vineri, 18 aprilie 2008

una s-a stricat si una s-a pierdut

stiti bancul ala cu 3 nationalitati care sunt inchise intr-o camera fara alte usi si ferestre, cu doar 2 bile de otel?

ma rog, il zic, ca altfel nu are sens postul meu. un neamt, un japonez si un roman raman inchisi in situatia asta neplacuta.

asa, si dupa o vreme li se da drumul si sunt verificati fiecare. ce au facut cu bilele in timpul asta?

neamtul a inventat din ele combustibilul diesel. japonezul a facut cu ele o honda cred. romanul nu avea nici un produs langa. si tu? tu ce ai facut? pai nimic. pai si unde sunt bilele? pai...una s-a stricat. si...una s-a pierdut.

asa. ei bine, de curand, intr-o conversatie cu a cherry si alta prietena buna, am avut relevatia. relatiile mele sunt ca cele 2 bile ale romanului inchis.

mi s-au dat mai multe bile, ce-i drept. si niste timp t. am fost lasata in libertate cu ele. si poate de aici si problema.

pt ca dc ma intreaba acum ala de mi-a dat bilele ce am fc cu ele, pot sa-i zic verde-n fata. una s-a stricat. una s-a pierdut. una s-a stricat. una s-a pierdut. una s-a stricat. una s-a pierdut.

e drept ca nu mi se pare ca altii fac mai bine decat mine. adica ma uit si eu, na, in curtea cunoscutilor si vad ca e cam la fel. au primit si ei niste bile. si li s-a dat un timp t. restul il stiti.

nici macar nu sunt trista despre asta. ci putin amuzata. ca nu e ca plang dupa vero bila pierduta. sau stricata. dar ma gandeam asa, ce tare.

smecheria e, cred, sa primesti mereu altele noi. adica dadatorul de bile, demiurgul, sa se induioseze si sa zica. pofteste, cireaso. nu sunt hain. n-ai stiut cum sa procezi cu bilele trecute.

dar uite, iti mai dau. pana oi sti sau oi invata sau te-oi pricepe cumva sa le tii la tine. si sa-mi arati ce te-ai gandit tu in legatura cu ele.

si sigur imi da. ca asa merge treaba. dar sunt emotionata acuma. ca mi se pare ca prea am stricat si pierdut multe bile. si cred ca acum el, datatorul de bile, mi le da, dar pe semnatura. si ma si verifica la rastimpuri. ca sa ma faca sa ma responsabilizez.

ma rog. asa stau treburile. bila a murit. traiasca bila.

7 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare :)))) am râs de m-am prăpădit

another cherry spunea...

tnx a lot.
asta urmaream:)

Lucian spunea...

sa nu ai spor la stricat sau pierdut bile :)

another cherry spunea...

ce buna urare:)
multumesc frumos.

innuenda spunea...

Dacă te întâlneşti cu Cel-ce-dă-bilele, să-i spui că eu am făcut o casă din ele! Dar nu mi-ar strica şi o grădină. Maybe a secret garden!:)

another cherry spunea...

:) tu faci sa sune bine asta cu bilele, ca si cum nu e nicio probl. dc mai colectionam o tona.
bine, asa sa fie!
ii spun negresit:)

Anonim spunea...

Bancul cu bilele sta putin cam diferit pentru ca este putin mai diferit.... La paris se desfasoara concursul international de rezistenta... la care se inscrie cate un rep al americii unul al germaniei si unul a romaniei.. proba consta sa fie inchisi intr-o cutie de 1 metru cub care sa includa doua bile de otel.... il baga pe american inautru trec 10 zile .. trec 20... trece o luna... trece o luna si 10 zile . Deschid astia cutia il felicita pe acesta ca s-a apropiat de recordul mondial si intreaba tot ce a facut in acest timp..Americanul: pai na noi americanii suntem un popor care nu prea stam si na m-am vazut inchis acolo cu doua bile de otel si am facut exercitii cu el ... nu vedeti ce brand am acum... il felicita astia si il naga pe german... trec 10 zile ... trece 20... trece o luna .. trece o luna si trei saptamani se da semnalul deschid astia cutia cand se uita in cutie pe pereti scrijiliti tot felul de formule matematice ... fizice... cuantice iar bilele levitau.... bravo dom`le ati egalat recordul mondial dar cum ati reusit? Germanul: pai de cand eram mic imi doream sa fac obiectele sa leviteze si nu prea am avut timp.... na scoala... facultate .. servici.. nevasta copii.. si acu ca am avut parte de un concediu mult prea meritat am zis sa ma ocup de lucrul acesta si m-am inscris la voi sa am parte de liniste si solidaritate.. bun.. il baga si pe roman inautru ii arunca bilele inchid astia cutia... trece o luna... trec doua.. trec trei.. trec4 luni.... astia sa hotarasc sa il scoata sa vada ce dreq s-a intamplat ca o doborat recordul l-a facut varza deschid astia cutia il roaga sa iasa afara la care asta amarat tot cu mana la cap... raspun lasa-ma ba in pwla me... nu vezi ca sunt plictisit... se uita asta mai bine da bilele unde is?... ei unde is UNA S-A STRICAT SI UNA AM PIERDUTO.....PS scuze de greseli dar sunt la servici si m-am grabit sa scriu... bafta