vineri, 30 ianuarie 2009

da si primeste, frateste si prieteneste

ofera

De astazi inainte sunt o cireasa care uneori are gust de lamaie.

Asta pentru ca noi, doua fructe puternice. Cireasa de fata si lamaia partenera, iubim oamenii si iubim planeta. Si cum oamenii si planeta ne iubesc inapoi (trad. engl.), iacata ce am pus la cale.

Un blog, pe numele lui de familie dasiprimeste. Un loc unde voi si altii, pe care ii cunoasteti sau nu. Puneti o poza si o minidescriere a unui obiect pe care il posedati dar nu il folositi.

Desi el e in stare ok si poate fi folosit de catre altcineva, cu succes, in continuare. Sau in unele cazuri e chiar nou-nout, dar nu intra in sfera de interes a posesorului actual. Ati crezut ca il doriti, dar v-ati inselat.

Un loc unde voi, dar si altii. Pe care cu ocazia asta puteti sa-i si cunoasteti, va uitati. Si daca vedeti ceva de care aveti nevoie, spuneti acolo, in comment. Si obiectul devine al vostru. Fara bani, normal. Si pe modelul primul venit, primul servit.

Scopul din spatele proiectului sunt de fapt mai multe scopuri care este.

Sa ne facem ordine in vietile noastre. Si sa tinem langa noi doar ceea ce folosim. Asa e sanatos.

Sa facem fericiti alti oameni care au nevoie de un obiect de-al nostru. Ce bucurie sa poti face asta, cu efort minim.

Sa facem noi rost de un obiect pe care ni-l doream, fara sa platim un shfantz. Ador lucrurile moca.

Si ultimul, dar nu cel de pe urma. Sa recirculam lucrurile intre noi, salvand in felul asta putin si planeta. Pentru ca daca reintroducem in circulatie lucrurile deja achizitionate, nu cumparam altele noi similare. Adica diminuam consumul.

Va dati seama. Obiectele astea, si nu sunt putine. Stau acum printr-o gramada de case, nefolosite. Pitite care pe unde. Si isi doresc cu ardoare sa-si gaseasca un stapan care sa le atinga macar din cand in cand. Sau, de ce nu, sa le atinga mereu. Pentru ca pentru asta au fost create.

Intrati pe blog si uitati-va un pic. Eu si lamaie am pus primele produse de dat, din casele noastre. Apoi uitati-va prin casele si vietile voastre. Apoi prin casele si vietile celor apropiati voua.

Verificati si dulapul din bucatarie. Al vostru si al lor. Poate va sare basca de surpriza dand nas in nas cu vreun storcator. Care nu apuca sa stoarca nicio pulpa. Si apoi uitati-va sub pat. Al vostru si al lor. Unde poate este un aparat de alergat pe care nu transpira nimeni niciodata.

Faceti poze obiectelor carora nu le gasiti un rost. Dar despre care banuiti ca pe altii ar putea sa-i tenteze. Si intrati inapoi pe dasiprimeste. Dati-ne mail cu poza. Si fiti buni reprezentanti ai unei comunitati.

Sper ca va place ideea cu magazinul nostru gratis. Daca va place chiar prea tare, luati de la noi de pe blog patratelul cu ideea. Si propovaduiti si voi. Daca nu, nu.

Ai, si in curand abia astept sa ne si intalnim regulat. Noi, oamenii astia cu suflet mare si pufos. Care avem chef si timp si interes pentru alti oameni. Si pentru lume, in general.

Multumesc frumos.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Sunteti niste gagici/fructe super ! Faceti si bine la organism (ca aveti vitamine adica) daca va consuma omu' (in mod) regulat !

Eu am demarat ceva aeemanator pe blog in mai 2008 sub numele de COMPUTERE PENTRU COPII - este o campanie prin care cineva care are un calculator 'depasit' care-l incurca pe acasa sau prin birou il doneaza, iar eu gasesc un copil fara posibilitati materiale (da, sunt destui) si-i fac o bucurie. Pana acum am facut bucurosi aproape 180 de copii.

VA UREZ SUCCES, FRUCTELOR MINUNATE !

Anonim spunea...

foarte misto si util, chiar acum cateva saptaman, m'am bucurat teribil ca am apucat sa dau catorva copii un sac de haine care ma incurcau pe mine, dar de care ei aveau nevoie!

ma duc sa pun patratzelu' pe blog and keep on preachin' :) felicitari, u fabulous fruits!

Elena spunea...

:)) foarte originala ideea, ca si voi, dealtfel. O sa ma uit prin casa, sigur gasesc ceva ce prisoseste.

Anonim spunea...

Serize, bravo. BRAVO!!!
Jenial!

Anonim spunea...

L-am trimis la toate damele din lista mea de mail, nu numai in Ro (si, in citeva minute, am primt deja primul raspuns entuziast, cu multzumiri). Poate facetzi scoala. (Va trebuie marca inregistrata).
Bravo!

another cherry spunea...

FYT, 180 de copii este enorm! Bravo, uite de ce ne adunam noi dimpreuna pe aici pe bloguri:). Ca sa facem treaba buna, cat om putea. Merci de incurajari. Deocamdata avem nevoie de obiecte care prisosesc, ca ale noastre s-au cam dat imediat:)

tuvia, ce bine e sa primesti atatea incurajari din prima. sarumana mult de ajutor. si, daca iti prisoseste ceva cumva, pls dont be a stranger:P

Elena, te asteptam cu maaaaare interes:)

@vera: ce tare esti ca ne ajuti asa tare. we go global!:)

Anonim spunea...

e foarte faina ideea, ca doar mai tot romanul are prin casa diverse obiecte aruncate intr'un colt si pe care nu le mai foloseste de secole. Suntem strangatori noi asa ca neam...
Cand ajung acasa, imi cotrobai si eu prin unghere :)

another cherry spunea...

@lenebarbie: chiar te rog mult de tot, te astept cu produse:).

Ireena spunea...

Super ideea! Mai ales ca eu am obiceiul ca o data la o luna sa ma dispensez de lucruri. Ma apuc de treaba :D!

Anonim spunea...

gata si eu pe aici la raport. cu articol despre voi si cu patratel:) si cu aparatul foto pregatit sa dea cadouri:)

another cherry spunea...

Ireena: ne bazam mult pe tine, asteptam mail la dasiprimeste@gmail.com.
poza nu trebuie sa fie artistica, merge oricum, asta ca sa nu te sperii, si le postam noi, deci nu trebuie sa intri in vreun admin.

@gazutza: sarumana mult, si te rugam tare sa trimiti poza cu obiect, ca sa putem merge mai departe cu proiectul:)