marți, 10 noiembrie 2009

epilatul inghinal, un act medieval

tortura

Cireasa este o femeie tare.

Cine nu crede, sa stie asa. Cand se taie dumneaei la mana, nu cade gramada pe jos lesinata. Nu urla precum o domnita slaba de inger. Si intreaga viata nu ii trece prin fata ochilor, in fragmente mici dar semnificative.

Ea mai degraba rupe flanela de pe omul langa care se gaseste. Face rapid (precum intoarcerea din trei miscari cand are un spate un Q7 si vine din fata si un X5) o fasa profesionista. Si crede ca viata merge mai departe. Tare femeie, cireasa.

Dar nu si cand e vorba despre epilatul inghial. Aceasta tortura medievala care inca mai este permisa. Ba chiar, in ce lume traim! promovata astazi ca ritual de frumusete feminina.

Cireasa se epileaza de 21 de ani. Din pruncie, adica. Ai zice ca un suflet de om ar trebui sa se obisnuiasca pana la urma cu greul. Zice sa nu-i dai omului cat poa' sa duca. O fi asa in unele cazuri, nu zic. Daca-mi pui in carca un sac greu, m-oi chinui sa nu-l scap.

Dar cine se epileaza inghinal stie. Stie ca poti sa te epilezi si 102 ani, in fiecare zi, in zori si la apus. Si tot strangi din buci si ti se inmoaie ochii si esti pe buza infarctului miocardic cand cosmeticiana se apropie cu arma crimei de zonele tale moi.

Cand ea ma trage cu salbaticie de parul de pe picioare, nici nu mai clipesc. Durerea asta e o treaba de rutina. Daca ma gandesc la ceva frumos in timpul asta, cum ar fi vacanta de ski care chiar se apropie, nici nu ma implica prea tare.

Dar epilatul inghinal, cu asta nu se glumeste. De ce or fi avut medievalii nevoie sa se complice cu oua fierbinti la subsiorile victimelor lor si cu smuls de unghii. De ce ii trageau pe roata pe dusmani si ii obligau sa inghita zeci de metri de panza uda pana la loc comanda.

De ce, cand tot ce aveau de facut era sa-si epileze musterii intre picioare. Pe bucatele mici. Ar fi spus si laptele pe care l-au supt de la mumele lor. Si s-ar fi convertit la orice voiau tortionarii sa se converteasca, daca e.

Cand ti se aplica ceara, zici intai ca cineva vrea sa te dezmierde. Pune-mi si aici. Imi place. E cald si bine si nimic nu anunta urgia care sta sa se dezlantuie asupra trupusorului naiv.

Dar cand este timpul sa scoata ceara cu tot cu blanita aferenta, femeia aia deja poarta serpi in loc de par. Si gura rea nu mai poate sa-i acopere caninii crescuti prea multisor. Si de ce, de ce are tenul atat de albastru? Iar dinspre ea vine miros fetid, puternic, de pucioasa?

Demnitatea ciresei scade. Femeie, aibi mila. Ce ti-am facut eu tie. Lasa ca ne-ntelegem noi. Numai nu ma mai chinui asa de nemilos. Ai si tu copii acasa. Opreste-te, altfel toata agresiunea asta se va intoarce asupra lor.

Daca ma cruti, o sa-ti scriu toate scrisorile la care te chinui atat. Si...si o sa te spal pe spate cu buretele in fiecare seara. Nimic. Ma-sa nenumitului sta aplecata peste intimitatea mea. Si ma trage de intreaga fiinta, ca pentru ultima data.

Si de cand cu modelul asta avangardist. Care cere ca orice femeie care se respecta sa nu aiba nici picior de peri, pufi si pene, de la brau si pana in varful unghiilor rosii, m-am ras. Si totodata lins pe bot de linistea carnii.

La fiecare trei saptamani las umerii in jos. Sumetesc colturile gurii. Si ii dau cheile corpului meu nenumitei, spunandu-i moale. Fii capitanul meu. Si ia-ma de tot. Pierdut, asa.

Abia astept sa evoluam si noi. Si sa consideram femeia stufoasa drept model de frumusete upgradata, conforma cu epoca. Pana atunci insa, cireasa traieste pe muchie, timpuri si rigori medievale.

