-au facut mendrele cu dusul, se leapada de el ca de o soseta desperecheata. Si arunca in cada dusul, care spanzura acolo precum un sarpe bolnav. El se incolaceste nestiut de nimeni, deprimat. Si asteapta pe cineva sa-l izbaveasca.

Dentista cu cei mai mari sani si cei mai adanci ochi negri, de exemplu, incarliga de doua ori dusul in jurul bateriei. O sa vreau sa discut serios cu ea despre asta. Ca macar pe ea am curaj sa o intreb care e informatia transcendentala din spate.

Sigur e la mijloc ceva samanic. Ceva care o ajuta sa obtina lucruri fara sa mai faca alte descantece obositoare.

Mai sunt unii, astia cred ca au cel mai mult timp liber, care vara capul dusului cumva printre itele bateriei, asa. Sa-l securizeze, pasamite. Ca nu cumva ramas liber sa se asmuta pe cine intra in baie. Si sa se termine totul intr-o baie de sange. Un om in pijama nu are cum sa se lupte cu un dus dezlanuit.

Eu pun capul dusului rezemat de baterie. Din comoditate si tabiet. Si sigur ca mi se pare ca eu fac cel mai normal. Si ca ce fac eu sa faca toti.

Sunt convinsa ca atitudinea mea fata de obiectul-subiect tradeaza o personalitate onesta, o fiinta inteligenta care este cireasa, o fire creativa si o tarie de caracter iesita din comun.

Voi ce faceti dupa ce folositi dusul? Unde vi-l agatati/varati/aruncati?

10 comentarii:

madMe spunea...

Şi eu fac tot ca tine .. îl pun rezemat de baterie.
Prietenul meu însă are două direcţii post-duş: trântirea şi abandonarea sărmanului în cadă sau încolăcirea-reîncolăcirea-rereîncolăcirea lui în jurul bateriei. Ambele îmi displac.:P

Anonim spunea...

Ma intrebam si eu de ce baiatul care face curatenie agata dusul de suportul din perete. Nu-l gaseste asa, dar dupa ce sterge/curata, agata dusul. Poate pentru ca arata mai bine asa sau dintr-un simt al ordinii, daca are suport atunci trebuie sa stea in suport. Am vrut sa-l intreb, dar mi-am zis ca poate o ia ca pe o critica, asa ca il las in pace.

Anonim spunea...

Eu, una, il incolatacesc de trei ori in jurul bateriei; ca sa nu atarne aiurea, sa nu picure cumva pe furtun si sa rugineasca; nu cred ca m-ai primi sa fac dus la tine, nah. Baiatul si sotul meu il lasa agatat, ca si I.; cred ca din lene; si ca sa-mi curga mie in cap cand dau drumul la apa si inca mai motai dimineata. sys

Anonim spunea...

Nu pot sa zic unde mi-l var. Oricum e cel mai bine asa, varat ca mine.

Anonim spunea...

Pfuuu, depinde. De obicei il pun pe baterie, cand am vreme il infasor odata in jurul ei, tot timpul pe robinet mode. Iubi il agata pe suport, noroc, tot pe robinet mode.
PS. Iti spun asa, poate se rezolva mai repede. Am publicat un articol pe hotcity, apare linkul, dar pagina solicitata nu exista. Te uiti te rog peste problema?
http://www.hotcity.ro/tu-cine-vrei-s%C4%83-r%C4%83m%C3%A2i-%C3%AEn-istorie
Articolul se numeste: Tu cine vrei sa ramai in istorie.
Multumesc

ady spunea...

eu il asez pe baterie.
persoanele mai inaltoarege din casa il agata in suportul lui. suport, care nu e asezat, ca in baile normale deasupra bateriei, si cam deasupra scoicii pt sapun. norocul meu ca nu dau drumul la apa de prima oara, ci mai intai agat furtunul si-l dau jos de unde e cocotzat, ca as facea mare lacaraie in toata baia, nu doar mi-as lua o pleashca in freza.

acasa, la ai mei, il asez in suport, care e asezat la o inaltime absolut convenabila, mai jos de limita de sus a subsemnatei. e super sa pot sa lasi apa sa curga pe tine, sa ai mainile libere si sa nu trebuiasca sa bagi dupa-aia utilaje de drenaj sa scoti baie de sub ape. (aici suportul e asezat deasupra bateriei).

Unknown spunea...

@antiquescofee sorry, nu il putem publica daca e deja la tine pe blog :(
Foarte dragut insa, mi-placut mult!

@cireasa si eu fac la fel ca tine. si al meu la fel. insa mai demult, cand in casa mea era circulatie, am vaxut si eu felurite obiceiuri. Si acum, cand merg la mama, incasez o pleasca. La bunicul tebuie sa-l pescuiesc din cada. La prietena mea e atat de incolacit incat transpiri numai desfasurand la el...cine stie...pacate omenesti, maica...

mimi spunea...

eu procedez precum I, il pun sus si uit bateria pe dus :D

another cherry spunea...

@madMe: sa fie inca unul dintre exemplele care adancesc diferenta dintre specii?

@Anonim: ai baiat la curatenie? ce tare. da, el crede probabil ca tu ai vrea sa-l pui asa si ti-e lene. si a zis sa faca el dreptate.

@sys: ba te-as primi, intrucat eu cred in unitatea prin diversitate.

@defete: cred ca banui ce vrei sa spui si sunt de acord. dar dupa ce faci treaba aia, unde il pui?

another cherry spunea...

@ligia: e clar ca femeile folosesc dusul in mod diferit fata de barbati. bine ca nu iti iei apa rece in cap:).

@ady: recunosc ca dusurile care curg de sus si pe care nu trebuie sa pui mana sunt un lux. dar la mine nu merge deloc, pentru ca fac apa peste tot.

@marie jeanne: si cred ca nu e tot, simt ca mai sunt si alte moduri de facut chestii cu dusul, chiar daca nu le stiu eu acum, exact.

@mimi: ah, you naughty girl.