duminică, 4 ianuarie 2009

mamaliga, parte din rezolutia ciresei

mamaliga copy

Ce ciudat ca oamenii au decis sa purceada tocmai acum, din toate perioadele posibile. La facerea de liste cu teluri personale.

Sa ma apuc sa insir ce vreau sa obtin in viata. Acum cand mintea aburita de carnale. Si talia ingrosata de sarmatzi. Situatie care ma cam opreste de la a gandi limpede ce am de facut anul asta. Hm.

Dar daca-i musai, cu placere. Si pentru ca stiu bine de tot ca. Pentru sa obtin ceva, trebuie in primul rand sa stiu ce vreau. Iaca-ta cum arata lista mea (selectiuni).

1. Sa vad Londra. O cireasa nu este deplina daca nu a calcat pe aici. Odata ajunsa acolo, o sa incerc sa iau masa cu Jaime, pe care o sa-l rog sa faca ceva cu avocado. Si apoi ceaiul cu regina, ocazie pentru care am palaria potrivita.

2. Sa gatesc. In topul listei sta mamaliga. Vreau sa mananc mamaliga cu lapte si cu sare. Mi-e dor de mamaliga. Apoi mai vreau sa fac peste si broccoli. Si ciorbe cu bors. Asta pentru ca m-am decis ca-mi sta bine femeie, asa.

3. Sa scriu la trei reviste bune. Asta pe langa activitatea de on-line pe care cu mult interes o desfasor acum la hotcity.ro. Si pe langa cronica de events pe care o fac saptamanal la sapte seri.

4. Sa stay fit. Adica sa slabesc putin, sa ma intaresc pe alocuri. Sa fac si mai mult sport, sa mananc si mai sanatos. Sa ajung la doar 150 de pungi de pufuleti pe an in loc de 365.

5. Sa ajung departe. In Argentina, sa vad un prieten. Australia, sa vad alti 2 prieteni. Sau Asia, unde sa nu vad pe nimeni. Dar sa vad eu care e treaba pe acolo.

6. Sa pun voci. Adica sa se auda glasul de cireasa pe desene animate sau pe spoturi. Mare dorinta mare. Sta pe rezolutie de ceva ani, dar s-a miscat putintel. Daca vrei, poti.

7. Sa dau inapoi. Adica sa inturnez oamenilor din jur care imi dau tot felul de lucruri misto. Macar o parte de alte lucruri misto. E mult de munca aici, ca eu primesc enorm. Dar poate razbesc.

8. Sa-mi cumpar roti de iarna. Ca sa pot merge la ski cand am chef, fara teama. Apoi masa cu scaune "Stefan" de la ikea. Si un cuptor in care sa coc friptura si vise.

9. Sa locuiesc 6 luni la Istanbul. Sau macar sa-mi pregatesc anul asta lucrurile in asa fel. Incat sa ma pot trezi anul viitor pe malul Bosforului o vreme. Imi curge sange turcesc prin vene, asta e clar.

10. Sa cumpar mai putin orice. Desi inima ma indeamna inca, biata naiva. Sa mi se para ca am nevoie de din ce in ce mai multe lucruri. Bad bad cherry.

11. Sa strang gunoiul diferentiat. Adica sticla la sticla si tot asa. Sa fac nu stiu ce cu uleiul. Si metalele si hartia. Si sa nu-mi fie lene sa merg pana la capat cu toate.

12. Sa fac mai mult voluntariat. Sa plantez mai multi copaci. Sa ajut in fel si chip, cum oi putea si cu ce oi putea. Fara sa curat rani si sa activez in medii in care miroase urat. Ca asta chiar nu pot.

13. Sa merg o saptamana in Maroc. In iunie, cu verisoara mea canadiana. Vreau si la Marakesh, si in desert. Vreau sa mananc cus-cus si curmale. Si sa ma dau cu covoare zburatoare ca sa ajung pe unde am treaba acolo.

