miercuri, 30 aprilie 2008

nokia. connecting people. but not us.

nokia. connecting people. toata lumea stie sloganul.

dar nokia refuza, cu indarjire, sa ne conecteze si pe noi. ca individualitati si cirese cliente.

tel meu nokia arata de o vreme foarte rau. incepusera sa-i cada majoritatea butoanelor. chiar si ala principal din mijloc. cu care surfezi prin meniu.

am avut 2 optiuni. sa-i montez un joystick in loc de botonul ala. sau sa cumpar altul nou.

eu, cireasa neconsumista si ecologista din fire, am amanat cat mai mult sa investesc in acest nou gadget. lasa, sa cumpere altii.

salvez planeta consumand mai putine produse. si cumparand mai rar. salvand planeta dar si buzunarele de cireasa cam leftera.

e, si la un mom dat nu s-a mai putut. mama de cireasa a zis ca-mi ia tel de ziua mea. zis si fc.

m-am dus cu mama de cireasa si a cherry la mall. am intrat in mag cu tehnologie. ne-am dus la raftul cu telefoane nokia, brandul meu preferat. regardless monopolul de care zice lumea.

acolo, tel incepand de la 150 lei pana la unele ff smechere. cum am avut si eu cand eram fiinta corporata si cu fitze. dar pe care nu prea l-am fol la capacitate max.

eu si a cherry ne-am uitat la ele. apoi una la alta. apoi la vanzatoarea mult mai varza decat noi la mufe si fire. era femeie.

am intrebat-o totusi, ca doar pe ea o aveam la indemana, care e problema unui anumit tel. prea ieftin ni s-a parut noua, dar asa de dragalas. de culoare zmeurei coapte.

ea a zis ca n-are camera. si cam atat. in rest e superok. ce m-am mai bucurat. ca detest pozele fc cu tel. niciodata nu m-au incantat.

deci am cerut pe loc tel. iar a cherry, de entuziasm, a cerut si ea unul la fel. 2 cirese incantate. cu 2 tel. nokia de culoarea zmeurei. nimeni nu era ca noi.

am povestit la toata lumea cum in ziua de azi se pot cumpara tel ffff ieftin, si chiar nokia. le-am aratat cu ochi luciosi de mandrie. inima ne sarea din piept cu plesnet.

si apoi, rand pe rand, au inceput probl. intai ne-am prins ca nu-l auzim cand suna. orice melodie am pune, la volum maxim, nu-l auzim.

apoi am descoperit ca nu vdm nimic pe ecran. la contrast maxim, abia vezi intr-o camera intunecoasa. afara nici pomeneala.

si ultima, dar nu cea de pe urma probl, nu auzim ce ne spune pers de la capatul firului. motiv pt care in timpul convorbirii am dezvoltat obiceiul sa ni-l frecam de ureche, sa incercam sa-l varam in ea. si ne doare. in plus, e degeaba.

este fix ca in bancul ala. un om care isi pune afis pe usa. nu sunati voi, sonerie stricata. ies eu din cand in cand. asa si noi. luam tel din geanta si il studiam cu atentie sa vdm dc a sunat sau ne-a scris cineva.

dc ne-a scris, nu putem vedea ce. putem doar sa banuim. poate asta e o parte buna. ca alegem ce-am vrea sa ni se scrie. si acum imi dau seama ca faptul ca nu auzim ce ni se spune poate fi si el bun. au scazut certurile zilnice cu 34%.

zau. cum se poate asa ceva? dreptul de a auzi tel cand suna si de a vedea numele si msg de pe ecran cred ca face parte din drepturile inalienabile ale omului care a cumparat un tel.

e de neconceput ca nokia sa ma priveze de aproape toate drepturile pe care le am ca si posesor de tel. nu aud sunetul, nu vad ce scrie, nu aud vocea.

wtf.

recunosc ca am platit putin. neasteptat de putin. dar e nokia. si situatia e la fel de rea ca si cum mi s-ar spune la cumparare. ati cumparat un model mai ieftin. intre orele 14:00-16:30 nu veti putea primi sau faceti apeluri.

sau in zilele cu ploaie va tb sa va suiti pe un bloc inalt ca sa puteti beneficia de o convorbire. sau folositi va rog sms.

c'mon. e dezgustator. si there's nothing we can do about it.

nokia is, generally connecting people. but nokia is not, I repet, is not connecting us.

