vineri, 16 ianuarie 2009

pranzul ciresei de la A la Mi sau de la U la Mo

lunch

Am probleme legate de blogroll si de masa de pranz, interconectate intre ele. Care sunt in felul urmator. Descopar pe masura ce traiesc on-line. Tot felul de noi bloguri care imi plac nespus. Trebuie sa le consum.

Si dupa ce ma chinui o vreme sa le caut pe google ca sa vad ce au mai scris. Vezi fluture. Despre care paranteza. Nici macar nu m-am prins ca imi place. Decat dupa ce am cautat blogul lui pe google de vreo 9 ori.

Si m-am entuziasmat asa de tare la postul care a aparut la acea cautare. Incat crezand ca e proaspat, din ziua respectiva, am comentat pe loc. Ca sa descopar apoi ca sunt penibila si ca am comentat pe ceva vechi de luni de zile. Ma rog, ca sa nu mai patesc, pun in blogroll.

Dar blogroll-ul se gogoneaza pe zi ce trece. Ii curge untura pe nas. Si problema nu e ca nu se mai intelege acolo om cu persoana. Si ca e un lung carnat. Si ca trebuie sa dau scroll. Ci ca eu chiar imi citesc blogroll-ul.

Si fac asta mai ales in pauza de pranz. In timp ce infulec cate un pestisor. Sau bobinez la vreo ciorbitza care sare cu plosc pe taste si pe pieptu-mi generos. Cand dau peste ceva care ma emotioneaza.

Dar cum sunt o cireasa cumpatata si cu pielita subtire. Si tin la silueta. Pentru ca viata m-a invatat prin exemple hidoase. Ca nu doar interiorul unui om conteaza. Nu mananc o ora intreaga. Si prin urmare nu imi ajunge timpul.

Asa ca reusesc de obicei sa citesc de la A. Cand iau prima imbucatura. Pana la Mi. Cand ling farfuria cu painitza. Si ma uit cu ochi duiosi la strachinutza goala. Pulsand de dorinta sa mai hapai ceva. Si apoi gata.

Si va intreb. Ce vina au blogurile bune de la Mo la U. Si cum se poate ca soarta neprielnica. Sa imi refuze citirea lor din cauze asa de meschine. Am incercat de cateva ori sa incep invers, de la U la Mo.

Dar m-am incurcat ingrozitor in strategiile astea. Si n-am mai tinut minte de la o zi la alta ce trebuie fac. Si ce e si mai presant. E ca blogroll-ul meu creste amenintator.

Ca si silueta mea. Daca tot o sa insist sa mananc in timp ce ma cufund cu totul in blogosfera. Si sa citesc tot, de-a fir a par.

10 comentarii:

o picătură spunea...

aşa păţeam şi eu până m-am enervat şi-am vrut să văd cu ochii mei cu ce se mănâncă google reader. ce-i drept, mi se părea mai drăguţ înainte când luam blog cu blog la verificat să văd care şi ce a mai scris, dar măcar aşa nu-mi scapă nimic :)

Anonim spunea...

Super dilema... Sa stii ca si eu patesc la fel cu blogroll-ul... Dar, pina la urma asta face parte din farmecul acestui loc...
ma bucur sa te descopar
cele bune!
Flavius

Anonim spunea...

Draga (another ) cherry,
ca tot a trecut ziua lui Eminescu da-mi voie sa iti multumesc pentru propozitia :
"Sau bobinez la vreo ciorbitza care sare cu plosc pe taste si pe pieptu-mi generos. " e geniala, cinematografica, dramaturgica, poetica, plastica , bestiala.
Ski fain.
On topic : e greu cu blogrollurile astea

Anonim spunea...

adevarul e ca sunt atatea bloguri faine de citit, incat nu exista zi sa nu mai descoperi inca unul care merita lecturat. Si treaba asta necesita timp, dedicare, sacrificii... si mie mi'e greu, reader'ul geme de fiecare data cand il deschid, ma lupt din rasputeri sa'l duc la capat...

val mănescu spunea...

Aha. Mersi, cireaşo. Acu m-am luminat de ce nu ajungi never să comentezi pe varanus de la V. Că-ncepi de la A sau de la U. Şi mai şi bagi în tine scofeturi care-ţi măresc adipoasele aripioare. Intre timp, eu uit să-mi beau solubila, las pe Cuki să se pişe pe unde vrea el prin casă, amîn toate emailurile ca să te citesc pe tine. Păi. Asta-i treabă? E de ferplei? Io zic nu. Re. Vizuieşte-ţi Blogrolul, căci nu eşti pe calea corectă.
Şi vine Obama. Şi-o să te ia la rost. Şi n-ai să mai ieşi never din criză. Şi eu am să rîd. Iar la primăvară am să tai cu drujba toţi cei patru cireşi din grădină. Dacă tot nu fac cireşe.

another cherry spunea...

Hei, flavius, bine ai venit. Si si tu te ingrasi?:)

@pozek: :))). eu si luceafarul, baba si mitraliera. dar apreciez alaturarea:P. merci frumos, am ajuns deja aici.

@lenebarbie: pai si razbesti? eu sincer nu mai fac fatza. adica mie imi place mult si de viata mea reala, de-aia incerc sa pastrez un echilibru:P

@varanus: aoleu, ce potop de lucruri mi-ai zis aici. sa ma pierd cu firea si asta nu. ai ciresi in gradina? se pisa cuki in timp ce ma citesti? o sa ma gandesc la toate astea. ma simt prost. dar cumva totusi, asa de bine:)

Anonim spunea...

In zilele in care ajung sa'mi citesc tot reader'ul pana la capat, de'a fir a par, nu mai reusesc sa ma ating de nici o carte, ceea ce ma mâhneste peste fire de tare... E greu, daca gasesc o solutie de compromis probabil ca o sa primesc un Nobel pt. pace...

Anonim spunea...

Cherie, da io ca sa mai zic? N-am blog. Consequently, nici blogroll. Si deschid la dumneata. Ca m-am afectionat, vezi bine. Si vad ca in stinga au mai aparut chestii. Si sint curioasa, ca ai ceva credit la mine si-mi zic: daca cireshenia a pus asta in blogroll, hai sa arunc un oki.

Asa ca, iata problema mea: cum sa NU preiei idiosincraziile cibernetice din blogurile care-ti plac? Ca stim amindoo ca NU putem citi toate blogurile nostime, interesante, informate, etc. (Si nu mai zic de alea scrise de non-conationali, ca acolo nici nu attemptez).
Salutari lui Pawel. Si duamnelor de pe bancutza de la Eva.

another cherry spunea...

lenebarbie, daca lucram umar la umar la proiectul asta, e drept ca impartim gloria, dar poate progresam mai repede:)

vera, m-am vazut cu pawel si m-a intrebat ce fac doamnele, daca le-am mai vazut stand pe banca lui au ba:). si da, greu sa tii pasul, si nici eu nu ma pot abtine sa nu pun chestii noi. sunt asa de multe care merita:)

another cherry spunea...

picturo, comentariul tau a ramas prins intre faldurile tehnologiei si abia acum l-am vazut. eu nu folosesc reader-ul, pentru ca trebuie sa imi dau demisia daca citesc tot ce vine din el:)