17 comentarii:

ady spunea...

vai de mama noastra.
eu am inceput ceva mai tarziu. e drept, o perioada luuunga m-am jucat cu lama si tot felul de creme. de vreo 2-3 ori la cosmetica, cu ceara. unde am trecut prin aceleasi torturi.
am incercat si acasa, cu ceara. dupa vreo ora in care rezolvasem juma de cm patrat, m-am repezit intr-un cabinet de cosmetica. am zis ca mor acolo.
acu' am ajuns la un compromis. singurica, acasa, cu epilatorul. nu-s cheala-cheala, nici la cosmetica nu m-as face cheala-cheala, ca nu-mi place. imi ia cam vreo ora si ceva, ajung in prag de infart si apoi tre' sa ma bag iar la dus, dar chiar nu-mi place sa depinde de tot felul de programari si programe, si mai ales sa se holbeze toata lumea in intimitatea mea. e suficient ginecologul.

a, folosesc o oglinda mare. :)
si nu stiu cum, si in ce fel, tot holbandu-ma la mine insami nuda, a inceput sa-mi placa de mine. nu prea ma placeam inainte. nu-mi placea aia, nu-mi placea ailalta. incet incet, bucatica cu bucatica cred ca o sa ma plac toata.

Tomata cu scufita spunea...

Io am incercat o data cu o fasie, mi-au dat sangele si lacrimile in acelasi timp si am zis ca io asta nu fac nici torturata. Asa ca de atunci, in zona inghinala domneste lama. Io nu indur prea multa durere si cu atat mai putin ma supun ei de bunavoie. :P Cu epilatul in rest, mai treaca-mearga, dar nu inghinal.

Lili spunea...

Eu nu suport nici un fel de epilat. Folosesc lama de ras si chiar daca am mai mult de lucru, ma scutesc de chinurile deflocirii. In plus, nu e neaparat moda...te simti mai confortabil...
Te felicit pentru curaj!

Simona spunea...

Tocmai ma hotarasem sa las crema - care provoaca arsuri de nu pot sa iti explic si sa aplic o ceara...

Lasa ca mai astept. Sau revin la lama. :)

jane spunea...

cum par des fi focos la radacini n-am doar pe cap, la mine orice varianta in afara de ceara si epilator e sinucidere curata, ca ma transform in maimutica, si-nca fara cercei! iar inghinal nu se poate altfel decat cu ceara, ca epilatorul e prea crud cu acea zona sensibila.

am descoperit eu din zorii venirii mele in bucuresti o domnita micuta si draguta la care ma duc in fiecare luna in asemenea scopuri si-si face treaba cu minimul de durere posibil pt mine. si ramane fin, fara zare de par.

n-as atinge zona (si oricare alta, de fapt) cu lama. raman la cele 2 variante, chiar daca durerea nu-i de ici colea. dar na, baba...

times.ro spunea...

Epilarea inghinala ramane in continuare un subiect stufos.
Inghinala inseamna si la putza?

Xelomon spunea...

no rili.
te citesc de mult, dara acum nu pot sa nu mai comentez.
cine obliga femeile la torturi d-astea?? nu tot femeile?? parca domnul barbat ar sti dansul ca te faci cu ceara sau cu lama sau cu crema. nuuu, tot femeile se intreaba intre ele: dar tu cum te faci? dar nu te doare? si creste pieptul de mandrie cand Xulica zice: eu nu pot cu ceara! iara cealalta (care sufera cu spor) poate cu ceara...
P.S. n-am incercat cu ceara. Epilatorul mi-a fost de ajuns. Pe langa durerea de a smulge fir cu fir, am avut parte de bucuria firelor crescute pe sub piele. Deci nu. Traiasca lama si tunsul. Nici jungla amazoniana, nici la desert nu ma indur.

another cherry spunea...

@ady: eu rau cu mana mea nu pot sa-mi fac, ca ma iubesc destul de mult. bucata cu bucata, cum zici tu:). cat despre cheala sa nu, asa e acum treaba. daca nu esti cheala de tot, am impresia ca e la fel de rau ca si cum ai incerca sa ai freza elvis presley:P

@tomata cu scufita: are lama multe dezavantaje. de-aia am renuntat la ea. cu tot oful si toate durerile.

@Ligia: ba e moda, zau asa. te arata lumea cu degetul pe strada, daca nu iei tot ce e acolo. parol:).

@simona: daca te intelegi bine cu lama, asta-i salvarea ta. la mine nu prea merge, ma irit ca naiba. si top! inapoi la torturi medievale.

@jane: of, ce complicat. micuta doamna deci stie sa alunge durerea? OMG, e de aur:).

@times.ro: da, si la putza stufoasa.

