luni, 1 iunie 2009

intoarcerea ciresei (part 2)

cireasa

De ce am inceput ieri sa povestesc raul din vama? Nu stiu. Asa e omul facut, asa e si cireasa-maimuta. Imi pare rau, incerc sa ma indrept prin cele ce urmeaza. Pentru ca astazi va pove primul weekend de vama vazut prin ochiul meu cel bun, care rade.

Ca o buna de tot doimaista si vamaioata ce ma aflu, ca doar vin aici de cand eram cireasa pui de 2 ani, am ajuns in regiune si am dat drumul tonomatului cu tabieturi pe banda.

Tusesc daca nu stau la doamna Stefan, care ingrijeste cu multa dedicare cele 34 de feluri de trandafiri si inca 128 de alte specii de plante plus gazon.

Asa ca m-am instalat cireasa-printesa in camera mea. O incapere cat o nuca si cocotata ca un turn de observatie pentru spionat viata caiselor si a fluturilor din gradina care geme de floare. Asa miroase acasa, la mare.

Fetita cu par in urechi a mai imbatranit ceva, dar nu suficient incat sa-mi fie antipatica. Cand m-a vazut, s-a pus cu toate labutele disponibile in sus, sa o mangai pe burtica cu nu mai stiu cate sfacuri miiici de tot. Fetita are cele mai mici sfarcuri, cu puf.

Normal ca m-am infiintat cu arme, prieteni si bagaje la Dinamo, in 2 mai. Doar acolo icrele sunt prietene cu gura de cireasa. Saramura o ustura pana la os, dar ce-i mai place ciresei, uita-te la ea.

Cireasa toarna tacticos o tona jumate de mujdei pe hamsiile ce dantuiesc in farfurie, bucuroase sa fie hulpavite. Apoi sare spectaculos in cap in farfurie si inoata in voie in sosul rezultat.

Gata cu mancarea, imi ploua in gura. Am aflat cu speranta cu Expirat nu dispare ci se transforma intr-unul poate mai bun. Cine o sa bea shot-uri mii calare pe o surubelnita imensa, verde? Cireasa, cine.

Uitati-va la mine. Peste doua saptamani o sa fiu suita pe una dintre mese, cu stelute de mare si vai, atata sare amestecata prin par. Rrrrr. Ziua urmatoare o sa o incep la 2. Cand o sa ma vedeti cazuta pe nisip ca in figura alaturata (de mai sus). Ce lux.

Cand m-am dus la Ovidiu sa-mi iau cafeaua, m-a intrebat cireasa, unde ti-e cana cu gargarite? Stiti, eu in vama merg weekend de weekend cu a mea cana. Ovidiu o stie si nu prea poate sa-mi toarne cafea in altceva, vezi bine. Ce placut e ca tine minte.

La The Hand o sa guste cireasa o sama de concerte cu staif. Aici am baut bere cu Caca. Stiu ca suna rau, dar asta e numele patronului fizic dar cumva si spiritual al locului.

In jurisdictia The Hand cireasa si prietenul ei imaginar, I. (multumescu-ti tie, I., ca te-ai aratat macar un pic prietenilor), au impartit muzica buna, bere rece si niste mangaieri pisicii.

Apoi cireasa s-a concentrat ore in sir, cu ochii in mare. S-a uitat, a contemplat, a adulat si a plecat incinsa de atata bine. Vama multumeste Cireasa, care se intoarce imediat la resedinta ei de vara.

2 comentarii:

carlitos spunea...

nice dress. ;)

another cherry spunea...

@calitos: yessssss. adusa cu vaporul de la viena:)