miercuri, 17 iunie 2009

cand cireasa face viermi

viermi

Patru cincimi din mine sunt interesate de ploaie de soare, oi ganditoare, batai de aripi de fluture, coaja de paine scoasa din cuptor, flori de un rosu ametitor de pus la ureche si mic dejunuri grandioase, luate in aer liber.

O cincime se ocupa, pe la spatele meu, cu goana dupa putregai.

Ponderea e deloc nelinistitoare, daca e sa judec la rece. Cu cele patru cincimi insorite, pot sa rastorn lumea de trei ori de zi. Si cantitatea de fericire personala este una induiosatoare, chiar si pentru cei mai sceptici dintre pamanteni.

Impart pe unde trec stropi de apa racoroasa si ma simt asa de bine in pielita mea. Pot sa si plesnesc de atata multumire, imprastiandu-ma in praf de minune si manjind astfel cu aur obrajii audientei uimite.

Cand insa ia haturile cincimea cu numarul 5, cireasa face viermi. Incepe sa simta monstruos. O gasesti atunci band din baltoace si balacindu-se in saliva dragonilor de komodo care, in mod ciudat, nu o omoara de tot. Ci doar o schilodeste temporar.

Cireasa cu viermi adora sa ia coaja de pe bube vechi. Scormoneste prin gunoaie emotionale, stoarce ambalaje colorate de la sampoane deja consumate, doar-doar o mai curge ceva. Si strange pungi de plastic putin folosite in care se tot chinuie sa mai indese cate ceva, sa nu le arunce.

Poti sa o si crestezi atunci pe cireasa, putin, cu cutiul, ca oricum nu curge sange. Ci doar ii iese de sub pielea deschisa catre lume o muzica indracita si un stol de lacuste care nimicesc gradinile oamenilor inocenti.

Cireasa cu viermi nu are mila nici de ea, ce sa mai vorbim de alti semeni. Este in cautare de victorii sangeroase si este dispusa sa doneze pentru asta parte importanta din sangele ei si al victimelor colaterale.

Ea schimba lumina diminetilor cu tenebrele si tortul de ciocolata cu placerea pentru consumul de flori de rugina. Cireasa cu viermi alege sa-si mentina pielita subtire si neteda nu cu apa de trandafiri, ci mangaiandu-se cu o razatoare cu solzi mici.

Si totusi, nici macar acum, cand cincimea naravasa rules, nu putem sa vorbim de nemultumire. Ce daca cireasa are sange la botic si ochii injectati? Ce daca ea alege sa se distreze suferind, cu inima schimonosita?

Cireasa e facuta din 5 parti, si toate conlucreaza intre ele, cu intelepciunea unor oameni mari. Doar ca atunci cand face viermi, cireasa ar avea nevoie de ceva ajutor in a gestiona factiunea ei turbulenta.

Si daca nu acum, atunci cand. Si daca nu cei din livada, atunci cine. Si daca nu de ce, atunci cum.

Cand cireasa face viermi, mai bine dormim putin, pana-i trece.

4 comentarii:

codo spunea...

another, eu credeam ca esti compusa din 5 la puterea 5 parti si nu din atat de putine. en fin, e vara, e soare, si lumea e mai relaxata asa ca nu vad cum ai putea sa gasesti flori de mucegai.
cand mai mergem la praji ?

carlitos spunea...

somn usor, fara vise, fara foieli.
fa-te bine!

another cherry spunea...

@codo: acum mergem la mare pana nu mai putem. apoi, cand vine toamna, mergem si la praji:).

@carlitos: e greu, dar incerc:)

Scanner spunea...

@cireasa - Zici ca e vampir cireasa asta! Da' eu cred ca cireasa braveaza inutil. Pentru mine, articolasul imi evoca victoria unei gainuse care tocmai a prins in cioc o rama. Una mica, foarte mica, dar elastica, de care cincimea aceea avida de mucegai nu se mai desprinde, intinzand-o ca pe o guma de mestecat care devine din ce in ce mai searbada.

Nu e cam mult narcisism? Sau, poate mai exact, a ajuns disperarea atat de aproape de os incat e nevoie de elogii atat de tipatoare?