marți, 22 aprilie 2008

sufletele pereche expira ca laptele

Vorbeam cu cireasa prietena care o tot da in sus si-n jos cu sufletele pereche. C-or fi ca n-or fi.. ca unde s-or ascunde, auzi tu, dar de ce s-or ascunde? Si-n timp ce ma intreba pentru a o mia oara daca ele exista, m-a lovit raspunsul asta. Ele exista, dar expira ca laptele. 


Eu am intalnit pana acum cateva. Toate ale mele, candva, intr-un anumit moment cand probabil si sufletul meu era perechea lor. Si intr-adevar e o diferenta intre sufletele luate asa random in timp ce se perinda pe langa noi si cele care ne umple jumatatea de pahar. Alea bune, sufletele de calitate zic, care ni se potrivesc perfect pentru ca sunt masura noastra, nu au cusaturile tari, au marginile bine finisate si captusala moale, alea se lipesc de noi  ca o petala pe o oglinda uda. perfect. 

Dar apoi cand oglinda se usuca, sa zicem, petala se desprinde si se lasa purtata de vant spre un alt taram, cu un alt fus orar probabil, unde termenul ei de garantie nu a trecut. In lumea ta, a expirat. Si aici another cherry o sa ridice la mine din spranceana. Pentru ca eu nu ma indur sa arunc nici laptele stricat. Ce, nu pot sa-l pun la prins? Sau sa-l transform in branza? Ce, nu branza mucegaita e cea mai buna? Chiar trebuie sa-l arunc? Chiar acum? Chiar eu?

Mda, sa revin.. sufletele pereche fac tocmai asa. Si-atunci cand se desprind ce-o sa zici? Ca de fapt nu era tocmai pereche? Ca poate te-ai inselat tu? Si de fapt nici nu iti place laptele..

Nu se face.. ele trebuie sa ramana acolo in cutia sufletelor pereche. Si daca vreodata uiti cum esti tu de fapt, ridici putin capacul si te uiti la sufletele care te-au completat candva. Poate unul ti se pare acum un pic sifonat. Altul asculta muzica teribila. Dar fiecare a fost candva sufletul tau pereche. 

Cred ca tomai asta e. Ele raman la fel. Dar in functie de locul in care stam noi cand le privim isi schimba forma, le piere stralucirea sau dimpotriva lucesc de-ti iau ochii. Acuma, nu trebuie sa va spun eu, ca nu tot ce luceste e aur, ca asta stiti deja. 

Si cand zic cateva suflete pereche, nu va imaginati ca e un numar din doua cifre. E, cum a zis o data un prieten bun: ma gandesc la un numar intre anything si 2. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Teclado e Mouse, I hope you enjoy. The address is http://mouse-e-teclado.blogspot.com. A hug.