14. Sa scot carticica galbena. Am eu in cap o carticica de cireasa. Stiu titlul. Stiu cum arata copertile. Stiu cam ce e inauntru. Dar nu stiu cum sa fac cu tiparirea, banii, productia, distributia, etc. Astept provincia.

15. Sa dau drumul la inca 2 bloguri. Pentru ca am si alte lucruri de spus. In tot felul de altfel de formule. Pe care nu pot sa le implementez cum trebuie aici.

16. Sa ma imbrac frumos si sa ma pieptan in fiecare zi. No comment. Dar nu-mi iese mereu.

Si dupa un an in care am trait 3 sferturi perfect. Si un sfert mizerabil. Un an bun, as zice eu, daca iau in considerare procentul. E cazul sa vina unul si mai bun. Chiar daca el vine cu ceva mai multa moderatie.

Pentru ca anul asta. Un fleac, m-a ciuruit. Nu credeam sa doara asa.

Si va las, ca ma pun pe treaba. Intai si intai ma pieptan. Restul vine de la sine.

Later edit, adica am adaugat asta mai tarziu: Auzind rezolutia mea, a cherry a dat fuga pe net si a cumparat 3 bilete la Londra. Ce frumoasa este viata!

26 de comentarii:

Anonim spunea...

succes in realizarea celor 16+1 (una de la mine= sa fii sanatoasa)

another cherry spunea...

Hei, tiberiu, daca faci cumva si misti dintr-o bagheta si mi se indeplinesc macar 8+1, eu ma declar multumita. Si uite, nici nu insist sa le aleg eu pe alea 8:)

Anonim spunea...

Iti doresc ca peste 365 de zile, la bilantul viitor, sa fii bifat toata lista :). Mai ales p-aia cu Istambulul; ca-mi dau seama ca ti-o doresti tare mult:).
Cred ca trebuie sa ma apuc si eu de liste; mi-am pierdut bunul obicei :).

another cherry spunea...

thea, saru'mana mult de tot. da, treaba cu istanbulul e arzatoare, big time:). pai hai, fa lista. si zi-mi si mie din ea, ca sunt curioasa.

Anonim spunea...

la Multi Ani! la toata lumea si multa fericire. si eu mi-am facut lista si am si epuizat-o asa ca trebuie sa imi fac alta lista mai consitenta. Istanbulul a devenit un fel de virus si pentru mine, trebuie neaparat sa il vad cat mai repede. :)

LiaLia spunea...

Cherry, dear, te bagi pe langa mine la gatit? Ca io sunt din aia pasionata si gatesc aproape zilnic. Ciorba de perishoare cu borsh si varza a la Cluj sunt punctele mele forte :D Plus X feluri de paste. Iti doresc sa ti se indeplineasca toate punctele+multe altele pe langa :)

another cherry spunea...

@codo: cum adica ai epuizat lista? adica ai facut-o la sfarsit de decembrie si te-ai si apucat sa o bifezi si ai si reusit?:)) esti mortal! dar ce era in ea? sa ma spal pe dinti, sa mananc la pranz, sa ascult CD-ul preferat?:P

@LiaLia: pai ma bag, ca se pare ca asa suna viitorul. nu stiu sa fac perisoare, poate ma inveti:). sarumana mult, te pup tare si sper sa ne vedem curand.

Anonim spunea...

Draga, introduc si io o nota mai serioasa: aprob totalmente intentia sa cumperi mult mai putin si sa fii environment aware. If you do it, we're friends. Nu e asa greu, mai ales ca ai masina si poti - din cind in cind - sa duci boccelutele la gunoiul categorisit.
Mi-a placut si cu vocea de ceriza si cu Marocu si Tzarigradu. Brava, sa-ti iasa!
Gatitu de mamaliga cam conflicteaza cu grija fatza de silueta, da oi gasi dta o cale.
Azi m-am peptenat. M-a silit veatza.
P. S. Cireshiko, astept sa te duci la dictionar si sa te uita la vorba de ti-am zis-o acu citava vreme: Weltanschauung. E o vorba fara de care nu se poate trai nuantzat.

