duminică, 18 ianuarie 2009

alerta: romanii au luat kaprunul

invasion

Gata, ne-a iesit. In sfarsit am reusit sa ne extindem. Dupa ce a picat Viena, cu anexa ei atat de draga noua-Parndorf.

Romani, am luat Kaprunul. Si asta fara lupta, ci prin invaluire. Ca la smecherii suntem primii. Habar n-au austriecii cum sa se lupte cu noi.

De ce locul asta si nu altul? Pai nu stiu exact. Dar poate pentru ca e aproape de Salzburg. Avem aici munti frumosi si inalti. Case de turta dulce cu figurine primitoare inauntru care ne indeplinesc tot felul de dorinte la bani putini.

Au carnati de cateva feluri si marimi. Care se inghit mereu, nu doar la Craciun.

Kaprunezii, popor demn si aratos. Asa de aratos ca banui eu ca asta este un alt motiv pentru care am hotarat sa-i cotropim. Barbatii, dupa parerea mea. Sunt dintre cei mai chipesi din Europa. Sunt crescuti toti cu deasupra de masura.

Au mancat bine cand erau mici. Si respira aer de la munte. Stiti cum e omul de la munte. Sunt cu umeri largi, cu dinti buni si cu par galben ca fat-frumos. Zambesc mereu si nu sunt niciodata grasi.

Si nu, nici femeile nu sunt de lepadat. Sunt zane cosanzene redutabile.

In Kaprun e ordine si disciplina. Au avut grija de tot, nimic nu iese de sub control. Locul e inconjurat de malluri si magazine in fel si chip. Asa ca am venit, am pus steagul si am ramas.

Facem cu schimbul. Pleaca romani, vin romani. De la farmacie pana la supermarket pana la patinoar. Kaprun colcaie de romani.

Ii vezi imediat pe strazi care sunt, cu furci si cu coase. Aratam altfel, vorbim altfel. Dar asta nu inseamna ca nu apartinem Kaprunului. De fapt, cred ca suntem mai kaprunezi ca si kaprunezii de origine. Care poate nu se pricep asa bine ce sa faca cu locul asta misto.

Practic aveau nevoie de noi. Romanii se simt la Kaprun ca la ei acasa. Golesc toate rafturile de marfuri. Care criza? Lasa domnule, ca ne permitem macar 2 echipamente de ski de cap de vita furajata. Cand vin in colonia Kaprun, romanii nu glumesc. Consuma tot.

La supermarket, auzind imediat graiul mioritic. Ne sfatuim intre noi ce sa cumparam. Si cum sa facem mai bine. Ce daca nu ne cunoastem intim. Suntem invingatorii si noii locuitori ai coloniei Kaprun. Si asta ne apropie teribil.

Carnatii astia sunt tare buni. Incercati-i cu incredere. Stiti cumva care e cea mai avantajoasa varianta de ski pass? In Kaprun ajunge doar sa rostesti ca vrei ajutor.

Romanii binevoitori ca se afla in colonia recent anexata se bucura sa se imprieteneasca cu tine. Pana la urma meritam asta victoria asta. Ce, nu suntem nici noi ultimele gaini din curte.

Dar tot uit ca nu trebuie sa ma port ca strainatate. Unde mai zici ce iti vine la gura. Fara sa-ti pui lacat la gura. Aici daca zici barza, varza, viezure, se intoarce toata asezarea cu fara la tine. Si te judeca, ridicand o spranceana. Sau zambeste daca ai zis ceva amuzant.

Se zvoneste ca se fura in Kaprun ca-n codru. Si ca nu trebuie sa lasi nimic nesupraveghet, cum ai face in alte locuri din Austria. Dar mie mi se pare ca e lumea rea.

In fond, in orice loc unde se schimba istoria si vine un management nou, e putin haos la inceput. Ca nemernicii profita mereu de debusolarea specifica oricarui inceput. Deci nu va alarmati.

Romani, infigeti inca o pioneza cu cap rosu pe harta noii oranduiri lumesti. Kaprunul s-a predat in chiloti, fara ostilitati.

8 comentarii:

Anonim spunea...

:)) Esti super tare! Postul e grozav! No further comments :)

ana spunea...

par galben nu. anything but par galben.

another cherry spunea...

haha thea, o sa mai transmit din kaprun. este de mare mirare ce se intampla aici.

@anna: mie imi plac tare barbatii blonzi. dar stai. cred ca mie imi plac barbatii in general. nu conteaza ce culoare de par au:)

Anonim spunea...

Kaprun, Viena si Budapesta. Pe toate le vom cuceri. Daca pana in Spania am ajuns... America e la degetul nostru mic ;)) Cu Australia si Asia ne va fi mai greu, insa Europa nu mai are nici un secret.

another cherry spunea...

:), conduc aici ostilitatile, ma ocup si ma implic in toate capitolele unde cred eu ca pot veni cu valoare adaugata:)

euryte spunea...

prin mintea mea kaprunu rimeaza cu capcaunu' tot mesajul cu karpunu il vad ca pe o lupta cu harponu'. vanatoare poveste sau nu, atmosfera are din plin .si pe dedesupturi...

f bun blog ma desfata

Monica spunea...

vacanta placuta, he he, obrajii rosii is de la schi sau de la vin fiert?

another cherry spunea...

@euryte: tnx, pe mine ma bucura asta:)

monica, de la jagatee, trebuie sa recunosc:P