miercuri, 25 februarie 2009

cireasa cu zabaluta

dinti

Intai dentista ma pune sa musc dintr-o chestie galbena, cu pronuntat gust de banane. Cireasa admira bananele si le inghite cu placere. Dar asta e chimic si nu ne place.

Smacul ala intai e moale. Apoi mi se inclesteaza dintii in el. Si nu mai pot sa zic nici pas. Nici crrrr, nici mrrr. Dar sa vedeti ce ochisori expresivi probabil ca am, si rugatori. Doamna doctor, va rog nu-mi faceti rau. Sunt labila.

In punctul asta culminant dentista ma roaga pe ton autoritar sa nu-mi inghit limba. Abia acum mi-a dat idei. Deci sunt in pericol sa-mi inghit limba. Uliuuuu. Miroase a banane sintetice. Ma loveste panica.

Limba mea cu care am gustat atatea lucruri. Limba mea cu care am cantat de bucurie. Limba mea cu care am spus chestii inteligente si funny. Limba mea pe care am scos-o la cine am avut chef. Limba mea. Limba mea. Ce-am facut doamne cu ea.

Dupa minute ce par ani, dentista ma trage de gura rau de tot. Limba sta adunata de frica in cerul gurii. Si uita cu ochisorii ei de limba speriata. Si isi pune in cap manutele ei de limba ingrijorata. Stai cu mine draga mea. Nu aluneca pe gat in jos, ca ne prapadim amandoua.

Dentista ma trimite acasa si cand ma intorc imi prezinta doua zabalute din plastic tare si aproape alb. Imi deschide gura si imi monteaza una sus. Si una jos. E ca si cum cineva ma strange tare de dinti. Cu intentia nemernica, probabil, sa zic si laptele pe care l-am supt de la muma-mea.

Asa vei dormi toate noptile de acum inainte, cireaso. Pentru ca esti nevricoasa, n-avem ce-ti face. Asta ca sa ai dinti si la batranete, haine grele. Ca sa mananca si gura ta ceva.

Ce se intamplase. Am dormit cu dentista cu cei mai mari sani si cei mai adanci ochi negri. Care mi-a zis la micul dejun ca scrasnesc foarte tare din dinti. Si ca asta e semn de mare stres si un dezastru pentru dinti. Si m-a trimis sa-mi fac urgent zabalute.

Dar va intreb eu. Cand vine noaptea, care, se stie, e un sfetnic bun. Si cireasa trece prin momente romantice. Cum sa procedeze? Daca ea cumva crede ca e safe. Adica el doarme si ea poate sa puna zabaluta.

Dar apoi el se trezeste brusc si mai vrea sa mai zica ceva. De parca mai ceva de zis. Si o prinde pe cireasa in flagrant, cu 2 randuri de dinti. Aratand ca frankenstein si scotand mormaituri ininteligibile, ca de mamifer salbatic de dimensiuni mari.

Pai nu se scoala el cu parul maciuca. Si fuge in toiul noptii, urland si trezind toti vecinii? Si sincer, pe buna dreptate. Pentru ca arat destul de traumatizant cu zabalutele in gura. Si eu m-am speriat in prima dimineata din noua viata.

Sau poate vrea sa ma trezeasca dimineata in tandreturi. Si in plina deszmierdare, da cu ochii de gura mea. In care se intampla lucruri cel putin hilare. Asta daca esti genul care vede ceva amuzant si acolo unde nu e.

Si uite cum operatia a reusit. Romantismul e mort. Sau lasa asta. Sa trecem la lucruri mai practice. Daca dau hotii sau daca e un incediu. Pana apuca cireasa sa zica ngiii-ngiii si sa scoata naibilor alea din gura. Totul e pierdut.

Ce sa va zic. Sunt cam jenata. O sa am dinti cu mult mai sanatosi. Dar trebuie pasamite sa dorm singura intr-o scorbura in toiul noptii. Ca sa nu speriu vanatul. Vai mie. Vai voua. Ce ti-e si cu stresul asta din livada.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Pfffff... Am oroare fata de dentisti.

Anonim spunea...

Nu vad de ce s-ar speria - baietii sunt pana la adanci batraneti fani Star Trek si Stars War si ...

Multi cred ca si-ar dori niste smac din-ala care inclesteaza dintii pentru partenerele lor prea ciripitoare ... :)))))

another cherry spunea...

PP, ma gandesc ca si ei au oroare de noi, e singurul lucru care ma incalzeste:)

FYT: hahaha, cum va ganditi voi la avantaje. deci inteleg ca sa se dea un smac de banane cadou la toate doamnele:)

Anonim spunea...

Ei nu prea ar avea de ce sa aiba oroare de noi. Noi le dam bani si ei ne chinuie, ce ar putea sa ceara mai mult de la viata? Chinuie omuleti si sunt si platiti pt asta. Daca dai si peste un medic bun, chiar ai sansa sa iti repari si dantura, dar nici un medic, oricat de simpatic ar fi in viata de zi cu zi, daca e dentist imi provoaca o stare de repulsie instantaneu.

LiaLia spunea...

Cherry, deşi nu ştiu prin ce treci, sunt alături de tine. Şi cu ocazia asta, mi-ai adus aminte de un prieten care a purtat aparat de îndreptat dinţii, metalic, timp de 5 ani, fără posibilitatea de a-l da jos (ceea ce nu e cazul tău). Şi pt că gagica lui avea sterilet, le era teamă să facă sex oral, să nu facă microfonie :)))))) Pe de altă parte, în cele din urmă şi-a scos sârmele, are acum dinţi frumoşi, a luat-o de nevastă pe gagică şi au şi doi copii. Aşa că poate o fi de bun augur şi la tine :D

another cherry spunea...

@PP: clar ca nici eu nu ma omor. Desi dentistul meu are marele avantaj ca ma mangaie pe par in timp ce imi face lucruri horror, si asta ma mai linisteste:). DAca n-ar fi dentist, ar fi chiar ok.

@LiaLia: ce nebuuuuuna esti:))), cu microfonia ta cu tot:)). Si si eu tb sa-mi pun aparat, asta ca sa stii:)

LiaLia spunea...

Cherry, am întrebat pe mama de Vulpe LiaLia, care e tehnician dentar, şi mi-a spus să-ţi transmit că există nişte aparate f cool şi trendy şi invizibile la ora actuală, costă ceva, dar merită, pt că ai super dinţi de vedetă după aia.

Anonim spunea...

LiaLia ai fost mortala. Auzi microfonie :))

Anonim spunea...

:)))

Initial am crezut ca ai fost sa-ti pui dintisori/maselute noi. :P

Da' dup-aia m-am prins ca treaba sta altfel. Cam asa ar trebui sa stea si la mine, adica sa ma duc sa-mi dea si mie zabalute ca tare mai scrasnesc. Da' deocamdata ma distrez cu dintii, am unul ce trebuie imbracat, si unul de pus de tot. :( Si gata cu dentitia. Totul va fi bine. Mai putin buzunarele mele prin care va sufla musonul cand om termina cu totul. :((((

another cherry spunea...

LiaLia: intreab-o si cat costa, ca ma intereseaza sa-mi fac. Astea sunt doar niste gutiere de dormit noaptea. Dar am inteles ca tb sa-mi pun si aparat, si asta pronto:).

@Tomata cu scufita: este incredibil de scump sa mergi la dr sa faci astea. Pasul asta m-a costat 300 lei. Dar aparatul ala care urmeaza, ala permanent, o sa ma coste mult de tot cred:-(

Anonim spunea...

:)))

another cherry spunea...

:)