sâmbătă, 3 ianuarie 2009

ce ma fac?

today_first_day copy

Cica ce apuci sau alegi faci in prima zi din noul an. E clarvizionist pentru cum o sa o iti arate tot restul anului.

Chiar constienta fiind de asta. Si simtind cum imi sufla in ceafa responsabilitatea. De a nu gresi cumva actiunile in care sa fiu implicata pe 1 ianuarie. Si de a-mi croi o viata fabuloasa pentru anul asta. Cred ca deja am facut-o lata. Si am dat-o-n bara.

M-am trezit cand soarele era cu toate sulitele lui pe cer. Cu capul disproportionat de mare, cat doua banitze. Am incercat sa merg prin casa lent, ca pe oua. Si Dumnezeu stie cat sunt de atenta eu cu ouale, de orice fel.

Dar oricat de molcom pasesc, imi vajaie capul de asa viteza. Asta inseamna ca o sa fiu mahmura tot anul? O sa imi vajaie capul tot anul si o sa ma doara carnea pitita sub pielita subtire de cireasa? Vai mie.

In drumul meu melcos prin casa am dat peste o oglinda. Ce am vazut? Sunt cea mai urata cireasa in viata. Parca cineva mi-a facut fata cocolos de hartie. Si apoi a despaturit-o la loc, in batjocura.

M-am speriat asa de tare, incat am cazut rapusa, ca capul de lada de zestre. Am vazut stele verzi si am visat ca totul s-a rezolvat. Si nu m-am trezit decat cand prin stomac au inceput sa-mi viermuie nelinistite tenii mari. Dornice sa imbuce ceva in noul an.

Le-am mangaiat pe cap. Desi teniile mereu te pot insela oferindu-ti capul gresit. Asta urasc eu la ele. Si le-am rugat sa aiba putintica rabdare. Mancam imediat.

Am hapait in graba 18 sandvisuri cu unt frecat cu usturoi. Si am inceput sa am o respiratie urat mirositoare. Asa de rea ca una din florile preferate da semne ca moare.

O sa fiu urata tot anul? Si cu fata mai lata decat de obicei? Si cu cearcane negre sub ochii plini de neant? O sa miros dezagreabil a usturoi tot anul?

Seara lui 31 m-a prins cu un lighean plin cu rufe de intins. Cand masina a decis ca gata, a spalat totul cum trebuie. Eu eram deja incinsa in corsetul de Betty Boop. Si n-am mai gasit vointa sa ies pe balcon asa. Cu balcoanele la vedere, din care sa muste gerul lacom.

Asa ca ligheanul este si acum scos pe balcon. Pentru ca stiu ca n-am voie sa fac treaba. Sfinte sisoe, cate constrangeri. Ma zbat intre corset si traditii.

Dar credeti ca tot anul o sa am rufe neintinse?

Apoi am fost la o matusa calatoare sa ud florile. Constransa cu un pistol la tampla de catre mama de cireasa. Matusa sta la etajul 10 si nu-i merge liftul.

Asta inseamna ca o sa urc tot anul scari aiurea in tramvai, dupa ce am mancat prea mult? Hmmmm. Ce ma asteapta...

Noroc ca spre sfarsit am fost in domeniul maguricea. Aici am mancat cu fructele prietene, cireasa si dentista cu cei mai mari sani din univers si cei mai adanci ochi negri.

Apoi imbuibate, asa, ne-am uitat in motul patului la 2 filme. In care ne-am regasit si asta ne-a multumit. Pentru ca ce e mai dulce pe lumea asta. Decat atunci cand descoperi ca toata lumea sufera de aceeasi boala, nu spun care. Si ca nu esti singur.

Si apoi am ras si iar am mancat floricele cu unt, bomboane de ciocolata, cornulete cu magiun. Si un fel de bulgarasi maro, bumbushori cica, asa cu nuca si alte minunatii, facuti prin bucovina.

Deci credeti voi ca tot anul o sa stau in motul patului, cu cearcane, mancand bulgarasi sau de fapt orice mi se ofera, mirosind dureros a usturoi, cu carnea duranda, cu capul mare, cu fata botita, cu rufele neintinse, dupa ce am urcat multe scari?

E drept ca planul meu pentru 1 ianuarie. Continea putin sport, niste sex de calitate si inca niste intamplari spectaculoase. Care nu-mi erau ele chiar clare. Dar asta e tot ce am putut sa produc.

Si totusi parca nu e cel mai rau. Pentru ca asta inseamna ca, in ciuda celor de mai sus. Totul anul asta o sa rad alaturi de prieteni. Si cred ca pot sa traiesc asa, doar cu asta.

Voi ce ati facut in prima zi?

13 comentarii:

Anonim spunea...

