sâmbătă, 12 aprilie 2008

2 cirese dezorientate

2 cirese blonde si dezorientate au plecat spre sofia. folosind masina personala, cea care si-a adus prinosul la atatea calatorii ciresesti.

confuzie mare inca de la inceput. cu greu s-au lamurit ele ce le tb ca sa fie lasate sa plece. oamenii, invidiosi, le tot induceau in eroare. tb extindere de casco, carte verde, hartie de la leasing?

pana la urma, inarmate cu multe hartii, un tort de ciocolata, un storcator de usturoi si multa-multa voie buna, au purces. la drumul bulgaskata. tata.

dar ciresele, neobisnuite cu geografia, n-au stiut cum sa iasa din oras. tehnic vb, stiau ele ca tb sa ajunga la giurgiu. dar cum se ajunge acolo, asta e intrebarea...

au hoinarit prin cartiere fara nume o vreme. dupa diverse peripetii si telefoane date unui nr destul de mare de prieteni barbati, au reusit. giurgiu li s-a oferit la picioare, in toata splendoarea.

au trecut si granita. ma rog, dupa ce au fost intrebate de catre vames dc sunt singure pe vremea asta. adica cum? confuzie din nou. da, suntem singure.

fatza noastra nu era potrivita cu vremea si vama? sau el nu era pregatit sa ne vada asa, pornite singure la drum? nu ne-am lamurit.

bine-bine, am reusit sa gasim iesirea. dar acum ce facem? ciresele n-au harta. indicatoarele sunt in chirilica. de oprit nu se poate, ca ne e frica rau de bulgari.

cu codita-ntre picioare, pe-aci ti-e drumul. alta cireasa a fc rusa la scoala, deci mai bunghea literele. o vreme a mers, apoi ne-am incurcat rau.

am oprit la o benzinarie cu o femeie bulgara si am intrebat. ingiii...ingiii, am dat amandoua din maini si din cap. am plecat multumita, dar in scurt timp panica.

ne-am dat seama ca bulgarii sunt pe invers: la ei da e nu si nu e da. ca sa faca totul mult mai complicat, cand vb cu straini ei incearca sa vb pe limba interlocutorului. deci femeia aia mi-o fi servit gestul de "da" bulgaresc sau mondial acceptat? hmmmm.

la granita am intrebat care e limita de viteza cu care au voie ciresele sa goneasca. vamesul roman a zis "ca la noi". confuzie din nou, si pe tema asta. eu si a cherry avem mereu dispute legate de limitele romanesti.

ea zice tot timpul ca avem voie cu 10 km/ora mai mult decat cred eu. dar n-am putut sa-i spunem asta vamesului, deci am plecat caine sur la vanatoare. am condus cu cat am avut nevoie si parerea ca se poate atunci, pe moment.

am ajuns in sofia, dar aveam intalnire cu prietenii intr-un punct fix. la o ora ff fixa. eram in mare intarziere. asa ca am inceput sa urlam la bulgari pe strada asa singurul nume de loc pe care-l stiam. ei ziceau napravo, napravo, si dadeau din cap ca da. sau ca nu. sau cine mai stie.

dar absolut de necrezut, am ajuns cu 20 de secunde inainte sa inceapa evenimentul la care tb musai sa fim prezente.

deci se poate. ca 2 blonde sa plece fara harta intr-o tara straina. o tara unde indicatoarele sunt in chineza, iar locuitorii de temut. si sa mai ajunga si la ora fixa.

deci suntem 2 cirese dezorientate. dar capabile.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari...sunt mandra de voi,,,, 2 cirese descuracrete.

PS poate va aduce iepurasul un GPS...cine stie poate va e de folos, pe viitor.

another cherry spunea...

hahaha
tu crezi ca 2 cirese stiu sa foloseasca un GPS?
of, amarnic te inseli:)

innuenda spunea...

Am ştiut eu întotdeauna de ce sunt cireşele fructele mele preferate. Pentru că sunt delicioase. Exact ca voi.
Cireşelor, brava! Blogul vostru este o continuă încântare! Drept pentru care o să mai tot trec, la furat de cireşe :)

another cherry spunea...

:). Innuenda, imi face mare placere ce-mi spui.
Avem tot felul de aventuri, mereu, asa ca opreste-te pe-aici, n-o sa pleci cu mana goala.
Ma bucur ca ne-am cunoscut.

innuenda spunea...

Same here!