Anonim spunea...

Lista mea e cu mult mai scurta decat a ta; dar are un punct acolo care, daca se indeplineste, o sa-mi ocupe tot timpul :).

1. sa termin o data cu scoala asta, ca m-am cam saturat sa tot fiu studenta :)
2. sa-mi gasesc de lucru
3. sa am un bebe

Dar imi plac si surprizele :); vreau sa mi se intample lucruri frumoase chiar daca nu le-am trecut pe lista :).

another cherry spunea...

vera, am dat sfoara-n tara la prietenii vorbitori de germana, fluturand cuvantul tau. asta pt ca prefer oamenii dictionarelor.
pai eu am inteles ca mamaliga ingrasa mult mai putin decat painea, daca o mananci goala asa, sau cu lapte. ideea e cica sa nu pui unt si smantana si branza grasa. am I wrong?

another cherry spunea...

thea, ce inveti tu? si ce vrei sa gasesti de munca? cu bebele nu te intreb nimic, acolo e clar:)

Anonim spunea...

Bai, adica ti-e lene sa te duci pe Internet la dictionar. NU trebuie sa fie dictionar german (Huh? Cum ai intelege esplicatiunea in germana?), cuvintul e INTERNATIONAL, e un CONCEPT, sint stupefiata ca nu e in vocabularul vostru curent, da viata asta e ce e.
Da, probabil ca doar cu lapte nu ingrasha prea rau. Ideal, nu amesteci proteins cu starch. Si cred ca e la fel si cu piinea: nu o maninci cu brinzeturi si carnuri, adica cu proteine.

Anonim spunea...

facutul mamaligii nu-i ocupatie feminina. ok, poti sa incerci odata, sa vezi cum itit iese. dar te sfatuiesc sa iti iei un vajnic invartitor de facalet. atentie, netratata corespunzator, mamaliga explodeaza! gnehehe!!!

cu perisoarele, pre numele lor englezesc meatballs, o sa te descurci, sunt sigur, ziceai intr-un post mai jos ca ai mare grija de chestiile rotunde... roll, baby roll :))

eu iti urez ca pe langa punctele mai sus expuse, sa tii lista deschisa, ca vorba aia: nu aduce anul ce aduce clipa, si hop inca o bifa :)

another cherry spunea...

nuuuuu vera, nu e de lene. imi e mai placut sa vad ce imi zic oamenii prieteni despre ceva decat dictionarele. habar n-am avut ca e un concept, acum chiar ca m-ai facut curioasa.

@about2run: crezi tu sincer ca mamaliga e sortita barbatilor? moromete ce o fi avut de zis ref la asta? hmmm... n-as fi zis. da, lucrurile rotunde care vin in perechi merita atentie. asa ca voi avea perisoarele, daca vin in multiplu de 2, la degetul mic in scurt timp:P

Anonim spunea...

Woooow, ce fain!!! Londra e si pe lista mea, insa nu stiu daca pentru 2009. Nu imi mai fac planuri ca in 2008 s-a ales praful de ele. Asta e! Om trai si om vedea, nu mai amanam lucrurile, nu le mai gandim atat, mai actionam si din impuls.
Eu asa am de gand sa fac pentru ca din prea multa gandire multe lucruri imi trec pe sub nas. :D

la multi ani, dear cherries. :*

another cherry spunea...

dear tomato with a funky cap, sunt tare de acord cu ce zici, si mie imi place sa pastrez un procent mare de spontaneitate. dar referitor la calatorii, nu prea se poate asta, pentru ca numai cumparand in avand poti lua bilet catre londra cu 250 de lei dus-intors:)

Anonim spunea...

pai am facut lista fix de craciun, in a doua zi. si era vorba de putine lucruri in ea intr-adevar:
-sa-mi cumpar patine
-sa dorm 12 ore non-stop
-sa dansez de revelion cu una chiqa caliente, pardon de exporesie. si

Anonim spunea...