@xelomon: cred ca trebuie desert, ca sa ie armonie. lama mi se pare tare nasoala, mai ales cand ai cum zici tu, fire de-alea rebele. dar nu e o chestie de mandrie, pur si simplu e cea mai buna solutie rea pt mine.

@

ajnanina spunea...

schimba cosmeticiana.
a mea are mana foarte usoara. si vorbeste tot timpul, nici nu te pti concentra asupra eventualei dureri.

Georgiana S. spunea...

Mda, si eu sunt de parere ca lama nu e buna.... Nu, nu, nu te lasa nici pe departe asa de fina ca ceara. Si mai mult (zic eu, umflandu-mi-se pieptul de mandrie), eu pot si singura. Si chiar fac asta acasa, mai des decat la cosmetica. Dar am ceara profesionala, nu din aia lipicioasa din magazine ;).

pisica turbata spunea...

acu niste ani l-am epilat cu ceara pe prietenul meu. da, inghinal a fost epilat :)

cand am terminat, printre lacrimi ma intreaba: tu nu te faci?

dupa asta?? ah, nu! eu ma fac cu lama!!!

cARCOTAS spunea...

Faata ... io nu stiu ce e aia dar sa stii ca sunt alaturi de tine... Doar ma gandesc putin si mi se ridica parul pe sira spinarii. Oare si ala trebuie epilat? Brrrr!!!

Lulu spunea...

Of, unde-s vremurile cand parul pubian era vital rasei omenesti pentru supravietuirea in anotimpul iernos?!!Peste o mie de ani evolutia normala a omenirii o sa-l faca sa dispara de la sine, ca nu mai e bun de nimic. Ghinionul nostru ca traim taman acuma, cand il avem dar nu ne trebuie! :)

Lavinica spunea...

@pisicaturbata: am ras cu lacrimi cand ti-am citit commentul...Felicitari pentru atitudine!
Dragele mele, surori de suferinta, nu incercati niciodata sa va jucati singure acasa cu ceara...Eu am facut-o si m-am lecuit pentru totdeauna...Ca sa am curaj pana la final am acoperit tot ce trebuia acoperit cu ceara spunandu-mi ca apoi nu voi avea incotro si tot va trebui sa smulg fasiile...Curaj nu am avut...Am inceput sa sun disperata mama, sora, prietene...sa vina cineva sa-mi scoata ceara de pe ce am si eu de pret ca femeie...Am asteptat cuminte vreo ora si jumatate pana cand a ajuns sora mea acasa si mi-am platit toate datoriile ce le aveam la ea...cu fiecare fasie trasa intreba: "Iti amintesti cand mi-ai rupt mana la papusa?", "Iti amintesti cand mi-ai aruncat in wc jucaria din colectia Simson ca-ti era ciuda ca tu nu aveai si am cautat-o prin toata casa saptamani intregi?", etc....

another cherry spunea...

@ajnanina: am schimbat mai multe. toate m-am chinuit ca pe hotii de cai.

@Georgiana S: te tragi tu singura de par? ai inima asta? esti o femeie viteaza.

@pisica turbata: dar ce-ai avut cu el? adica nu e normal ca barbatii sa aiba peri acolo, cat de cat? ma rog, pe actorii de filme porno ii inteleg:P.

@carcotas: jos parul de peste tot si mai ales ala de pe sira spinarii, care se rascoala. brrr.

@Lulu: exaaaact, suntem prinsi intre faliile timpului istoric in ceea ce priveste parul pubian:)).

@Lavinica: :)

Anonim spunea...

Haba-haba-haba.
Inteleg la voi epilarea, nu ma mai opresc sa scot fire dintre.. in fine

personal, prefer un forfecut si tai cam cat pot

Iuliana spunea...

Ioi, am citit toate comentariile, sunt nitel socata, lasa ca-mi trece! Dah, barbatilor le pasa daca esti maimuta, doar n-o sa te pupe pe ici pe colo sa ramana cu parul printre dinti..in fine sau poate unele prefera cu luminile stinse si furoul pe ele!
Cireaso, bravo tie si celorlalte care stiu sa se ingrijeasca, eu una dupa ani de epilat cu ceara, sa nu vad neam de fir, am descoperit epilatul cu laser! Il recomand din toata inima! In 6 sedinte am scapt de stres, si dupa un an de zile efectul se mentine chiar daca nu am mai fost la nici o sedinta ( din lipsa de timp!). Insa tu poate reusesti sa iti faci timp si un pustiu de bine pielii traumatizate si sa te programezi :)