Mie mi se pare ca ai avut un 1 ianuarie absolut multumitor; nu perfect, dar relativ activ: ai facut si fapta buna (scari, matusa, udat) si ai aratat si spirit de familie (acceptat rugaminte mama, ajutat tanti calatorinda) si iubire de natura (dat apa plante); relativ amuzant; mult satisfacator, caci relatiunea si comuniunea cu ftl, oarecum cultural, caci filme. Lipseste un barbat si sexul, intr-adevar, dar lipsa asta nu e de viata si de moarte.
Eu am fost infinit mai lenesa/less active/less social. Am zacut toata ziua in camasha de noapte. M-am prelasat de pe pat pe canapea. Am facut mail. Am vorbit la telefon. Am ascultat muzica. Am baut cafea, apa, suc de portocale. Nu am mincat nimic, in afara de 1 para si 1 portocala. Am fumat. Am vazut 3 filme. Am primt si trimis sms. M-am uitat la rufele intinse la uscat de pe 30 dec. Si nu le-am strins. Si nici acum nu sint strinse. Si nu pentru ca nu am voie, ca tine.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
ajnanina spunea...

si maine e o zi...

Anonim spunea...

Da' chiar ai fost superactiva in prima zi a anului:). Eu, dupa multa vreme, mi-am petrecut revelionul acasa, la ai mei. Cel mai linistit din viata mea; iar ziua de an nou a fost la fel de linistita si de lenesa ca si noaptea dintre ani; si la fel de plina de bunataturi culinare care si-au gasit loc in burtica mea :((. Sunt convinsa insa ca n-o sa ma astepte un an cu festinuri ci unul intesat cu cure de slabire :)).

P-aia cu "nu e voie sa faci treaba in ziua de an nou" n-o stiam...

Anonim spunea...

m'am trezit prima data inn viatza mea, si fara ceas, la 8 jumate! avand in vedere ca pe mine pana la 11 NU ma dai jos din pat decat daca ploua cu ciocolata alba, e un miracol divin! am impins'o din pat pe prietena cu care dormeam, had breakfast, spalat pahare, adunat prin casa.The usual shit :) ah toate astea cu perlele uitate la gat :))

Anonim spunea...

Tuvia, tuvia, ce bine ca mi-ai amintit: eu am dormit, pe 1 ianuarie, de la 8 dimineata, cind m-am culcat si pina pe la 1 PM, cind m-am sculat, cu perlele la git. Am fost stupefiata cind m-am trezit si am constatat ca nu le-am scos, dar, mai ales, ca nu le-am simtzit (ca sint surora geamana a printzesei cu bobu de mazare). O fi vreun semn?

Cireshik, primul meu comment la acest post a intrat de doo ori, dar nu am nimic de-a face cu asta. Sint idiosincraziile lui cyberspace. Sorry.

another cherry spunea...

@vera: pana la urma, ai vazut si tu ca nu prea ma plang. faptul ca m-a prins cu prieteni e tare bun. si si faptul ca am ras, mare lucru sa razi.
de ce ai mancat doar atat, tii cura?
si unde ai fost de rev?

@ajnanina: scarlett o'hara parca zicea asta, nu?:)

@thea: hmmm. eu am tot mancat pana azi. si de maine iarasi bagam mult sport si mancare cu grija. pentru ca au inceput sa mi se insinueze forme noi. vechi cumva, stiute, dar noi:)

@tuvia: inteleg ca revul a fost la tine, daca a trebuit sa deretici prin casa. tuvia, inteleg ca se intampla totusi sa ploua cu ciocolata alba, cateodata. si daca te-ai sculat asa de atipic, cred ca a fost vorba despre faptul ca pe bune e un nou inceput, din toate punctele de vedere. si bun, speram noi:)

LiaLia spunea...

Dupa 17 ore cu trenu de la Viena, doar un dus scurt si 3 sarmale, am ajuns la locul cu revelionul si in 15 min eram semi-beata si f amuzanta (pt mine, cel putin). Pe 1 m-am trezit foarte ravashita, shifonata si cu 3 coarne!!! pe frunte! Adica, un fel de miel in crestere corcit cu un unicorn. Am zacut, am baut multa cafea+apa, oblojit gagicu si mai mahmur si pe seara l-am obligat sa faca sex cu mine, ca sa ne mearga anul asta bine :)) Vad ca numai cu amenintari imi iese, bietul de el :))) Eu de kilele extra ma ocup dupa 15 ianuarie. Deocamdata trebuie sa ma las de baut, ca ma reapuc de condus :D

mamica de Sebastian spunea...

Eu prima zii si urmatoarele pina azi am bolit.Prima zii am fost in vizita la nenea doctor sa-mi scrie niste atibiotice...Asta am facut,desi nu era in plan

another cherry spunea...

@LiaLia: am coarne multe si asimetrice pe toata fata, m-am obisnuit sa beau campari orange cum se lasa seara. si vai, cu mancarea nu mai zic. la un mic dejun mi se pare normal sa mananc si racitura, si cozonac si rahat cu biscuiti:). cat despre sex, mrrrrrr, aici trebuie sa recunosc ca nu m-am priceput. lasa, obliga-l , ca pofta vine mancand:)).

@mamica de s: vai, ce ne facem, sa nu cumva sa bolesti tot anul. ca avem atata treaba:)

mamica de Sebastian spunea...

@cireaso nici o grija,nu cred in asa ceva.Deh am avut ghinion si io o data:))

Rin Tin Tin spunea...

"decat atunci cand" huoooo rusine:) si la multi ani.

another cherry spunea...

carcotesti, ha? :P.
altfel, sper ca ai inceput bine anul.