luni, 12 ianuarie 2009

cireasa pofticioasa

porcusor

Preludiu: Postul asta este un fel de leapsa. Pe care mi-am dat-o eu mie imediat, in dimineata asta. Ca un nou pas in proiectul blogosfera feminina, facut de hotcity, locul meu de munca.

Un pas bun, cu premiere de bloguri feminine. Eu nu pot participa, ca lucrez acolo. Dar incercati macar voi, va rog. Tema e simpla, sa zic ce-as face pentru bani, in mijloc de criza. Sa purcedem.

Imi trebuie acum, imediat.

Un cuptor, ca nu am si brusc am descoperit ca sunt bucatareasa. Bietul meu fost sot. Ar fi omorat cu mainile goale sa-mi vina ideea asta acum niste ani. Niste scule de muzica decente pentru sufra. Fratele meu fake a zis ca ma invata ce sa iau.

Apoi palaria aia in forma de trandafir rosu imens de la Cristina Dragomir. Am vazut-o in poza. O vreau si va fi a mea.

Si jumatate din colectia de primavara a magazinului H&M Viena, pe langa care trec saptamana viitoare. Si apoi tot continutul magazinului de muzica preferat din Lyon. Sa vada ochiul meu cum vin carausii cu zeci de mii de CD-uri pe brate in floreasca.

Dar cel mai tare, n-are rost sa va menajez. Imi trebuie un bilet dus intors spre Australia de sarbatorile viitoare dar cumparat acum. Pentru ca trebuie sa inot cu delfinii si sa alerg canguri alaturi de prietenii mei cei buni.

Apoi un altul spre Japonia, de Paste. Unde a ramas ca ma uit tamp la crengute de cires. Cu stripperul mexican care mi-a carat si cioplit iarna asta bradul.

Apoi un altul spre Argentina, unde mi-am dat intalnire anul asta cu un prieten bun sa dansam tango. Si sa mancam friptura gigantica. O cireasa carnivora cu multa cheltuiala se tine.

Ar mai fi de acoperit weekendul la Londra. O saptamana in Maroc si 2 saptamani la vara prin interiorul Italiei. De sus in jos, cu oprire in Sardinia. Unde cica e destul de scump. Aaaa, si mama de cireasa vrea la Amsterdam.

Astea sunt nevoile mele imediate. Dar, acum imi dau seama. Lipseste parca cineva. Cin' sa fie, cin' sa fie. A, este cascavalul, batranul actor. Si mai e si criza. Si eu sunt si o fire sensibila si am pielita subtire de cireasa.

Ce as fi dispusa sa fac pentru banii trebuinciosi?

1. Sa cant treaza la karaoke in fiecare seara in urmatorul an. Desi mi se pare unul din cele mai rusinoase lucruri pe care le-as putea face.

2. Sa merg mai des la dentist, oh. In caz ca as da peste un om nebun care m-ar pune sa fac asta pentru propria lui placere. Cu promisiunea ca ma plateste bine la sfarsit.

3. Sa ma fatzai de trei ori pe saptamana, in prime time. Adica in timpul iesirilor mele in oras. Si chiar si cand merg la serviciu, in fata angajatorului actual. Purtand un tricou pe care sa scrie numele sponsorului meu si sa fie si poza.

4. Sa incerc sa merg pe sarma, la circ. Deasupra unei gropi cu ascultatori de manele si traficanti de copii.

5. Sa incerc sa mangai in fiecare dimineata maimuta salbatica a unui prieten bogat. Daca el ar considera, si m-ar convinge cu bani multi. Cat sa-mi rezolve 3/4 din problemele de mai sus, ca asta ii face bine (maimutei).

6. Sa ma pun la billa cu o caciula de bucatar in cap si sa oblig lumea sa guste din ultimul sortiment de salam. Cel cu ciuperci, verdeata, smantana, somon si ceapa la un loc.

Cam asta as face eu, in prima faza, pentru a putea sa achizitionez tot ce am de cumparat mai sus. Dar stiu, stiu sigur, ca doar peste putin timp o sa am nevoie de inca niste lucruri. Pentru care va trebuie sa las garda si mai jos.

Nici nu-mi da prin cap ce ar trebui sa fac pentru ele. Sa trebuiasca oare sa promit ca ma ingras 10 kile? Brrrrrr...

13 comentarii:

Anonim spunea...

Buna dimineata, cireshiko.
Io nu poci sa scriu la leapsa ta, ca nu am blog feminin. Las' ca nici nu poci sa meditez la ce as fi dispusa sa fac acu', la vremi de crizeta. But, it's a VERY interesting tought, o sa tre' sa ma gindesc
1. Ai putea sa promitzi ca slabesti 5, de ce sa promitzi ca te-ngrasi? Sau, play hard to get: pentru ingrasat, nu ajung 4-5 mii de euro, cit iti trebuie tie pentru lista de necesitati de aici, ci 25, pe putin. Tzi-asiguri si anul 2010.
2. In ce priveste mersul la dentist, iaca serendipity (trebuia sa te uiti in dictionar, de acum vreo 6 saptamini); citesc azidimineata, la cafea, in Dilema, ca s-a-nventat o chestie care te scapa de dureri si de nervi la stomac, atunci cind mergi la dentist. Chestia se cheama Inhaloanestezie, este o masca cu un gaz care-ti da EUFORIE, esti fericit si nu simtzi NEMICA. Ei?
Fete si baietzi, stiti ceva de chestia asta? (Bineinteles, in clinici private si costa la peau des fesses).

another cherry spunea...

