duminică, 11 ianuarie 2009

o lume animala subiectiva

cal_normal

De ce nu deseneaza nimeni elefanti care tin trompa in jos? De ce?

De ce in bibelouri toti caii au coada in vant si coama zglobie si cel putin un picior ridicat? In viata reala caii nu tin un picior ridicat, decat daca au ceva la cap.

De ce in desenele animate maimutele tocmai sar in continuu dintr-un copac in altul? Maimutele au si ele momente cand stau pe loc, degeaba, asa. Si se gandesc la ale lor. Sunt convinsa de asta.

Vreau sa vad broaste sculptate din jad care au decis sa nu fie cu capul pe-afara in clipa cand li se facea bustul. Sa imi arate doar carapacea, ca asa au vrut muschii lor.

Si mai vreau figurine cu oi care sa exprime si altceva decat nedumerire sau veselie nejustificata. Vreau oi furioase, oi visatoare, oi neinfricate, oi imbujorate de rusine si oi fara inima.

Si antilopele gnu, da, antilopele gnu, sunt dezirabile tocmai cand, ce chestie, participa la marea migratie? Dar hm, cine sa-si bata capul sa filmeze o antilopa gnu singura, cand poti filma niste zeci de mii odata. M-am plictisit de atatea gnu la un loc.

De ce zebrei ii sta cel mai bine in gura unui crocodil, dupa ce au secat toate baltile. Si furnicile poarta mereu ceva mancarica in gura? Cred ca furnicile mai si dorm. Altfel ar fi obeze. Apropo, are cineva un film cu furnici care dorm?

De ce somonii sunt filmati numai cand se intorc la origini, sa faca sex si sa moara? Si nu cand traiesc si ei fericiti, cu sfarsitul aflat departe, pe unde ii poarta pasii lor roz portocalii? Are cineva film cu somoni adolescenti si fericiti?

M-am saturat de albine pe flori. Vreau sa vad un trantor care doarme cu gura deschisa, din care curge miere, dupa ce a facut dragoste cu cea mai mare doamna posibila. Vreau sa vad si pestii in timp ce sunt gravizi si au greturi, nu numai cand nasc.

Vreau sa vad in filme si cupluri care refuza stanjenite sa se sarute pe gura cu limba, primul lucru cand se vad in pat dimineata. Pentru ca nu stiu cati dintre noi s-ar baga pe bune la asa ceva inainte sa se spele pe dinti.

Dar chiar asa: ce mi s-o fi nazarit? Pai am in baie un elefant cu trompa la cer. Si o broasca testoasa care se uita la mine cu ne-ochii ei de jad. De-aia.

9 comentarii:

Anonim spunea...

bine ca le ai pe cele 2. daca era trantorul cu gura deschisa...era mai ciudat ;)

Anonim spunea...

Presa e de vina. Furnicile adormite si carapacile nu aduc rating. ;)

Am vazut un singur film in care au vrut sa se sarute cu noaptea-n cap si s-au repezit scarbiti la baie. :D

Anonim spunea...

Dintr-o natura urita si razbunatoare (ma pui de luni dimineata sa ma gindesc la ce as face pe vremi de criza, cind io nu vreau sa fac nimic nici in vremi de crestere economica exaltata), iti zic: cindva, intr-un moment de calm si introspectie, va trebui sa te gindesti daca approachu de mai sus e natura ta de luptatoare, sau esti rebela ca raspuns. La ceva.

Confesiune: io, care sint rebela mult mai rau si mai activ ca tine (am transformat rebeliunea in profesiune) nu m-am lamurit pina acuma de ce.
Si, da, intr-un moment de gindire mai detasat, constat ca am ramas cu boli profesionale, de cind predam studentilor mei: dau teme pt. acasa, caci asta e a treia pe care o primesti. Nu ca as fi avut vreo proba ca ti le-ai facut pe precedentele.

Anonim spunea...

toate astea-s din cauza ca scrii in baie. uhhhh, cat imi doresc si eu uneori sa-nlocuiesc cartea de pe buda cu un laptop. dar rezist tentatiei si nu-mi pun wireless(desi vodafone mobile n-are interdictie in baie, functioneaza binisor) yess!!![/me victorios]

asa ca scriu in prezenta cangurului de pe televizor si a unui urs cocacola care-mi tot pica din cauza sticlei. hic! datorita faptului ca sunt o persoana normala, naturala, nici animalutele de companie nu au pozitii si atitudini nefiresti, ci unele normale. cum ai vrea sa stea un cangur si un urs in casa?

cat despre animalele de mai sus... oile[in partea lor feminina] sunt singurele animale fara instinct sexual si asta spune multe, de aceea berbecii se tin departe si sunt adusi in turma numai toamna, pentru putin, ca toti mieii sa fie adusi pe lume pe la sfarsitul iernii. un fel de planificare familiala. de pasti. ar fi prea deplasat, nenatural sa apara oi altfel decat fericite de iarba grasa si manate de instinctul de turma.

iar antilopele gnu singure si fericite de atata spatiu imprejur sunt prezentate si pe animal planet, dar in emisiunile despre lei :D

another cherry spunea...

tiberiu, am avut trantorul cu gura deschisa, doar ca nu curgea miere din ea, ci altceva, vreo 7 ani:P

FYT: deci ma intelegi prea bine:). care e numele filmului? trebuie sa-l vad.

hahaha vera, esti mortala cu temele pentru acasa. nu stiu nici eu exact daca mi le-am facut pe curat, dar ciorne am destule, cu care ma scot la un control:P. sunt destul de pasnica eu, deci probabil ca e raspuns la ceva. nu stiu la ce:)

@about2run: vaaaaai, cate avem de vorbiiit! sa luam pe rand.
eu am wireless, deci nu mai intru in detalii:)
in casa, ca si pe tapsan, cangurul trebuie sa stea cu un pui in buzunarul din burta. iar ursul trebuie sa pescuiasca peste sau sa cotrobaie dupa miere, dupa caz.
nu m-am gandit niciodata la asta cu oile si cu planificarea familiala. esti sigur ca atunci cand nu se uita nimeni, oile nu fac sex salbatic cu lupii sau ciobanul?

Anonim spunea...

Ciresico, m-am chinuit sa-mi amintesc inca de cand ti-am scris primul mesaj. Nu-l mai stiu, dar stiu ca am gandit pe loc ca este un film realist. ;)

another cherry spunea...

FYT: pai da, ca numai realistii astia au curajul sa zica adevarul:)

Anonim spunea...

=)))
mon dieu
exact!

p.s: sunt sigura ca ai la timp libeeeeeeeeeer :D

another cherry spunea...

supercristal, am ceva. e nasol asta? mie mi se pare ca e un lux. pe care uit ca il stapanesc:)