vineri, 25 ianuarie 2008

topul vaselor nespalate

sunt unele stive de vase care nu iti stau pe creier. iar altele din cauza carora iti vine sa iti strangi repede lucrurile intr-o boccea, sa inchiriezi apartamentul asa cum e, cu chiveta plina, si sa emigrezi.

cred ca pe primul loc este tigaia in care s-au prajit ficatei. pui ce pui sos din ala in farfurie, pe care il intinzi cu painica...dar tot mai ramane o cantitate apreciabila pe care o lasi acolo.

aceasta potiune nemagica, inchisa la culoare, are darul de a inzilizi toate celelalte vase, care in mod normal se comporta civilizat. totul devine uns, si cu cat amani momentul, cu atat e mai rau.

un loc important il ocupa si oala de paste cu paste lipite de fund, urmata indeaproape de ibricul in care s-a fiert lapte. acesta din urma se pietrifica si cam asta a fost.

cred ca e randul borcanelor inguste si lungi, murdare de ceva care s-a intarit rau, si in care nu prea poti sa bagi mana sa le cureti. dar pe care mama ti le cere inapoi, ca sa ti le umple iar cu mancare. da, vrei mancare de la ea, dar pretul este imens.

as vrea sa amintesc si de razatoarea pentru branza. care, dupa ce ai terminat de ras, are curiosul obicei de a pastra branza in toate gaurelele alea imposibil de spalat cum trebuie.

apoi vine randul gratarului. el cauzeaza mai multe probleme. in sensul ca atunci cand il pui sub apa, tu vrand sa inmoi partile cornoase, iese un fum ce n-a vazut parisul. si care oricum e un cosmar cap-coada.

as incheia cu recipientele de plastic in care s-a tinut mancare si fundurile de lemn. ele nu vor fi niciodata curate. indiferent cat freci la ele, vor ramane unsuroase. si-ti vor da permanent senzatia ca nu esti o buna gospodina, desi credeai altfel.

oi fi uitat ceva? poate doar componentele mixerelor si aparatelor de stors. dar nu am.

8 comentarii:

Anonim spunea...

treci la cratiță! :))

another cherry spunea...

Pai trec cu placere. Da speli tu dc fac ficatei?:))

Anonim spunea...

odata tin minte ca am plecat la mare cand n-am mai suportat stiva de vase din bucatarie. Solutia ideala este in mod evident doamna Silvia.

Anonim spunea...

mmm ce ispită, ok hai că spăl eu, dar să nu mai spui la nimeni ;)

another cherry spunea...

altcineva, si cand te-ai intors ce-ai facut? era deja doamna silvia acolo?

another cherry spunea...

its a deal, cineva!:)

Anonim spunea...

dar de ceaunu` in care ai facut mamaliga acum 3 zile ce zici?....in sfarsit, banuiesc ca stii mai multe despre vase murdare decat mine...

another cherry spunea...

pai m-am gandit la el, dar mi-am adus aminte ca imi place sa mananc crusta aia dupa ce se intareste.
asa ca nu ramane mai nimic:)