joi, 13 decembrie 2007

Berlin is a bitch, and then u marry

unde sa incep? cu drumul ce mi s-a parut scump dar scurt. cu masa din avion care mi-a aminit de mancare din austria, cu stewardul extrem de dragutz dar cu o voce de femeie prea sensibila.

ajung in Berlin. cer noros, vant putin, noaptea abia incepe. cel la care stau- un nebun, movie star wana-be ma primeste cu toate bauturile adunate de la toti cei care i-au trecut prin casa. o casa plina si acum de multe natzii ale pamantului. scot si eu visinata de la mama si tzuica pe care a gasit-o "another cherry" la un targ. fireste, cad toti sub masa. eu beau o bautura verde smarald adusa tocmai din Islanda.

la miezul noptii dansez pe un ring in ritmurile anilor 60. nu chiar stilul meu, dar nu conteaza. se simte cumva ca vama veche, pentru ca in club adie un vant de vara. m-am oprit putin din scris sa ascult piesa unor tipi pe care i-am cunoscut acolo Amusement Parks on Fire - A Star Is Born, nu suna rau deloc.

zilele in Berlin sunt diferite unele de altele. orele sunt diferite. unele ma gasesc intr-o biserica veche care gazduieste acum expozitii. artisti de tot felul isi expun aici creatiile. pe cupola sunt proiectii ce danseaza pe muzica unui dj japonez. in altar se vinde bere pe care o beau tolanita pe paturi albe, amplasate in jurul barului, tot in altar.

la doi pasi de locul asta dau peste altul la fel de surprinzator. Tacheles. o cladire veche care sta sa cada, cu ferestrele smulse din zidurile mazgalite de graffity. inauntru e un miros greu, tzinut inchis de geamuri din perete in perete. expozitii de arta moderna care te fac sa inaintezi greu. iti vine sa te opresti in fatza fiecarui tablou. regula casei e simpla. daca gasesti usa deschisa poti intra in orice camera. noi intram in toate. pana sus in barul de pe terasa care se deschide spre oras.

mai tarziu sunt intr-un gay-bar imbracat in blana roz de la podea la candelabrele de cristal. e putin frustrant. e plin de clienti interesati unul de altul. eu si "another cherry" suntem printre putinele cirese de acolo si trebuie sa ne tzinem bine de cei cu care am venit. e o concuretza acerba pentru ei:)

intr-o alta zi ma plimb prin pietzele de Craciun. e plin de ele acum, dar noi suntem la Alexanderplatz. langa faimosul turn de televiziune. Arhitectural nu vezi nimic in Berlin. ma opresc totusi sub Poarta Brandenburg, pe unde au trecut candva Hitler si Napolen (nu de-odata:). sau in piatza in care nazistii au ars cartile. ma uit prin ferestruica decupata in asfat spre biblioteca fantomatica de sub pamant. ma cutremur. si ma gandec la muzeul evreilor la care urmeaza sa ajung.

nu am ajuns. am pierdut prea mult timp mangaind pesti la acvarium. si in jurul unei mese unde s-au strans trei trupe britanice de rock.

nu am ajuns in multe locuri. am vazut o farama din Berlin. tocmai de aia, am sa ma intorc sa musc o bucata mai mare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

esti o draguuuutzaaaa si funny si si si ....stii tu.

Anonim spunea...

aha.. deci te-ai prince intr-un final :))))))