Acum invat limba olandeza; la scoala, organizat :); cele 2 saptamani de stat acasa, in Romania, mi-au cam resetat cunostintele acumulate pana acum :). Azi m-am cam uitat ca vitica la poarta 9; sper intr-un maine mai bun :). Si dupa ce o dau gata pe limba, cum ar veni, ar trebui sa-mi gasesc un job; io-s economista de meserie; teoretic n-ar fi greu sa-mi gasesc ceva; practica probabil ca o sa ma omoare :) Om trai si om vedea :).

Despre mamaliga:

1. nu e deloc greu de facut :); nu-s o maestra a bucatariei, asa ca, ai incredere :).
2. 100 grame malai are 350 calorii; deci 100 grame mamaliga are cam tot atatea; 100 grame paine are 250 calorii...

another cherry spunea...

codo, aia nu era lista pentru 2009, era un fel de lista catre mos craciun si sorcova. oricum, sa inteleg ca ai patine, ca esti odihnit si ca revelionul a fost mucho sensual. ai mai zis un si, dar cred ca ai lesinat dupa, inainte sa termini.

thea, o sa ramana trazniti olandezii de ce economie stiu romanii nostri:). deci bate la porti cu tupeu!
cat despre mamaliga, zau ca nu credeam asa. crezi tu ca malaiul transformat in mamaliga ramane la fel de ingrasator? nu ma pricep eu la fizica si chimie, dar ma gandesc ca dintr=o suta de grame de malai iese mai multa mama:). deci cumva se impart caloriile alea in toata mamaliga. aoleu, m-am incurcat ingrozitoooooor:)

Anonim spunea...

iese mai multa pentru ca se umfla in apa cu 0 calorii :). 350+0=350, adica fix caloriile pt 100 grame mamaliga; trust me, ca io-s disperata cu numarul de calorii ingurgitate :))

Monica spunea...

mie imi place atitudinea lui a cherry. numa'ca nu pricep de ce nu a luat un singur bilet cand ti-a vazut dorinta:))) haida, ca stiu, dar fac aici bancuri si jocuri de cabana.
no, si daca mergi in argentina nu mai face 12 ore in plus cu un avion sa vii si pe aici? sau ne sincronizam ca si eu am de mers la BA?

another cherry spunea...

thea, te cred, eu sunt varza la de-astea. am zis si eu, ca o amatoare, asa:).

monica, pai cum asa?! sa ma duc eu singura la londra, sa nu am cu cine sa impart ce vad/fac acolo? nope:P.
pai sigur ca te anunt. unde merge mia merge si suta. a trebuit sa te muti acolo ca sa facem planuri sa ne vedem:))

Anonim spunea...

moromete? se vede ca n-a avut nimic de zis, adica nici macar nu s-a gandit, a mancat tot ce i s-a servit si l-a facut pe nila. o singura data a mancat mamaliga buna si l-a facut pe marin preda; ar fi trebuit sa ii pese mai mult... zic eu

another cherry spunea...

ca la facut pe nila nu-i nimic, dar la facut mai ales pe paraschiv si apoi si pe achim. astia doi erau scaraotchi, impreuna:). nila era doar implementator.
dar nevasta-sa facea mamaliga mereu, asta voiam eu sa zic:)

Rin Tin Tin spunea...

Punctul 9 : bifat. Doar pentru 6 zile, e drept :)

another cherry spunea...

am fost de 12 ori la istanbul:).
cate zile s-or fi strans, cine sa mai stie. mor dupa orasul ala. si planuiesc sa plec iar, macar un pic, de ziua mea. aoleu, cate ti-am zis:)