joi, 10 aprilie 2008

mielul gras, cu untura pe nas

nu scriu doar de la mine din cap. am vb cu mai multe lume despre acest subiect. si toata lumea a fost de aceeasi parere.

grasimea loveste fara avertisment. mereu intr-o dimineata. cand pasarile se opresc din cantat. copiii nu se mai joaca. traficul se blocheaza mai dihai. cafeaua nu mai are gust de nimic. si te simti golit pe interior. vrei sa te ascunzi in scorburi.

cronologic, se intampla asa. mananci, mananci, mananci. si ti se pare ca nu patesti nimic. ca totul e ok. ia uite, domnule, ca nu ma ingras. ce bine, inseamna ca mi s-a schimbat metabolismul. uite, nu ma mai ingras, oricat as manca.

si te veselesti, si zburzi ca un miel, un miel predispus la ceva kg in plus, dar nepasator si inca civilizat ca si look.

si bagi tare la nas. dai cu cioco, da-i cu painica cu sos, pateuri calde, snitzel cu cartofi prajiti. mananci tot ce ai chef. minunandu-te si explicand la toata lumea ce mare comedie ti se intampla. cum poti sa mananci si sa nu te ingrasi. in jur, invidie.

si apoi, intr-o dimineata, te trezesti direct gras. afli cand incerci sa te speli pe dinti. iti ingheata zambetul de miel gras pe buze. aceleasi buze care au inghitit hulpave cantitati obscene de mancare. behaind de bucurie deshucheata, inconstienta.

loveste panica. nu esti niciodata pregatit pt vestea asta. desi dc scormoni bine in trecut, iti aduci aminte ca asa s-a intamplat de fiecare data. dar in cazul asta, pt ca bucatele sunt imbietoare, ai mereu memorie de peste.

oriunde te duci, porti dupa tine inca o persoana care insista sa stea strans imbratisata cu tine. se bucura cu tine, are sentimente, vrea lucruri. sufera cu tine.

nu mai dormi singur in pat. cand te zvarcolesti deranjezi cearsafurile de 2X mai mult. cand bei apa, tb sa aloci 2 pahare pt o singura sete.

cand te imbraci, ai grija sa nu strivesti alter ego-ul&corpul nou capatat. cand esti invitat acasa la cineva, iti vine sa-i rogi sa-ti pastreze 2 locuri. ca vii cu cineva.

grasimea a venit brusc, dar pleaca lent. dureros de lent. e nevoie de o perioada de chinuri cel putin dubla fata de cea in care inghiteai tot ce-ti pica la mana.

tb multa vointa. suferi ca un caine. un caine gras. te pitulezi pe langa ziduri. iesi doar pe inserat, cand lumea nu mai vede tristetea de caine batut din privire. caine batut pt ca e gras.

incepe reversul: te plangi la apropiati ca, orice eforturi faci, nu slabesti deloc. ti s-a schimbat metabolismul, vai, si nu slabesti.

si acum vestea buna. dupa ce ti-ai pierdut speranta si te-ai obisnuit sa traiesti o viata de dropie, pasare grasa, care nu trece neobservata pe unde se duce, se intampla.

te trezesti intr-o dimineata abatut. te duci sa te speli pe dinti si ramai stupefiat. a plecat. grasul a plecat de pe tine. ai ramas doar tu.

pasarile canta frenetic. copiii tipa violent. masinile trec in viteza. cafeaua e delicioasa. iti vine sa iesi gol si sa-ti strigi victoria in cartier.

te-ai trezut brusc slab la loc. intr-o dimineata. si totul are dintr-o data sens.

10 comentarii:

Anonim spunea...

...delicios scris. ;-)
Nu va ramine decit sa ascundeti ciorba aia de afumatura cu care ne imbiati, ceriselor...

perfidius smith spunea...

auzi, da mielu'... mielu' unde se duce ?
era oaie sau berbec ?

another cherry spunea...

tnx luciana:) oh, da! am facut mare risipa de mancare buna, mancata cu cei mai buni prieteni alaturi. acum tb sa mai tragem haturile:)

persoana perfida, mielu' e un fel de-a spune:)

Anonim spunea...

perfi,

sa stii ca nu e frumos sa razi de bietul miel. si ce daca e mai rotund asa? si ce daca? si ce daca o sa fie chiar o oaie candva? cine esti tu sa arunci cu piatra? uite.. maa..

PS:
mielul s-a indopat la sofia.

innuenda spunea...

Am râs cu lacrimi! Sunteţi geniale!:))

another cherry spunea...

thank you so much:).
citesti cu melcii si ritualurile lor de imperechere pls. am pus mult suflet acolo:)

Anonim spunea...

m-am dicstrat. Dar ie al dracu dă adevărat. Bună documentarea piersicuţo! Asta...

another cherry spunea...

haha:)
pai studiez de multa vreme, nu sunt noua in business-ul cu mieii si cainii grasi:))

Anonim spunea...

fix asa a fost si la mine :)) am crezut ca doar eu am patit asa :) doar ca la mine mielul nu vrea sa plece, cred ca asteapta Pastele :D

another cherry spunea...

da, sa vdm ce aduce Pastele asta. poate mai ia din cei 2 miei ai mei din jurul soldurilor: unul in stg, unul in dr. macar unul...:))