joi, 22 ianuarie 2009

tehno-cireasa

robot

Azi nu e despre Austria. Nu ca nu mai am eu ce zice. Dar m-am gandit ca voi aia care cititi zilnic. Nu mai puteti duce. Asa ca e pauza o zi. Apoi poze.

Cu doar un an jumate in urma. Cand o cireasa pleca in calatorie. Avea cu ea o geanta plina ochi cu rochii, cercei, pantofi si niste cosmetice. A, si niste carti indesate pe ici pe colo. Dar cam asta era.

Si totusi vine o vara in care cireasa achizitioneaza un laptop. De culoarea si consistenta zaharului cubic rafinat de multe ori. Si cu un mar luminos frumos inscriptionat. Din care a muscat cineva cu sete de tehnologie.

Asa. Si cireasa incepe sa-l poarte cu ea peste tot. Laptop-ul vede in modul asta simplu toata tara. Si apoi vede si niste vecini. Hello Sofia, hello Chisinau, hello Istanbul. Si se naste asa o prietenie sincera si dezinteresata.

Incat daca cireasa pleaca sa cumpere paine, laptopul vine cu ea sa o tina de mana pe drum. Daca cireasa doarme, laptop-ul vegheaza grijuliu la capatai si ii trage pilota pana sub barbie. Daca cireasa face baie, laptop-ul ii intinde la momentul potrivit prosopul.

Dar ce e un laptop fara de un stick? Nu face cat o ceapa degerata. Cireasa achizitioneaza un stick incapator. Si lucruri incep sa intre si iasa. In miscari de du-te vino. Dinspre si inspre laptop.

Dar cireasa, sfatuita de laptop. Incepe sa prindul gustul pentru imortalizarea de momente Kodak. Asa ca achizitioneaza un aparat slim tare. Inofensiva tehnologie in viata unei cirese.

Si odata proprietara a unui astfel de obiect. Cireasa trebuie sa devina vrand-nevrand si stapana unui card incapator. Totul vine la pachet cu incarcator de aparat foto. Si niste fire. Bineinteles, imi trebuie ca aerul si imi si cumpar un cititor de card.

Iar dupa ce ii scrie lui Mos Craciun. Si il trage de haine si il implora. Si il hartuieste si il ameninta. Cireasa primiste un hard extern frumos nevoie mare, de culoarea zmeurei.

Unde poate sa-si stocheze toate informatiile si imaginile pe care le emite intreaga viata. E un hard extern de 320 de giga. Care se vara direct in laptop. Deci acum, cand cireasa pleaca in vacanta. Are si un rucsacel care contine.

Un laptop, incarcator de laptop si un stick. Aparat foto, incarcator de aparat foto, cititor de card foto. Un pachetel de fire facute sul. Si hard-ul extern, care poate trece oricand drept o posetuta eleganta pentru mers la o petrecere.

Dar acum, acum imi trebuie neaparat niste boxe pentru laptop plus un iPod gras. Si o instalatie pertinenta de ascultat muzica decenta. In care pot infige iPod-ul obtinut mai sus si totul merge struna.

Apoi un mp3 player pentru masina. Si o magazie de CD-uri incapatoare. Care sa schimbe muzica doar la un click in timp ce conduc. Si sper sa reusesc curand sa achizitionez si inca o baterie pentru laptop, pentru calatoriile mai lungi.

Doar peste putin vreme va fi in mod sigur timpul pentru un aparat foto mai performant, si mai subacvatic decat asta. Pe care oricat am incercat sa-l oblig, nu vrea in ruptul capului sa faca poze intr-o cascada. Ce vreti, are principiile lui.

So, cu putin noroc. Cand va pleca la vara in vacanta. Cireasa va avea si un bagaj imens, blindat. Care sa contina in mod armonios toate cele de mai sus. Si poate si un bonus de tehnologie aparuta intre timp.

Pentru ca lumea e in continua evolutie. Iar cireasa de la tara. Cea care credea ca se poate trai elegant fara tehnologie. Ei bine, cireasa e in plina evolutie tehnologica si ea.

11 comentarii:

Anonim spunea...

pai in zilele noastre tehnologia e inca in epoca primitiva, iar notiunea de elegant e un pic mai larga :=)

Anonim spunea...

Auzi... de ce nu incerci un smartphone ceva? Pun pariu ca ar fi suficient pentru "nevoile tehnologice" pe care ai putea sa le ai intr-o calatorie... I mean... am inteles ca esti addicted to your laptop dar... pana la urma esti in calatorie. :)

Anonim spunea...

io abia ma obisnuiesc sa'mi iau laptopul si camera foto cu mine.Mp3 playerul era baza, dar a murit.Cu toate firele, cablele si incarcatoarele astea, mereu uit ceva.Sunt plecata de acasa de o sapt si evident, fara incarcator de telefon si acumulator pt bateriile de camera foto :)) noroc ca bunicii mei au vecini pustani supertehnologizati..

Anonim spunea...

:))) aia cu intratu' si iesitu' e buna. :P

Ma pregatesc sa achizitionez si eu un laptopel, da' sa termin cu ratele la aparat ca din salariul meu mizerabil nu-mi ajunge sa platesc altele si la laptop.

Ar fi trebuit sa ne prezinti o poza cu toate chestiile din rucsacel. :P

LiaLia spunea...

Pentru simplul fapt că laptopul tău are un măr muşcat pe el, mă înclin cu tot respectul. Şi sunt IAR individioasă!!! :))) După cum spunea Tomata, foarte sugestivă faza cu intratul şi ieşitul :D

another cherry spunea...

codo, ce sa mai zic. uite ca am descoperit ca nu exista eleganta fara tehnologie. pentru ca uite, numai un exemplu: cat de elegant ar fi sa nu va pot raspunde la comments de la ski?:)

webzro: ce e aia?:) si mai ales: e scump?

@tuvia: unde esti plecata? ca sa stiu ce zona din tara este tehnologizata la maximum:). si deci a, si tu cari cu tine chestii, I see...

another cherry spunea...

@tomata cu scufita: cand termini ratele la aparat? si o sa vin cu poze, dar de la kaprun, nu de la rucsacel, unde by the way, e si foenul:)

Haha Lia, ma bucur ca am reusit sa va transmit ce aveam in cap:P. Si da, Mac rulz.

Adrian spunea...

Cireaso iti explic in detaliu cand te intorci. Cand te intorci? Ne e dor de tine! ;)

another cherry spunea...

Vin maine:)

Anonim spunea...

O sa te intampinam cu... aplauze! ;)

another cherry spunea...

o sa le primesc cu demnitate:)