Vera, m-am interesat indelung despre conceptul ala cu k:). Acum stiu cu ce se mananca. Mai da-mi putin timp cu serendipity dar vai, ce este peau des fesses?! Cand stau de vorba cu tine, trebuie sa tin dictionarele aproape:P. Toate.
1. Asa e. Daca tot ma ingras pe bani, macar sa-mi acopar cheltuielile de deplasare pe mai multi ani:)).
2. Nu, n-am stiut de asta. Dar nu stiu daca imi permit:P

Anonim spunea...

Draga, sintem in malentendu (=misunderstanding) total. Conceptul nu avea nici un k. Era Weltanschauung. Nu pot sa cred ca nu e de gasit, e un termen CLASIC in literatura, estetica, filosofie, etc.
'Peau des fesses' este pielea de pe popo. Cind ceva costa foarte mult, se spune, pe frantzuzeshte, ca e ceva care te costa pielea de pe popo (adica, ceva care ti-e foarte scump si te-ar costa enorm sa-l dai altcuiva).
Am fost gentila si ti-am dat mura-n-gura cu 'la peau des fesses', dar iti ramine Weltanschauung si serendipity.

Anonim spunea...

Pentru a ajunge in Australia, Japonia, Argentina, Sardinia etc. m-as risca si m-as apuca sa muncesc ! :)))))))))

Just kidding ! :P

another cherry spunea...

vera, am gresit eu litera cu care incepe cuvantul, la cel cu w ma refeream:). deci nu mai suntem nelamurite, macar cu asta. mi-a si placut ce inseamna. cu serendipity mai da-mi putina vreme, don't give up on me:).

@FYT: zau ca muncesc, dar uite ca nu ajunge mereu asta:). biiiine, o sa muncesc si mai mult.

Anonim spunea...

eu as merge pe carbuni incinsi si as sari fara parasuta de rezerva din avion si as mai sari si cu motocicleta printr-un cerc de foc.
e bine? sau baietii nu au voie sa scrie? e numai pentru domnisoare?

another cherry spunea...

uraaaaaa. ni s-a intors meeeeelcuuuuuul!

Anonim spunea...

:))

another cherry sa stii ca am aplicat ce mi-ai spus, am scris fara sa ma mai uit la comentariile celelalte, asa ca daca am nimerit ca nuca in perete....asta e. :)

Anonim spunea...

cherry draga, de ce ii zici tu lu codo sa nu citeasca ce zic ceilalti participanti la discutie? Ideea nu e sa fim un grup de persoane care converseaza? Care au relatii amicale, fara sa se cunoasca chiar? Io citesc ce zice cam toata lumea, chiar cu atentie si mai raspund si altora, mai ales pe alte bloguri. Ca dta ma tzii foarte strins aici, in casutza de ciresi si nu prea mai am suflu si disponibilitate si pentru alte relatzii. Da acum, uite, sparg gheata:

CODO, ce faci, cum merge cu iarna asta rece si cu starea de spirit?

Anonim spunea...

Ciresico, io ma refeream la mine ! :))))))

Anonim spunea...

Draga ( another ) cherry , eu unul zic sa iei un credit. Am auzit ca relaxeaza baietii procedurile de obtinere. Cred ca 20.000-30.000 mii de Euro ajung. Pe urma vezi cum rezolvi cu ratele :) Pui si tu un AdSense aici si cred ca totul va merge struna.

another cherry spunea...

codo, e mai ales pentru baieti, jos domnisoarele:). si nu, n-ai nimerit ca nuca in perete. tu o sa zici mereu lucruri potrivite, stiu eu:)

vera,in primul rand :). ehe, scoasa din context treaba nu suna bine. dar codo zicea ca de multe ori se inhiba sa ma comenteze dupa ce citeste ce zic altii, ca se regaseste pe acolo si nu ii vine sa dubleze si el ideile. asa ca l-am rugat sa zica pe nerasuflate, ce-i vine la gura. si da, asta e ideea, va omor daca nu va imprieteniti:)

FYT: ya, right:P

pozek, creditele ma streseaza rau de tot. am reusit sa fac doar un leasing, slava domnului ca nu am mai multe. nu pot sa dorm daca am credit:)

Anonim spunea...

another, mersi de suport.
jos domnisoarele...pe pat, pe canapea, nu conteaza....

@vera: ffaaac biineeee.....uuhhhiiii....iingheeettt ssssiii eeeeuu ca nuuu mi-aamm faaccut rreabilitare teeermiiicaaa laa caaasuuttta. glumesc, sa stii :)

cu starea de spirit e mai bine, ca ma uit la filme, la teatre, mai dansez si totul e ok.
la tine cum merge?