18 comentarii:

Hiacint spunea...

uf, credeam ca numai eu am pierdut/blocat butonul din mijloc si a trebuit sa cumpar un nokia mic si urit care ma sperie cind suna.inca nu m-am urcat pe bloc ca sa conversez, dar sustin cauza cireselor: drepturile inalienabile ale omului cu telefon.

another cherry spunea...

deci nu suntem singure. asta e cool:)
iti multumim mult ca iti pasa de situatia prin care trecem si ca ne intelegi:)

Anonim spunea...

fabricat in romania? :)

another cherry spunea...

think so, marc:)

Anonim spunea...

Hai ca sunteti culmea? Ti-am zis eu ca lenesul mai mult alearga si scumpu' mai mai rau pagubeste! Acum ce sa fac? Sa-ti iau alt telefon? Da' acum n-am bani. SHIT!

another cherry spunea...

da, zi si tu marinica,ce patzanie.
ne enerveaza ingrozitor. are numai defecte. e oribil.
dar nu, nu cumparam altul acum. zice a cherry ca o sa le dam inapoi, ca legea ne lasa.

Anonim spunea...

"Nokia conduce in clasamentul vanzarilor, acoperind 40 de procente din totalul vanzarilor de pe piata in ulima parte a anului 2007. Vanzarile companiei au ajuns la 435 milioane de telefoane in 2007"ha-ha!

another cherry spunea...

deci eu sunt unul din fraierii care au contribuit la bunatarea companiei:)

innuenda spunea...

Aţi făcut o greşeală fundamentală cireşelor. V-aţi ales tehnică pe criterii estetice. Acuma, ce să zic, telefonul măcar si-a păstrat culoarea zmeurei? Că doar pentru culoarea aia l-aţi cumpărat?:))

Serios. Faceţi vâlvă şi nu lăsaţi o companie să-şi bată joc de voi. Mai ales una care conectează oamenii la ţepe.

another cherry spunea...

culoarea zmeurei e inca acolo:).
dar a cherry mi-a zis ca e ff complicat sa ducem lupta aia pe care voia ea sa o duca, cu returnatul telefoanelor pentru ca nu suntem multumite.
asa ca, s-ar putea sa facem ceva care nu en face deloc onoare, si anume sa ne resemnam:-(.
pt ca cheltuim mai multi nervi si timp si bani pt lupta decat face ea. nu prea sunt de acord cu atitudinea asta, dar punctual am ales asa...

Anonim spunea...

Tel nu au garantie? Majoritatea au cel putin un an. Iar Nokia tb sa aiba si eu am unul :)

Anonim spunea...

pai ce? poti sa-l returnezi doar pt ca nu te multumeste? chiar daca el nu are niciun defect de fabricatie? te intreb cu sperantza pentru ca ciresele aduna zilnic frustrare din cauza telefonului ca zmeura - singura lui calitate, de altfel.

Anonim spunea...

eu zic sa-l strici si sa te fol de garantie pt a lua altul :)) nu cred ca se poate dar cine stie, poate e un domn amabil pe acolo:P

another cherry spunea...

poti sa ma ajuti tu cu asta? ca eu sunt asa de varza cu tehnica incat nici sa stric ceva nu stiu:)).
si in plus, dc reusim sa-l stricam, mi-e ca imi dau unul la fel, acelasi model, si atunci n-am fc nimic:)

Anonim spunea...

dar de ce sa nu-l puteti returna? daca nici macar nu poti auzi omul cu care vorbesti, mi s-ar parea logic sa il dai frumusel inapoi. macar sa incerci. nu se merita sa stai cu mainile in san.

Anonim spunea...

hahaha....telefonul fara fir....a devenit realitate, pina la urma trebuie sa faci ca atunci cand eram mici si susoteam la urechea celuilat pina ajungea la destinatie, bine era alta traznaie in partea cealata.

dar asa ar trebui sa faci, scoti tel din geanta si in loc sa suni te apleci la prima ureche si zici:

"aici nr 0722.xxx.345 suna nr. 0726.123.456. am terminat cumparaturile, ne vedem in parc?"

acuma serios vb, eu sint fan siemens, e super tare, poti sa il scufunzi in beton, sa iti cada de pe schele sau pe scari de la etajul 1 si sa mearga. nu ii cad butoanele si poti sa il calci si cu masina (asta am patit-o eu) si e tot ok. e cel mai reliable dpdv al softului. si nu numai...

another cherry spunea...

codo, dar eu nu prea am bani, asta e. ca mi-as cumpara altul, dar bugetul de telefon s-a dus:-(.
in plus, ma enerveaza rau de tot ideea. sa cumpar un produs al unui brand asa de mare si sa nu mearga ok.

Anonim spunea...

pai, data viitoare o sa stii mai bine ce sa iei....

ideea e intr-adevar enervanta, si e in toate aspectele vietii comerciale, nu orice lucru "de firma" e si cel mai bun...